Uppsnack inför kvällens hemmapremiär

Snart nedsläpp i säsongens hemmapremiär för Vimmerby Hockey. Och aldrig någonsin har VH varit så stor favorit i en match, som man är mot Grästorp i kväll. 1.07-1.12 är vad spelbolagen erbjuder för hemmaseger. Det LÄGSTA oddset på Grästorp-seger bland de 20 bolagen på den lista jag kollade på är 9.50.

Det är just sådant som triggar Vimmerby Hockeys förre tränare Anders Spaak (nu tillbaka i Vimmerby ishall med sitt nya lag) alldeles extra. Frågan är bara om han kanalisera den energin och den viljan till spelarna, så att de presterar storverk?

Grästorp gick ju på pumpen rejält i den första omgången. 2-9 mot Lindlöven var under all kritik, men Spaak själv menar att det faktiskt var ganska mycket av tillfälligheter som avgjorde den matchen.
- Vid ställningen 2-2 stod matchen verkligen och vägde. Sedan fick de tre snabba skitmål och vi vek ned oss. Det kanske låter dumt, men matchen kunde verkligen ha gått hur som helst, menar Spaak.
- Vi har till stora delar ett orutinerat lag och vi måste tillåta oss att ramla nu när vi lär oss att gå. Det kommer vi göra många gånger under säsongen, men vi kommer samtidigt bli allt bättre.
 
Vad tror du då om matchen i kväll?
- Självklart kommer det bli jättetufft. Med det lag och de resurser som Vimmerby har, så ska de ta hem den här serien, säger Anders, som ju är känd för att gärna lämpa över pressen på motståndaren.
- Hahaha, men så är det ju. Därmed inte sagt att vi kommer lägga oss ner och dö. Vi kommer göra en betydligt bättre match än i söndags och förhoppningsvis kunna skaka Vimmerby.

Spaaks kollega i Vimmerby, Tomas Sandlin, var inte heller han nöjd med premiären i söndags - trots en enkel bortaseger i Surahammar med 6-3.
- Jag hoppas verkligen att vi kan visa oss från en något bättre sida i kväll. När vi möter destruktiva lag måste vi lära oss att ta de enkla vägarna och få med oss skitmålen, istället för att alltid göra det så snyggt. Vi har ett lag som vimlar av kreativa spelare och det vore fel av mig att ta det ur dem, men vi måste hitta en gyllene medelväg där vi kan plocka fram en annan typ av spel när det behövs.

Till kvällens match är äntligen nyförvärvet från Åker/Strängnäs, Markus Palmberg, spelklar. Och han går in "där han ska vara", tillsammans med Sebastian Nilsson och Jesper Danielsson i andrakedjan. Det gör att söndagens succéman, tvåmålskytten Andreas Rundgren, flyttas ner i fjärdeformationen.
- Andreas var lysande i söndags men vi har egentligen en annan plan för honom än att han ska känna att han behöver vara målskytt. Han har helt enkelt sina aboslut största fördelar i andra moment och det ska vi utnyttja till fullo. Vi har snackat om detta och Andreas förstår och accepterar resonemanget, säger Tomas Sandlin.

I övrigt så är äntligen Emil Wahlberg tillbaka i gänget igen efter en period som han var tvungen att ägna åt personliga saker.
- Vi får se hur det blir i kväll. Jag vill att Wahla är med på uppvärmningen och sätts upp på roostern. Men om det inte händer något alldeles exceptionellt så kommer jag inte spela honom. Detta enbart på grund av skaderisken, då han inte har tränat på närmare två veckor, berättar Sandlin.
Från och med i morgon är Emil Wahlberg med och tränare för fullt igen.

Målet kommer vaktas av Marcus Evertsson.
- Jag vill ha igång båda målvakterna. Jag håller Calle (Brattenberger) som en ruitnerad och mycket duktig målvakt, men Evertsson är där i hasorna och nafsar. Konkurrensen kommer sporra och förbättre dem båda två, menar Sandlin.
En före detta Gärstorpsmålvakt i VH-kassen, med andra ord.

Om du inte har möjlighet att se matchen live i Vimmerby ishall ikväll, så kan du följa lite livetwittrande. Gå in på www.twitter.com och följ VH-bloggens alldeles egen och nya konto, @VHbloggen

Vimmerby Hockeys lag mot Grästorp:

Målvakt:
Marcus Evertsson

Förstafemman:
Carl Ackered - Jesper Eriksen
Alexander Holmberg - Jakob Karlsson - Rasmus Davidsson

Andrafemman:
Tobias Jonsson - Jesper Söderholm
Sebastian Nilsson - Jesper Danielsson - Markus Palmberg

Tredjefemman:
Pelle Ström - Niklas Pavel
Simon Dahl - Niklas Svensson - Jim Nordh

Fjärdefemman:
Jacob Isaksson - Emil Wahlberg
Jesper Karlsson - Anton Carlsson - Andreas Rundgren
 
Övriga matcher i kväll:
Skövde-Tranås
Forshaga-Surahammar
Kumla-Borlänge
Västervik-Arboga
 
.

Kommentarer
Postat av: VH fan

Härligt VH andra raka segern ! Såg trögt ut till en början men ju längre matchen gick så var det inget snack om en stabil seger.

2014-09-24 @ 22:25:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0