Boro spände musklerna mot Västervik

Sex underbara dagar i Toscana ligger bakom en. Nu kör vi så det ryker igen. Och vi gör det genom att summera en del spännande resultat från kvällens träningsmatchande.

Till att börja med kan jag konstatera att alla som har varnat för Boro inför kommande säsong (trots trassel med såväl trupp som spelare under försäsongen), kanske kan börja tror att man hade rätt. Inför 245 åskådare borta i Tjusthallen besegrades ikväll division I-laget Västervik med övertygande 5-3 (2-2, 2-1, 1-0). Västervik vann visserligen skotten med 33-20 men Boro var betydligt effektivare och vann rättvist i en tempofattig drabbning. Matchens gigant, som så många gånger förr, var Boros anfallare Thomas Josefsson, som svarade för tre mål och en assist. Liksom rapporterna från Västerviks oavgjorda match mot division II-laget Nässjö beskrev, så kan säkert även kvällens debacle misstänkas bero på fel inställning och underskattning...

Ett annat intressant resultat i kväll var 1-3 mellan Alvesta och Dalen. HC Dalen åkte på storstryk mot Boro i söndags men besegrade ikväll alltså VH:s kommande seriekollega.

En av seriefavoriterna, Tyringe, förlorade med 3-7 hemma mot division I-laget Mörrum. Inte mycket att säga om.

Osby fick 1-1 mot storsatsande Limhamn i sin andra träningsmatch för säsongen. Ett fall klart framåt jämfört med förlusten med 9-2 mot Kallinge i söndags.

Vi sparar dock det bästa till sist - det osannolikt heta blekingederbyt mellan Karlskrona och Kallinge/Ronneby. Inför 2 700 personer (?!?!?!?!) visade KRIF återigen sin klass. Visserligen blev det förlust med 6-2 mot grannen som siktar på allsvenskan, men det är ett resultat som är ytterst smickrande för hemmalaget Karlskrona. Kallinge var väl så bra i två perioder, men i den tredje växlade hemmalaget upp och kunde gå ifrån. Kampen på läktarna vann dock Kallinge överlägset, så vi vet vad vi har att vänta när seriefavoriten invarderar Vimmerby i mitten av oktober...


Kommentarer
Postat av: J.R

Lite snålt med hemmamatcher på försäsongen va?

Blir det match mot något annat lag nu när Kallinge

drog sig ur?

2010-09-09 @ 20:13:19
Postat av: Micael

Förhoppningsvis är hemmapubliken desto mer sugen till seriepremiären då...;-)



Stämmer att Kallinge backade ur. Anledningen var "dubbelbokning" (trots att matchen oss emellan har varit klar sedan tidigt i somras).

Vi försöker hitta ny träningsmotståndare men det är inte helt lätt, då de flesta lagen redan är fullbokade och division I snart drar igång sitt seriespel.

2010-09-09 @ 20:56:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0