Förlust i matchen mot Motala

Inför cirka 300 personer blev det förlust med 3-5 (2-2, 1-3, 0-0) mot Motala AIF i den sista träningsmatchen. Trots att VH, som spelade på fyra hela femmor i två och en halv period, vann skotten i den andra perioden med 14-9, var gästerna vassa när de vände spelet och kunde avgöra matchen där. Vimmerbys mål gjordes av Peter Gustavsson, Joacim Hedblad och Johan Andersson.
På det hela taget en jämn match och jag är helt övertygad om att Motala kommer att sopa hem sin serie ganska lätt. De är ett mycket bra lag och jag har svårt att se vilka som ska matcha dem - ja, möjligtvis Nittorp då.
Kul att se i hemmalaget:
- Linus Nelson, som har växlat upp rejält jämfört med i fjol.
- Förstafemmans offensiva kvaliteter, som gör att det skapas chanser så fort de är på isen. Dessutom gjorde de två ruskigt snygga mål i kväll.
- Att genrepet blev misslyckat, eftersom det ju brukar innebära en lyckad premiär.

Nästa söndag drar serien igång med hemmamatch mot fjolårets seriesegrare Tyringe. Då krävs nog ändå både en och två klasser bättre insatser på sina håll...

Ett annat intressant resultat från eftermiddagen: Boro/Vetlanda-Nittorp 1-4 (0-0, 0-1, 1-3)
Rapporterna säger att matchen var ett rejält sömnpiller. Inför 80 åskådare var Nittorp det bättre laget och vann rättvist. Boros reduceringsmål kom med 13 sekunder kvar att spela av matchen genom Gustav Borglin.