Smått och gott mitt i veckan

För dig som inte har sett det än – här finns höjdpunkterna från den galna matchen i söndags mellan Borlänge och Vimmerby, som slutade 6-7.
Ungefär 5:20 in i klippet hittar du den omtalade situationen då domaren först höjer armen för avvaktande utvisning på en VH-spelare, sedan blåser av för målvaktsblockering men avslutar med att döma mål.

 

Västerviks IK ställde ju tryoutande finnen Aki Juusela åt sidan i den gångna helgens båda matcher. Redan då kunde man väl ana att allt inte stod rätt till. I förrgår beslutade sig sedan klubben för att bryta med Juusela. Anledningen sägs vara en sträckning, som Juusela ska ha dragit på sig.
– Vi kan inte chansa med en halvskadad spelare. Vi fortsätter att leta efter en ersättare till Tomas Jörbrink , men det är ingen panik, säger VIK:s sportchef Tomas Lind till Västerviks Tidningen.

 

Även Vimmerby Hockey ligger lågt vad gäller värvningar. Sportchef Fredric Jaensson får dagligen mängder med erbjudanden och förslag från olika agenter, men det är mycket som ska stämma.

- Om rätt person dyker upp till rätt pris så slår vi till. På sikt ska vi ha in ytterligare spelare, men det är ingen brådska. Visst saknas alltid en sådan spelare som skadade Björn Jonason, men de andra killarna gör det bra, säger han.
Malmöfostrade Hampus Gustavsson (39 allsvenska poäng på 113 matcher och ett drygt 20-tal juniorlandskamper i bagaget) är den spelare som Vimmerby Hockey har varit närmast att knyta upp, men han bestämde sig häromdagen istället för att acceptera ett tryoutkontrakt med franska Grenoble.

 

Björn Jonason, ja. Jag snackade alldeles nyss med Vimmerbys skadade (bruten underarm och skadad handled) anfallsess och lite ny information finns att rapportera om. I onsdags var han hos en rehabspecialist i Linköping och fick där förhållandevis positiva besked.
– På röntgenbilderna tyckte inte han att det såg så illa ut som läkarna har sagt tidigare. Benet inne i armen läker fint, gör inte ont alls och kommer förmodligen vara starkare än innan skadan.
– Det är leden som är faran. Stiften i handleden gör ont, svider och det är riktigt irriterat. Efter gipset och stiften har åkt bort så är det enbart rörligheten i handleden som avgör hur lång tid det tar innan jag är tillbaka. Jag har själv satt upp ett datum som mål. Och precis som vid benbrottet i höstas hoppas jag även kunna hålla det den här gången, säger Jonason.
I övermorgon (fredag) ska Björn till sjukhuset i Västervik för att (förhoppningsvis) ta bort gips och stift - detta förutsatt att allt ser bra ut. Därefter väntar rehabträning.
– Det är först under rehab som man kommer kunna se hur pass skadad leden är och hur fort man kan gå fram.
– Jag är ändå hoppfull. Jag har börjat löpträna och har även hållit igång skridskoåkningen. Efter fredag ska jag sedan börja med individuella förmiddagspass på is med Tompa (VH-tränaren Tomas Sandlin).
– Efter några tunga veckor känns det som att det äntligen börjar röra på sig. Jag känner mig ändå jäkligt hoppfull, säger Björn Jonason.

 

Straffsegern mot Borlänge senast var viktig. Oerhört viktig, kan det komma att visa sig. Förlust där, så hade vi i sådana fall redan nollat mot två av de lag som vi förväntas kämpa om en Allettanplats med (Mariestad också). Betänk då också att grundserien i år endast består av 22 omgångar. Närmare 25% av den är med andra ord redan spelad - och det känns som att vi knappt har börjat än.

 

Ingen match för Vimmerby Hockey i kväll (hemmamatchen mot Tranås spelas ju nu på fredag istället). Men resten av omgången i den västra HockeyEttan spelas i dag, enligt följande:
Forshaga-Mariestad
Grästorp-Arboga
Lindlöven-Skövde
Surahammar-Borlänge
Västervik-Kumla

 

Och apropå Tranås, så åkte de på ännu en skada i matchen mot Lindlöven i söndags (seger hemma med 4-2). Den lille vesselsnabbe forwarden Eric Gustafsson (4 p hittills i år och 40 p på 42 matcher i fjol) fick bryta matchen med befarat nyckelbensbrott. Nu visade det sig inte vara så illa, men han är fortfarande mörbultad och har ont.
– Jag hade lite blödningar och något ledband kring axeln hade fått sig en smäll. Jag är väl lite mörbultad och känner mig lite stel i axeln, så jag spelar nog inte på fredag i alla fall, säger 24-åringen till Tranås Tidning.

 

Givetvis bara fånigt att redan efter fem omgångar börja kolla ingående på statistik, men det gäller ju att passa på. För i den västra seriens skytteliga hittar vi många VH-spelare.
1. Jakob Karlsson, 10 p (4+6)
3. Alexander Holmberg, 9 p (4+5)
4. Jesper Eriksen, 9 p (2+7)
9. Jesper Danielsson, 8 p (1+7)
17. Sebastian Nilsson, 6 p (3+3)
19. Markus Palmberg, 6 p (2+4)
23. Jim Nordh, 6 p (1+5)
Alexander Holmberg är förövrigt den spelare i hela serien som hittills har högst poängsnitt per match. 2,25 pinnar per match är ett snitt som vi gärna ser att han håller!

 

Han har ett 50-tal SHL-matcher och ett 100-tal Allsvenska matcher på kontot. Han inledde säsongen i tyska andraligan, men är nu klar för Kallinge/Ronneby. KRIF:s värvning av 24-årige Thom Flodqvist är utan tvekan en av de tyngre någonsin av en division 1-klubb.
– Thom är en spelare som ger oss erfarenhet trots sin unga ålder. Han kan spela både center och forward, jag räknar med att han skall spela en stor roll hos oss, säger Sportchef Micke Johansson till KRIF.nu.

 

I fredags small det ju som bekant i Västervik – i flera avseenden. Det upphausade och känslofyllda derbyt mellan Västervik och Tranås blev inte bara en fajt på isen. Även på läktaren och utanför ishallen blev det bråk. Vems felet var och vad som verkligen hände, kommer vi nog aldrig få reda på. Dock verkar det som att några TAIF-fans kommer straffas av sin egen supporterklubb.
– Bråk är inget vi är vana vid, men Tranås verkar ha en klick som är ute efter att slåss, säger Martin Larsson, ordförande för Västerviks supporterklubb RödBlaå-fans.
Enligt uppgift till Vimmerby Tidning har tre personer blivit avstängda ur Tranås AIF:s supporterklubb, FlyingCranes Supporters. Det är dock uppgifter som ordföranden för Patrik Månsson inte vill bekräfta.
– Vi har inte tagit något beslut än, men förmodligen kommer dessa individer inte få följa med på fler resor, säger han.
Nåväl. Svaret på det får vi redan på fredag när Flying Cranes arrangerar nästa supporterresa. Då till Vimmerby…

 

Lite kort om starten av HockeyTvåan södra B också, där man ha spelat två omgångar. Lund Giants är i topp efter att ha krossat Ljungby med 11-3 och Gislaved med 12-1. Det forna storlaget Gislaved, som mellan åren 1999 och 2012 enbart huserade i Allsvenskan och i division 1, har fått en bedrövlig start på serien. Man ligger näst sist på noll poäng och -13 i målskillnad.
Lagen i vår närhet då?
Vi börjar med våra gamla trätobröder Boro/Vetlanda där Vimmerbyfostrade Erik Karlsson ju numer spelar (ny till den här säsongen från just Gislaved). Seger med 7-1 i premiären mot Osby (ett mål av eric) följdes upp med seger 3-2 borta i derbyt mot Nässjö. Laget parkerar på tredje plats bakom tillika fullpoängarna Lund och Tyringe. Ska bli intressant att följa Frölunda-fostrade bjässen Emil Bihorac (ny från Hanhals) som har hängt tre kassar i de två första matcherna och ryktas ha tagit ett rejält kliv i utvecklingen till den här säsongen.
Innan förlusten mot Boro/Vetlanda inledde Nässjö HC säsongen med 4-3-seger borta mot Alvesta. Tyngre då för nykomlingen HA74 (1-2 mot Tyringe och 2-6 mot Osby).

 

Tack så jävla mycket förresten, ni förbannade vandaler i Västervik, som snodde en massa pengar och kamerautrustning vid ett inbrott på VIK:s kansli härom natten. Låt oss föreningar vara i fred! Dessutom var jag supertaggad för att få se VIK:s premiärsändning på nätet i kväll. Men inte då...!

 

Och i natt börjar NHL! Hejåhå…

 

 

.


Kommentarer
Postat av: The One

Enligt Oskarshamns tidningen
så har IKO: s sportchef Roger Jönsson återigen
gjort en förfrågan om att få låna Jakob Karlsson av er. Svaret än så länge
verkar vara kanske.

2014-10-09 @ 07:18:40
Postat av: LS

Då är det många bra spelare på gång in i Vh om vi ska låna ut Jakob???!

2014-10-09 @ 15:50:48
Postat av: Ståplats

Vi kan givetvis inte låna ut Jakob nu,det måste IK förstå vi har viktiga matcher framför oss och vi får inte missa allettan

2014-10-09 @ 20:00:49
Postat av: balla

Och IKO lånar Petter Lindberg från oss i Viken i 2 matcher. Mkt lån denna säsong so far här och där. Både på gott och ont...

2014-10-09 @ 21:25:07
Postat av: vill och vill

Om jakob vill bli utlånad så har han säkert det i sitt kontrakt att han bestämmer det själv när det gäller en allsvensk klubb.

2014-10-10 @ 04:10:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0