Så tyckte de om premiäromgången

Premiäromgången spelad av den västra HockeyEttan. Självklart kan man inte dra några som helst växlar efter bara en spelad match, men låt oss säga så här:

  • De som innan säsongen trodde att Surahammar, Grästorp och Forshaga skulle få det svårt i serien fick väl ingen anledning att revidera sina tips efter gårdagens matcher.
  • De som har tippat Vimmerby, Skövde, Tranås, Borlänge, Västervik och Mariestad som huvudkonkurrenter om de fyra Allettanplatserna behöver väl inte heller känna att man är helt fel ute.

Tajt i de matcher där man kunde förvänta sig det och lite större siffror i de där man nog kunde förutspå det - med ett undantag, Arboga-Kumla, som slutade 1-5. Och visst är det även häpnadsväckande att Grästorp släpper in nio mål i baken hemma mot Lindlöven.

Här nedan kan du läsa lite om hur spelare och tränare i de olika lagen summerade premiäromgången:

”Det märks att det kommer att bli en tuffare serie och att Vimmerby är ett av de lag som kommer att gå till Allettan är det ingen tvekan om.”
Skribenten på Surahammars IF:s hemsida.


“Vi gör en jättebra krigarmatch, men Vimmerby är ett topplag och de var starkare än oss"
Surahammars tränare Johan Rauch till VLT.

“Det var en fröjd att se hur vi spelade I tredje perioden och hur vi bevakade vår ledning. Vi spelade disciplinerat och enkelt, alla var på rätt sida om pucken och spelade med jättemarginaler, vi kan inte göra det så mycket bättre än så”.
Västerviks tränare Mattias Karlin var strålande glad när han pratade med Vimmerby Tidning efter att ha sett sitt lag vända 0-2 till 4-2 under matchens andra halva borta mot Mariestad.

"Vi har fått in några killar som är riktigt bra och har en bra grund sedan innan".
Tippade topplaget Tranås AIF:s Eric Gustafsson till Tranås Tidning efter förkrossande 9-4 mot Forshaga.

"Man får inte spela så dåligt som vi gör. Det är under all kritik."
Arbogas tränare Andreas Svedberg var inte nådig mot sitt lag efter fiaskoartade 1-5 hemma mot Kumla. Sagt till Bergslagsbladet/Arboga Tidning:

”Vi gick på knäna och tappade matchen i tredje perioden. Men vi vände tillbaka efter en timeout så det var starkt.”
Borlänges tremålsskytt Marcus Andersson till Dalarnas Tidning efter 4-3 mot topptippade Skövde:
Och här hittar du higlights från Borlänge-Skövde.

Avslutningsvis får du inte missa det här:
Grästorps Emil Andersson ger motståndaren Lindlöven ledningen med 4-2 efter ett av de mest spektakulära självmål jag någonsin sett. Emil vrider och vänder bakom Lindlövens mål, när det dessutom är avvaktande utvisning på en Lindlöven-spelare. Från position bakom målet skickar han upp pucken mot backarna på blålinjen, men pucken glider förbi dem, över hela isen och rakt in i eget öppet mål.

Du hittar det härKlicka sedan på rutan ”Live. Match: Grästorp IK-Lindlövens IF” till höger och spola fram till 1:16:00 in i sändningen.

 

.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0