Skyttekungens övergång till VH verkar stoppas

Tillsammans med Kirunas Oscar Fredriksson är Tierps Joakim Axman den spelare i hela division 1-Sverige som har gjort flest mål den här säsongen. Hela 31 fullträffar har det 21-åriga jättelöftet levererat hittills.

 

Sedan en tid tillbaka har Vimmerby Hockey jagat Joakim Axman och försökt få honom klar. Axman själv vill till Vimmerby men hans nuvarande klubb sätter nu käppar i hjulet genom att inte godkänna och registrera övergången - detta trots att det, enligt Axman, finns en överenskommelse mellan honom och Tierps sportchef, Leif Ehn, att han är fri att lämna om erbjudande dyker upp.

 

– Vid sidan av mitt kontrakt har vi en överenskommelse om att jag är fri att lämna om en bättre klubb, högre upp i seriesystemet, hör av sig.
– Jag och Vimmerby är helt överens och jag vill inget hellre än att gå dit. Jag vill utvecklas och det gör man om man spelar mot och med bättre lag och bättre spelare, säger Joakim Axman, som själv har jobbat aktivt för att få övergången klar.
– I går pratade jag själv med kansliet, men de sa att det bara är Leif Ehn som kan godkänna och registrera övergången via Internet. Men han vägrar ju, suckar Axman.
– Ehn sa till mig att han inte skulle komma att skriva på några papper, oavsett. Han nekar inte till vår överenskommelse, utan tycker att Vimmerby och Tierp är lika bra och att man spelar på samma nivå. Va? Ett lag i den södra Allettan, med häng på play off-plats, jämfört med ett bottenlag i den östra fortsättningsserien? Så Allettan är alltså inte högre upp i seriesystemet än vad Fortsättningsserien är?
– Jag ledsnade och ifrågasatte då hur jag skulle kunna motivera mig att spela kvar i Tierp efter det här och hotade med att bojkotta resten av säsongen, men fick då bara till svar att ”jaha, det är ju ditt val”. Det här är det sjukaste jag har varit med om.
– Med tanke på dealen vi har och med tanke på att jag bara är en av flera spelare som klubben är skyldig pengar man inte verkar kunna betala till, så fattar jag inte varför han inte bara skriver på övergången, säger en lätt uppgiven Joakim Axman.

 

I dag är ju sista dagen för övergångar och då de måste vara registrerade. Visst finns det fortfarande lite tid kvar att lösa den här soppan, även om det ser mörkt ut nu. En förutsättning för att det ska kunna lösa sig är dock att Tierps sportchef ser till att skrämma igång sin mobiltelefon. Jag har sökt honom åtta gånger från i morse och fram tills nu, och har varje gång mötts av meddelandet:
”Just nu kan du inte nå det önskade numret. Var vänlig försök igen om en liten stund.”

Att sportchef Ehn har gjort sig oanträffbar via telefon just denna dag är därför anledningen till varför han inte har kunnat ges möjlighet att kommentera Joakim Axmans ord.

 

.


Kommentarer
Postat av: Berg

Tråkigt. Vore kul att se honom.

2015-01-31 @ 16:58:41
Postat av: Juristen

Brukar klausuler enbart gälla spel i högre divisioner? för isånafall blir ju alla dessa "fortsättningsserier" omöjliga bedöma och de enda lag som kan plcoka spelare blir därmed de som ligger i Oskarshamns serie?

2015-01-31 @ 17:43:26
Postat av: Makarov

Smart sportchef. Hur många spelare vill komma dit i fortsättningen?
Och Tierp var ju inte speciellt attraktivt innan heller...

2015-01-31 @ 20:37:12
Postat av: krister

1 timme kvar vad händer

2015-01-31 @ 22:57:12
Postat av: Bula

Väldigt synd. Han hade nog tillfört en del. En riktig talang!

2015-02-01 @ 00:36:42
Postat av: piez

VIK klarar av att värva, men VH packa ihop efter de de 4 spelarförlusterna ..

2015-02-01 @ 08:14:43
Postat av: solne

du Piez Vimmerby har värvat en amerikan som har tillfört poäng på sina matcher, och denna spelaren hade dom ju fått eftersom han själv ville komma men hans sportchef ljuger å gör inte de dom hade kommit överens om så att sitta å skriva att dom packar ihop tycker ja är lite väl löjligt gjort av dej.

sen har VIK lyckats väldigt bra å de är kul för dom, men frågan är hur VIK hade sätt ut med förlust av sina 4 bästa spelare ( tänk då på att de va 4 av 5 spelare från deras poängmaskin som försvann ) då hade det nog varit tufft för vilket lag som helst i DIV 1.. å de är ja nog inte ensam om att tycka.. t.o.m Mjörnberg i sin blogg skriver hur tufft de skulle va för vilket lag som helst.

VH kommer nog inte klara kval ( även om ja hoppas in i de sista ). men de är kul att 1-2 lag från närområdet gör det.

2015-02-01 @ 09:42:33
Postat av: Anders

31 mål i den serien motsvarar förmodligen 10 i södra serien.

2015-02-01 @ 09:45:46
Postat av: Berg

Niklas, Jeff, Erik och Jacob är värvningar. Men den här gick inte.
Sluta Larva.

2015-02-01 @ 09:53:07
Postat av: sten

Dahl ,timeout verkar besynnerlig. Det kanske är hela VH som dalar ? Bara ni i VH slipper Magnusson domaren ,kan ni vara glada ,en sådan inkompetent domare ,har sällan skådas . Massa påhittade utvisningar ,hög klubba när man ,hoppar över en liggande spelare ,unikt tokigt. Borde inte förbundet kolla av sådana " skit domare" och ta bort honom asap.i gårdagens match vik-Skövde så var det inte mycket som stämde hos domare Magnusson ,han får väl hjälpa sitt Tranås ,på annat sätt ? Magnusson Tranås är helt enkelt en för dålig domare på div ett nivå ,i trean kan han härja ,inte förstöra hockey ettan ,match efter match! Skulle inte bli förvånad om han dömer vik -VH den 11 febr ?

2015-02-01 @ 10:53:04
Postat av: vh

Vad tråkigt och uppgivet det känns i vh nu!Men sandlin tar väl och vaskar om i femmorna om det nu finns folk kvar i laget och en timeout vid 19,51 i 3de perioden.

2015-02-01 @ 11:27:03
Postat av: H

Östra fortsättning verkar ju ibland vara bättre. Kolla hästens utlåning av Ackered..

Och förresten, honom kallar dom hem för att bredda truppen för att sen värva Lorentzon och i sin tur låna ut Sunnqvist till KRIF. Logik?

2015-02-01 @ 13:08:44
Postat av: Kjelle

Tråkigt om inte övergången blir av. Skulle ju vara symptonynt med VH-s säsong ,lite " stolpe ut" .....med allt ,tyvärr.
Vi lägger oss ju inte ner och dör för det,nu gäller det att avsluta säsongen på ett snyggt sätt och ta nya tag inför nästa.
Tror stenhårt på den nya organisationen om jag förstått rätt.
Kämpa VH😀👏

2015-02-01 @ 13:40:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0