Bloggen har haft väderuppehåll...

Väderuppehåll: Kass uppdatering här de senaste dagarna. Mycket på grund av jobb och framför allt den där halvmetern snö som har rasat ner sedan i fredags. Återstår att se om man har sådan tur att det blir snöskottning fyra gånger i dag också, precis som i går. Det har ju i alla fall börjat lovande...

Hemmamatch: Åseda i morgon - ett lag som jag tycker är klart bättre än vad tabellpositionen visar. Nu har man också gjort klart med lån av Kallinges forward Rasmus Willman (tre poäng på elva matcher i år), som var en av Tingsryds bästa J20-spelare i fjol.

Mister Magic: För vår egen del hoppas vi få se lite av den spelskicklige centern Stefan Sterner på isen i morgon. Det var ju i träningsmatchen mot Grästorp på försäsongen, som han fick ett skott på vadbenet och ådrog sig en spricka. Men nu är han äntligen på väg tillbaka.

Dagens Kallinge-rykte 1: Erik Belin, den vasse ytterforwarden med såväl elitseriemeriter som dito från allsvenskan, fick kicken från Karlskrona härom dagen. Enligt rykten ska han ikväll göra sin första träning med Kallinge. Dock är inget kontrakt signat, utan vi får avvakta och se om det också blir i Kallinge som hans karriär fortsätter.

Dagens Kallinge-rykte 2: Två sjukt bra och spektakulära comebacker sägs vara nära en lösning för de suveräna serieledarna från Kallinge. Det handlar dels om en poängspruta av Guds nåde, med 300 allsvenska matcher på kontot, som i fjol spelade division I-hockey och där snittade knappt en pinne per match. Dels handlar det om en minst lika rutinerad herre i samma ålder (30+ på båda), dock med "bara" ett drygt 100-tal allsvenska matcher på sitt record men däremot närmare 500 i division I. Även han en riktigt vass poängplockare.
Om KRIF ror dessa båda värvningar i hamn plus att något av det övriga som det tisslas och tassas om går i lås (samt att man dessutom får alla individualister att funka i grupp), ja då är det bara för klubbens ansvariga att börja förbereda inför division I-säsongen 2011-2012.

Osby-skvaller: Efter Osby IK:s kräftgång under senhösten, berättas det nu från Göinge att lagets coachtränare, Göran Wassbjer fick foten av föreningens styrelse i går.

Och så lite Västervik: Kan man kallas för trotjänare trots att man bara är 23 år? Om det är någon som kan det, så är det den begåvade VIK-backen Petrus Johansson. Efter fjolårssäsongen la han skridskorna på hyllan men nu har han bestämt sig för att snöra på sig dem igen och går rakt in i laget till morgondagens match mot Halmstad. Ett skönt besked för VIK, som har en oändligt tung period bakom sig.

Tack för den nyttiga lektionen, Kallinge!

Tack för den nyttiga lektionen! Precis som jag misstänkte, så skulle eftermiddagens match bli en rejäl prövning för många av killarna i vårt lag. I den första perioden handlade det stundtals om ren utspelning och 3-0 till Kallinge var nästan i underkant. Med 13 spelare i dagens matchtrupp födda på 90-talet, får man ha viss förståelse att det kan bli så här. Flertalet av våra spelare har aldrig någonsin spelat en sådan här upphausad match med sådant tryck på läktarna.

Med tanke på de första 20 minuterna var det ändå starkt av de våra att göra match av tillställningen. Och ja, jag vet att man inte kan resonera så här, men jag gör det ändå:
- Andra och tredje perioden slutar tillsammans 3-3.
- Om man räknar bort mål gjorda i numerärt överläge, vinner vi matchen med 3-2.
Det gäller att plocka fram ljusglimtarna…:-)

Men att ha en gubbe i utvisningsbåset under i stort sett halva matchen håller inte i någon match och definitivt inte borta mot seriens bästa lag.

Tror inte att något av dagens båda lag på något sätt skulle göra bort sig i division I F.

Kan bara konstatera att Kallinges lag känns riktigt komplett. Betänk då också att Burra och Arvidsson saknades idag, samt att det (utöver januarivärvningen av stjärnspelaren) säkerligen lär dyka upp ytterligare något nytt högklassigt namn.

Att man inte kan resonera så som jag gjorde här ovan (att vi vann matchen om man räknar bort målen som kom med en man mer), beror främst på att Kallinge i dag inte fick så mycket tid på sig att spela mot oss, då vi hade fullt manskap på banan...

Osbys kräftgång fortsätter. I dag förlorade man hemma mot Boro med hela 1-6. Har det inte blåst snålt kring tränarparet Higgins och Wassbjer tidigare, så...


Kallingebloggen om VH:s satsning: Trams!

Lördagsdygnet i korthet:

00.42 den gångna natten lade visst Åseda-bloggaren ner sin sida. Med orden "Slut! Därmed var bloggen nedlagd", stängde han igen butiken. Helt utan förvarning... Överreaktion på något inlägg, trötthet mitt i natten eller bara tappad lust? Ska bli spänannde att få reda på anledningen!

08.00 läser jag bland annat följande på Kallingebloggen, Sarg Ut, inför dagens match:
"Det är två hockeyföreningar som har toksatsat inför säsongen som nu möts. Båda har en uttalad ambition att ta klivet upp i Sveriges hetaste division 1-serie, F-serien alltså. Även om företrädare för vännerna från Bullerbyn med en dåres envishet ständigt påpekar för omgivningen att man har en så kallad tvåårsplan. Det där är ju bara trams, det inser alla som kan hantera en laptop, en webbläsare och ett tangentbord och därmed kan knacka in eliteprospects.se.

Ungefär som att köpa hem ett stort parti Viagratabletter och lyckas få ragg på en 10-poängare. Sen, när det hettar till i taxin hem på natten, så säger man: Jag vill gärna ligga med dig, men först om ett par år..."

08.45 samlas laget för gemensam frukost och därefter bussresa till Kallinge.

09.10 känner jag att jag vill kommentera Kallingebloggens senaste inlägg:
Intressant liknelse mellan Vimmerby Hockeys långsiktiga satsning och en potentlös mans framtida erövringar. Medan vi här i Vimmerby lever i tron att man gör sina bästa erövringar, har störst framgång och når mest innerlig njutning genom att lyckas hålla sig ståndaktig under lång tid, verkar man hos Blekingebloggarna istället anse att det är bättre att snabbt fylla påsen och satsa järnet vid ett tillfälle - och kanske till och med på ett kort. Där ska det minsann gå undan. Kasta in några prestationshöjare och kör!
Bloggen ger inte fem öre för vår långsiktiga satsning. Man kallar den för "trams", vilket alla som kan knacka in eliteprospects.se på en dator tydligen ska förstå. Här får ju då vår diametralt skilda syn på VH:s långsiktiga satsning sin förklaring, eftersom jag för min del anser mig ha större glädje av sajten www.eliteprospects.com. Jag tillhör helt enkelt inte den kategori männsikor som använder sig av den av Blekingebloggen föreslagna adressen! Tänk att förklaringen till våra olika synsätt till slut visade sig vara så enkel...

12.00 White Angels inleder sin uppvärmning på Restaurang Chaplin i Kallinge.

13.00 anländer Vimmerbys spelarbuss till Kallinge.

14.30 marscherar White Angels från Chaplin till hallen.

15.00 nedsläpp i seriefinalen.

17.30 sätter, enligt tränare Spaak, en VH-spelare, med välsignade handleder och ett snart helt läkt vadben, den avgörande straffen, efter att matchen har slutat 3-3 och förlängningen blivit mållös.

Visst vore det oerhört trevligt om Anders Spaaks profetia slår in. Själv tror jag att vårt unga lag står inför en rejäl prövning i dag. Jämfört med den senaste matchen mot Nässjö måste vi upp flera snäpp för att överhuvudtaget kunna vara i närheten av att skaka storfavoriten och tillika serieledaren från Kallinge, som å sin sida har mosat allt motstånd den senaste tiden (16-2 på de två senaste matcherna talar sitt tydliga språk).

Vi får klara oss utan seriens skytteligalidare, Robin Ekström, i eftermiddag, då han är bortrest. Det har vi i och för sig vetat om sedan lång tid tillbaka. Andreas Lundgren tar hans plats i förstakedjan.
Vidare är vare sig Stefan Sterner eller Johan Jönsson helt fit for fight ännu. Sterner är dock igång och tränar, medan det nu är dags att kasta gipset för Johan.

Galler nästa för vår nye man i båset?

 
Johan Jönsson Light...

Vilken succéstart i båset! Not! En puck på käften, sedan var Peter ”Petta” Gustavssons första match som assisterande tränare till ända i går kväll. Istället för segerfirande med resten av laget, blev det bil till Västerviks sjukhus, sex stygn i läppen och ett stilla konstaterande att det nog är säkrast med galler i båset i fortsättningen. Kan dock trösta sig med att han här ovan inte ser riktigt lika jävlig ut som EliteProspects mosigaste kort - det på Johan Jönsson...

Nu är Sterners comeback nära. För varje dag känner de makalösa mackornas mästare från Leksand sig allt bättre i sitt skadade ben. Själv tror och hoppas han på åtminstone några minuters comeback i hemmamatchen mot Åseda på onsdag.


Torsdagsblandning...

IK Oskarshamns sportchef, Tommy Salo, är visst mer eller mindre klar för motsvarande tjänst i Leksand.
"Har man varit leksing sedan man var knatte och får den här möjligheten, så är det inget man säger nej till", säger Tommy Salo själv till Aftonbladet i kväll.
På frågan om han tror att klubbarna kommer att komma överens, svarar Salo:
"Jag hoppas det. Jag har bara ett muntligt avtal med Oskarshamn, men jag vill att det ska gå rätt till. Jag kan bara säga att jag vill till Leksand. Det är en storklubb och ett av de mest spännande jobb man kan ha i hockey-Sverige", säger Salo.
Kan man vara tydligare? Frågan är väl snarare hur det är med Salos pokerface och vilket förhandlingsläge han hamnar i gentemot Leksand? Om det nu inte redan är färdigförhandlat och klart, vill säga!

I eftermiddags var det endast ett knappt 20-tal anmälda till supporterbussen till Kallinge, vilket därmed tvingar oss att ställa in. Ingen buss till Blekinge, med andra ord! Å andra sidan lär väl Vimmerbysyndromet bestå - att det blir ungefär 50 pers som åker bil i stället. Läskigt att umgås med människor man inte känner väl...!

Söndag den 19 december skulle vi ha spelat toppmatch i hemmahallen mot Limhamn. Av det blir det intet! Matchen är flyttad till dagen innan, lördag den 18 december, kl 15.00. Vi fick blodad tand efter publikfesten mot Kallinge och hoppas på lika bra uppslutning även denna gång.

Apropå Kallinge, så vet vi ju alla att klacken White Angels brukar värma upp inför matcherna på det lokala haket Chaplin. Titta på det här You Tube-klippet, så du är förberedd på vilken stämning som väntar på lördag. Inte nog med att klackarna (ej då i betydelsen plural av ordet klack) är i taket och att invånarna ser ut att ha det så där allmänt mysigt på Chaplin, utan här ägnar man sig också åt den gemytliga sysslan att videofilma storbildssända dansbandsgalor som uppladdning (SVT Play är inget alternativ).

Bevisligen är man inte bara bäst på att lira hockey i Kallinge, utan även på att lira dansband. Mer information om orten kommer när vi börjar närma oss lördagens match.


Det är poängen som räknas

Kanske ingen propagandahockey men i kväll visade vi ändå att vi har moral, tålamod och framför allt ett gäng matchvinnare. 5-3 mot ett ganska väldisciplinerat Nässjö är starkt, trots att vi inte får spelet att stämma.

Ingen Huligantant syntes till i ishallen i kväll. Fast å andra sidan hade ju inte hemmafansen någon trumma heller.

Hur tränar-Nisse i Nässjö resonerade när han bestämde sig för att lagets mest kreative spelare (Sebastian Bergqvist) skulle försöka grisa sönder matchen för Georgsson och Widéen förstår jag inte? Men men, bara att tacka och ta emot. Taktiken funkade "sådär" för NHC och framför allt bev deras egen offensiv rejält lidande. För framåt skapade Nässjö inte mycket mer än de tre målen plus ett par chanser till (nåt friläge och ett i utsidan av stolpen).

Inte förvånande att säsongens sämsta publiksiffra (456 personer) kom just i kväll. En match som vi på förhand var favoriter i och framför allt snöstorm, som säkert skrämde bort en hel del folk.

Ett 20-tal anmälda till supporterbussen på lördag. Vi måste minst upp i 30 pers fram tills i morgon lunch för att bussen ska gå, så kom igen och anmäl er nu! Det är ju serieledningen som står på spel i Kallinge.

17-3 i skott i mittperioden. Där borde vi ha avgjort matchen.

Apropå Sebastian Bergqvist. Frågan är om inte hans auditionföreställning i slutet av matchen borde belönas med någon form av skådespelarpris? Jag vet inte om det var den värsta filmningen i Vimmerby ishall i år? Eller, jo det vet jag förresten att det var! Men framför allt var det den som har lockat fram mest asgarv på läktarplats.

Har messat lite med Nisse Andersson (Alex farsa i Huddinge) i kväll. Tur att lilla frun (och framför allt barnen) redan hade gått och lagt sig när Nisses historier började landa in i telefonen. Skönt dock att få sig flera goda skratt efter det här tunga dygnet.

Ibland känns hockey helt oväsentligt

Sent i går kväll nåddes jag av beskedet att Västervik IK:s 19-årige back, Tobias Bork, hade hittats död i sin lägenhet, efter en tragisk olycka. Så fruktansvärt, så osannolikt och så orättvist. Även vi, som inte stod Tobias jättenära, mår fruktansvärt dåligt en sådan här dag. Eftersom Tobias hade flera vänner inom Vimmerby Hockey, känns det helt självklart att hedra hans minne innan vår hemmamatch mot Nässjö i kväll.
På grund av Tobias bortgång är Västerviks match mot Kungälv inställd i kväll (spelas nästa fredag). Istället kommer laget att samlas för att prata igenom det som har hänt och stödja varandra i sorgearbetet. Vid lunchtid i dag var det heller inte bestämt om fredagens hemmamatch för VIK kommer att gå av stapeln eller ej.
Även i Tobias moderklubb, Linden Hockey i Eskilstuna, råder självklart förstämning. All verksamhet har ställts in i dag och en krisgrupp med två präster har bildats.
Våra tankar går denna dag till Tobias familj, vänner samt till Västerviks IK och Linden Hockey.

Trots allt måste livet gå vidare - hur märkligt den är känns. På hemsidan (www.vimmerbyhockey.se) hittar du info om supporterbussen till Kallinge på lördag. Minst 30 man måste vi bli för att resan ska bli av. Anmälan senast i morgon lunch.

Två och en halv timme kvar till nedsläpp! Samma skärpa som mot Osby senast önskas.
- Efter ett par tunga veckor har vi sett riktigt pigga ut de senaste dagarna. I kväll vill jag se snabba spelvändningar och högt tempo. Samt framför allt tre poäng, sa VH-tränare Anders Spaak tidigare i dag.

Nu är det också klart att Peter "Petta" Gustavsson, som la ner säsongen förra veckan, kommer att stärka upp organisationen kring laget. I fortsättningen assisterar "Petta" i båset - en finfin hjälp till Spaak och Osse. Mycket glädjande att vi även fortsättningsvis får möjlighet att berikas av "Pettas" personlighet och kunskaper.

Jag lovar dyrt och heligt...

...att aldrig någonsin köpa mobiltelefoni, bredband eller några andra tjänster från det företag med hårdpumpande reklamfilm, där en Markoolio-look-a-like bräker ur sig "ni kommer garva läppen av er". ALDRIG!!!

Bloggmästaren gör comeback

Bloggmästare Georgsson gör comeback i cyberrymden igen. Efterlängtat och ytterst emotsett! På den för 67:an ytterst opassande adressen www.fladderpass.blogg.se kan du följa hans bloggande om hockey i allmänhet och om Vimmerby Hockey i synnerhet. Här ryktas det också dyka upp speltips, motståndarintervjuer och en massa annat matnyttigt så småningom.

VH-produkten Sebastian Hellman, som numer bor i Borås, kommer under den närmsta framtiden att representera Ulricehamn i division II södra B. Sedan han lämnade moderklubben 2005 har Hellman representerat Uppsala, Gimo, Jonstorp, Mörrum och Gislaved. På grund av skada har han inte kunnat spela på ett och ett halvt år. Men nu är det alltså dags igen...

Nässjö HC på programmet i morgon och vi fasar för ett besök av NHC:s huligantant, som attackerade Kallingeklackens trummis i söndags. Vimmerbypolisen är i alla fall förvarnad inför det heta derbyt! Liksom redaktionen för Kanal 5:s program "Pensionärsjävlar".

Många spännande matcher i morgon:
- Hemmastarka Boro tar emot seriefyran Limhamn. Svårtippat!
- Pånyttfödda Jonstorp (tre raka segrar och imponerande bortaseger mot Värnamo senast) gästas av serietrean Tyringe. Kan Jonstorp skrälla igen?
- Serieledande Kallinge lär ta en komfortabel seger hemma mot Åseda.
- Femman Helsingborg tar emot sexan Värnamo och har möjlighet att hänga av smålänningarna.
- Alvesta kan dra in gästande Osby rejält i bottenstriden om man vinner i morgon. Alvesta är bra hemma, där man har tagit nio av sina totalt tio poäng.

Totalt har 3854 personer passerat vändkorsen under säsongens sex första hemmamatcher. Det ger ett snitt på 642 personer. Kan vi hoppas på ungefär en "snittsiffra" i morgon?

Huligantant skulle sno trumpinnarna...

Dagens huligan: Damen i isladan i Nässjö som attackerade White Angels (Kallinges klack) trumslagare och skulle sno trumpinnarna med förklaringen "det är förbjudet att slå på trumma här inne".

Dagens märkligaste resultat: 6-9 mellan hemmastarka Värnamo och bottengänget Jonstorp. Värnamo vann skotten med 45-27.

Dagens mest imponerande: Serieledande Kallinge/Ronneby utklassade Nässjö med hela 9-1 på bortaplan.

Ett mer normalt resultat fick vi däremot levererat från Tyrs Hov i Tyringe, där hemmalaget vann över Boro med 5-2. Detsamma får väl 3-5 mellan Åseda och Helsingborg anses vara.

Fortsatt tungt för Västervik i division I, som i eftermiddags föll med 2-4 hemma mot Karlskrona. Samtidigt vann bottenkollegan Halmstad igår mot Gislaved och VIK lär nu få svårt att undvika sistaplatsen inför fortsättningsserien.


A-laget nästan lika bra som Team 01

Precis tillbaka efter match med Team 01 borta mot IK Oskarshamn. Husfriden total i kväll, då VH vann med 16-4 och sonen gjorde fyra baljor.

Nästan lika överlägset var a-laget i eftermiddagens bortamatch mot Osby. Seger med 12-1 och tillfällig serieledning till åtminstone i morgon (då Kallinge gästar Nässjö).

Fyra pinnar vardera av Emil Georgsson, Joacim Hedblad, Robin Ekström och Simon Casselstrand. Tredjekedjan med Cassel, Pierre Gustavsson och tvåmålsskytten Linus Nelson ska visst ha varit riktigt bra.

Martin Modigs fick lämna isen i den första perioden efter en tackling som resulterade i att han slog huvudet i sargen. Först befarades en kraftig hjärnskakning, då han var rejält "borta" under några minuter, men det verkar dessbättre inte vara så farligt med honom.

Inte nog med skador i och med detta. Jonthe Nilsson fick ett slagskott i ansiktet och tränare Spaak hade i stort sett redan räknat in nästa skadade back. "Men det är hårt virke i den pöjken", sa Spaak när Jonthe med ihoptejpad kind återvände till spel strax därefter.

Osby-målvakten Jani Palmroos tyckte att det var "Bolibompanivå" på lagets insats, medan tränare Göran Wassbjer beskrev det som "kollektiv härdsmälta". Läs lokaltidningens, Norra Skåne, beska artikel här. Bland annat skriver man:
"Robin Ekström, Emil Georgsson och de övriga fartfantomerna i Vimmerby snurrade friskt och det kändes som att de gjorde mål när de hade lust."


Inte bra när arbetet tar överhand...

Jag vet att det är oförlåtligt, men nu har faktiskt jobbet tagit överhanden över fritiden de senaste dagarna. Men visst har det hänt en del i klubben sedan söndagens hemmaförlust mot Tyringe.

I dag gjorde vi klart med Dennis Hedström, isländsk landslagsmålvakt och senast i Stockholmsklubben Ormsta, för resten av säsongen. Därmed har vi nu tre målvakter i a-truppen - en nödvändighet inför fortsättningen.

Desto tråkigare var det att trotjänaren Peter Gustafsson i går kastade in handduken.
- Jag är så sjukt missnöjd med min säsong. Jag har aldrig varit bättre tränad och heller aldrig mer sugen inför en säsong, sedan har jag inte fått ut någonting. Vi har ett kanonlag med bara en massa sköna karaktärer, men trots det försvinner all motivation när det går så här tungt, sa "Petta" till mig ikväll.
Han är hård mot sig själv, men om det nu är så han känner så måste vi acceptera det. I vilket fall hoppas jag verkligen att Petta antingen blir kvar i vår organisation på något annat sätt eller att han hittar tillbaka till glädjen att spela hockey.

Träning i kväll, ledigt i morgon, träning på fredag och sedan match borta mot Osby på lördag. Lite annorlunda vecka för våra grabbar.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, ...

Nä, det räckte inte att räkna till tio. Därför avvaktar jag med att göra ett inlägg om kvällens match. Annars kommer jag garanterat att skriva något om domarinsatsen, som jag alldeles säkert kommer att ångra. Bättre att låta bli och trots allt konstatera att det inte var detta som gjorde att vi förlorade matchen. Tyringe var med taggat och gjorde fler mål, medan vi stundtals la fokus på fel saker och drog på oss alldeles för mycket utvisningar. Det håller inte mot ett så pass tungt och rutinerat motstånd.

Konstaterar dock att vi är riktigt bra när vi spelar som vi ska. Tredje perioden var det spel mot ett mål och jag trodde verkligen att vi skulle vända på matchen, men närmare än till 2-3 kom vi inte. Men man får väl slå till med den gamla kära "vi-hade-inte-marginalerna-med-oss"-klyschan.

Kan också konstatera att Sebastian Magnusson i Tyringe är en sjukt bra spelare för att vara i division II. Två mål (båda ribba in) och fullständigt dominant i sitt lag. Också starkt av Tyringe att stå upp så pass bra, trots att flera tongivande namn saknades.

Som ni säkert märkte saknades Johan Andersson i kväll. Han ligger nedbäddad med feber och förkylning.

Men 93 utvisningsminuter i en ärlig och ganska snäll match? Titta, jag kunde inte låta bli...;-)

En påse gott och blandat...

DERBYSKRÄLL Alvesta överraskade rejält och vann lördagseftermiddagens match mot Värnamo. 4-2 slutade Kronobergsderbyt och Värnamo tappade därmed chansen att hänga på i toppen av serien. Självklart var det tränaren Peter Andersson (som nu har snörat på sig skridskorna igen) som ännu en gång avgjorde för sitt lag. Hans 4-2-mål kom med knappa minuten kvar.

TIMEOUT BLEV GOOD BYE I två veckor har VH-backen Anton Karlsson haft time out från hockey. Anton har sagt att han helt har tappat sugen för sporten och att den sociala biten i Vimmerby inte funkade för honom. I går ringde den duktige Troja-spelaren och sa att han nu tyvärr hade bestämt sig för att hoppa av VH-tåget. Nu tänker Anton slänga upp klubborna på vinden och istället börja jobba på en logistikfirma hemma i Ljungby.

BACK IN BUSINESS Hade ikväll ett mycket spännande samtal med en tungt elitseriemeriterad back. Vet ännu inte vad det kan ge, men det känns onekligen som att vi har några nervtrådar som på ett eller annat sätt eventuellt kan slingra ihop sig framöver...

BACK IN BUSINESS 2 Oj, vad roligt det är att se centern Stefan Sterner tillbaka i träning igen. Mannen med de gudabenådade handlederna har nu, på grund av en spricka i vadbenet, varit borta från hockeyn i nästan två månader. Jag säger som Johan Jönsson (en av Sterners två sambor, som även han går skadad): Jag tror inte att vi vet vilket sparkapital vi har i Stefan Sterner. Jönsson har på sin blogg till och med valt att beskriva Sterners återkomst som att VH:s spel nu kommer att tillföras en helt ny dimension. Känn bara ingen press SS! ;-)

MÅLVAKTEN PÅ LÄKTAREN Bara timmar kvar innan det är dags för nedsläpp mellan Vimmerby och Tyringe. Intersport bjuder alla på fri entré och jag hoppas att vi i alla fall kan bli bortåt 800 i hallen i morgon. Minst...! Själv kommer jag att se matchen tillsammans med provtränande målvakten Dennis Hedström. Därefter sätter vi oss och diskuterar hur/om vi ska gå vidare med varandra.

SEGERJUBEL I dag spelade yngsta grabbens lag (Team -01) säsongen första poolspel. Avresa till Åseda vid 08.30 i morse (pigg och förväntansfull) och hemkomst vid 18.30 i kväll (trött och hungrig men väldigt lycklig). Tre matcher och tre segrar - Oskarshamn (7-5), Virserum (13-1) och Åseda (4-3). Och ja, jag vet att det viktiga inte är att vinna, utan att delta. Försök bara att övertyga den åttaårige vinnarskallen i vår familj om det. Men som sagt, jag vet att det inte är viktigt att vinna. Dock är det oerhört skönt för husfriden.

Handskada, fotskada och poängsnitt

VH:S EGEN LIEMAN Pierre Gustavsson är känd för att vara en synnerligen sympatisk och omtänksam herre. Men nu börjar jag undra om han inte är lite av en ulv i fårakläder? Härom veckan skickade han Emil Georgsson i isen så han fick sy ett par stygn på läppen. I går var det dags igen, då Pierre skadesköt vår provtränande målvakt, Dennis Hedström. Till Pierres försvar ska väl dock sägas att det mer handlade om att pucken tog illa. Dennis fick rejält ont i sin vänstertumme men tyckte som tur var att det kändes bättre i dag.
Dennis Hedström gjorde förresten ett riktigt stabilt intryck under sin första träning. Stor, tät, lugn och trygg i sitt spel.


MESIGT SÅ JAG SKÄMS Apropå skador, så har nu även jag drabbats. Min historia är dock inte riktigt lika macho som den om killen som täckte ett stenhårt slagskott i en träningsmatch med utsidan av sitt oskyddade vadben eller den om spelaren som fick sy läppen efter att både en medspelare och hans eget spräckta visir dundrade in i käften på honom. Nä då, det här är av en helt annan kaliber.
När jag kom hem efter träningen i går kväll skulle jag värma lite mat i micron. På något outgrundligt sätt lyckades jag dra med hela glasskivan (du vet den där tjocka glasskivan inne i micron, som man ställer tallriken på) ut ur micron. Den for som en 2 kilo tung höghastighetsfrisbee och gick i tre miljdarer bitar i golvet. Illa i sig, men det värsta var att min vänstra stortå var däremellan - mellan skivan och golvet, alltså. Blått, svullet, ont som fan och noll minuters sömn i natt. Sjukan i Vimmerby i dag och diagnosen blev en spricka i ett av benen i stortån. Så jävla mesigt att man inte ens borde nämna det. Men som sagt - man är ju inte direkt Terry Butcher!

2,33 I SNITT Spännande att kolla poängsnitt (antal poäng gjorda per match). Här är vår topp tio, so far:
Robin Ekström 2,33
Emil Georgsson 1,92
Joacim Hedblad 1,83
Johan Jönsson 0,86
Jonas Ström 0,83
Pierre Gustavsson 0,75
Simon Casselstrand 0,58
Johan Andersson 0,50
Peter Gustavsson 0,42
Petrus Olivestam 0,36

FRI ENTRÉ PÅ SÖNDAG Det snackas mycket hockey i Vimmerby nu för tiden. Att Intersport har gått in och köpt söndagens toppmöte mot Tyringe och därmed bjuder all publik på fri entré, har inte gjort hypen mindre direkt...

Islands landslagsmålvakt tränar med VH i kväll!

Nähä, dags att ge sig iväg och kolla på kvällens träning. Då kommer vi att få sifta bekantskap med en ny kille. Dennis Hedström, isländsk landslagsmålvakt (?!) anlände i dag och kommer att provträna med oss fram tills på söndag. Dennis är fostrad i Växjö lakers, där han även har representerat deras allsvenska lag. De senaste tre åren har han utbildat sig till företagsekonom på högskola och har därför inte kunnat lägga den tid på hockey som han hade önskat.
- Jag ser verkligen fram emot att få testa med Vimmerby och min absoluta ambition är att bli kvar här. I och med att jag ska spela VM med Island i maj, passar det mig perfekt att få komma till en klubb vars säsong kommer att hålla på länge. För jag är helt säker på att VH tar sig till kval, säger han.

I dag upphävs också Alexander Anderssons avstängning. Så på söndag är han med i laget igen, då topplaget Tyringe väntar i hemmahallen - en match som Intersport i Vimmerby går in och bjuder all publik på fri entré till. Stort!!!

En som däremot inte kommer att få spela på söndag är duktige Tyringebacken Martin Johansson. Efter att ha kört på (åsikterna går isär om detta) domaren Andreas Parastatidis i derbyt mot Osby, fick Martin besked i veckan att han nu är avstängd farm till och med 8 december. Eller om du så vill, tio matcher. Och Tyringe som redan sedan tidigare hade det trassligt på backsidan...

Som sagt. Dags att dra till hallen. Ska bli spännande att se rightplockaren Hedström. I morgon ska han och jag ge oss ut och utforska nejderna kring Vimmerby. på lördag väntar ny träning och på söndag kollar vi matchen. Sedan tar vi ett gemensamt beslut om hur vi går vidare.

VGIK-Bengt - en skön snubbe

Jag känner inte alls Värnamos tränare Bengt Gustavsson, men han verkar vara en riktigt skön snubbe. Fastnade för några av hans citat efter kvällens match, sagda till lokalblaskan på nätet, www.värnamo.nu:
"Känner ändå att vi vann en poäng."
"Samtidigt måste vi erkänna: Vimmerby är ett grymt bra ishockeylag"
"Han var underbar, lät oss spela."
(sagt om domaren Jesper Ansved).
Stort av en hemmatränare att både berömma gästande laget och domaren efter en förlust. Det händer sannerligen inte allt för ofta.

Ny suddenseger för Vimmerby

Värnamo - Vimmerby 2-3 (1-0, 0-2, 1-0, 0-1) e. förl.

1-0 (19.43) Jonas Bystedt (Alexander Heiel)
1-1 (26.26) Petrus Olivestam (u.a.)
1-2 (31.04) Joacim Hedblad (u.a.)
2-2 (45.48) Thomas Lüddeckens (Ian Drummond)
2-3 (60.07) Joacim Hedblad (Emil Georgsson, Emil Ekström)

Skott: 32-33 (12-8, 10-15, 10-9)
Utvisningar, Värnamo: 3x2 min. Vimmerby: 1x2 min.

Första perioden:
Med bara 17 sekunder kvar av den första perioden tog hemmalaget Värnamo ledningen. Perioden har varit tillknäppt, tempofattig och ganska händelsefattig. Två lag som har tagit ut varandra och knappt skapade några målchanser alls.

Andra perioden:
I pausen gjorde VH-ledningen ett antal förändringar, vilket fick effekt då Vimmerby dominerade den andra perioden kraftigt. Joanthan Nilsson ersatte Johan Andersson som back i förstafemman. I andrafemman plockades Peter Gustavsson och Robin Bergström bort till förmån för centern Andreas Lundgren och Petrus Olivestam,.
Olivestam var också spelaren som stod för VH:s kvitteringsmål, då han bröt en passning i mittzon, kom en mot en och skickade iväg ett dragskott som gick stolpe in.
Fem minuter senare kom VH:s ledningsmål. Joacim Hedblad kom fri från egen blå och gjorde inget misstag.
- Andra perioden var otroligt mycket bättre från vår sida, än vad den första var. Två mål är okej, men samtidigt har vi missat tre frilägen i mittperioden, berättar Nicklas Oskarsson, VH:s assisterande tränare.
- Kan vi nu bara bibehålla skridskoåkningen och kanske utnyttja våra chanser lite bättre, så tror jag att vi kan lösa detta.

Tredje perioden:
Drygt fem minuter in i den tredje perioden kvitterade Värnamo till 2-2. Trots både spel- och chansövertag för Vimmerby slutar matchen 2-2 och nu väntar förlängning.
- Det känns lite snöpligt att vi skulle behöva ta det här till förlängning. I den andra och tredje perioden har vi varit klart bättre, menar Nicklas Oskarsson.

Förlängning:
Tekning framåt, två pass och sedan rakade Jocke Hedblad in sitt andra mål för kvällen. Sju sekunder tog det för Vimmerby att avgöra i förlängningen. För andra matchen i rad spelade formationen Bengtsson, Ekström, Georgsson och Hedblad hem en snabb suddenseger för VH.
- Sammanfattningsvis kan man väl säga att vi hade det tufft i första perioden. Å andra sidan är det ganska begripligt eftersom vi inte har tränat speciellt mycket den senaste veckan - det tog helt enkelt en period att komma igång. Kul att Markus Jönsson tar revansch för senaste matchen och är riktigt bra ikväll. Extra plus också till bänkspelarna Olivestam, Nilsson och Lundgren som kommer in och bidrar med energi. De har en stor del i att vi kan vända den här matchen, avslutar Nicklas Oskarsson.
På söndag väntar Tyringe hemma i en härlig toppmatch. Det blir ju heller inte sämre av att Intersport i Vimmerby bjuder all publik på fri entré.

I övrigt i kväll då?

Kallinge
fortsätter att imponera. Man vann toppmötet borta mot Tyringe med 4-1 (37-36 i skott till hemmalaget). Det enda som väl var en liten besvikelse i den matchen var publiksiffran på 737 personer (ungefär vad Tyringe har haft i snitt hittills).

Åseda
visade styrka och slog Osby borta med 5-3. Nu har Åseda häng på en kvalplats uppåt (bara en pinne bakom Nässjö)!

Med ett nödrop klarade Helsingborg att ta tre poäng hemma mot Alvesta (3-2).

Limhamn
 tappade 6-4 i slutet av matchen mot Nässjö.  Efter oavgjort efter full tid avgjorde till slut hemmalagets Stefan Timglas under straffläggning.

Lika dramatiskt var det i det andra mötet mellan Skåne och Småland. Mellan Jonstorp och Boro hade hemmalaget ledningen med 3-1 tills mindre än fyra minuter återstod men Boro lyckades hämta upp till oavgjort. Efter en mållös förlängning avgjorde dock hemmalaget Jonstorps veteran, Göran Hall, i straffläggningen. 4-3 till Jonstorp.

Fri entré, Kallinge förstärker och hockeymördare

KALLINGE FÖRSTÄRKER Snackade lite löst med Linus Bladström (som nyligen sa upp sitt kontrakt med Tranås) i förra veckan. Han berättade då att Sports Management-studierna i Växjö blivit lidande på grund av avståndet mellan hemmet och Tranås. Han sa också att det sannolikt skulle bli hockey inom pendlingsavstånd från Växjö i stället och nu är det klart att han ansluter till Kallinge/Ronnebys redan starka trupp. Linus gör sin första träning i kväll.

FRI ENTRÉ På SÖNDAG Till söndagens toppmatch mot Tyringe hoppas vi kunna fylla hallen. Intersport betalar entrén för alla er (förhoppningsvis minst 1000 personer) som kommer på matchen. Missa inte detta! Och glöm inte att ta med vänner och ovänner, farmor och morfar, älskare och älskarinnor också. Glöm heller inte att gynna Intersport, som gör detta möjligt.

MER OM KALLINGE Apropå Kallinge, som lånade in backen Gustav Ellebo från Mörrum i förra veckan, så ryktas de även vara på jakt efter ytterligare en Tranås-spelare. Nu handlar det om finländaren Atte Valli, som inte har haft någon större lycka i sin nya klubb. I Blekinge är den Ässät-fostrade backen dock välkänd, efter fyra fantastiska säsonger i ettan med både Karlskrona och Olofström.
Om man sedan, med Mikael Fahlanders hjälp, lyckas knyta till sig backikonen (och tillika Fahlanders polare) Thomas Mitell efter jul, som det ryktas om, så kan nog inte ens den mest försiktige KRIF-supporter neka till att laget på papperet ser ganska hyfsat ut…;-)

REVANSCHSUGNA Visst ska vi se fram emot hemmadrabbningen mot Tyringe på söndag, men redan i morgon väntar ytterligare ett topplag - Värnamo på bortaplan. En av våra två förluster under de första elva omgångarna har kommit i just Värnamo. Lita på att det är ett revanschsuget lag i morgon.

HOCKEYMÖRDARE I söndags dömde Richad Idemark från Virserum matchen mellan Nässjö och Åseda (6-2 till hemmalaget). Efter matchen skrev Åsedaspelaren Victor Magnusson följande på sin blogg: "...hockey blir otroligt tråkigt när det är en hockeymördare som åker omkring och tar nyckfulla beslut..."
Hmmm... Hårda ord!


Subjektiv åsikt om subjektivt inlägg

Har faktiskt inte sett detta referat (HHC:s webbredaktions efter vår senaste hemmamatch mot just Helsingborg), förrän nu. Undrar om ni övriga 600 som var och såg matchen, liksom jag, ser en helt ny definition av ordet "subjektivitet" tona fram, efter att läsa detta?
Bland annat beskrivs tvåminutersutvisningen av Sergei Marchkov, efter hans våldsamma dubbelarmbåge i huvudet på vår Martin Ågren, som att "domaren kapitulerade för reaktionerna från hemmapubliken". Jojo...

Mycket nöje:
http://www5.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=617616

Svängdörrshockey och Alex avstängning

På fem tidigare hemmamatcher hade Limhamn bara släppt in åtta mål. I kväll släppte man in ytterligare sju mot Vimmerby. Vi ska dock inte slå oss för bröstet allt för hårt. På samtliga tio tidigare matcher hade Limhamn nämligen bara lyckats göra 20 mål framåt. I kväll blev det sex till. Svängdörrshockey, tyckte assisterande tränaren Nicklas Oskarsson. Känns som ett väldigt milt uttryck.

I dag fick vi besked om längden på Alexander Anderssons avstägning, efter hans checking to the head mot Boros Martin Löfgren förra onsdagen. Den blev 3 matcher + den obligatoriska första matchen. Det innebär att Alex är spelklar igen efter onsdagens bortamatch mot Värnamo. Kortare än vad vi befarade att det skulle kunna bli, men samtidigt också ett bevis på att Alex yttrande mot domarens rapport gav gehör.

Värnamo borta på onsdag och Tyringe hemma på söndag. De stentuffa matcherna avlöser varandra.

Kvällens övriga resultat:
Helsingborg-Jonstorp 4-2
Kallinge/Ronneby-Osby 6-0
Tyringe-Alvesta 3-0
Nässjö-Åseda 6-2

Hedblad avgjorde i sudden death

Vimmerby vann kvällens svåra bortamatch mot Limhamn med 7-6 efter förlängning. Noterbart är att 7-6-målet av Joacim Hedblad, innebar Vimmerbyledning för första gången under kvällen.
På förhand spåddes matchen bli målsnål och tillknäppt - inte minst med tanke på att Limhamn inför matchen stoltserade med målskillnaden 20-18. Detta på tio spelade matcher. Nu, efter elva spelade matcher, är den alltså 26-25.
- Det här var verkligen ingen bra insats från oss. Men med tanke på hur det såg ut i den första perioden får vi vara nöjda med två poäng. Sammantaget är vi ändå det bättre laget, tyckte VH:s assisterande tränaren, Nicklas Oskarsson. 

Limhamn-Vimmerby 7-6 (2-0, 2-4, 2-2, 1-0)  e. förl.

1-0 (03.48) Robin Lindahl (Robert Näslund, Robin Åkerman)
2-0 (09.58) Robert Näslund (Robin Lindahl, Filip Rubensson)
-------------------------------------------------------------------
2-1 (21.12) Petrus Olivestam (Patrik Bengtsson, Pierre Gustavsson)
3-1 (22.03) Philip Forsberg (Andreas Larsson)
3-2 (25.12) Robin Ekström (Joacim Hedblad, Emil Georgsson)
3-3 (28.24) Jonas Ström (Jacob Isaksson)
4-3 (32.47) Björn Keller (Philip Forsberg)
4-4 (39.19) Robin Ekström (Joacim Hedblad, Emil Georgsson)
-------------------------------------------------------------------
5-4 (45.15) Andreas Larsson (Philip Forsberg)
5-5 (47.34) Pierre Gustavsson (u.a)
6-5 (48.07) Jimmy Olausson (Christian Carlsson, Dennis Palm)
6-6 (55.24) Jonas Ström (Martin Ågren, Robin Ekström)
-------------------------------------------------------------------
6-7 (60.31) Joacim Hedblad (Robin Ekström)

Skott: 37-20 (7-4, 12-9, 18-7)

Första perioden:
- Vi ska vara glada att det bara står 2-0. Vi gör en riktigt dålig period. Det är lojt och vi är inte tillräckligt noggranna i passningsspelet. Det känns som flera killar fortfarande är kvar i bussen, säger VH:s assisterande tränare, Nicklas Oskarsson, efter den första perioden.
Båda Limhamns mål är resultat av spelvändningar efter att VH slarvade bort pucken i mittzonen, istället för att spela enkelt och dumpa ner i Limhamns zon. Anmärkningsvärt också att offensiva och vanligtvis så skottvilliga Vimmerby bara har mäktat med att få iväg fyra skott mot Limhamns målvakt i den första perioden.
- Vi måste tillbaka till vårt enkla och vägvinnande spel. Nu har vi haft ett bra snack i paus, så vi hoppas på mycket bättre fart och intensitet i den andra perioden.
Inför den andra perioden ändrar VH-lendingen om lite i femmorna. Emil Georgsson går upp och spelar center i förstafemman mellan Jocke Hedblad och Robin Ekström. Jonas Ström går ner och spelar center mellan Robin Bergström och Peter Gustavsson i den andra, med Petrus Olivestam tar Linus Nelsons plats i tredjekedjan ihop med Pierre Gustavsson och Simon Casselstrand.

Andra perioden:
- Som ett helt annat lag. Äntligen har vi klivit ut ur bussen.
Det var Nicklas Oskarssons spontana kommentar efter den andra perioden, som Vimmerby vann med 4-2. Därmed är ställningen 4-4 inför den sista tredjedelen.
- Det har sett mycket bättre ut i den andra perioden. Vårt mål inför den var att komma upp i oavgjort, för att sedan kunna avgöra i den sista perioden. Håller vi bara i detta och fortsätter som vi gjorde i andra perioden, ska vi lyckas.
Första- och andrafemman har gjort två mål vardera i matchen. Snyggast hittills VH:s 3-2-mål, som Robin Ekström kunde lägga in i öppet mål, sedan han och Joacim hedblad kommit i 2-mot-1-läge.

Tredje perioden:
Svängdörrshockeyn fortsatte även i den tredje perioden och lagen byttes om att göra mål. Efter 6-6 vid full tid, dröjde det bara 31 sekunder in i sudden death innan Jaocim Hedblad kunde avgöra matchen. För passningen svarade skytteligaledaren i division II, Robin Ekström (fyra poäng i kväll).
- Inför sudden var jag säker på att vi skulle vinna. Vi satte in Patrik Bengtsson (bäste back i VH för kvällen) samt hela förstakedjan och satsade allt framåt. Sedan tog det bara 31 sekunder innan det small, säger Nicklas Oskarsson.
- Med tanke på vår första period, den sämsta vi har gjot den här säsongen, så får vi vara nöjda med att åka hem från Limhamn med två poäng.

I kväll sätts offensiven på prov

Klockan åtta i morse gick bussen, klockan nio började det snöa i Åsedatrakten, kl 14 anlände Vimmerby Hockey till Limhamn och runt midnatt är man hemma. Nu kommer den kanske tuffaste perioden under säsongen, då det är mörkt när man åker, mörkt när man kommer hem, tunga bortamatcher med i vissa fall bara närmast sörjande på läktarna. Det är då vår karaktär sätts på prov.

Ikväll kommer dock även vår offensiv att sättas på prov. På de hittills tio spelade matcherna har Limhamn bara släppt in 18 mål (varav endast åtta hemma), med vilket man är klart tätatst bakåt i serien. Lika fattigt har det i och för sig varit framåt. Med 20 producerade mål (jämför med Vimmerbys 46) ligger man nämligen sist i den listan.

Vimmerby är å sin sida seriens bästa bortalag. Den tabellen toppar man med tolv pinnar, följt av Kallinge på tio samt Helsingborg, Värnamo och Limhamn på nio. Självklart är ambitionen att vi bättrar på den statistiken ytterligare i kväll.

Liverapportering av dagens match hittar du (förhoppningsvis) här. Det har nämligen varit lite si och så med rapporteringen från Limhamn den här säsongen.

Jag räknar dock med att kunna lämna korta rapporter i pauserna och efter matchen här på bloggen. Osse Tha Man har lovat att ringa och informera om läget med jämna mellanrum.


Visst gör tre poäng, förlängning och straffar skillnad

På planeringskonferensen i Vrigstad i somras var det en del som hävdade att trepoängssystem med förlängning och straffar inte skulle göra någon skillnad. Inte riktigt sant, visar det sig. För kolla jämföreslen, efter tio spelade omgångar, mellan olika poängberäkningssätt.
Och ja, jag vet - tabellhantering är inte det här bloggverktygets styrka!

Aktuell tabell
Kallinge              24
Vimmerby          24
Tyringe               20
Värnamo            20
Limhamn          19
Helsingborg      17
Osby                   13
Boro                    13
---------------------------
Åseda                 10
Nässjö                10
---------------------------
Alvesta                  7
Jonstorp               3

Tabell utan förlängning och straffar:
Vimmerby            24
Kallinge                23
Värnamo              20
Limhamn            19
Tyringe                18
Helsingborg       15
Boro                     12
Osby                     10
---------------------------
Åseda                    9
Nässjö                   8
---------------------------
Alvesta                   7
Jonstorp                2

Tabell med fjolårets tvåpoängssystem:
Kallinge              16
Vimmerby          16
Värnamo            14
Tyringe                13
Limhamn            13
Helsingborg       11
Boro                       9
Osby                      8
---------------------------
Åseda                   7
Nässjö                 6
---------------------------
Alvesta                 5
Jonstorp              2


Sent segermål mot Helsingborg smakar extra gott

Det är verkligen nåt speciellt med matcherna mellan Vimmerby och Helsingborg. Det smäller lite extra, känns lite hetare och så har vi denne Sergei Marchkov - spelaren som vi Vimmerbybor verkar älska att hata. För samtidigt som man kan bli fullständigt galen på hans stundtals vårdslösa spel, så tror jag att hatkärleken lika mycket handlar om att vi har sett honom här i stort sett varje år under 2000-talet samt att han stundtals är en gudabenådat bra hockeyspelare.

Det är nog också på grund av den rivalitet, som har byggts upp mellan lagen under åren, som ett segermål med fyra minuter kvar att spela smakar så där lite extra gott mot just Helsingborg.

Detta var den första av fyra ruskigt tuffa matcher under den kommande tolvdagarsperioden. Nu väntar Limhamn och Värnamo borta samt Tyringe hemma. Det börjar hända saker i toppen av tabellen och det är många lag som vill och har kapacitet att vara med där uppe.

HHC-backen Sebastian Du Rietz har verkligen utvecklats sedan jag såg honom sist. Han var riktigt bra i kväll.

Detsamma får man ju även säga om vårt lån från Linköping, Patrik Bengtsson. Ruskigt stark defensiv back.

Kallinge/Ronneby vann på straffar mot Värnamo. Vi knaprade in en pinne och är nu uppe på samma poäng som serieledarna.

Yngste sonen hängde med tränare Spaak hem efter matchen. Där väntar fiskafänge för de båda fiskenördarna tidigt i morgon bitti. Inget orensat kommer dock in i det här huset. Sedan får den charmige lille åttaåringen, som alltid har sin pappa lindad runt lillfingret, säga vad han vill.

Åseda fortsätter att imponera. Sebastian Winsth avgjorde derbyt mot Boro efter straffar.

I övrigt segrar för Alvesta mot Jonstorp, Tyringe mot Nässjö och Limhamn mot Boro.

Kuriosa: Vi är det enda laget i serien som ännu inte har haft ett oavgjort resultat på tavlan efter 60 minuter.

Kortsiktiga lösningar för långsiktiga mål

Det finns ett talesätt som säger att ”hur man än vänder sig har man ändan bak”. Men det menas ungefär att hur fan man än gör, så blir det aldrig helt rätt. Eller aldrig helt fel heller, för den delen. Inlåningen av Patrik Bengtsson är ett sådant exempel.

Jag har fått både positiva och negativa kommentarer om att vi lånar in en spelare under fyra matcher.
”Nu börjas det med inlåningskarusellen igen”, skriver ”Honke”.
”Låna in spelare hit o dit o skapa osäkerhet i truppen”, skriver ”Peter”.
”Varför skulle klubben inte ta chansen att låna hem en VH-fostrad kille”, frågar ”Makarov”.
”Imponerande”, tycker Per.

För mig är det en självklarhet att ta in en VH-fostrad klassback, som vill spela med oss då J20 Superelit har spelledigt. Fullständigt självklart – utan någon som helst tvekan! Jag ska försöka förklara hur jag ser på det:

Vi är i två backar kort för tillfället. Av spelare med meriter från seriespel med a-laget har vi bara Christian Widéen, Johan Andersson, Martin Modigs, Martin Ågren, Jacob Isaksson och Jonathan Nilsson tillgängliga. Visst finns det flera duktiga juniorer som kommer underifrån men med den tuffa matchning vi har framför oss under de kommande tio dagarna är det vare sig juste eller rättvist att lägga över ett sådant ansvar på 15-16-åriga killar. Vi är alla helt överens om att slussa in så många egna produkter som det bara går i a-laget. Men det måste ske med förnuft och i en vettig takt. Annars kommer vi alla att vara förlorare i slutändan. Detta är vad jag tycker är att jobba långsiktigt.

Men det finns också en annan dimension i den här frågan. Vi ska vara både stolta och glada över de talanger som klubben har fostrat. Vi har också ett ansvar att göra det vi kan för att hjälpa dem i sin utveckling, precis som de bidrar och har bidragit till klubbens utveckling. Det är också oerhört viktigt för alla de ungdomar som vi själva har i vår organisation att få se spelare som Patrik Bengtsson. Här finns mycket att lära plus att våra yngre killar ser vilka utvecklingsmöjligheter man faktiskt har som hockeyspelare i Vimmerby – med rätt ambitioner, inställning och träning.

Om vi någon gång i framtiden också ska kunna locka hem några av alla de tiotalet spelare som vi har ute i elitföreningarnas organisationer, är det inte bara viktigt att vi tar ett kliv uppåt i seriepyramiden, utan också att vi visar vårt seriösa intresse, skapar relationer och presenterar oss som en attraktiv klubb, som har utvecklats sedan de senast hade kontakt med oss.

Att kalla ett lån av en VH-fostrad spelare under fyra matcher för ”inlåningscirkus” känns ganska magstarkt. Inte minst med tanke på att det också är näst intill kutym att elitklubbar och moderklubbar samarbetar då deras J20-lag har speluppehåll.

Jag, och jättemånga med mig, är i alla fall jätteglad och tacksam över att Vimmerbypubliken nu får tillfälle att se Patrik Bengtsson under några matcher och inte minst att han välvilligt ställer upp och hjälper oss när vi har det tunt på backsidan.


Backbjässen Bengtsson lånas in från Linköping HC

För tillfället har vi bara sex ordinarie backar att tillgå, då Alexander Andersson är avstängd under tiden utredningen om hans checking to the head mot Boros Martin Löfgren pågår och Anton Karlsson har tvingats ta en tillfällig time out från hockeyn på grund av personliga skäl.
Därför känns det riktigt bra att VH-fostrade backbjässen i Linköpings J20-lag, Patrik Bengtsson, ikväll blev klar för inlåning till oss under de kommande fyra matcherna. J20 Superelit har speluppehåll i närmare två veckor, vilket har gjort det möjligt.

Johan Schillgard, J20-boss i LHC, ringde mig från Boston idag och meddelade att papperen var underskrivna och att det därmed var fritt fram att låna Patrik - om han själv ville...
I kväll ringde så vår assisterande tränare, Nicklas Oskarsson, och meddelade att Patrik Bengtsson hade tackat ja.
Nu återstår bara pappersexcerisen med förbundet under morgondagen. Men det brukar inte innebära några problem.

Så här skriver LHC:s hemsida om den 189 cm långe och 89 kilo tunge backen:
”Smart back som gör sitt jobb i det tysta. Defensivt viktigt för laget, bra skridskoåkning och bra omdöme i offensiven. Fick känna på hetluften lite förra året med seniorlaget.”
Bengtsson ansluter till laget under onsdagen och gör premiär redan i hemmamatchen mot topplaget Helsingborg på onsdagskvällen. Missa inte chansen att se hemmaspelaren återvända efter närmare fyra säsonger i LHC:s organisation.

Även den vasse LHC-forwarden Andreas Rundgren var på ingång till moderklubben Vimmerby Hockey. Rundgren var själv riktigt sugen på en utlåning under fyra matcher men LHC:s läkare avrådde efter dagens läkarundersökning. Anledningen är att Rundgren har haft problem med ljumskarna en tid och ansågs behöva vila.

Vi har också hört oss för om att låna in Tobias Jonsson, VH-fostrad lagkapten i HV71:s J20-lag, men allsvenska IK Oskarshamn hann före oss. Tobbe spelade med IKO i kvällens förlustmatch (2-5) borta mot Västerås.

Har fått vissa indikationer på att vår tränare Anders Spaak kommer att bjuda på ett par överraskningar i morgon. Den som är nyfiken och vill se, bör dyka upp i Vimmerby ishall runt 19-hugget.

Petrus Olivestam, som kraschade sin axel i sargen i söndagens match mot Jonstorp, känner sig bättre i dag. Han kommer dock att vila från morgondagens match mot Helsingborg.


Dagen efter, så här två dagar före...

Här hinner det knappt inte ens bli "dagen efter" förrän det är dags att ladda upp inför nästa match - och återigen är det en toppmatch som väntar på hemmais. På onsdag gästas vi nämligen av tabellfemman Helsingborgs HC, vilket innebär att ett av de mest klassiska mötena för vår del väntar. Kan inte räkna så långt så det motsvarar det antal drabbningar vi har haft med HHC genom åren. Och ungefär lika många gånger har det också varit extremt tätt, tufft och grinigt. Vet faktiskt inte varför det alltid är så mellan Vimmerby och Helsingborg?

I går imponerade Helsingborg genom att besegra serieledande Kallinge-Ronneby med 5-4 på hemmaplan efter förlängning. Det var dock nära att HHC fick med sig samtliga tre poäng, då KRIF:s kvittering till 4-4 kom med bara sex sekunder kvar att spela. Brasar och "Burra" svarade för två mål vardera för KRIF.

I slutet av den matchen drog Helsingborgs storstjärna, ryssen Sergei Marchkov (poängledande i HHC på sina 13 pinnar den här säsongen), på sig 5+20 minuter för en mycket tuff crosschecking. Jag har tyvärr inte lyckats få fram om det handlade om Game- eller om Match Panalty - med andra ord om han spelar eller avstängd mot oss på onsdag.

Vår egen Petrus Olivestam åkte på en smäll mot axeln i gårdagens match mot Jonstorp. Först verkade det inte vara så allvarligt, men i morse kunde han knappt få på sig en jacka. Har ännu inte hört något från Petrus om vad de sa på sjukan i dag.


RSS 2.0