"Långt ifrån den nivå vi ska vara på"

Bara tre omgångar spelade och självklart är det alldeles för tidigt att vara sig hylla eller döma ut. Men efter att ha sett Mariestad-Vimmerby i kväll så finns det ändå anledning att bli lite bekymrad. Trots segrar i de två inledande omgångarna mot Surahammar och Grästorp så har det funnits en hel del i övrigt att önska av spelet. Mot ett bättre och mer spelande motstånd, hoppades vi att det skulle släppa i kväll. Men icke…

Förlust med 3-2 (Jim Nord reducerade med 20 sekunder kvar att spela) låter jämnt - och det var det också. Skillnaden mellan lagen var att Mariestad var mer disciplinerat i defensiven (eller kanske snarare tilläts av Vimmerby att vara det). BoIS spelade enkelt och låg rätt i positionerna. Framåt skapade man inte ett dugg mer än Vimmerby, men var mer effektivt i sina avslut. Vimmerby hade förvånansvärt svårt att skapa chanser och när man väl gjorde det kom ofta avsluten aningen för sent.
– Fortfarande är vi långt ifrån att komma upp i den nivå där vi ska vara. Att vi inte vinner kan jag inte lägga så stor vikt vid, för den här matchen kunde vi lika gärna ha vunnit. Mer problematiskt däremot att vi ser slitna ut och att vi inte får igång det spel som vi ska prestera och som vi har presterat innan de tre senaste matcherna, säger VH-tränaren Tomas Sandlin.
- Vi hade en sådan här svacka tidigt under den förra säsongen också, men i och med att resultaten då gick med oss så blev det inte så stor grej av det då.

Det kanske låter konstigt att säga att man inte ska lägga för stor vikt vid resultatet. Men precis så är det ändå. Matchen kunde ha gått hur som helst, så mer fokus bör läggas på insatsen. Och den var tyvärr inte bra i dag heller. Speciellt inte defensivt där laget inte är tillräckligt ödmjukt för att dra en enkel sarg ut, utan envisas med att vara överkreativt. Det skänkte ett (eller två, om man vill vara elak) mål till Mariestad och satte laget under onödig press i egen zon vid flera tillfällen.
– Normalt sett, när vi är på tå, gör vi inte sådana defensiva misstag. Vi får inte vara nöjda med att kunna skylla på formsvacka eller massor med förkylningsstrul i truppen. Det är för enkelt. Vi måste rannsaka oss själva och våga grisspela.

Inte en match utan nya skade- och sjukdomsbekymmer, som sagt. I dag var det Jesper Söderholm som fick kliva av i mitten av den första perioden efter att ha blivit spearad i skrevet/ljumsken.
– Svårt att veta nu, men om jag får gissa så lär han vara borta i åtminstone en eller kanske två veckor, suckar Tomas Sandlin.
Det var också anledningen till att Emil Wahlberg, som nyligen kommit igång med träningen igen efter att ha tvingats vara från laget några veckor, fick spela så pass mycket. Men har var dock en av tyvärr ganska få som gjorde det bra.
Dessutom tvingades Alexander Holmberg kliva av, också det i mitten av den första perioden, med feber och halsont. Även tveksamt om han kommer kunna spela på onsdag.

– Vi kan inte tänka på de som inte kan spela. Alla spelare och ledare måste fokusera på sin egen insats. Så här är det i hockey – det är lika för alla. På onsdag ska vi på det igen och då ska vi leverera bättre. Det finns så oerhört mycket mer i det här laget och det ska vi visa mot Arboga.

I kvällens match var det tyvärr inte många som kom upp i normal standard. Förutom tidigare nämnde Wahlberg kommer också Calle Ackered och Jakob Karlsson undan med hedern i behåll.

Mariestads BoIS-Vimmerby HC 3-2 (2-0, 1-1 0-1)

1-0 (01:16) Lucas Larsson (Filip Törnqvist, Filip Engqvist)
2-0 (09:30) Filip Engqvist (Mikael Alba, Marcus Green)
2-1 (26:39) niklas Svensson (Niklas Pavel)
3-1 (37:36) Tony Söderman (Jonas Pontusson)
3-2 (59:42) Jim Nord (Jesper Danielsson, Jesper Eriksen)
Skott: 30-32 (14-11, 8-13, 8-8)
Utvisningar, Mariestad: 5x2 min. Vimmerby: 6x2 min.
Publik: 782.

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0