Stolt in, Bergström ut och Suursoo till Mörrum

VH-Ultras fortsätter att göra avtryck. Nu har de engagerat sig på allvar i insamlandet av pengar till "Fansens Stjärnspelare" och enligt dem själva ska inte en enda Vimmerbybo ”komma undan”. Så om du under de närmaste dagarna besöks av små sockersöta pojkar som viftar med en blankett som de vill att du ska skriva under, ja då vet du vad det är.

Julstök och jobbstök har dragit ner bloggfrekvensen de senaste dagarna. Får försöka göra nåt åt det.

Nu, när han ändå har gjort klart med en annan klubb, kan jag väl ändå bekräfta ryktena. Ja, vi har fört diskussioner med estländaren Toivo Suursoo (i fjol i IK Oskarshamn) en tid. Efter moget övervägande valde vi dock att tacka nej till hans tjänster den här säsongen. Toivo ville verkligen slå sig ner i Sverige och tre dagar efter att vi sa nej, gjorde han klart med Mörrum. Vi önskar den sympatiske estländaren stort lycka till i söderettan.

Nästa chans till meningslöst våld: Annandagsderby i bandy mellan AIK och Djurgården på Spånga IP, kl 13.15. Missa inte den möjligheten! Suck…

Otack är hockeytränarens lön. I söndags vann Värnamo med 5-0 över Boro. Precis efter matchens slut fick VGIK:s tränare, Bengt Gustavsson, kicken.
– Ja, jag fick sparken. Jag vet att vi har ett bra lag men skadorna har ställt till det. Hade vi bara fått lugn och ro hade det kunnat bli bra. Det visade vi i kväll, sa Bengan till värnamo.nu efter Boro-matchen.

Göran Wassbjer i Osby var nummer ett och Bengt Gustavsson i Värnamo nummer två. Vem är näste tränare till rakning i vår serie?

I fjol spelade han i Kallinge men i höstas kom parterna inte överens om en fortsättning. Sedan dess har Vesa Junkkonen bland annat tränat med Tyringe, men nu tyder det mesta på att han ändå kommer att hamna i Kallinge till slut. Den 26-årige finske backen gör i så fall sin fjärde säsong i Blekingeklubben.

Apropå Kallinge. Lördag den 22 januari möter vi serieledarna i hemmahallen. Och för all publik är det fri entré, då en stor del av Vimmerbys företag har anammat deltagande i "enkronasmatchen". Vi stämde av uppslutningen i eftermiddags och då visade det sig att närmare 80 företag redan är klara. Härligt. Men det är en månad kvar och vi siktar på det dubbla antalet. Och så 1500 pers i hallen...;-)

Nytt i truppen är att ”höstkontraktet” med Robin Bergström inte förlängs. Glädjande däremot att Robin Stolt vänder hemåt efter studier i Norrköping och nu kommer att utmana om en av forwardsplatserna. Robin börjar träna med laget nu på måndag, 27 december.


Robin Ekström går på vatten, shalalalalaaaa...

3-1 mot Limhamn och en av säsongens bästa insatser. Både på isen och vid sidan av den. Den nya klacken, VH-Ultras, entré i Vimmerby ishall var en succé. Jag vet att det betyder skitmycket för grabbarna i laget. Bra jobbat!

Bra jobbat också av spelarna. Man mötte ett högt forecheckande Limhamn, som dock inte orkade bibehålla sin kraftödande hockey i 60 minuter. Bakom segersiffrorna döljer sig en klockren insats fylld av frenesi, pucktempo, fin skridskoåkning och härlig inställning. Vimmerbys seger var aldrig någonsin i närheten av att vara hotad - trots att Limhamn visade sig var en riktigt trevlig bekantskap.

Hattrick av Robin Ekström och det var sannerligen vid väl valda tillfällen han slog till. Direkt i inledningen, precis i slutet av första perioden och sedan en halvminut in i den tredje. Tycker nog att skyttekungen i division II gjorde sin bästa match för VH - inte bara för de tre målen utan minst lika mycket för att han idag också tog ett defensivt ansvar. Självklart ska en stor del av framgången också tillskrivas kedjekompisarna Hedblad och Georgsson. Vilken energi hos dem i dag.

Men som sagt, en riktigt bra match av alla formationerna. Synd att duktige keepern Dennis Hedström inte fick hålla nollan. Passningsvirtuosen Stefan Sterner fick kliva av i första perioden med ryggvärk.

Petrus Olivestam måste vara fullständigt hopplös att möta. Killen slutar ju aldrig... Skulle bli vanisnnig som motståndare. Men oj vad nyttig han är för oss.

Julfest för a-laget i kväll. Det lär nog vara ganska glada miner i Folkets Park. Därefter julledigt i en vecka innan träningen drar igång igen den 27 december.


Ekblad klar för Västervik resten av säsongen

I dag blev det officiellt, det som många av oss har känt till någon vecka. Emil Ekblad (f.d. IK Oskarshamn), som har gjort ett knappt tiotal matcher med Västerviks IK i år, har nu ritat på kontraktet för VIK även för resten av säsongen. Bara att gratulera till ett riktigt bra permanent tillskott till truppen.

Klara segrar i vår serie i kväll:
Värnamo-Boro 5-0
Åseda-Nässjö 6-0
Osby-Kallinge 1-5

Märkligt att man ska ha så svårt att slita sig från datorn på kvällarna. Men nu är det dags att knoppa.

Hoppas fredagen blir lördag ganska snart

Il Capitano Widéen låter sig inte knäckas av en axel ur led. Det är bara att kasta tillbaka den på plats, kyla ner, vila en dag och sedan vara tillbaka på jobbet igen. I kväll ska han dra på skridskona, greppa klubban och köra ett lugnt pass för att se om spel i morgon är tänkbart.

Lördagsmatch och toppmöte mot Limhamn i morgon. VH:s nystartade supportergrupp, VH Ultras, har lyckats få Harrys att öppna tre timmar tidigare än tänkt. Kl 12.00 slår man upp portarna för uppvärmning. Runt 14.00 är det avmarsch mot ishallen och sedan lär det vara full spetta i ett antal timmar framöver.

Just hemkommen från möte med en kvartett av initiativtagarna till VH Ultras. Efter det mötet är jag ännu mer övertygad om att morgondagens match mot Limhamn kommer bli ytterst minnesvärd - på många sätt...

Julfest med a-laget i morgon kväll. Finns verkligen mycket som talar för att lördagen den 18 december kommer gå till historien som en dag utöver det vanliga.

Försäljningen av Fansens Stjärnspelare rullar på i riktigt bra takt. Många privatpersoner, men också en hel del företag, är med och lägger en månatlig summa. Nu har vi också inlett förhandlingarna med en (av eventuellt två) stjänspelare som planerar ansluta efer juluppehållet. Ror vi detta i land, ja då kommer våra motståndares forwards att få slita hårt i vår.

Har också hört ryktas att det är ett par Ultra-ladies som planerar för sitt inträde i klacken i morgon. Inte illa va, grabbar? Från mötet ikväll lät för övrigt Ultra-Ultrasarna hälsa att de vill se varenda person med röststyrka i klacken i morgon.

Den här veckan la ett gäng entusiaster också upp riktlinjerna för vårsäsongens enkronasmatch. Den kommer gå av stapeln lördag 22 januari, då vi tar emot Kallinge/Ronneby hemma i ett laddat toppmöte. Redan efter ett par dagars försäljning är vi upp i mer än 60 deltagande företag. Målet är 150 företag och 1500 pers i hallen. Hög målsättning men inte omöjligt. Vi kommer jobba väldigt hårt med just arrangemanget till denna lördagsmatch.

Nu börjar vi ladda inför morgondagen. Kl 15.00 smäller det i Vimmerby ishall.

HHC - serieledarnas skräck!

HELSINGBORGS HC-VIMMERBY HOCKEY 6-3 (2-1, 2-1, 2-1)
Skott:
29-21 (10-5, 7-10,12-6)
Utvisningar, Helsingborg: 2x2 min. Vimmerby: 2x2 min.

3 x 2-1. Så lätt kan det vara! Kort sammanfattat, så kan man säg att Helsingborg vann kvällens match helt rättvist. Inför matchen tvingades Linus Nelson kasta in handduken p.g.a. sjukdom, så hans plats i tredjefemman togs av Petrus Olivestam. Även VH:s backkklippa Christian Widéen fick lämna isen i den andra perioden, då han tacklades så att axeln slogs ur led. Axeln är tillrättalagd och rejält nedkyld. Sannolikt lär det inte bli någon match för Christian på lördag. Däremot kommer han att vara fit for fight till omstarten av serien efter juluppehållet.
I den tredje perioden förskte VH jaga ifatt, men HHC var det bättre laget och vann helt rättvist.
HHC verkar vara serieledarnas skräck. I söndags petade laget ner Kallinge från tronen och i kväll var det vår tur.

Första perioden:
0-1 (01.09) Stefan Sterner (Jonas Ström, Johan Jönsson)
1-1 (13.12) Fredrik Smeds (Marcus Sjögren, Emil Condrup)
2-1 (15.59) Martin Johansson (Emil Condrup)
Skott: 10-5
Utvisningar, Helsingborg: 1x2 min. Vimmerby: 2x2 min.

Andra perioden:
3-1 (01.45) Gustav Du Rietz (Sebastian Du Rietz)
3-2 (04.24) Simon Casselstrand (Petrus Olivestam)
4-2 (19.18) Jens Hallin (Björn Lindén)
Skott: 7-10
Utvisningar, Helsingborg: 1x2 min. Vimmerby: Inga.

Tredje perioden:
5-2 (02.03) Sebastian Bergström (Jesper Hilding)
6-2 (06.38) Jesper Hilding (Emil Condrup, Martin Johansson)
6-3 (18.57) Robin Ekström (Johan Andersson, Joacim Hedblad)
Skott: 12-6

Resultat i övriga matcher:
Boro-Åseda 8-0
Jonstorp-Alvesta 4-5 (e. str.)
Limhamn-Osby 3-0
Tyringe-Nässjö 5-1
Värnamo-Kallinge 3-6

Vimmerbys flickor gråter...

Tuff match borta Helsingborg i kväll. HHC slog ju Kallinge senast och hjälpte oss till serieledning. Samma vänlighet lär vi väl inte kunna räkna med i kväll.

Vimmerbys mest eftertraktade ungkarlsansikte fick sig en liten ommöblering på träningen i måndags. Alexander ”Huddinge” Andersson åkte på en smäll på läppen och går nu med sytråd från Västerviks sjukhus i fejset. Och stans flickor gråter…

För första gången den här säsongen kan vi i kväll ställa upp med skadefritt lag. Men vi ska inte klaga…

För skadeviruset i Tyringe verkar nu ha spridit sig även till Blekinge. I Kallinges match mot Helsingborg i söndags saknades sju spelare och ytterligare två fick kliva av under matchen. Juluppehållet kommer lägligt för det otursförföljda topplaget.

”Det var en jävla fart i dag. Helvete vad det gick undan”. VH-tränaren Anders Spaak var minst sagt nöjd med vad han såg på träningen i går kväll.

Kvällens match följer du via everysports liverapportering här.

Flaggor är under tillverkning, ett 50-tal ramsor håller på att övas in och trumskinnet smörjs upp. På lördag, i hemmamatchen mot topplaget Limhamn, gör VH:s nybildade klack premiär. Hittills är det ett stadigt ökande antal tjejer och killar i åldern 15-30 år, som har visat intresse. Initiativtagarna ser dock fram emot att ALLA (även om du knappt ens vågar viska ordet "VH" i hallen) joinar och står med i klacken. De kommer garanterat få fart på dig. Alla samlas högst upp och in mot mitten på första ståplats på lördag! Och för er som har åldern inne, så öppnar Harrys portarna redan klockan 12.00 för uppvärmning!


VH Ultras...

Du behöver bara lära dig en ny sak innan helgen:
vh.ultras@groups.facebook.com

VH:s nya klack gör premiär på lördag

I kväll tas det första steget till Vimmerby Hockeys nya klack och supporterklubb. Ett 10-15-tal killar sitter just nu och drar upp riktlinjerna. Ungefär lika många ytterligare räknar man med ska vara mobiliserade till lördagens match mot Limhamn. Otroligt kul att några äntligen har tagit tag i detta. Fokus ska nu läggas på att dra ihop så många intresserade som bara går – tjejer, killar, gymnasieelever, högstadieungdomar etc. Från klubbens sida kommer vi ha ett nära samarbete med supportergruppen och under juluppehållet ska vi gemensamt försöka skapa de bästa förutsättningarna för en outstanding läktarkultur i Vimmerby Ishall och rekrytering av fler intresserade. Mer info kommer under veckan.

Vad du än gör, så missa inte vår Norrländske vän med nummer 14 på ryggen och hans sorgliga, men ack så kärleksfulla, poem tillägnat ”strumporna som blev kvar”. Två veckors förbrukning, som saknar sina makar. Klicka här, så kommer du till mästerverket. Tänk att få vara den mannens hjärna - bara för en dag, för att få känna på...

Har inte skrivit något om matchen i går ännu. Tänker inte ödsla någon större energi på det heller. 4-0-ledning efter första perioden, trots årets kanske sämsta insats. Stundtals beklagligt att se den ovilja till defensivt jobb som visades upp. Backchecking kändes som ett ord som vissa spelare inte ens kunde stava till. Visst blev det bättre i andra och tredje perioden, men som en klok spelare sa efter matchen: ”Vi måste fan prestera 100 % i varje byte i varje match för att vara på tårna när play off väl drar igång.”
Kan bara hålla med. Om vi tror att det bara är att trycka på en knapp för att växla upp från 75 till 100 procent över en natt, så är vi riktigt illa ute.

Eftersom vi själva bara hade 380 personer i går, så ska jag väl inte göra allt för stor grej av det. Men 209 personer på en division I-match i Västervik, där nästan hela laget bestod av egna unga talanger?!?! Bara spelarnas närmaste släktingar och vänner borde väl vara betydligt fler än så?

Känns sjukt att kritisera när vi vinner med 9-2. Så jag får väl avsluta med att uttrycka lite glädje:
Fan gubbar, vi leder ju serien!!!


Körv på törget!

Underbart att få krypa upp i soffan, smutta på en kopp hett te och låta Vinterstudion i SVT ta en igenom den här dagen. Hade det varit...

Istället är det bara att dra att dra på långkalsongerna, greppa grilltången och börja mätta folks magar på torget. Korvgrillning i hockeyns namn står på programmet och sedan är det ju match i eftermiddag.

Senaste mötet mot Jonstorp slutade med 7-2-seger. Laget har dock spelat upp sig rejält på slutet med segrar mot bland annat Värnamo, Åseda och Osby samt jämna matcher mot Tyringe, Limhamn och Kallinge.

Tyringe vann Goingederbyt borta mot Osby igår med 4-1. Tyckte nog på förhand att det var lite skrälläge för hemmalaget men Tyringes seger ska visst ha varit fullständigt kassaskåpssäker.

Synd att det är 20 mil till Osby...

Inför säsongen gjorde Helsingborg den kanske mest spektakulära värvningen av alla lag i vår serie, då man knöt den högpresterande allsvenske centern, Daniel Wallin (ex HV71, Oskarshamn, Rögle och Troja), till sig. På grund av tidsbrist har Daniel bara haft möjlighet att spela ungefär hälften av lagets matcher (sex poäng på nio matcher) och nu meddelar han att han hoppar av helt. Och kanske är till och med karriären över redan vid 32-års ålder?
– Man ska aldrig säga aldrig, men just nu känns det som om jag spelat min sista match, berättar Daniel för Helsingborgs Dagblad.

Gamle Vimmerbybekantingen Rickard Bergström (Leksandsfostrad backklippa) varvade inför den här säsongen ner i division III-laget Stortorparna IF, efter tre mycket framgångsrika säsonger i division I-laget Trångsunds IF. I går bestämde han sig dock för att växla upp ett snäpp och skrev på för Åkers Hockey i tvåan. Premiär för sin nya klubb gör Rickard på tisdag – mot just Trångsund…

Årets match i Osby i eftermiddag, då man tar emot Tyringe i ett tufft Göingederby. Och kanske är det seriens två största negativa överraskningar som möts. För Tyringes del har självklart lagets osannolika skadeläge haft stor påverkan. Skidsällskapet har fyra raka förluster och den styrka laget visade upp i Vimmerby ishall för en månad sedan (seger med 3-2) verkar vara fullständigt bortblåst.
Kanske läge för Osby att skrälla i eftermiddag? Efter tolv raka förluster vann laget senast borta mot Värnamo. Och om man ska ha någon chans att knipa en av play off-platserna, så är nog seger ett måste idag.
20 mil känns tyvärr lite för långt. Annars hade det varit kul att se matchen…

Visserligen ny förlust för Västervik i går kväll (2-4 hemma mot serieledande Kristianstad) men med tanke på förutsättningarna kan jag ändå inte sluta att förvånas och imponeras över VIK:s insatser. I går tvingades man mönstra ett halvt juniorlag men hade, trots det, ledningen med 2-1 en bit in i tredje perioden. Men publiksiffran? 238 personer! Måste vara den sämsta i Tjusthallen på år och dar.

I morgon är det två saker som du absolut inte får missa. Dels a-lagets hemmamatch mot Jonstorp kl 16.00, men framför allt tänker jag på att du måste köpa Sveriges godaste hockeykorv på stan, där det är söndagsöppet i alla butiker. Dagen till ära är det Sportgruppen som står för grillning, servering och försäljning på torget.

Och nu börjar det snöa igen. Då blir det soffan och Vinterstudion på SVT...


The worst fucking co#¤"@£sucking blogg ever...

Försäljningen av "Fansens Stjärnspelare" har nu dragit igång på allvar. En eller två toppspelare (beroende på hur mycket pengar våra fans får ihop) är tänkt att ansluta någon gång efter jul. Vi har flera nyslipade krokar ute och om det, som vi hoppas på, går i lås - ja då har vi bara att bänka oss inför rena och skära högtidsstunder under vårsäsongen. Utan att nämna några summor, så kan jag berätta att försäljningen har gått osannolikt bra den första försäljningsveckan. Närmare en tredjedel av vad vi totalt hoppades på, är redan inne. Mer info kommer på hemsidan under helgen, så att du också kan vara med.

Dick Axelsson omdöme om Per Ledin efter gårdagens match mellan FBK och HV kan bli en klassiker:
”Rått-Ledin är den fegaste spelaren i hela elitserien.”

Byron Ritchies: "You are the worst fucking cocksucking referee I've ever had" kan nog också bli en klassiker på sitt sätt. Dock inget att vara så fucking stolt över. Jag tillhör själv den pinsamma skaran som har oändligt svårt att knipa käft när domarinsatserna inte överensstämmer med mitt eget experttyckande. Men detta bevhöver ni - Pilemyr, Lindh, Virta, Magnusson, Parastatidis och allt vad ni heter - aldrig vara rädda för ska komma ur min mun. Så bra är jag inte på engelska...

Som jag skrev i tisdags, så gör ju Emil Ekblad comeback i VIK-tröjan ikväll. Ett välkommet tillskott, då VIK fortfarande saknar ungefär 160 ordinarie spelare. Och så ställs man till råga på allt mot seriesuveränen Kristianstad, som kommer till Tjusthallen med tolv raka segrar. Tänkte först åka till V-vik ikväll och kolla, men så blev det inte.

Vad du än gör, så missa inte Jojjes blogg. Där matar det på med lysande inlägg i en jämn takt. Den frispråkige och kärvänligt hatade Micke Rosell har gjort ett gästinlägg i dag. Och missa för allt i världen inte heller intervjun med Huddinges största (och kanske enda) Vetlandaskräck.


Svullen och öm men annars oskadd

Vi var nog många som satte kvällskaffet i halsen i går när vi fick reda på att poängligaledaren i division II Södra B, Robin Ekström, fick bryta matchen mot Boro i början av den andra perioden efter att ha fått en puck i ansiktet.
Jag pratade alldeles nyss med Robin, precis utkommen från Västerviks sjukhus, där han har röntgat käken nu på morgonen. Och det var lugnande besked han kunde ge.
- Jag har haft tur i oturen och klarade mig helt utan fraktur. Jag är ordinerad vila ett par dagar och ska vara vaksam på sympton på hjärnskakning. Munnen är svullen och öm och jag ser ännu värre ut än vanligt, berättar Robin.
Det var när Robin stod i båset och tittade på spelet, som olyckan var framme.
- Det var en rörig situation nere i hörnet. Innan jag hann reagera small det till i ansiktet på mig och jag blev helt knockad. Som tur var så var det den flata sidan av pucken som träffade mig. Om det istället hade varit puckens kant, så hade jag nog fått plocka upp både tänder och käke från båsgolvet.
Robin planerar att träna på lördag och hoppas kunna vara med och spela hemmamatchen mot Jonstorp på söndag.

Skön kämpaseger för VH

Boro/Vetlanda HC-Vimmerby Hockey 1-3 (0-0, 0-1, 1-2)
0-1 (31.02) Christian Widéen (Pierre Gustavsson, Simon Casselstrand)
0-2 (41.24) Martin Ågren (Robin Bergström, Stefan Sterner)
0-3 (47.24) Robin Bergström (Stefan Sterner, Petrus Olivestam)
1-3 (55.38) Jonas Ericsson (Erik Albinsson), spel 5 mot 4
Skott: 26-17 (13-6, 5-5, 8-6).
Utvisningar, Boro: 5x2 min, 1x10 min. Vimmerby: 10x2 min.
Publik: 342 (måste vara den sämsta derbysiffran i Borohallen i mannaminne).
Domare: Viktor Pilemyr, Hovmantorp.

Det var egentligen inte mycket som var normalt med kvällens match.
Vimmerbys tre mål gjordes av två backar samt av en spelare som gjorde sitt första för säsongen, förstafemman svarade inte för en enda poäng och laget sköt färre skott än under någon tidigare match.
Trots det var Vimmerbys seger på det hela taget ganska rättvis, även om laget åter var tillbaka till de gamla synderna med många utvisningar. Exempelvis hade VH fyra skott i målramen bakom Boro-målvakten Nestor Lögdahl.
Helt riktigt fick målvakten Dennis Hedström pris som matchens lirare. Han agerade stabilt matchen igenom och svarade för några svettiga räddningar. Det var dock många VH-spelare som var bra ikväll - visserligen bjöds det inte på något skänspel men härligt att se att det fanns många krigande tigerhjärtan på isen.
Extra plus också till backarna Alexander Andersson, Martin Ågren och Johan Andersson.

Första perioden:
Matchen mellan Boro/Vetlanda och Vimmerby är mållös efter den första perioden. Spelmässigt har det varit en jämn period men Vimmerby har ett övertag vad gäller klara chanser. Bland annat har Christian Widéen prickat stolpen och både Simon Casselstrand och Joacim hedblad haft varsitt skott i ribban. Utöver detta har Wídén och Hedblad haft varsin farlig chans ytterligare.
Boro får inleda den andra perioden med en man mer på banan, då Robin Bergström åkte på en utvisning med 30 sekunder kvar av den första perioden.
I Vimmerby har målvakten Dennis Hedström gjort en bra första period. Spelet svänger ganska mycket och det är inte mycket struktur i det som hände rpå isen. Boro visar också upp helt andra kvaliteter i kväll än vad de gjorde i matchen i Vimmerby.

Andra perioden:
Även den andra perioden blev jämn spelmässigt. Och precis som i den första perioden var det Vimmerby som skapade de hetaste chanserna, men trävirket satte(åtminstone inledningsvis) återigen stopp för ledning för gästerna. Alexander Andersson dundrade nämligen ett slagskott i stolpen efter knappt nio minuter.
Två minuter senare kom dock Vimmerbys ledningsmål i boxplay. Pierre Gustavsson stod för ett underbart förspel, lade en perfekt flippmacka till Christian Widéen, som var klinisk i sitt avslut.
Mot slutet av perioden hettade det till rejält. Alexander Andersson satte in en hård men schysst tackling på Karl Alsäter och halvminuten senare blev Jacob Isaksson i Vimmerby proppad.
Robin Ekström, ytterforward i förstafemman, fick kliva av i början av den andra perioden och det är osäkert om han spelar mer i matchen. Han satt i båset och fick en förlupen puck i ansiktet. Simon Casselstrand har tagit hans plats i förstafemman, medan Andreas Lundgren har gått in i tredjekedjan.
Skottstatistiken 5-5 speglar perioden ganska väl. Det böljar mycket fram och tillbaka, är mycket spel i sarghörnen men få rejäla avslut.
Forsatt mycket bra spel av Dennis Hedström i VH-målet.

Tredje perioden:
En stabil period av Vimmerby, där man gick fram till 3-0 efter drygt sju minuter (distinkt skott av Martin Ågren och en litet solonummer av Robin Bergström).
Av förklarliga skäl pressade Boro på ganska bra under de sista tio minuterna, men när chanserna skapades stod Dennis Hedström ivägen.
med drygt fyra minuter kvar fick han dock kapitulera efter ett skott av Jonas Ericsson.
Avslutningen av matchen blev sedan ganska händelselös och VH kan nu åka hem med tre sköna poäng.

Boro, pausrapporter och lite VIK...

Tyvärr inget Landsbro för min del ikväll. Men jag är återigen lovad "objektiva" rapporter i periodpauserna, så några rader blir det allt med jämna mellanrum här på bloggen istället. Kvällens utsände är ingen mindre än den forne stormålvakten i Nybro och Vimmerby, Fredrik Svensson.

Boro blir en hård nöt att knäcka. Visserligen har man väl inte rosat marknaden hittills, men hemma i Landsbro är laget alltid vasst. 16 av totalt 25 poäng har spelats in på hemmais den här säsongen. Vimmerby är å sin sida (sett till statistiken i alla fall) seriens bästa bortalag. 19 av totalt 40 poäng har transporterats hem från andra hallar.

Nytt skvaller från Västervik: Duktige backen Emil Ekblad (ex IK Oskarshamn och ifjol Kaufbeuren i tyska andraligan) gjorde ju några matcher med VIK i början av säsongen. VIK tvingades dock tacka nej till hans fortsatta tjänster av kostnadsskäl. Nu verkar de båda parterna ha kommit överens i alla fall och det lutar åt att Ekblad gör "nypremiär" med Västervik redan nu på fredag, då laget tar emot serieledande Kristianstad.

Mycket att glädjas åt i kväll

Även om det var många som sa "en dag på jobbet" efter Vimmerbys 6-0-seger mot Alvesta i kväll, så tycker jag ändå att det finns massor av saker att glädjas åt:

- Att det för andra matchen i rad är andra spelare än de i förstafemman som kliver fram och spelar en viktig roll (1-0 av Sterner på en iskallt slagen straff och 2-0 av Pierre Gustavsson - ett litet teknisk mästerverk i all sin enkelhet, där han flippade pucken elegant över Alvesta-målvaktens benskydd). Man har tidigare kunnat se att andra formationer har förlitat sig väl mycket på vår förstalina, men när dessa nu allt som oftast får möta brunkarspelare som bara försöker grisa sönder spelet, har andra spelare tagit ansvar och visat att det är en meningslös taktik att möta oss med.

- Att Alvesta (till skillnad från Åseda senast) åtminstone försökte spela hockey.

- Att Stefan Sterner såg märkligt bra ut i sin första match från start sedan skadan han drog på sig mot Grästorp på försäsongen. Tänk när han får lite matchtempo i kroppen...

- Att Emil Georgsson hängde dit tre baljor och i övrigt var en av lagets bästa spelare.

- Att vi fick hålla nollan för första gången den här säsongen.

- Att Alvesta slog Kallinge i den förra omgången. Efter att ha sett laget i dag är det dock en omöjlighet att förstå hur det gick till.

Snart dags för nedsläpp

En halvtimme kvar till nedsläpp i hemmamatchen mot Alvesta. Ska bli kul att se spelande tränaren Peter Andersson. Har inte sett honom lira sen han gjorde en allsvensk säsong med IK Oskarshamn för tio år sedan.
Det blir också ett återseende av Anton Yngwe, backen som i fjol spelade med IK Oskarshamns J20 och därifrån var utlånad till oss ett antal matcher. I Alvesta återfinns ju nu också Scott Arnold, jenkaren som misslyckades med att ta en plats i Västervik.

Visserligen är Alvesta seriens sämsta bortalag (endast en poäng på nio bortamatcher), men att det finns kapacitet i Kronobergarna visade de inte minst i onsdags, då de slog serieledande Kallinge på hemmaplan. Ingen risk för underskattning här inte.

Om du inte har möjlighet att ta dig till Vimmerby Ishall i dag, så kan du följa liverapporteringen här.

Omgången i övrigt:
Kallinge-Boro
Åseda-Tyringe
Osby-Helsingborg
Limhamn-Värnamo
Nässjö-Jonstorp

Nu åker vi till hallen!

Imponerande, Västervik!

Man kan verkligen inte låta bli att imponeras av Västerviks IK. I kväll åkte man till Kungälv med endast åtta ordinarie spelare samt ett gäng juniorer. Inga lån från IK Oskarshamn och inga andra förstärkningar i övrigt. Här har spelare lämnat laget de senaste dagarna, tvingats uppleva och gå igenom det tragiska dödsfallet av Tobias Bork, man har massor med skador, sent anmälda sjukdomar och egentligen inte att skit att spela för. Man ställs mot Kungälv - ett lag som slåss för en plats i Allettan och som ligger sådär ungefär 150 poäng före i tabellen. Inledningsvis såg det också ut som alla trodde på förhand, Kungälv ledde betryggande med 2-0 efter två perioder och hade då även övertag i skott med 30-12.
Men vad händer då i tredje perioden? Jo, VIK gör tre mål (Fredrik Lindblom nätar två gånger i numerärt överläge och Tobias Ulvbane hänger ett däremellan) och vinner med 3-2 - lagets första seger på tio matcher. Imponerande!

Jonas Ström missar söndagens match

Jonas Ström fick ju kliva av onsdagens match mot Åseda med smärtor i ljumsken. I dag var han hos läkaren och fick skadan diagnostiserad som en lätt bristning/blödning.
- Det blir att vila ljumsken över helgen och sedan sikta på att kunna spela på onsdag. Jag får känna på det på träningen måndag och tisdag först. Jag har fått behandling, tabletter och övningar som jag ska göra, så förhoppningsvis går det över fort, berättade Jonas tidigare i dag.

Det har ryktats en del om att högklassige backen (nu i Surahammar i division I), Thomas Mitell, skulle förstärka Kallinge/Ronneby efter jul. I dag blev det klart att det blir allsvenska Västerås för Mitells del istället - åtminstone den närmaste veckan. Det väntar nämligen en veckas provträning för Mitell, innan VIK tar sitt definitiva beslut.

Synen på matchen mot Åseda i onsdags är sannerligen starkt färgad av var man har sitt hjärta. Själv skrev jag att de båda första peridoerna mest liknade ett 40 minuter långt powerplay, där Vimmerby parkerade i anfallszonen framför Åsedas köttmur till försvar.
Jag kan därför inte låta bli att citera hur man från Åsedas håll (skribenten på hemsidan) såg på matchens andra period:
"I andra perioden tycker jag att vi få mer att säga till och spelet böljar."
Vad som är rätt och vad som är fel ligger i betraktarens ögon.

I går kväll bröt stjärncentern Stefan Gråhns, värvad från Södertälje till den här säsongen, sitt kontrakt med IK Oskarshamn. Åtminstone lyder den officiella versionen så. Det har tisslats och tasslats en tid om en möjlig förestående separation mellan IK och Gråhns, men jag väljer att säga som IKO:s kanslichef, Martin Svensson, säger till Barometern i dag:
- Av respekt till Stefan och hans familj så lämnar vi inga ytterligare kommentarer.


VH-bloggar om Åseda-matchen

VH:s båda bloggande spleare var inte helt nöjda med Åsedas agerande under onsdagens match. Det som ÅIF-tränaren beskrev som "bra försvarsspel", tyckte dessa båda verbala gentlemen följande om:

"Åseda spelade utan skridskor vilket gjorde att det enda de kunde göra var att stå med fem killar framför målvakten och täcka skott." Johan Jönsson på sin blogg http://www.etablissemanget.se/dyss/

"Deras taktik går ut på att spela med en målvakt och fem flygande målvakter.  Lite lågstadiebandy på rasterna fast nu har denna taktik landat i hockeysverige också." Emil Georgsson svingar motorsågen på http://fladderpass.blogg.se/

Till slut malde kvarnen ner köttmuren

Njaa... Det var väl kanske ingen fröjd för ögat, men tre viktiga poäng (5-2 mot Åseda) blev det ju i alla fall. Samtidigt är det inte lätt att möta ett lag som spelar som Åseda gjorde i kväll. I två perioder ställde de upp en kompakt köttmur i egen zon. Men de gjorde det bra - spelade enkelt och klokt - och framför allt gjorde de det fruktansvärt svårt för Vimmerby. Puckinnehavet låg väl på cirka 85-15 och i två perioder parkerade VH i Åsedas zon (utan att överdriva såg det faktiskt ut som VH spelade med en man mer i de båda första perioderna).

Åsedas Emil Wahlberg har ju skolats om till back. Och han är riktigt bra. En spelare som säkert skulle hålla på betydligt högre nivå.

I kväll gick samtliga resultat med oss. Förlust för alla lag runt omkring oss (Kallinge, Limhamn och Tyringe) och nu är vi bara två pinnar efter Kallinge igen.

Kallinge, ja. I lördags spelade de stundtals skjortan av oss och i dag förlorade de mot bottenlaget Alvesta. Det bevisar två saker. Hockey är ett nyckfullt spel och Alvesta är sannerligen inget skämt i hemmahallen.

Jonas Ström drog till sin ljumske och valde att kliva av, så det blev mer speltid än planerat för comebackande Stefan Sterner. Och visst fick vi se att det finns kapacitet i den kroppen och i de handlederna. Vänta bara tills matchflåset kommer och all smärta i hans ben är borta...

Modigs dundrade in två slagskott och Pierre Gustavsson skickade iväg ett dragskott på vinst och förlust, som gick in. Skott lönar sig. Framför allt lönar det sig att ta avslut...

Tydligen nåt fel hos de som hostar vår hemsida, så därför kommer vi nog inte kunna göra några uppdateringar där ikväll. Matchfakta från kvällens segermatch samt andra resultat och tabell hittar du dock här.

Ny hemmamatch redan nu på söndag kl 16.00, då vi tar emot Alvesta hemma. Som alltså slog serieledande Kallinge i dag...

Serien firar halvtid med spännande omgång

Halva serien är spelad och det ser väl ungefär ut som de flesta förståsigpåare siade om innan vi drog igång – både i toppen och i botten. Kvällens omgång, den sjuttonde i ordningen, bjuder på några rejält intressanta matcher. Den i Limhamn kommer i alla fall jag att följa med extra stort intresse.

Kvällens matcher:

Alvesta-Kallinge/Ronneby Bottenlaget Alvesta är inte att leka med i hemmahallen, där man har tagit 12 av sina totalt 13 poäng. Sedan tränaren (tillika förre storspelaren) Peter Andersson snörade på sig skridskorna har laget lyft. Självklart blir det ändå svårt att ta poäng hemma mot Kallinge, som mosade oss i den första perioden i lördagens heta möte. Normalt sett en stabil Kallinge-seger.

Boro/Vetlanda-Nässjö
Höglandsderby och en mycket viktig match i kampen om den sista slutspelsplatsen. Båda lagen har blandat och gett rejält på slutet. Troligt att matchen blir jämn och slutar med uddamålsseger åt endera hållet.

Helsingborg-Limhamn Skånederby och toppmöte. Limhamn har imponerat rejält på slutet med nio matcher i rad utan förlust under ordinarie tid. Faktum är att det bara är Vimmerby som har lyckats vinna mot Limhamn (7-6 borta efter förlängning) sedan den 24 oktober. Limhamn stoltserar nu med fem raka segrar och mest imponerar självklart 6-3 borta mot Kallinge, som var startskottet på laget segersvit.
Även Helsingborg har visat form de senaste matcherna. 9-4 borta mot Tyringe, 7-1 hemma mot Värnamo och 5-3 borta mot Åseda imponerar. Omöjligt att tippa det här!

Jonstorp-Osby
Ännu ett Skånederby, men av lite annan karaktär, spelas i Jonstorp. Hemmalaget, som ligger sist i serien, tar emot krislaget nummer ett, Osby IK. Jonstorp har dock lyft sig rejält efter sin bedrövliga inledning. Visserligen har man förlorat de två senaste matcherna, men 1-3 mot Limhamn och 2-3 mot Tyringe skäms inte för sig. Dessförinnan hade laget faktiskt tre raka segrar.
För Osby är det precis tvärtom. Laget har nio raka förluster med den sammanlagda föga smickrande målskillnaden 18-52 och har därmed givetvis åkt fritt fall genom tabellen. I helgen fick coachen Göran Wassbjer sparken och vi får väl se om det kan få någon effekt. Ikväll tror jag ändå Jonstorp blir för svårt.

Värnamo-Tyringe
Inte riktigt lika bedrövligt är det för Värnamo, men inte långt ifrån. Laget har sju raka förluster, men av dessa har tre kommit i förlängning och en har varit med uddamålet. Här finns det dock kapacitet och jag tror att det bara är en tidsfråga innan det släpper för VGIK.

Vimmerby-Åseda
Avstår att tippa men självklart går vi för tre poäng i kväll. Åseda är dock svårspelat – ett lag som aldrig viker ner sig, utan ger 100 procent in i varje situation under 60 minuter. Förhoppningsvis får vi se Stefan Sterner göra seriepremiär i hemmahallen igen. Hans skadade ben är nu läkt och på träningarna de senaste veckorna har han sett allt bättre ut för varje dag som går. Ska bli mycket spännande att följa Sterner framöver.
Kan vi också få be om fullt fokus redan från början av matchen?


RSS 2.0