Jagad Trojaback nästa pusselbit i lagbygget

Han har varit rejält uppvaktad av många klubbar, den spelskicklige förstaårssenioren från Troja-Ljungby. Men i dag skrev Anton Karlsson (http://www.eliteprospects.com/player.php?player=9881) på för Vimmerby Hockey. Redan tidigt i våras var Anton på besök i Vimmerby för första gången. Sedan dess har vi haft kontinuerliga kontakter, lite förhandling och i dag föll så allt på plats. Inför fjolårssäsongen tog Anton en ordinarie backplats i Trojas allsvenska trupp, som en av åtta backar. Trassel med ena ljumsken gjorde dock att han valde rehab och spel med J20 från november och framåt. Skadan är helt läkt och den träningsvillige 20-åringen från Ljungby har kunnat träna hårt under försäsongen. 88 kilo muskler fördelat på 181 centimeter berättar lite om Anton Karlssons fysik.
Att Anton blir en stor tillgång för oss står utom allt tvivel och en redan bra backbesättning har nu blivit ännu bättre. Ha då i åtanke att det ska till ytterligare något eller ett par namn samt att vi också har flera duktiga juniorer som kommer att utmana om en plats...


Till slut blev nog alla ganska nöjda...

Hockey är inte allt. Det är med en tår i ögat som jag konstaterar att Hultsfredsfestivalen nu med all sannolikhet går i graven. Evenemanget har varit en stor del av mitt liv under de 24 år som det arrangerades. Efter att ha läst lite kommentarer i lokalblaskorna häromkring kan jag bara konstatera att det är många som inte inser vidden av vad detta kan komma att innebära för Hultsfreds kommun. Vad ska exemeplvis ersätta den konsumtion som inbringar tiotals miljoner i extra årliga skatteintäkter och som framför allt bidrar till en stor mängd arbets- och näringstillfällen på orten?

Nåväl. Tillbaka till hockeyn igen. Gårdagskvällens seriemöte i Vrigstad blev ungefär som man kunde förvänta sig. Först var alla osams men till slut gick samtliga därifrån relativt nöjda och glada. Den stora förändringen blir att åtta i stället för fyra lag kommer att få kvala upp från respektive serie. I och med att ett extra förkval (där 8:an i södra A möter 1:an i södra B, 7:an i södra A möter 2:an i södra B osv i bäst av tre matcher) måste tryckas in i kalendern, kommer seirestarten att tidigarelägags en vecka. För vår del innebär det seriepremiär söndag 3 oktober hemma mot Tyringe. Svårast möjliga start från början alltså.

Märkligast av allt på seriemötet? Helt klart att HF Linköping, som är den klubb som har varit överlägset mest kritisk till den nya serieindelningen, inte ens hade någon representant på plats...

Ett par andra nyheter för oss:
- Alla söndagsmatcher i Vimmerby kommer att starta kl 16.00 i stället för tidigare 17.00 Detta eftersom vi har fått mycket önskemål om detta från vår publik.
- Båda hemmamötena med Kallinge/Ronneby kommer att spelas på lördagseftermiddagar, kl 15.00. Detta är ett test, som vi vill se hur det slår ut. Till båda matcherna (lördag 16/10 och lördag 22/1) kommer vi att jobba extra mycket med arrangemanget för att försöka fylla hallen. Och Patrik Klüft, tränare i Kallinge/Ronneby, har redan mer eller mindre lovat två fulla supporterbussar från Blekinge till matchen i oktober.


Stormigt seriemöte i sommarvärmen?

30 grader och helt vindstilla. Då är det en fröjd att få sätta sig i en välkyld bil och åka de tolv milen till Vrigstad för kvällens seriemöte för Region Syd. För vår egen del, kommer nog mötet att förflyta lugnt. Vi har väl egentligen inga invändningar vare sig mot serieindelningen eller det förslag till spelschema som har skickats ut.
Däremot finns det nog de föreningar som kommer att göra sina röster mer hörda än andra. HF Linköping är ett exempel. De har placerats i division II södra A tillsammans med alla lag från västkusten och Västergötland. Inte helt till full belåtenhet, vad jag har förstått.

Apropå södra A. I går släppte Nittorp en rejäl bomb, då man offentliggjorde att Mattias Remstam (drygt 300 matcher för HV71 i Elitserien) återvänder hem och avslutar (?) sin karriär med två säsonger i moderföreningen. Dock ansluter han först till säsongen 2011. Kommande säsong återfinns han i Borås.


Traditionell midsommar bara vart fjärde år

Det är synd att man bara kan fira traditionell midsommar vart fjärde år. Jag menar med ett gäng VM-matcher i fotboll på tv:n. Annars var dessa lediga dagar ganska lik de flesta andra midsommarhelger. På topp i fredags och pizza till middag i lördags.
I morgon är det dags för seriemötet i Vrigstad, då bland annat spelschemat för kommande säsong ska fastslås. Misstänker att inget revolutionerande i övrigt kommer att inträffa där.

Skännestig klar för Västervik

En Vimmerbybekant, Philip Skännestig, skrev i går på för Västervik. Den sympatiske 20-åringen, som tidigare har varit utlånad från Västervik till Vimmerby, kan säkert överraska i ettan.
Samtidigt blev det i dag officiellt att VIK-backen Carl-Fredrik Bloms nästa klubbadress blir Kungälv.

Tyringer fortsätter fylla på sin starka trupp

I fjol åkte Tyringe endast på sex förluster på 36 omgångar och vann division II södra C med ganska god marginal. Kommande säsong lär våra seriekollegor från Skåne återigen få ikläda sig rollen som favoriter. Man har gjort ett par tunga nyförvärv i och med bland annat backen Martin Nilsson från Mörrum samt vasse forwarden André Dryler från Jonstorp.
I dag gjorde laget dessutom klart med 20-årige centern Jonas Elofsson från Rögles J20. En talangfull liten men bastant spelare, som tidigare också har gjort ett fåtal matcher med Helsingborg i ettan.

Många anledningar att glädjas...

Han är back och rightskytt. Han är älskad av Vimmerbypubliken och hatad av motståndarna. Framför allt är han en oerhört bra hockeyspelare, en seriös person, en tydlig ledargestalt och en egen produkt. Dessutom är han också ett offensivt vapen, vilket inte minst 26 poäng i fjol skvallrar om.
Det finns många anledningar att vara riktigt glad över att Christian Widéen nu har bestämt sig för att fortsätta satsa på hockeyn. I dag blev ett nytt kontrakt på 1+1 år klart med vår härförare i försvaret.

Klart med tillskott på backsidan

Under tisdagen gjorde vi muntligt klart med en mycket duktig back, som har stått högt upp på vår önskelista. Förhopningsvis skrivs kontraktet innan midsommarhelgen och namnet på spelaren kan då också offentliggöras.

Carl-Rickard Blom lämnar Västervik

Mats Tjernström, välunderrättad bloggare i Motala, meddelar i kväll att Carl-Rickard Blom är näste spelare att lämna Västerviks IK. Ny klubbadress för den reslige backe är en ännu ej namngiven seriekonkurrent till Västervik i division I F.

Åsedas omtanke vänlig men onödig

Jag får i ÅIF-bloggen (http://aifbloggen.blogspot.com/) kritik, eller vad man nu ska kalla det för, för att jag är för öppen med att berätta om vad som händer i klubben samt kring potentiella nyförvärv och att dessa då riskerar att hamna i andra klubbar.

Även om jag hade varit lagd åt det konspiratoriska hållet, så skulle jag sitta alldeles lugn. Föreningens filosofi och kommunikativa strategi är att vara öppen, berätta och skapa intresse i den omfattning som det överhuvudtaget är möjligt. Sedan är det ju en självklarhet att inte avslöja saker eller detaljer som på kort eller lång sikt kan vara negativt för klubben
Om det sedan är någon som vill ödsla tid på att försöka gissa och komma fram till vilka spelarna i fråga är, så varsågod! I de fall jag berättar om spelarkontakter som vi har haft, så kommer dessa amatördetektiver självklart misslyckas med att gissa rätt i alla fall.


Tillbaka från en god och givande middag...

Precis tillbaka från en delikat middag på Brygghuset. Och framför allt från ett både trevligt och givande möte med ett potenitellt nyförvärv. En mycket spännande spelare, som vi verkligen hoppas kunna göra klart med inom de närmaste veckorna.
I dag har vi, innan den avslutande middagen, snackat, kollat stan och kollat ishallen. I morgon förmiddag tar han bilen de dryga trettio milen till hemmet och har därefter en tid av funderingar och överväganden framför sig. Självklart hoppas vi att han tar "rätt" beslut...

Grunden för VH:s framtid läggs i kväll

Nåväl, rubriken kanske är lite överdriven men det är ett riktigt viktigt möte som hålls i ishallen i kväll. Junioransvarige Krister Ström och A-lagstränaren Anders Spaak ska då träffa spelarna i kommande säsongs juniortrupp. Man kommer att berätta om den strategi som har lagts för föreningens verksamhet, i vilken just juniorverksamheten spelar en otroligt viktig roll. A- och J-lagsverksamheten kommer också att vara betydligt mer integrerade med varandra, för att på så sätt enklare kunna slussa in våra egna juniorer i a-laget i framtiden.

Blytung spelarförlust för Västervik

I fjol bar han stundtals laget på sina axlar och var även utlånad till Brynäs i elitserien under några matcher. I dag blev det officiellt att Västerviks klasskeeper, Fredrik Alcén, lämnar klubben för spel med Esbjerg, topplag i den danska högstaligan, där han hamnar under Tomas Jonssons ledning.
"Ett tungt avbräck förstås", kommenterar Tomas Lind till VT, som sannerligen fick en jobbig start som ny sportansvarig i klubben.

Spännande samtal i kväll

Mitt under brinnande VM-match mellan Brasilien och Elfenbenskusten, hade jag i kväll ett mycket spännande telefonsamtal. I andra änden av linan, många mil från Vimmerby, satt en riktigt meriterad och högkvalitativ back. Flera veckor av kontakter har nu resulterat i att ett kontraktsförslag kommer att skickas över till honom under måndagen. Inom två veckor kommer han att fatta beslut, men hans val står nu mellan Vimmerby och en utländsk klubb. Vi håller tummarna för att den välväxte backen med meriter från högre nivåer i seriesystemet, som i så fall kommer att bli en riktig attraktion för Vimmerby-publiken, så småningom tar "rätt" beslut.


Kallinge-Ronneby förbereder ännu en klassvärvning

Två hårdsatsande klubbar slåss om den lille men ack så vasse kanadensiske centern Daryl Bat. En av dessa är vår kommande seriekollega Kallinge-Ronneby. Den andra klubben är norrlandsettans muskelpaket, Asplöven.
Daryl Bat spelade i Asplöven säsongen 2004-2005 och gjorde då 47 poäng på 35 matcher. Därefter flyttade han till Örebro, där han gjorde 34 pinnar på 26 matcher.
Sedan dess, i fyra säsonger, har han respresenterat holländska Tilburg Trappers, där han har haft rejäl lekstuga. 108 poäng på 45 matcher den gångna säsongen och 263 poäng på sammanlagt 150 matcher för Tilburg imponerar.
Vem vinner då dragkampen. Ja, Asplöven sägs ha lämnat ett riktigt bra bud till Bat. Till och med med Asplöven-mått mätt. Och det säger inte lite...
Å andra sidan så säger välunderrättade Mats Tjernström på sin blgg att det bara återstår detaljer innan Daryl Bat är klar för Kallinge. Om det skulle visa sig stämma, så kommer vår serie bli en unik profil rikare den kommande säsongen. Dessutom blir redan topptippade Kallinge ännu större favoriter än vad de redan är.

Spaaks överraskning till truppen: 10 x 1 km intervall

I torsdags kördes det första helt gemensamma försäsongspasset, där samtliga spelare deltog - även våra pendlare från Västervik, Oskarshamn och Virserum. Tränare Anders Spaak hade laddat upp med en härlig överraskning - stenhård intervall över 10 x 1 kilometer.

"Jag har förstått att vår tränare gillar hård konditionsträning, men att det skulle bli så här kunde du väl ha sagt innan jag skrev på kontraktet", sa ett av våra nyförvärv skämtsamt till mig efter träningen.

Tränare Spaak var, för sin del, väldigt nöjd med den fysiska status som de ca 20 killarna visade upp.

Lite semester och så lite VIK...

Tre dagars semester i Danmark har gjort att bloggen har vilat några dagar. Men nu är vi tillbaka igen.

Våra värvningar från Västervik har orsakat frustration och irritation hos en del Västerviks-anhängare. Till viss del begripligt, då det ju inte handlar om några dussinlirare som vi har lyckats knyta till oss.
Jag har dock på känn att många hockeyfans i vår östra grannkommun kommer sätta morgonkaffet rejält i halsen när de slår upp Västerviks Tidningen på måndag morgon och läser om den senaste spelarförlusten (om den är offentliggjord tills dess, vill säga). Och nej, det är inte vi i Vimmerby som har varit i farten den här gången...

Undrar hur sådana här rykten startar?

I dag fick jag höra om ett rykte som säger att vi skulle ha tagit över Jim Nordhs kontrakt från IK Oskarshamn. Enligt detta rykte så skulle ersättningen till Jim ungefär motsvara en normallön för en heltidsarbetande metallarbetare (observera dock att jag inte har den blekaste aning om hur mycket han har i ersättning i Oskarshamn).
Till detta rykte har jag bara tre kommentarer och en fråga att tillföra:

1) Vare sig jag eller någon annan i sportgruppen har haft ett endaste samtal med Jim Nordh och så vitt jag vet är han kontrakterad med IKO.
2) Fantasilöner har aldrig och kommer aldrig att existera inom Vimmerby Hockey.
3) Självklart skulle vi däremot älska att ha Jim i Vimmerby Hockey, men det känns långsökt att tro på denna säsong.
4) Hur startar egentligen ett rykte, när det till och med når in i vår trupp och spelarna där börjar tro på det och ställa frågor kring det? Ett rykte som saknar det allra minsta lilla uns av sanning.


Motala AIF värvar vidare...

Kollegan Stjernström, sportansvarig i Motala, meddelar i dag att man har signat HC Wetterns assisterande kapten, backen Sebastian Beurling. Kanske ingen spetsvärvning till det hårdsatsande östgötalaget, men 20-årige Beurling håller definitivt klart högre klass än division III, som han har spelat i de tre senaste säsongerna. Ung, ambitiös och utvecklingsbar - det ska bli spännande att följa honom. Sedan tidigare har MAIF värvat trion Johan Svensson, Andreas Axell och Marcus Schelin fråm Mjölby. Från HF Linköping har man hämtat Marcus brorsa, Aleander Schelin. Övriga som har anslutit är Fredrik Ronnheim, Skara, bröderna Marcus och Victor Herou från Halmstad respektive Tierp, samt Marcus Andersson från Borlänge.
Enligt personer med insyn i MAIF:s organisation har man dock sparat det bästa till sista. Ska bli spännande att se vad det är...
Att Motala inte har tänkt att missa kvalet till ettan även kommande säsong är dock helt säkert. Tillsammans med Nittorp lär man få dras med ett tungt favoritskap i den västra tvåan.

Emil Franzén tar time out

VH-forwarden Emil Franzén och klubben har gemensamt beslutat att riva kontraktet parterna emellan. Emils jobbsituation tillåter honom inte att lägga den tid på hockeyn, som han önskar. "Ska jag ta en tröja i det här laget, så går det åt att träna ordentligt och jag känner att jag inte kommer att ha den tiden", sa ha till mig häromdagen.
Trist så klart, då en fulltränad Emil Franzén är en tillgång för oss. Men vare sig vi eller Emil stänger några som helst dörrar för framtiden. Hans plan är att hålla igång i en lägre division och förhoppningsvis löser sig allt vid sidan av så att vi snart får se honom hos oss igen.

Seriepremiär hemma mot Osby

Söndag 10 oktober kl 17.00 brakar det loss i Vimmerby ishall. I seriepremiären ställs vi mot Osby. Onsdagen efter väntar Nässjö borta och därefter storfavoriterna i serien, Kallinge-Ronneby, på hemmaplan söndagen därpå. Serien avslutas med hemmamatch mot Tyringe den 20 februari nästa. Så lyder i alla fall det förslag som ska diskuteras på seriemötet i Vrigstad den 29 juni. Först därefter fastslås spelordningen.

Besked från spelare under dagen!

I dag är vi lovade besked från ett eventuellt nyförvärv, som vi förhandlar med. Det handlar om en förstaårssenior (center), som tillhör en allsvensk klubb. Ja eller nej, det vet vi som sagt i eftermiddag!

Utöver de spelare som är officiellt klara (http://www.vimmerbyhockey.se/default.aspx?pageId=78), är vi också i hamn med ytterligare en back. En riktigt bra försvarare som även han spelade med ett allsvenskt lag en del av fjolårssäsongen. Kvar att lösa är jobbiten till honom, men det ser inte ut att utgöra några större problem.

Vidare pågår förhandlingar med ytterligare fem-sex spelare, både nyförvärv och "egna" spelare. När vi sedan har gjort klart med de egna juniorer, som ska plockas upp i a-truppen, är truppen i stort sett fylld.

Tack för tändvätskan, Jepsen!

Alexander Jepsen, 21 årig forward i Boro (1+2 på 35 matcher i fjol) höjer temperaturen inför den kommande säsongen. På ett lagom kaxigt sätt berättar han i sin blogg (http://alexanderjepsen.blogg.se/) att Vimmerby Hockey och våra nyförvärv känns ointressanta. Först berodde det till viss del på att Jepsen inte trodde att VH och Boro skulle komma att mötas kommande säsong, men detta rättade han sedan till med: "Självklart ska vi spela mot Vimmerby nästa år.. Dock intresserar dem mig knappt ändå."
Jag pratade med ett par av våra spelare i dag angående detta och de tackade för tändvätskan...!

RSS 2.0