Grästorp på väg till Allsvenskan!

På twitter skrev jag häromdagen att åttan i den västra grundserien, Grästorp, i skrivande stund faktisk var närmare kval till Allsvenskan, än vad både Vimmerby, Skövde och Tingsryd var. GIK då i egenskap av serieledare i Fortsättningsserien (vilket innebär play off-spel) och de tre topplagen från HockeyEttan i egenskap av att ligga utanför topp fem i Allettan (vilket innebär att säsongen är slut i mitten av februari).
Detta var ju självklart menat att belysa att hela serie- och kvalspelsupplägget bör ses över.

I går tog Expressen/Kvällsposten det hela några steg ytterligare. Nog för att vi har vant oss vid att kvällstidingarna twistar sina rubriker rejält för att locka läsare, men den här fick många av oss att skratta högt. Absolut inget ont om Grästorp, men här tog väl ändå både rubriksättaren/redigeraren och journalisten i så att de gjorde i brallorna? Du hittar artikeln här.
 
.

Kommentarer
Postat av: Sune

Patetisk artikel. Om Grästorp mot förmodan skulle klara en plats till det Allsvenska kvalet, så ryker de all världens väg i två raka sedan. Detta oavsett vilka de får möta.

2015-01-12 @ 09:29:56
Postat av: Nicke nyfiken

Undrar om bloggen hört något mer om den ytterst välmeriterade forwarden? Och om Smith är i form och spelklar? Lite nyfiken bara!!!

Svar: Nej, har tyvärr inget nytt att komma med där. Ska kolla upp i morgon.
vhbloggen.blogg.se

2015-01-12 @ 10:14:32
Postat av: Mårts

Rimligtvis borde det vara så att alla som spelar i Allettan även är garanterade att som sämst få spela play-off 1.

2015-01-12 @ 19:11:33
Postat av: Cyril

Det är i princip omöjligt ändå att gå genom alla kval för att komma ifrån div 1 hockeyn, så det spelar liksom ingen roll. Ge Grästorp chansen..why not? 99% av klubbarna kommer inte gå upp och då kan intäkter från olika kval spridas lite mer över fler klubbar. Jag tycker det är helt okej att Grästorp kan få kvala. De har enligt reglerna vunnit och satt sig i en situation där de ska få kvala.

2015-01-12 @ 23:09:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0