Sjukstuga i Vimmerby inför dagens viktiga match

Galet viktig match i eftermiddag mellan två lag i poängbehov. Men det verkar vara något speciellt med januarimatcher mellan Skövde och Vimmerby. För ganska exakt ett år sedan fick Skövde IK kasta in handduken när det vankades hemmamatch mot Vimmerby. Kräksjuka härjade i laget och matchen fick skjutas upp.

Sedan matchen senast mot Västervik har rejält med sjukdomar härjat i Vimmerbys trupp och i dag tvingas man lämna flera sjuka spelare hemma. Sedan tidigare saknas Andreas Rundgren. Till eftermiddagens match får man också klara sig utan trion Jim Nordh, Dean Moore och Jesper Söderholm, som alla ligger nedbäddade. Dock är Rasmus Davidsson äntligen kvitt sviterna efter sin hjärnskakning och är nu tillbaka i laget. Detta gör att det självklart kommer kastas om en del i femmorna. Bland annat har en ny, mycket intressant, tredjekedja formerats, med nyförvärvet Jeff Smith som center. Jeff gjorde sin första match mot Västervik och såg riktigt vass ut där. Han flankeras av fysiske Sebbe Nilsson, som på slutet har sett bättre ut än någonsin, samt Björn Jonason, normalt i förstakedjan.

– Vi kommer börja med tre backpar och fyra kedjor (någon av lagets ytterforwards får dubblera i den fjärde). Eventuellt kommer vi gå ner på tre femmor under mtchen, det beror lite på hur det ser ut, berättar VH-tränaren Tomas Sandlin, som hoppas kunna skrämma bortalagsspöket på flykt för gott i efetrmiddag.
– I de senaste hemmamatcherna har vi ju spelat en form av bortaspel – och gjort det väldigt bra. Det gäller att fortsätta hålla i den disciplinerade defensiven, vända snabbt och vara effektiva framåt. Spelarna måste vara laglojala och göra rätt saker vid rätt tillfällen. Vi är inne i en fin trend med två raka segrar mot Tingsryd och Västervik. Spelet vi har presterat i de båda matcherna tar vi med oss i dag, säger Sandlin.

Skövde kommer till spel med ordinarie lag, så när som på duktige backen Anton Lindgren, som är skadad.

Vimmerbys lag mot Skövde:

Målvakt:

Calle Brattenberger

Förstafemma:

Emil Wahlberg – Jakob Spångberg
Rasmus Davidsson – Niklas Svensson – Markus Palmberg

Andrafemma:

Pelle Ström – Niklas Pavel
Nicklas Strid – Jesper Danielsson – Simon Dahl

Tredjefemma:
Tobias Jonsson – Jakob Isaksson
Björn Jonason – Jeff Smith – Sebastian Nilsson

Fjärdekedja
Jesper Karlsson – Eric Karlsson – dubblerande yf

Extramålvakt:
Markus Evertsson


Nedsläpp klockan 16.00 och matchen kan du se live på Skövde IK:s Webb-TV. Länk till sidan hittar du här.

 

.

 


Kommentarer
Postat av: VH

Bortamatcher verkar inte vara VH:s grej...6-1 till Skövde efter 2 perioder

2015-01-17 @ 17:43:26
Postat av: VIK är bäst

Samma måldiff i matcherna Västervik - Troja och Skövde - Vimmerby.
Krossiffror...

2015-01-17 @ 18:41:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0