VIK vann. Och Tranås stod för stök.

Match i kväll mellan västra HockeyEttans två hetaste och hittills bästa lag - två frejdiga och härliga sådana med underbara fans. 3-2 till Västervik mot Tranås i Smålandsderbyt var helt rättvisa siffror. Nu går VIK upp i serieledning och är laget att jagas!

Ja, just det! Det var ungefär så jag hade tänkt inleda det här blogginlägget. Minuterna senare nåddes vi av rykten om att Tranås-supportrarna hade bytt strategi. Stök och tjafs på läktaren samt slagsmål utanför hallen. Men visst, it takes two to tango...


Själv såg jag inget alls av detta. Däremot kan jag bara konstatera hur det var i Vimmerby i samband med TAIF:s senaste fredagsbesök härom året. Resultatet då var sju blåbilar och två piketer på plats. Och om en vecka är det dags igen.

Nåväl. Officiellt (kändes som fler) 833 åskådare i Plivit-hallen (varav ungefär 150 från Tranås) fick se hemmalaget håva in sin fjärde raka tredjepoängare - fullt välförtjänt. Västervik fortsätter att sopa rent och kvällens trea innebär att VIK nu toppar serien med sina tolv pinnar.

– Tranås är det bästa laget vi har mött hittills. Om jag ska tippa de fyra lag som kommer gå vidare till Allettan, så är det vi, Vimmerby och Tranås. Sedan vet jag inte, säger Västerviks poängmaskin Joacim Hedblad (1+1), som ikväll gjorde sin första match efter sina ljumskproblem.

– Det är en fröjd att spela ihop med killar som Dan Pettersson och Emil Georgsson. Inte så svårt att producera poäng då. Min skada är också helt borta. Jag har inga känningar av den nu. Att jag höll uppe så pass länge var mer en ren försiktighetsåtgärd.


VIK:s monstercenter (numer ytterforward), Emil Georgsson, är lika ödmjuk:
- Vi har ett riktigt bra lag och jag hoppas verkligen att vi kan vara med och utmana om en av de fyra Allettanplatserna.
– Vi och Vimmerby är två av lagen. Det måste jag ju säga, skrattar han.

Härnäst har Vimmerby Borlänge borta. Därefter, på fredag, är det Tranås som väntar hemma. Välkomna trätobröder!

 

 


Kommentarer
Postat av: Moo

Det var några Tranåssupportrar som hade druckit till sig ett riktigt bad ass-beteende och for runt på ståplats som speedade kaniner. Vilken syn! Vuxna människor? Sure. Nästa gång är det bara att låta dem hoppa omkring utanför hallen. Allra bäst är det väl om de stannar kvar hemma i sina grottor i Tranåstrakten.

2014-10-04 @ 07:40:47
Postat av: vandringssägen

Kul läsning där det påstås internbråk och polisåkande Taif-supportrar. Det som uppfattades som interbråk var i själva verket folk som försökte stävja bråk av mindre tänkade supportrar. Polisbilsåkandet stod VIK supportar för.
Rättfärdigar dock inte beetendet vissa,beklaligt uppvisade. Men skall det skrivas om det som hänt skall de knappast vara enögdt och enbart reffererat från VIK håll.
Sen beklagligt det var samma läktarvärdar (2 till antal) som alltid. Dessa 2 är säkerligen trevliga, men som läktarvärd skall du vara opartisk. Med förinformation att 2 bussar skall komma får man allt förbereda lite mer.

Svar: Som sagt: "... nåddes vi av RYKTEN..."
vhbloggen.blogg.se

2014-10-04 @ 08:44:46
Postat av: Anonym

Inte så smidigt att låta taifklacken passera vik klacken efter en förlust. Som gjort för bråk .

2014-10-04 @ 19:38:46
Postat av: Rätt ska va rätt

Ingen fick åka hem med farbror blå, En lokalbo (icke medlem i supporter föreningen) Fick dock sitta i farbror blås varma mysiga bil och bli förhörd, han klev senare ur fotades och gick där i från och fortsatte senare kvällen.

2014-10-05 @ 09:15:54
Postat av: Manzzon

Noterar att oroligheterna i Vimmerby tas upp, det var när Vimmerby var nykomlingar i div1 dvs det har varit ett antal fredagsmatcher o playoffmatcher efter det utan problem med bråk. Med lite bättre organisation så är det lätt att undvika dessa problem.

2014-10-05 @ 09:29:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0