F.d. VH-backen hjälpte VIK med toppforwarden

Seger med 3-1 borta mot Borlänge och ny serieledare. Det firar Västerviks IK med att plocka in finske powerforwarden Asi Juusela på tryout. Luuko-fostrade Jussela har bland annat 47 matcher i den högsta finska ligan med Ässät på kontot. I fjol representerade han Leki i Mestis (finska motsvarigheten till Allsvenskan) och gjorde där 22 poäng (7+15) på 37 matcher.

Välbyggde (186 cm och 92 kg) Asi Juusela är bekant med IK Oskarshamns skadade stjärncenter Arsi Piispanen och har fått  en hel del information om Västervik den vägen. Även Vimmerby Hockeys före detta back Ossi Karhunen har haft ett betydande finger med i spelet för att få den duktige finnen till Västervik.

Juusela gör sin första träning med Västervik i morgon, måndag. Om allt slår väl ut hoppas man att han kan vara spelklar till fredagens toppmatch hemma mot Tranås. Det ska bli mycket intressant att se vad denne välmeriterade finne kan prestera i vår serie. För jag tror inte att vi behöver oroa oss för annat än att VIK vill ha honom kvar.


.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0