Äntligen har den kommit...

Jag pratar förstås om Tomas Gustavssons (bloggare på Norra Skåne) tips inför den kommande säsongen.
Genomgång och ranking av alla lagen. Läs här och se vad han tror:

http://blogg.nsk.se/hockey/2010/09/30/sa-har-slutar-hockeytvaan/comment-page-1/#comment-11973

Det närmar sig...

Tre dagar kvar till seriestart och i går kväll gjorde flera av våra seriekollegor sina genrep.

Tungviktsmötet mellan KRIF och Värnamo slutade 6-4 i hemmafavör. Med samma siffror, 6-4, vann Nittorp över Nässjö. I Limhamn vann Tyringe med 4-3 efter straffar. 4-3 vann även Boro över Osby med, i en match där Osbys duktige målvakt Jani Palmroos höll ner siffrorna. I Åseda vann hemmalaget med 2-1 över Alvesta.

I ettan lyckades inte Västervik följa upp sin fina insats senast mot Halmstad. I går förlorade man borta mot Mörrum med hela 8-1 (45-14 i skott). VIK:s mål gjordes av VH-bekantingen Simon Frisk.

För vår egen del då? Jo, det har körts några ganska tuffa träningspass den här veckan. Nu blir det lugnare, så att alla ben är pigga till seriepremiären hemma mot Tyringe på söndag.

Tro aldrig på en journalist!

Till att börja med, ett citat från Svenska Akademiens ordlista:
skröna s. -n skrönor lögnaktig historia

Häromdagen datorspråkade jag med den eminente journalisten på Syödstran, Björn Skarpsvärd, och undrade om man kunde rekvirera ett ex av hans arbetsgivares omtalade hockeybibel. I dag sägs det på en bloggares sida (jag vill inte avslöja vems, men ni hittar bloggen hos en tidning som börjar med SYD och slutar med ÖSTRAN, och hans efternamn rimmar med ordet "middagsvärd") att konversationen, vid tillfället då jag tiggde till mig en tidning, skulle ha lydit enligt följande:

BR:
- Den handlar bara om division 1-lagen, sa jag.
MR:
- Ska bara läsa på om våra motståndare till nästa säsong...blev svaret."

Av dessa s.k. "citat" har en annan bloggare, hos en hockeyförening inom ovan nämnda tidnings spridningsområde (samt att det även vandrar runt som en skröna på en massa andra sajter och bloggar), dragit slutsatsen att jag nu en gång för alla erkänner att vi ser oss själva som seriefavoriter. Ja, han kommer till och med med det originella draget att redan nu gratulera oss till seriesegern. Men men... Nu är det ju allmänt känt att man aldrig ska tro på en journalist. Speciellt inte eftersom murvlar med nöje utelämnar vartenda citat och varenda formulering som förstör storyn.

Sanningen bakom denna historia (som var en mailkonversation mellan mig och Skarpsvärd och finns sparad i min dator) är att den löd enligt följande (i en något nedskuren variant, för att utesluta alla övriga oväsentligheter):

MR:
Finns det någon som helst möjlighet att få tag på er sportbilaga, som jag har hört så mycket gott om, på något sätt? Köpa eller be och böna om att få ett ex tillsänt sig...?
BS:
Fixa det.Men krif är inte med i den..., bara division 1....
MR:
Jag vet. Men jag måste ju börja läsa på mig om dessa redan i år...;-) Skojar bara. Bara rent allmänt intresserad...

Så, roligare än så var det inte. Men visst kan jag samtidigt erkänna att vi nog bör ses som en av de åtta favortierna till att ta en play off-plats!

BS = Bloggare...eh, Björn Skarpsvärd.
MR = Micael Rundberg

PS: Jag har inte fått något ex med posten ännu...:-(

VIK imponerade vid första segern

I eftermiddags kom säsongens första seger för Västerviks IK i hockeyettan. Laget imponerande när man slog serieledande Halmstad hemma med 6-3. VIK:s mål gjordes av Thom Nordin 2, Kristian Westerman 2, John Henriksson och Philip Skännestig. Noterbart är att Emil Ekblad (f.d. IK Oskarshamn) gjorde debut som back och redan efter åtta minuter assisterade han och Scott Arnold till John Henrikssons 1-0-mål.

Fick förresten i dag ett påpekande om att denna blogg väl handlar om Vimmerby Hockey och division II. Varför då skriva om VIK, undrade frågeställaren? Jo, kort och gott därför att VIK engagerar och intresserar många i Vimmerby och som läser den här bloggen.

Sagt om VH: "Hoppas dom kommer sist i serien..."

Härom veckan hade jag ett mycket trevligt samtal med den ytterst sympatiske sportchefen i Västervik, Thomas Lind. Vi pratade en hel del om vikten av att försöka hitta vägar att samarbeta (VIK och VH), att lägga allt gammalt groll bakom oss, att se framåt och Thomas var också uppriktigt ledsen över allt som har skrivits om oss från Västervikshåll i diverse gästböcker, bloggar etc.

I dag skriver sonen Lind, Andreas (spelare i VIK), så här på sin blogg:
”Sen ni som vill att ja ska skriva om Vimmerby etc.. Div 2 hockey bryr jag mig inte om,speciellt inte Vimmerby Hockey. Dom spelar div 2 ? Såg att dom torska idag också, SYND Det ända jag hoppas med VH är att det går bra för deras nr 67, resten bryr jag mig inte om för 5 öre.Hoppas dom kommer sist i serien och att Georgan vinner Poängligan i serien, det tror jag faktiskt han gör också.!!”

För att inte bry sig alls, är det fascinerande att Lind ägnar oss så mycket utrymme i sin blogg att han till och med skickar en önskan till Gudarna om att ge oss en bottenplacering i serien. Själv hoppas jag verkligen att det kommer gå bra både för oss och för VIK. För visst vore det roligare med stekheta division I-derbyn än division II-derbyn framöver?


Förlust i matchen mot Motala

Inför cirka 300 personer blev det förlust med 3-5 (2-2, 1-3, 0-0) mot Motala AIF i den sista träningsmatchen. Trots att VH, som spelade på fyra hela femmor i två och en halv period, vann skotten i den andra perioden med 14-9, var gästerna vassa när de vände spelet och kunde avgöra matchen där. Vimmerbys mål gjordes av Peter Gustavsson, Joacim Hedblad och Johan Andersson.
På det hela taget en jämn match och jag är helt övertygad om att Motala kommer att sopa hem sin serie ganska lätt. De är ett mycket bra lag och jag har svårt att se vilka som ska matcha dem - ja, möjligtvis Nittorp då.
Kul att se i hemmalaget:
- Linus Nelson, som har växlat upp rejält jämfört med i fjol.
- Förstafemmans offensiva kvaliteter, som gör att det skapas chanser så fort de är på isen. Dessutom gjorde de två ruskigt snygga mål i kväll.
- Att genrepet blev misslyckat, eftersom det ju brukar innebära en lyckad premiär.

Nästa söndag drar serien igång med hemmamatch mot fjolårets seriesegrare Tyringe. Då krävs nog ändå både en och två klasser bättre insatser på sina håll...

Ett annat intressant resultat från eftermiddagen: Boro/Vetlanda-Nittorp 1-4 (0-0, 0-1, 1-3)
Rapporterna säger att matchen var ett rejält sömnpiller. Inför 80 åskådare var Nittorp det bättre laget och vann rättvist. Boros reduceringsmål kom med 13 sekunder kvar att spela av matchen genom Gustav Borglin.

Ingen Beckett till Västerviks IK! Eller...?

För knappt tre veckor sedan presenterades Jason Becket, en välmeriterad kanadensisk backtuffing med massor av AHL-rutin, som klar för Västervik.

”Kontraktet är påskrivet och han kan inte komma tidigare än 1 oktober eftersom han bara ska vara här i sex månader med tanke skattereglerna”, sa Västervik IK:s ordförande Willy Helms till Västerviks Tidningen då.

Idag läckte dock rykten ut om att affären har gått i stöpet, att något kontrakt aldrig har signerats och att Becket inte kommer att anlända till Västervik nästa helg, som tanken var.

Västerviks jakt på en spetskompetens från ”over there” sägs dock gå vidare. Om ryktena stämmer även den här gången, vill säga…

Däremot är det klart att rutinerade backen från IK Oskarshamn (senast i tyska andraligan) Emil Ekblad testar på spel i Västervik. Ekblad, som nu vill lägga mer tid på livet vid sidan av hockeyn, har tränat en del med VIK den senaste tiden och kommer att vara med i laget mot Halmstad på söndag. Hur det blir i fortsättningen är inte klart ännu, men hur som helst en riktigt fin förstärkning om han bestämmer sig för att köra vidare!


Släkten var värst i Tyringe

Här följer ett axplock av många spännande matcher i kväll.

Nybro-Västervik 4-0 (div I)
Inför 916 åskådare i Victoriahallen tog Nybro tog en säker seger i kvällens länsderby i divison I – dock utan att göra någon jättematch. Västervik höll hemmalaget stången i halva matchen, då matchen fortfarande var mållös, men tack vare tre mål på fem minuter i slutet av den andra perioden avgjorde Nybro tillställningen. Nybro vann skotten med 28-19.

Tyringe-Kallinge/Ronneby IF 3-2 (träningsmatch)
Tungviktsmöte mellan två av de mest favorittippade lagen i vår serie. Trots ledning med 2-0 i slutet av andra perioden förlorade KRIF. Och det var förre KRIF-spelaren, Teemu Koskinen, som avgjorde matchen i förlängningen. Detta efter att hemmalagets Jonas Elofsson kvitterade till 2-2 med bara 20 sekunder kvar att spela av full tid. Tyringe var det klart bättre laget matchen igenom och vann exempelvis skotten i den andra perioden med hela 21-7. Ska bli mycket intressant att möta fjolårets seriesegrare redan i seriepremiären här hemma i Vimmerby.

Åseda-Nässjö 3-1 (träningsmatch)
Trots att man förlorade skotten med 23-34 (4-17 i sista perioden), lyckades Åseda slå lokal- och seriekonkurrenten Nässjö med 3-1 (1-0, 2-0, 0-1). Joakim Berggren i Åsedas mål rapporteras ha varit magiskt bra i speciellt den tredje perioden och räddade då sitt lag.

HC Dalen-Värnamo 1-5 (träningsmatch)
Värnamo fortsätter att imponera under försäsongen. Ikväll blev det bortaseger med 5-1 mot HC Dalen, efter att lagets förstafemma svarat för samtliga mål. Mest lyckosam var Peder Ståhl, som noterades för tre fullträffar. Som sagt, stor varningsflagg hissad för Värnamo inför kommande säsong.

Några andra intressanta resultat:

Kungälv
(som besegrade Västervik i den första omgången av division I med 3-1 på bortaplan) åkte i kväll på stryk hemma mot Karlskrona med 5-2.

Vår nye tränare Anders Spaaks förra klubb, tillika nykomlingar i ettan, Grästorps IK, tog ikväll sin andra seger på lika många matcher och gick därmed upp i serieledning av division I E. I dag var det Mjölby som fick smaka på det västgötska stålet på hemmaplan. Grästorps segersiffror blev 4-3 och behöver jag påminna om att vi slog Grästorp i en träningsmatch härom veckan?

De heta matcherna i Kronoberg avlöser varandra. I kväll vann Troja med 5-4 efter straffar mot hårdsatsande nykomlingen Tingsryd inför drygt 2 000 personer hemma i Sunnerbohov.


Några intressanta resultat från helgens matcher

Västervik-Kungälv 1-3 (seriepremiär i div I)
Västervik fick en tung start på serien inför 474 personer hemma i Tjusthallen. Laget förlorade mot ett av de tippade bottenlagen, Kungälv Hockey, med 1-3. Thom Nordin nätade för VIK, ett mål som betydde 1-1 i mittperioden. 3-1 kom i tom bur i slutet av matchen. Skotten vann VIK med 32-29. Härnäst väntar nu Nybro borta på onsdag.

Boro-Tyringe 4-6 (träningsmatch)
Seriefavoriten Tyringe spände musklerna igen och vann en rättvis seger mot Boro. Sebastian Magnusson blev tvåmålsskytt och Tyringe vann även skotten med 45-35.

Tinghockey Trophy, Malmö

Limhamn vann cupen på hemmaplan efter segrar mot Lejonet, Alingsås och seriekollegan Osby (5-0). För Osby ser det tyngre ut. Laget föll även mot Alsingsås (1-4) men vann mot Landskronas division III-lag, IF Lejonet, med 3-1.

Alvesta-Åseda 2-1 (träningsmatch)
Åseda hade ledningen med 1-0 ändå in i tredje perioden, men två snabba hemmamål i inledningen av den avgjorde matchen.

Värnamo-Kallinge/Ronneby 4-3 (träningsmatch)
Värnamo fortsätter att imponera och jag har sagt det förr: Här har vi definitivt ett lag som vill vara med och bråka med de stora pojkarna.


Robert Davidsson till HF Linköping

I våras klargjorde en av fjolårets VH-målisar, Robert Davidsson, att han skulle flytta från stan och plugga i Linköping. I dag skriver nätupplagan av MVT (Motala Vadstena Tidning) att Davidssons nästa klubbadress blir HF Linköping.

En påse gott och blandat

Intensiv helg väntar för a-laget. Två träningspass på lördag, kotslära, hyrd bowlinghall plus att man ska ta hand om korvgrillningen på stan. Behöver ni avlastning med något grabbar?

Trots sin spricka i vadbenet, ligger minsann inte Stefan Sterner på latsidan. Nu har han även fått definitivt klart med jobb. Varmt välkommen som nykläckt genuin Vimmerbybo säger vi!

Har förövrigt i dag, i ett meddelande sänt till mig, blivit anklagad för att sno idéer till denna min anspråkslösa blogg. Idéstölden ska ha gjorts från en blogg där en spelare med anknytning till vår serie skriver. Jag har nu varit inne och lusläst för att försöka komma underfund med vad anklagelserna skulle kunnas tänkas handla om. Och se jag hittade det direkt: Vid några tillfällen under den senaste månaden har både han och jag refererat kommande motståndares resultat från sina träningsmatcher. Tyvärr kan jag inte erkänna att jag har stulit dessa journalistiska snilleblixtar just härifrån. Och även om så vore fallet, så bör man känna sig hedrad - inte minst med tanke på att bra idéer är till för att stjälas. Jag ska direkt säga att det inte är bloggmästaren själv som kommer med anklagelserna. Keep up the good work, Victor! Hoppas bloggvärlden är tillräckligt stor för oss båda...;-)

Måste bara avsluta med en sak som inte har med hockey att göra. Vet inte om ni såg Lars Ohlys taffliga frieriförsök till sin sambo i slutet av gårdagskvällens valdebatt på TV4? Trodde verkligen att den in till dumdristighetens gräns trogne vänstermannan, ställde sig över sådana smetigt billiga metoder till publik- och röstfiskeri, som att fria i direktsändning...av ett valprogram!?!?. Är det då inte ironiskt att Ohly, med de värderingar han har, nu tvingas välja borgerlig vigsel...?

Seriefavoriterna fortsätter att imponera

Många spännande träningsmatcher i kväll. Bland annat har vår division II-series två favoritlag varit i farten och båda imponerade nåt djävulskt. Det blev nämligen segrar för både Tyringe och Kallinge - mot division I-motstånd dessutom…

Tyringe
slog nämligen Halmstad med brutala 6-1. Dryler, Koskinen och Tuominen sägs ha varit grymma. Oj, vilken seriepremiär vi har att vänta oss i Tigerkulan den 3 oktober!

Seriefavoriten Kallinge ville inte vara sämre, utan fortsäter att leverera. I kväll besegrade de division I-laget Gislaved med 5-4. Starkt att vända 3-4-underläge i sista perioden. ”Burra” var visst isens gigant…

Mötet mellan två av de andra förväntade topplagen i vår serie, Helsingborg och Limhamn (som har den uttalade målsättningen att gå upp i ettan) slutade 4-1 till hemmalaget från Sundets Pärla. Återigen noterade sig en av seriens bäste spelare, Daniel Wallin, i målprotokollet.

Boro
slog division III-laget Kalmar med 9-3. Det verkar som att man lyckades i sin ambition att hitta en motståndare där man skulle få träna sig på att föra spelet.

Mörrum
mot Alvesta slutade 9-0 till hemmalaget. Visst är det svårt att förvänta sig nåt annat när ett lag från ettans F-serie möter ett av de lag som är minst tippat i vår serie. Men ändå - ASK kommer att få en tuff säsong.

Nässjö
fortsätter att överraska/imponera. Efter att bland annat fått oavgjort mot division I-laget Västervik, blev det i kväll bortaseger med 4-1 mot HC Dalen. Nässjös samtliga fyra mål kom under matchens sista dryga fem minuter. Jag har tjatat mycket om Christian Gresell under försäsongen. I kväll gjorde han två mål.

Ett annat lag som kommer att bli farligt i vinter är Värnamo. I kväll piskade man Nittorp med 4-1 på bortaplan. Målskyttar var Sebastian Lind, Martin Paulsson, Peder Ståhl och Jonas Bystedt.


Noterar också att:

- Växjö
vann tidernas hetaste möte i Kronoberg. 3-1 blev siffrorna mot Tingsryd i den allsvenska premiäromgången.

- Vänersborg
slog Åmål med 9-4. Undrar hur bra den s.k. Värmlandstvåan är egentligen?Tur att det inte är seriepremiär i dag

De snorar, hostar och nyser. Vår a-lagstrupp börjar mer likna en casting till reklamfilmerna för Nezeril och Alvedon. På gårdagens träning saknades åtta spelare och tydligen har frånvarolistan fyllts på med ytterligare några namn i dag. Tur att vi har en bred trupp, annars hade tränare Spaak kunnat sitta och dra upp abborrar i sjön hela dagarna. I morse var jag och hälsade på där han bor (som förövrigt är i vår sommarstuga) och fick se ett av de största as till abborrar som jag nånsin skådat. Den hade han hunnit med att slita upp strax efter att solen gick upp i morse.

Vad du än gör, missa inte Jönssons blogg!

Inte nog med att han är en fruktad forward, han har även visat sig vara en fena på att skriva.
Vårt nyförvärv från Östersund, Johan Jönsson, bloggar på adressen http://www.etablissemanget.se/dyss/ och det får du bara inte missa.
Här visar han upp allt från unika färdigheter avseende rimmandets ädla konst ("Kapten Widéen") och geografiska spetskunskaper när han tippar serien utifrån ortsnamn ("Fattar inte förkortningen Boro, och Vetlanda blandar jag ihop med Landvetter så det landar på en sjätteplats i summeringen") till ljuvlig humor, som till och med får Arne Hegerfors att blekna, när han vitsar till det om sin nye arbetsgivare (”Vet du vad de kallar firmafesten på Swedspan? Spånskiva”).
In och läs! Många garv utlovas och dessutom vill vår käre norrlänning ha många besök på sin blogg, så att han känner press på sig att skriva mer och oftare.

Stefan Sterner skadad - borta 5-6 veckor

I lördagens match mot Grästorp fick centerförvärvet från Östersund, Stefan Sterner, ett hårt skott på sidan av benet. Vid röntgen i dag visade det sig att Sterner hade ådragit en spricka i vadbenet. Nu väntar en vecka på kryckor, ytterligare någon vecka med vila och sedan är det rehabträning som gäller i några veckor.
- Läkarna tror att jag kan spela igen om 5-6 veckor. Otroligt trist att åka på det här nu, men det är bara att acceptera och se framåt, sa Stefan till mig nu i eftermiddags.

Några resultat från dagens träningsmatcher

I eftermiddag har ett gäng träningsmatcher med intresse för oss spelats.

Efter två mål i slutet av den tredje perioden slutade mötet mellan de båda kommande seriekollegorna, Kallinge/Ronneby och Alvesta 3-0 inför 402 personer. Stark insats ändå av nederlagstippade Alvesta, som i går förlorade mot Tingsryds J 20 med 1-3 och alltså hade en match i benen. Skotten vann hemmalaget Kallinge med 37-27.

Ett av de tippade topplagen i vår serie, Helsingborgs HC utklassade Åseda med 9-2. Klassförvärvet från Troja, Daniel Wallin, svarade för tre mål.

Boro/Vetlanda vann hemma med 2-1 mot Osby (båda lagen möter vi i serien kommande säsong). Trots 67 skott på mål, stannade målfabrikationen på sammanlagt tre. Enligt rapporterna var Osby värda ett oavgjort resultat, då de pressade på ganska bra i såväl den första som i den sista perioden.

Värnamo förlorade lite överraskande hemma mot HC Dalen med 2-1.

Nässjö förlorade hemma mot Nittorp med 7-4. Siffror som ska ha varit rättvisande, efter att NHC föll igenom i mittperioden. Tyvärr ska laget ha drabbats av ytterligare skador.
Samma Nässjö mötte Västervik i fredags. 4-2 slutade drabbningen till division I-laget i vår östra grannkommun, efter att det avgörande målet kom i tom bur i slutsekunderna.

Ett annat resultat av intresse är Grästorp-Halmstad 1-2. Samma Grästorp som våra killar slog i går med 3-2.


VH-seger borta mot Grästorp

Första perioden:
Efter den första perioden av bortamatchen mot division I-laget Grästorp (bara en förlust på nio spelade träningsmatcher), har Vimmerby Hockey ledningen med 1-0. Redan efter en knapp minut trampade Jonas Ström runt gästernas mål och tråcklade in periodens enda mål.
Motståndet i dag är av en helt annan kaliber jämfört med i går. Matchen har varit jämn och bjudit på hockey av bra klass. Vimmerby är giftigt offensivt men har även visat upp en tät och bra defensiv. Bland annat klarade man av spel 3 mot 5 i en dryg halvminut utan att släppa till några farligheter.
Den unge backen Jakob Isaksson har insjuknat under natten och därför spelar laget med tre backpar och fyra kedjor.

Andra perioden:
Fortsatt högt tempo mellan två starka lag. Matchen är välspelad, om än aningen tillknäppt. Grästorp hade lite mer puckinnehav i den andra perioden men rent chansmässigt är det Vimmerby som har övertaget. Med två och en halv minut kvar av perioden frispelades Robin Ekström av Joacim Hedblad. "Ekis" fick ner målvakten med en skottfint, rundade densamme och la vackert in 2-0 till Vimmerby. Markus Jönsson i VH-kassen har agerat mycket stabilt.

Tredje perioden:
Fem minuter. Längre tid än så behövde inte Grästorps bäste spelare, Carl-Johan Svensson, på sig att utjämna matchen till 2-2. VH kändes dock hela tiden hetare och det rättvisa segermålet kom mitt i perioden, då Johan Andersson lyfte in pucken i numerärt underläge.


MATCHFAKTA
Grästorp IK-Vimmerby Hockey

2-3 (0-1, 0-1, 2-1)
Skott totalt: 35-28

Första perioden:
0-1 (0.58) Jonas Ström (Alexander Andersson)
Skott: 11-10

Andra perioden:
0-2 (17.32) Robin Ekström (Joacim Hedblad)
Skott: 12-9

Tredje perioden:
1-2 (02.40) Carl-Johan Svensson
2-2 (05.22) Carl-Johan Svensson
2-3 (10.15) Johan Andersson, sp 5 mot 4 (Joacim Hedblad, Christian Wideen)
Skott: 12-9

Dags för nedsläpp mot Grästorp

Just precis nu, kl 12.45, sker nedsläpp i säsongens fjärde träningsmatch för Vimmerby Hockey. För motståndet svarar Grästorp, som slog ut oss i play off till division I i våras. Grästorp gick sedan hela vägen och spelar därför i division I kommande säsong. Senaste mötet lagen emellan slutade med storseger för hemmalaget, men vi hoppas på en bättre insats av de våra i dag. Jämfört med gårdagens match mot Vänersborg, kommer Markus Jönsson att vakta kassen. Förhoppningsvis kan jag lämna lite rapporter från matchen allteftersom...


Vänersborgs sportchef berömmer VH

Vänersborgs sportchef, Patrik Duretic, har skrivit om gårdagskväellns match på föreningens hemsida. Och det är idel beröm till Vimmerby. Läs referatet/hans tankar här:
http://www.vanersborgshockey.se/page/78/durraom.htm

Stabil VH-seger efter bra förstaperiod

Första perioden:
Den första perioden är nu avslutad i Vänersborg och Vimmerby Hockey har spelat ut hemmalaget efter noter. Stundtals har det varit spel mot ett mål, VH har ägt pucken i stort sett hela tiden, vann skotten med förkrossande 18-3 och har även haft flera puckar i "trävirket". Jämfört med de båda tidigare träningsmatcherna (segrar mot Skara och Motala för två veckor sedan) är våra hjältar betydligt mer noggranna i sitt spel, även om det stundtals också har varit lite väl mycket lek. Robin Ekström har svarat för matchens prestation. Hans 2-0-mål föregicks av en nedtagning på tennis i midjehöjd, total uppsnurrning av backen och sedan ett distinkt avslut.

Andra perioden:
Efter att ha blivit förnedrade i den första perioden, bytte Vänersborg taktik till den andra. Nu var det istället "grishockey" som gällde. Redan efter 47 sekunder tacklades Robin Ekström mycket fult i ryggen, vilket gav matchstraff för Vänersborgsspelaren. Efter varsitt mål och ytterligare en galen mangling av en VH-spelare i mitten av den griniga mittperioden, var det dags för Christian Widéen att åka på en ännu värre överkörning i ryggen med fem minuter kvar. Detta renderade i....två minuters utvisning vardera?!?!?!?! Tyvärr lockades Vimmerby med i Vänersborgs taktik och la allt för mycket fokus på fel saker. Onödigt ful period med tanke på att det handlar om en träningsmatch mellan två lag som inte har några som helst relationer till varandra.
Pontus Thuresson och Alexander Johansson delar på målvaktandet i kväll. Pontus stod första halvan av matchen och gjorde det bra.

Tredje perioden:
VH mycket bra första tio minuterna. Kreativt spel och man styrde och ställde då lite som man ville. Avslutningen mer avslagen och Vänersborg tilläts sticka upp i ett par anfall, som de utnyttjade. På det hela taget en stabil period, som Vimmerby kontrollerade totalt. Klart bäst i Vänersborg var nye målvakten Kim Holmqvist, som räddade laget från en större förlust.


MATCHFAKTA:
Vänersborg-Vimmerby 4-7 (1-4, 1-1, 2-2)

Skott: 26-43 (3-18, 14-11, 9-14).
Utvisningar, Vänersborg: 4x2 min, 1 x 2+10 min, 1 x 5+20 min. Vimmerby: 4x2 min.

Första perioden:
0-1 (06.02) Simon Casselstrand (Jonathan Nilsson, Simon Gustafsson)
0-2 (06.42) Robin Ekström (u.a)
1-2 (08.52) Jesper Nelimarkka (Joacim Wallin)
1-3 (09.25) Emil Georgsson (Johan Andersson)
1-4 (16.21) Joacim Hedblad, sp 5 mot 4 (Christian Widéen)

Andra perioden:
2-4 (04.56) Jesper Eckers, sp 5 mot 4 (Jimmy Själin)
2-5 (11.41) Simon Gustafsson (Simon Casselstrand)

Tredje perioden:
2-6 (04.06) Simon Gustafsson (Simon Casselstrand)
3-6 (10.24) Jesper Nordlander, sp 4 mot 5 (Mike Gustavsson)
4-6 (10.56) Mike Gustavsson (Jimmy Själin, Jesper Eckers)
4-7 (13.02) Anton Karlsson (u.a.)

Vad har vi att vänta mot Vänersborg ikväll?

Runt lunchtid drog laget iväg för sin tvådagars turné i Västergötland. Match i kväll mot Vänersborg och i morgon mot division I-laget Grästorp. Tränare Spaak var förväntansfull när jag pratade med honom tidigare i dag.
- Det ska bli kul att spela match igen. Nu har vi ett par veckor av riktigt bra träning bakom oss, så det ska bli spännande att se killarna har reagerat på det och var vi står, sa han.
- Jag tycker ändå att vi har hunnit en bra bit på ganska kort tid. Killarna är välskolade och tar till sig snabbt, menade Anders Spaak.

Något om kvällens motståndare då? Vänersborg hade stora problem i fjol och slutade sist i division II södra A, men klarade sig kvar efter kval. Till den här säsongen har man knutit till sig tio nya eller nygamla spelare - flera av dem med meriter från högre upp i seriesystemet. Hittills har man spelat två träningsmatcher, vilka båda har resulterat i segrar. 5-4 borta mot fjolårets serietrea i södra A, Rönnäng, samt 8-2 borta mot Åmål som i fjol var ett mittenlag i division II västra B (”Värmlandsserien”).

Beroende på hur aktiva våra utsända i Vänersborg är, så hoppas jag kunna leverera lite delresultat från matchen under kvällen. Nedsläpp kl 19.00.


Boro spände musklerna mot Västervik

Sex underbara dagar i Toscana ligger bakom en. Nu kör vi så det ryker igen. Och vi gör det genom att summera en del spännande resultat från kvällens träningsmatchande.

Till att börja med kan jag konstatera att alla som har varnat för Boro inför kommande säsong (trots trassel med såväl trupp som spelare under försäsongen), kanske kan börja tror att man hade rätt. Inför 245 åskådare borta i Tjusthallen besegrades ikväll division I-laget Västervik med övertygande 5-3 (2-2, 2-1, 1-0). Västervik vann visserligen skotten med 33-20 men Boro var betydligt effektivare och vann rättvist i en tempofattig drabbning. Matchens gigant, som så många gånger förr, var Boros anfallare Thomas Josefsson, som svarade för tre mål och en assist. Liksom rapporterna från Västerviks oavgjorda match mot division II-laget Nässjö beskrev, så kan säkert även kvällens debacle misstänkas bero på fel inställning och underskattning...

Ett annat intressant resultat i kväll var 1-3 mellan Alvesta och Dalen. HC Dalen åkte på storstryk mot Boro i söndags men besegrade ikväll alltså VH:s kommande seriekollega.

En av seriefavoriterna, Tyringe, förlorade med 3-7 hemma mot division I-laget Mörrum. Inte mycket att säga om.

Osby fick 1-1 mot storsatsande Limhamn i sin andra träningsmatch för säsongen. Ett fall klart framåt jämfört med förlusten med 9-2 mot Kallinge i söndags.

Vi sparar dock det bästa till sist - det osannolikt heta blekingederbyt mellan Karlskrona och Kallinge/Ronneby. Inför 2 700 personer (?!?!?!?!) visade KRIF återigen sin klass. Visserligen blev det förlust med 6-2 mot grannen som siktar på allsvenskan, men det är ett resultat som är ytterst smickrande för hemmalaget Karlskrona. Kallinge var väl så bra i två perioder, men i den tredje växlade hemmalaget upp och kunde gå ifrån. Kampen på läktarna vann dock Kallinge överlägset, så vi vet vad vi har att vänta när seriefavoriten invarderar Vimmerby i mitten av oktober...


Nu tar bloggen en veckas semester!

Flyg till Pisa, bilresa till Florens, köra runt i Toscana och i vindistriktet Chianti, en sväng till Siena, sedan Livorno, därefter tillbaka till Pisa och hem igen. Ja, så ska bloggaren och hans kära hustru spendera den närmaste veckan. Visserligen åker datorn med i packningen men det lär nog inte bli något hockeybloggande förrän tidigast nästa onsdag igen. Däremot kanske det blir några rader om pasta, ostar och italienska viner under veckan. Vem vet...? Ja just det, prognosen visar på runt 27 grader och sol de kommande dagarna i centrala Toscana. Funkar!

Nässjö fick oavgjort mot Västervik

Flera av våra kommande seriekollegor har varit i farten och träningsmatchat i kväll - verkligen med blandat resultat:

Nässjö HC visade att de blir att räkna med även kommande vinter. I sin premiärmatch för säsongen spelade laget oavgjort, 2-2, mot division I-laget Västerviks IK (som gjorde sin fjärde träningsmatch). Eftersom VIK på förhand hade garanterat att man inte skulle underskatta motståndet, utan gå för fullt och mönstra starkast möjliga lag, så får man se NHC insats som riktigt stark.

Däremot gick det inte lika bra för Åseda, som åkte på stryk hemma mot division III-laget Kalmar med 3-6, trots ledning med 2-1 efer första perioden.

Fjolårets seriesegrare i den division II-serie som vi i år tillhör, Tyringe, fortsätter dock att imponera. Visserligen blev det förlust borta mot division I-laget Halmstad, men rapporterna berättar att Tyringe var väl så bra som hemmalaget.

Imponerade gjorde även Helsingborg, som hämtade upp underläge med 1-3 mot division I-laget Pantern i den sista perioden. Efter full tid var ställningen 3-3 och sedan avgjorde backen Fredrik Liljevall i numerärt överläge i förlängningen.

I övrigt kan noteras att HC Dalen förlorade mot Tranås med 1-5 hemma i Smedjehov och att Tingsryd, i och med kvällens förlust med 1-2 hemma mot IK Oskarshamn, fortfarande inte har lyckats besegra något allsvenskt motstånd på försäsongen.

RSS 2.0