Förlust för VH i genrepet

Ni vet ju hur den gamla utslitna klyschan lyder: Ett dåligt genrep ger.... ja, och så vidare.
Om vi ska tro på det så kommer Surahammar få det rejält svettigt på söndag, för kvällens träningsmatch hemma mot Nybro var sannerligen inte mycket för Vimmerby Hockey att skryta om. 

Positivt ändå att det blev bättre ju längre matchen led. Den första perioden var verkligen under all kritik (0-2 redan efter tio minuter), den andra perioden var åtminstone nästan acceptabel och det tredje får väl anses vara okej. Men sammantaget - så mycket sista träningsmatch innan seriepremiären, som det bara kunde bli.

Man ska dock inte förringa Nybros seger. Laget stressar högt och hårt och tar avslut från alla möjliga och omöjliga lägen. Laget har dessutom några individuellt riktigt skickliga spelare, med Rickard Palmberg i spetsen (var så gott som klar för Vimmerby till den här säsongen, men valde i sista stund att stanna kvar i Nybro).

Svårt att ge spelarkritik, men försäsongskungen Simon Dahl förtjänar beröm. Även Alexander Holmberg och backen Jesper Söderholm var bra. Noterbart är att Vimmerby saknade tre tongivande spelare - långtidsskadade Björn Jonason, backgiganten Emil Wahlberg samt centern Jakob Karlsson (korttidsutlånad till IK Oskarshamn).

Vimmerby Hockey-Nybro Vikings (0-2, 0-0, 1-0)
0-1 (03:11) Rickard Palmberg (Henrik Sirbäck) sp 5 mot 4
0-2 (10:25) Markus Piispanen (Martin Olsson, Jack Berger)
1-2 (44:03) Simon Dahl (Niclas Svensson)
Skott: 28-24 (9-12, 10-5, 9-7).
Utvisningar, Vimmerby: 3x2 min. Nybro: 3x2 min.
Publik: 314.
 
 
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0