Nu kör vi äntligen! Men utan Palmberg igen...

Så var det då äntligen dags. En lång försäsong är till ända och i eftermiddag drar HockeyEttan Västra igång. För Vimmerbys del med bortamatch mot Surahammar – en helt ny bekantskap för oss.

 

Vad vet vi om Surahammar då? I fjol placerade man sig som sexa i Division 1 C, bakom Hudiksvall, Åker/strängnäs, Borlänge, Enköping och Tierp. I Fortsättningsserien kom man sedan tvåa efter Tierp.

Till den här säsongen har man haft en enorm spelaromsättning. Hela 13 spelare har lämnat och elva nya har kommit till.

Tappet av tvillingarna Johansson (Martin och Robert, båda med U-landslagsmeriter) är blytungt. De har båda legat på runt 40 poäng per säsong i Sura-dressen de senaste åren.

Backbesättningen är i stort sett helt utbytt från i fjol. De sex försvarsspelarna som har lämnat har ersatts med Christopher Norlin och Jim Gustafsson från Linden, fyra killar som spelade J20 i fjol samt 22-årige Carl Wallin (fostrad i Strängnäs) som inte spelade alls förra säsongen.

 

Vimmerby, som tillsammans med Skövde är klar favorit hos spelbolagen att ta hem den västra Hockeyettan, är storfavorit i kvällens match. Högst segerodds på Vimmerby erbjuder ComeOn med 1,34, medan flera bolag ligger under 1,30.

Laget saknar i dag skadade Björn Jonasson samt backen Emil Wahlberg (personliga skäl). Nyförvärvet Markus Palmberg, som sades skulle hinna bli spelklar, saknas också. Palmberg presenterades officiellt som nyförvärv den 19 juni - för TRE månader sedan - men är alltså inte spelklar än.

 

Vimmerby mönstrar följande lag:

 

Målvakt:

Calle Brattenberger

 

Förstafemma:

Jesper Eriksen-Calle Ackered

Alexander Holmberg-Jakob Karlsson-Rasmus Davidsson

 

Andrafemma:

Tobias Jonsson-Jesper Söderholm

Sebastian Nilsson-Jesper Danielsson-Andreas Rundgren

 

Tredjefemma:

Niklas Pavel-Pelle Ström

Simon Dahl-Niklas Svensson-Jim Nordh

 

Fjärdeformation:¨

Jacob Isaksson

Jesper Karlsson-Anton Carlsson

 

Extramålvakt:

Marcus Evertsson

 

För Västerviks del inleds serien med bortamöte mot Mariestad. Laget har drabbats av ett tungt avbräck då skyttekungen Joacim Hedblad har tvingats kasta in handduken på grund av onda ljumskar. Detta innebär att Emil Georgsson får kliva ut på kanten i förstakedjan och Dan pettersson tar centerpositionen. Pierre Gustavsson spelar därmed tredjecenter mellan Jacob Tenemyr och Thom Nordin. Lägg därtill att det där med premiärer inte alltid brukar vara Västerviks grej. Detsamma gäller tyvärr också bortamatcher mot Mariestad. Dags att vända på det nu?

 

Övriga matcher i eftermiddag i HockeyEttan Västra:
Tranås-Forshaga
Borlänge-Skövde
Arboga-Kumla
Grästorp-Lindlöven

 

Nu kör vi!

 

.


Kommentarer
Postat av: VH fan

Kom igen nu VH, laguppställning ser lite tunn ut, men vi satsar på seger .

2014-09-21 @ 15:51:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0