VH vann med 3-1 i Motala!

FÖRSTA PERIODEN:
Trots en hel del lägen åt båda håll har det bara producerats ett mål under den första perioden i Platenhallen i Motala. Målet kom i slutminten och var signerat Johan Jönsson, på pass från Östersundspolaren Stefan Sterner.
Motala har haft mest puck och även stått för det mesta av spelet, men har däremot inte lyckats skapa de där riktigt farliga chanserna. Bland annat fick man läge att spela 5 mot 3 i mitten av perioden men VH försvarade sig bra.
Allt eftersom perioden gick, fick VH allt mer att säga till om. Joacim Hedblad och Robin Ekström hade varsitt jätteläge att ge Vimmerby ledningen men Fredrik Jacobsson i MAIF-kassen svarade för ett par grymma räddningar.
Efter VH:s sena ledningsmål, hade Motala bud på kvittering ett par gånger, men vi går till pausvila med bortaledning.

ANDRA PERIODEN:
2-0 till Vimmerby redan efter en halv minut. Ett riktigt snyggt mål, där Robin Ekström kunde raka in pucken i öppen kasse, på pass av Johan Andersson.
VH hade även 3-0 inne, men målet dömdes bort för spark.
Alexander Johansson i VH-kassen storspelar. Har gjort flera bra räddningar - bland annat i numerärt underläge.
Efter lite böljande spel i mitten av perioden fick VH möjlighet att spela powerplay, vilket laget utnyttjade. Pierre Gustavsson gjorde 3-0 på pass av Widéen och Jonathan Nilsson.
Klart bättre period för Vimmerby, där speciellt andrakedjan med Sterner, Jönsson och Ström briljerade vid ett par tillfällen. I slutet av perioden skapade också "Västerviks-linan" hårt tryck mot Motalas mål och hade bud på ytterligare mål.

TREDJE PERIODEN:
Inleddes lite lojt och trevande. Pierre Gustavsson var nära att öka på Vimmerbys ledning i numerärt underläge, men skottet gick utanför. Perioden var på det hela taget ganska avvaktande. Det hände inte speciellt mycket, förutom några individuellt fina finesser.
Med drygt tre minuter kvar att spela reducerade Motala till 1-3. Laget fick sedan spela 6 mot 4 i slutet av matchen, men VH:s bäste spelare för dagen, målvakten Alexander Johansson, räddade fint vid flera tillfällen.
Matchen slut. 3-1 till Vimmerby. Skotten slutade 50-31 till hemmalaget.

Några förändringar till eftermiddagens match

Så var det åter dags för träningsmatch - den andra på fyra dagar. I onsdags besegrades Skara i premiären och i dag (nedsläpp kl 14.00) möter vi ytterligare ett av de tippade topplagen i division II södra A, Motala AIF på bortaplan.

- Träningen i torsdags såg faktiskt riktigt bra ut. Det känns som att grabbarna har reagerat bra på de träningar samt den match vi har haft, sa tränare Spaak till mig nu i förmiddags, på väg till Motala.

Några förändringar görs jämfört med matchen mot Skara. Bland annat kommer Alexander Johansson att vakta målet, Jonathan Nilsson tar plats som en av sju backar och Peter Gustavsson, som inte körde hela torsdagens träningspass, inleder på bänken.

Referat från matchen kommer du att hitta på hemsidan i kväll. Eventuellt kommer jag även lägga ut några delresultat här på bloggen under eftermiddagen.

Anders Spaak planerar följande formationer till matchen mot Motala:

Målvakter:
Alexander Johansson och Markus Jönsson.

Förstafemman:
Christian Widéen - Johan Andersson
Joacim Hedblad - Emil Georgsson - Robin Ekström

Andrafemman:
Martin Modigs - Alexander Andersson
Johan Jönsson - Stefan Sterner - Jonas Ström

Tredjefemman:
Anton Karlsson - Martin Ågren
Linus Nelson - Andreas Lundgren - Petrus Olivestam

Fjärdefemman:
Simon Casselstrand - Pierre Gustavsson - Simon Gustafson

Övriga:
Jonathan Nilsson och Peter Gustavsson.

Seger för Kallinge i premiären

Vimmerby Hockeys kommande seriekollega, tillika ett av de tippade topplagen, Kallinge-Ronneby IF, spelade igår kväll säsongens första träningsmatch. Inför 522 personer hemma i Kockumhallen vann laget mot danska Hvidovre (näst sist i AL-Bankligaen den senaste säsongen) med 6-5. Och visst var det de namn som man hade förväntat sig, som fanns med i målprotokollet. Robert Burakovsky (2+2), Daniel Brasar (1+2) och Joakim Svärdh (1+1) - totalt 4+5 av denna drömkedja, med andra ord. I Vimmerby ser vi redan fram emot lördag den 16 oktober (tack för rättelsen "Sarg Ut", då vi får tillfälle att se dessa hockeykonstnärer i vår hemmahall.

Så här ska en riktig säsongspremiär se ut!

Det blandades och gavs rejält. Både av individuella läckerheter och generösa bjudningar, missade frilägen och läckra mål, stenhårt försvarsspel och otroligt delikata indianare, vass skridskoåkning och stillastående passningsspel, lätta fötter och bastanta träben. Kvällens premiärmatch, med endast två isträningar i kroppen, såg med andra ord ut precis som en säsongspremiär ska se ut och precis så som alla förväntade sig att den skulle se ut. Några saker lyste dock igenom och det som lyste starkast var vilken kapacitet det verkligen finns i grunden hos det här gänget.

Några av de äldre (förlåt alla ni i laget som är runt 25 år och däröver) klagade på värkande fötter, att maskineriet känns segstartat, att det var en kanonpremiär eftersom allt bara kan bli mycket bättre än så här, att det kommer att ta några veckor innan man är igång etc. Det känns riktigt tryggt att höra, eftersom vi siktar på att vara som bäst i februari och mars. Hur ska det inte bli då?

Skara då? Jo, stundtals syntes det tydligt att de hade ungefär 700 procent mer gjorda isträningar än vårt lag inför matchen. De pressade hårt och spelade ganska okonventionellt och oförutsägbart.

I morgon väntar ett tvåtimmarspass på is innan det är dags för ledig fredag. På lördag väntar sedan match mot ytterligare ett av de förväntade topplagen i division II södra A, Motala AIF, på bortaplan.

Jaha, kvällens resultat? Jo, Vimmerby vann med 5-4, efter att Martin Modigs avgjorde med 35 sekunder kvar. Mer utförlig matchfakta hittar du på Vimmerby Hockeys hemsida, www.vimmerbyhockey.se

Laget till kvällens match

Äntligen är det dags för säsongens första träningsmatch, då fjolårets seriefyra i division II södra A, Skara IK (som har varit på is i drygt två veckor), väntar kl 19.00 i kväll i Arena Oskarshamn. Det verkar som att det är en hel del Vimmerbybor som ska ta bilen till Oskarshamn och se matchen, vilket självklart är extra roligt.

Tränare Anders Spaak aviserar följande formationer:

Målvakter:
Markus Jönsson och Alexander Johansson

Förstafemman:
Christian Widéen - Johan Andersson
Joacim Hedblad - Emil Georgsson - Robin Ekström

Andrafemman:
Martin Modigs - Alexander Andersson
Johan Jönsson - Stefan Sterner - Jonas Ström

Tredjefemman:
Anton Karlsson - Martin Ågren
Linus Nelson - Andreas Lundgren - Peter Gustavsson

Fjärdefemman:
Simon Casselstrand - Pierre Gustavsson - Simon Gustafson

Övriga:
Jakob Isaksson och Petrus Olivestam

Formationerna på gårdagens träning

På allmän begäran kommer här formationerna som tränare Spaak körde på gårdagens träning.
Backpar:
Christian Widéen - Johan Andersson
Martin Modigs - Alexander Andersson
Anton Karlsson - Martin Ågren
Pelle Ström - Jacob Isaksson

Kedjor:
Robin Ekström - Emil Georgsson - Joacim Hedblad
Petrus Olivestam - Stefan Sterner - Jonas Ström
Peter Gustavsson - Andreas Lundgren - Linus Nelson
Simon Casselstrand - Pierre Gustavsson - Simon Gustavsson

Johan Jönsson var bortrest och saknades därför. Därutöver deltog Adam Nilsson,Pelle Ström, Rasmus Davidsson, Pontus Lindman, Erik Nilsson, Jonathan Nilsson och Robin Ståhl (tack för hjälpen, Adam).

Olsson och Ruiz inte längre klara för Tranås

Precis som jag misstänkte, så var det något lurt med offentliggörandet av Tranås högpresterande duo, Anders Olsson och Patrik Ruiz, som TAIF:s hemisda och Eliteprospects gick ut med härom dagen. Nu är båda borttagna från truppen på klubbens hemsida och Ruiz är borttagen från TAIF:s trupp på Eliteprospects. Att man tränar och träningsspelar med en klubb är inte detsamma som att man har skrivit kontrakt med klubben - något som TAIF:s webbredaktion nu tydligen har fått instruktioner om.
Haken är visst (som så ofta) jobb, vilket Tranås har misslyckats med att lösa. Killarna vill satsa mer på den civilia karriären än tidigare, så om det finns någon klubb där ute med ett par schyssta jobb i bakfickan så...


VIK nu nära sin tuffe kanadensare!

En stor, stark, defensiv hårding, vars personliga utvisningsrekord på en och samma säsong ligger på 240 minuter. Där har ni den kanadensiske back, som snart förväntas rita på kontraktet för Västerviks IK. Om nu alla samstämmiga rykten som jag har hört är riktiga, vill säga.

Med sina närmare 240 AHL-matcher är han också ytterst välmeriterad, även om det nu är fem säsonger sedan han spelade där. Han har sammanlagt respresenterat tolv klubbar under lika många säsonger som a-lagsspelare , varav de senaste i ett par olika sydeuropeiska andraligor.  Noterbart är också att han i slutet av 90-talet valdes i den andra rundan av NHL-draften. Mer uppgifter än så vill jag inte läcka, utan den eventuella presentationen av namnet får VIK ta hand om.

Klart är dock att den nyligen 30 år fyllda VIK-kanadicken kommer att bli ett friskt tillskott både till klubben och till serien. Bara det att man får en kille, som är väl representerad på sajten www.hockeyfights.com känns ju coolt. Om nu ryktena stämmer och affären ros i hamn, alltså…


Ispremiär i dag - i Oskarshamn...

Äntligen är det dags. I kväll kommer våra spelare att ta de första svajiga skären för säsongen. Tyvärr är inte isen klar i hemmahallen, utan därför har vi fått hyra in oss i Oskarshamn. Tack IKO för snabb och smidig hantering samt er välvilja att upplåta hallen åt oss under måndag, tisdag och onsdag. Ja, för så är det alltså. Säsongens första träningsmatch mot Skara, kommer att spelas i Oskarshamn. Så om du vill följa VH från början den här säsongen, ska du vara bänkad kl 19.00 i Arena Oskarshamn nu på onsdag, 25 augusti.
Isen i Vimmerby Ishall förväntas kunna bära vårt snabbskrinnande gäng från och med slutet av den här veckan. I samband med någon träning i början av nästa vecka kommer vi att ha ett event för allmänheten (spelarpresentationer, intervjuer, tränarsnack, tävlingar, utlottningar etc), men det återkommer jag med mer info om.

Ruiz och Olsson förlängde med Tranås! Eller...?

I går lades Tranås båda skyttekungar, Patrik Ruiz och Anders Olsson (106 poäng ihop i fjol), ut på klubbens hemsida som klara för kommande säsong. Eliteprospect hängde på och bekräftade att de hade förlängt kontraktet. Jag snackade dock med Anders Olsson i dag och han fattade ingenting... Han hävdade att det inte alls var något kontrakt underskrivet och ville inte heller påstå att spelarna och TAIF ens låg i intensiva förhandlingar. Sant är att dock Ruiz och Olsson tränar och träningsspelar med Tranås, men därifrån till ett undertecknat kontrakt är det nog fortfarande en bit. Det finns flera andra klubbar som rycker i killarna och mycket handlar visst om jobbiten...

Wirll valde Skövde IK

Heta rykten har placerat honom i Västervik, men i dag signade kanadensaren och f.d. Gislavedsforwarden (19+12 på 18 matcher i fjol) Mike Wirll för Skövde. Wirll var tidigare i år på try out i Västerås IK, men där fick han inget kontrakt.

En högst subjektiv genomgång...

Kommande säsong känns det som att standarden på vår division II-serie kommer att bli bättre än någonsin tidigare. Här finns en räcka riktigt högklassiga lag och det kanske är tur att Region Syd beslutade att åtta istället för fyra lag skulle få chansen att kvala till ettan. Annars hade säsongen varit slut för många bra klubbar redan efter 33 grundomgångar. Att Tyringe, Kallinge, Limhamn och Helsingborg kommer att husera i toppen känns givet. Men även Värnamo och kanske också Boro kommer nog att kunna ställa till det för dem där uppe.

Jag har här nedan, ytterst subjektivt, kikat på våra seriekollegors aktiviteter på försäsongen samt hur det ser ut just nu i de olika klubbarna. Med risk för att bjuda några lag på extra tändvätska, så väljer jag att dela med mig av mina funderingar. För att inte göra någon tydlig värdering, presenterar jag lagen i bokstavsordning.

Vän av ordning ser ju också att det fattas ett lag, nämligen Vimmerby Hockey. Tycka och tro om oss överlåter jag till andra. Men nog ska vi kunna vara med och bråka med topplagen - åtminstone i en del matcher…?

Nåväl. Med risk för insmugna inaktuella fakta och tryckfel:

Alvesta SK
Har bland annat tappat skicklige backen Andreas Johansson till Halmstad samt anfallarna Fredrik Ericsson (till seriekollegan Värnamo) och David Norström. Bland nyförvärven märks Ulricehamns duktige målvakt, William Rahm, samt Vimmerbybekantingen från IK Oskarshamns J20, Anton Yngwe. Alvesta kom femma i fjol och var bara fem poäng från att snuva Kallinge/Ronneby på den sista play off-platsen. Spås få det svårare i år.

Boro-Vetlanda HC
Fick sent omsider klart med ny tränare i och med Kjell Allstrin och Leif Karlsson. Precis ”som vanligt” ser Boros trupp ganska beskedlig ut på papperet så här någon dryg månad före seriestart, och det återstår att se om laget ”som vanligt” ändå kommer att återfinnas i toppen när säsongen är slut. Boro har en enorm förmåga att mobilisera när det som mest behövs, men det ser onekligen lite tunt ut för närvarande. Har åkt på en riktigt tung förlust i och med att seriens kanske bäste målvakt, Christian Skoog, vände hem till Nässjö. Norrmannen Henrik Klouman, 42 poäng i fjol, återfinns kommande säsong i HC Dalen, Emil Lagerkvist återvänder till Tranås, estniske landslagsbacken Kirill Kolpakov flyttar hem och talangfulle backen Adam Johansson drar till Modos J20. Även de båda vassa forwardsspelarna Myles Palliser och Mathias Löf samt centern Jon Sörensson är tveksamma till en fortsättning i klubben. Laget har värvat Husums poängkung, Jonathan Lindgren och visst imponerar 64 pinnar på 28 matcher i fjol, även om kvaliteten på den division II-serien inte är den högsta. Är ingen självklar toppkandidat i år.

Helsingborgs HC
Ett par offensiva förluster i Stevie Ericsson och Jonas Sporre (blir assisterande coach). Har dock värvat tungt från Jonstorp i offensive backen Jens Hallin, storväxte målvakten Niklas Odén och skridskostarke rightforwarden Jesper Hilding. Framför allt imponerar den sena värvningen av 32-årige centerbjässen Daniel Wallin, som med sina 230 allsvenska matcher (i fjol 15 pinnar på 44 matcher för Troja) kommer att bli sevärd i vår serie och nyttig för HHC. Har seriens kanske starkaste målvaktsbesättning i Ted Mihalek och Väsby-fostrade Niklas Odén. Har en av seriens mest spännande forwards i Rögleprodukten Martin Johansson (61 poäng i fjol). Fjolårets trea i Södra C kommer säkert att vara med och slåss bland de fyra bästa även kommande säsong

Jonstorps IF
Floppade i fjol och har i alla fall hittills inte presenterat så mycket som pekar på att det ska gå bättre i år. Mats Papista och Jacob Karlsson är två hyfsade backar som har hämtats från halmstadstrakten, men annars ser det tunt ut i försvaret – speciellt då lagets kanske bäste back, Jens Hallin, lämnar för lokalkonkurrenten Helsingborgs HC. Forwardsförvärvet från Kristianstad, Tomas Andersson, är dock en klasspelare som gjorde stor succé i klubben under två säsonger i mitten av 2000-talet. I och med förlusterna av kvartetten André Dryler, Peter Ekholm, Jens Hallin och Jesper Hilding förlorar laget närmare 100 av fjolårets poäng. Slutade sjua i fjol och gör det bra om man kan upprepa den prestationen.

Kallinge-Ronneby IF
Har monstervärvat och är en rejäl utmanare till Tyringe om seriesegern. Martin Pettersson (mv) samt anfallarna Sebastian Arvidsson, André Jönsson och Daniel Brasar har hämtats från samarbetsklubben i Karlskrona. Brasar gjorde 51 poäng på 35 matcher i landets bästa division I-serie i fjol och kommer att bli riktigt sevärd i tvåan. Redan sedan tidigare är Kallinge ett lag fullproppat med profiler. 43-årige Robert Burakowsky dunkade in 36 poäng på 19 matcher i fjol och har ritat på för en förlängning. På minuskontot märks framför allt en av tvåans bäste poänggörare i fjol, finländaren Mikko Palotie (61 pinnar), mycket duktige landsmannen Teemu Koskinen återfinns numer i Tyringe, jättetalangen Niklas Sjöström går till Halmstad och vintervärvningen Jimmy Lindström vänder norrut igen.
Har, liksom vi, haft stor spelaromsättning men med det här laget ska Kallinge/Ronneby inte kunna misslyckas. Tror inte att något av division I-lagen vill ha Kallinge i sin kvalgrupp framme i mars.

Limhamn Limeburners HC
Imponerade när man slog division I-laget IK Pantern i säsongens första träningsmatch igår med 5-3. Trots att Pantern mönstrade ordinarie lag var Limhamns seger rättvis. Kom tvåa i serien i fjol och kommer garanterat att hålla till där uppe även kommande säsong. Har än så länge lite tunn backbesättning men offensivt ser Limhamn riktigt starkt ut. Målvaktssidan innehåller hittills bara Åseda-bekantingen Tex Williamsson, men det lär fyllas på med någon klassmålis. Har inte gjort några spektakulära värvningar men är ett rakt igenom homogent lag.

Nässjö HC
Tränare Nils-Gunnar Svensson gjorde ett jättejobb med den unga truppen i fjol. I år känns det som att det är lite av upp till bevis. Under förra säsongen bar centern Sebastian Bergqvist stundtals laget på sina axlar. Han är nu på try out i Västervik och om han försvinner så är det ett hårt slag för NHC. Har värvat ypperlige målvakten Christian Skoog från Boro/Vetlanda (enda nyförvärvet hittills). 18-årige backen Oscar Sundhall var redan i fjol en av seriens stora utropstecken. Om han fortsätter att utvecklas i samma takt är han snart ett hett jagat villebråd bland klubbar högre upp i seriesystemet. Nässjö har en imponerande ungdomsverksamhet och fantastisk förmåga att lotsa fram unga spelare. Skoog och ”åldermannen” Hellerstedt kommer att få dra ett tungt lass. Jag hoppas verkligen att det räcker till en stabil resa mot säkrat kontrakt, men jag är tyvärr inte säker.

Osby IK
Slutade trea från slutet i den jämna södra serien i fjol. Har haft otur med en del tänkta värvningar som inte har gått i lås. Okej offensiv men försvarsmässigt ser det inte lika bra ut. Amerikanen Jamie McKenna (snittade nästan 1,5 poäng under de 18 matcher han spelade i fjol) har lämnat för spel i Spanien. Lagets andre amerikan, backen Ian Drummond, ryktas vara på väg bort från klubben. Får nog sikta in sig på att undvika negativt kval även kommande säsong, men jag vill påpeka att laget är ytterst svårbedömt.

Tyringe SoSS
Oj, vad komplett Tyringe känns. Fjolårets seriesegrare möter vi direkt i seriepremiären hemma den 3 oktober. Och visst, lika bra att ta tjuren vid hornen direkt. Martin Nilsson (rutinerad back från Mörrum), André Dryler (vass forward från Jonstorp) och finländaren Teemu Koskinen (målspruta från Kallinge) förstärker ett redan imponerande starkt division II-lag. Solklar seriefavorit ihop med Kallinge.

Värnamo GIK
Hade, precis som vi i Vimmerby, problem med allt för många insläppta mål i fjol och även kommande säsong är det väl försvarsbesättningen som man får sätta ett litet frågetecken kring. I försvarslinjerna försvinner dessutom talangfulle Tommy Leifsson, som har tappat sugen, Rickard Jonsson, som har valt att bryta sitt kontrakt, samt trotjänaren Daniel Karlsson. Offensivt känns Gustaf Elfving, senast i franska andraligan som ett spännande nyförvärv, återvändaren Jonas Bystedt från Gislaved är ett kanontillskott, liksom stabile Fredrik Ericsson från Alvesta. Kan VGIK bara få ordning på defensiven och eventuellt stärka upp med ett par namn, som man ämnar göra, så tror jag att laget kan bli säsongens överraskning. Helt klart en aspirant på topp fyra.

Åseda IF
Inga betungande förluster men heller inga iögonfallande värvningar. Hängde som nykomling kvar på det berömda håret i fjol och nu väntar den svåra andra säsongen. Önskar verkligen att ÅIF hänger kvar i serien, dels för att jag gillar deras lag och verksamhet och dels för att de har en riktigt aktiv och engagerad spelare som bloggar. Men tyvärr kan jag inte tippa dem annat än att kämpa för att undvika kvalplats. Men Åseda överraskade redan i fjol och jag hoppas att jag har fel i år också.


Nu är aggregaten påslagna

I dag slogs aggregaten i Vimmerby ishall på. Det innebär att vi, om allt fungerar som det ska, kommer att ha is någon gång under början/mitten av nästa vecka. Vi hade planerat första isträningen till måndag 23 augusti, men tills dess lär inte isen vara klar. Därför har vi kikat lite på alternativa lösningar. Mer om det när jag vet mer...

"Någon måste ju dra med sig skrapet"

När jag och kära hustrun i går tog en promenad med hunden, såg vi massor av hockeyspelare på spåret. Det var visst 2 x 3,6 kilometer som stod på programmet. Låååååååångt efter alla andra kom sköningen Sterner och bjässen Johan Andersson. Visst, de tillhör kanske inte de mest konditionsstarka i truppen, men tydligen släpande duon efter på grund av att Sterner missade starten. Detta berodde i sin tur visst på en kombination av förvirring och ett sent (eller långdraget) toalettbesök. Misstänker att Andersson gjorde Sterner sällskap av ren godhet. Med dessa båda var också löptränaren Håkan "Nippe" Nilsson, som förklarade sin position med att "någon måste ju dra med sig skrapet"...

Lett att få syn på Elvis i Västervik!

Div I-laget Västerviks IK fyller på sin trupp, eller åtminstone listan över spelare som man erbjuder try out-kontrakt. Från HK Ozolnieki/Monarhs i den inhemska lettiska ligan hämtar man forwarden Elvis Zelubovskis. Den 176 cm långe och 75 kilo tunge letten är född 1986, har spelat 16 U-landskamper för hemlandet och representerade under den gångna säsongen även Gomel i den vitryska ligan (de lettiska och vitryska ligorna har nu slagit sig samman).
Elvis anländer till Västervik på fredag och kommer sedan att träna med VIK fram till början av september, innan klubben tar beslut om han får stanna eller ej. Jag har inte en aning om hur Elvis är som spelare men om man strikt ser till hans bakgrund och statistik, så känns det som en klart spännande värvning.

Nu är alla på plats...

I kväll körs den första träningen med samtliga i kommande säsongs trupp på plats. I helgen anlände Anton Karlsson från Troja-Ljungby samt målvakten Markus Jönsson från Hanhals till Vimmerby. Nu känns det som att vi på allvar kan dra igång säsongen 2010-2011.

Skönt att vara ett lag med okänd förmåga

Flera storsatsande klubbar och deras supporters försöker, under en dignande press och ett allt mer betungande favoritskap inför den kommande säsongen, lägga över detta på oss. Därför sträcker vi ut en stor, varm och stabil högernäve till Boros nye tränare, Kjell Allstrin, och kompletterar det med ett ärligt "tack".
I en intervju på Boros hemsida (du kan läsa den på http://www.borovhc.com/) benämner Boro-tränaren Vimmerby Hockey som en "dark horse" i serien.
Visste du förresten att den ursprungliga definitionen av "dark horse" är: "Någon som inte har tävlat tidigare eller vars förmåga är okänd"?
Den definitionen passar oss helt perfekt!

Ena dagen är inte den andra lik

I går var det fyra varv på Vimmerby MS motocrossbana som gällde. 4 x 1,7 kilometer i decimeterdjup lös sand, upp och ner för platåhopp, klättring uppför hopplöst branta backar och sugande rakor som aldrig verkar ta slut. Osannolikt om du frågar mig, bra träning om du frågar Spaak. Tränare Spaak var för övrigt riktigt nöjd med den konditionsnivå som samtliga i truppen visar.
I dag då? Ett lugnt pass med ett varv på spåret och en halvtimme fotboll. Sedan grillning, uppstartsmöte och allmänt snack. 26 man på träningen i dag är riktigt bra. Bara tre saknades, varav två inte har flyttat hit ännu (Anton från Troja och Markus från Hanhals kommer i helgen).

Det skrivs om IKO-Pierres flytt från Nyköping till VH

Oskarshamns Tidningens Christian Gustavsson har idag en artikel om VH:s senaste nyförvärv, Pierre Gustavsson. Du hittar den här:
http://www.barometern.se/sporten/ot-sporten/gustavsson-gor-helt-om(2052671).gm

Även ett par bloggare kommenterar värvningen:
http://aifbloggen.blogspot.com/
http://alexanderjepsen.blogg.se/


Klart med nytt tränarpar för Boro

Så blev det då till slut klart vilka som kommer att träna seriekollegan Boro kommande säsong. Efter Anders "Lillis" Johanssons och Mattias Henrikssons avhopp i våras har ersättarens sagts bli allt från Urban Prytz (f.d. Skara) till hårde ryssen Sergei Joukov. Först nu i veckan blev det klart att kommandobryggan tas över av duon Kjell Allstrin och Leif Karlsson.
Kjell Allstrin kommer närmast från ett uppdrag som tränare för Ekjsö HC:s juniorer. Tidigare i sin karriär har han bland annat tränat Åseda, HA 74, Tranås, Värnamo och Nässjö.
Leif Karlsson är sportchefen som nu tar klivit in i båset och blir assisterande tränare.  Leif har funnits i Boros organisation sedan lång tid tillbaka.


Det kom ett glädjande samtal i fredags...

Det kom ett samtal i fredags eftermiddag. En glädjande sådant. Även om jag inte riktigt hade trott på det, så hade jag ändå hoppats. Redan när jag tidigare i somras fick besked av Pierre Gustavsson att han till slut hade valt spel med division I-laget Nyköping framför oss, hörde jag att han inte var helt överens med sig själv om sitt val. Jag ska inte alls säga att andras olycka är vår lycka, men i Nyköping har det inte riktigt löst sig som Pierre hade hoppats på, och självklart släpper vi in en sådan klasspelare i truppen när han själv hör av sig och vill komma hit. Trots att vi redan sedan tidigare var mer än nöjda med vår forwardsbesättning.
Pierre Gustavsson är en riktig klassspelare med division II-mått mätt. Polaren Simon Gustafsson har beskrivit honom som den absolut enklaste spelaren att lira ihop med och med en unik smartness i sitt spel.
Nu är det ju upp till tränare Spaak att formera kedjorna, men det känns oerhört lockande att bara veta att vi har möjlighet att kunna få se en återförening av den IKO-kedja, som tillsammans producerade bortåt 140 pinnar ihop i J20 Elit i fjol.
Redan i kväll gjorde Pierre sin första träning med sin nya klubb.

Middag med norrlänningarna på altanen

En trevlig kväll är till ända. För tre timmar sedan landade våra norrländska vänner, Stefan Sterner och Johan Jönsson, in på altanen - direkt anlända från Leksand respektive Östersund. På plats fanns också tränare Spaak och även kapten Widéen dök upp under kvällen. I morgon börjar allvaret för de högpresterande division I-spelarna. Då väntar nämligen en olidligt tråkig rundtur i kommunen i Rundbergs Mondeo. Stackare...!

Tyringe stängde truppen med ny finne

Pasi Tuomonen, 22-årig finländare med Ilves som moderklubb, blev den sista spelaren in i Tyringes trupp. Det blev klart i går, då laget också återsamlades för "höstens" första gemensamma träning.
Tuominen har, ända fram till fjolårssäsongens start, spelat juniorhockey i Junior A SM-liiga hemma i Finland. Den gångna säsongen spelade den 181 cm långe rightforwarden matcher i både den finska andra- och tredjeligan samt några matcher med Fredrikshavn i den danska ligan.
Tyringes trupp ser på papperet riktigt stark ut och fjolårets segrare av den södra tvåan kommer alldeles säkert att vara en tuff utmanare till de klara favoriterna Kallinge/Ronneby även den här säsongen.
Det blir med andra ord en rejäl värdemätare för oss när serien drar igång den 3 oktober, då vi tar emot Tyringe hemma i Tigerkulan.

Alla 21 spelarna längtar redan till tisdagens träning

Ikväll var det omstart av försäsongsträningen och nu börjar det märkas att allvaret närmar sig. Vi fick bland annat se en målvakt som nästan sänkte sig en minut på cooper-testet, två nyförvärv (en från Oskarshamn och en från Västervik) som var överlägsna i spänst, en urstark stockholmare som förmodligen hade kunnat göra 400 armhävningar om ingen hade stoppat honom, fyra "egna" killar och en Oskarshamnare i topp av tre kilometer löpning, en förvirrad sportansvarig som hade glömt alla sina papper hemma i skrivaren och en västgötsk tränare som bara gick omkring och myste och tyckte att allt såg helt underbart bra ut.

Fram till ispremiären väntar minst fyra hårda konditionspass per vecka. En liten fågel viskade om att morgondagen kommer att bjuda de 21 spelarna på en dryg timme, fylld av överraskningar, i en mördande jobbig backe strax utanför stan. Med eller utan kollega på ryggen återstår att se...


Nu börjar allvaret!

I morgon, måndag 2 augusti, drar den gemensamma och tillika obligatoriska försäsongsträningen igång igen. Slut med soliga dagar, fika på stan, byggnadsprojekt och att gå och spela med bröstmusklerna på stranden. För våra spelare alltså...
Nu väntar drygt tre veckors mördande konditionsträning under tränare Spaaks ledning.
Klockan 18.00 måndag kväll samlas större delen av truppen. Några av våra inflyttade vänner kommer att ansluta under de närmaste två veckorna, då de har vissa bestyr att sköta om innan flyttlasset kan rulla till Vimmerby.

Vår plan är att kunna gå på is den 23 augsuti, men ännu pågår visst förhandlingar om detta mellan vår ordförande samt kommunenes representanter. Men med den välvilligt inställda kommun vi har, så ska det säkert lösa sig...
De vill ju självklart också dra sitt strå till stacken så att vi får de bästa möjliga förutsättningarna för att lyckas med vår sportsliga satsning.

RSS 2.0