Släkten var värst i Tyringe

Här följer ett axplock av många spännande matcher i kväll.

Nybro-Västervik 4-0 (div I)
Inför 916 åskådare i Victoriahallen tog Nybro tog en säker seger i kvällens länsderby i divison I – dock utan att göra någon jättematch. Västervik höll hemmalaget stången i halva matchen, då matchen fortfarande var mållös, men tack vare tre mål på fem minuter i slutet av den andra perioden avgjorde Nybro tillställningen. Nybro vann skotten med 28-19.

Tyringe-Kallinge/Ronneby IF 3-2 (träningsmatch)
Tungviktsmöte mellan två av de mest favorittippade lagen i vår serie. Trots ledning med 2-0 i slutet av andra perioden förlorade KRIF. Och det var förre KRIF-spelaren, Teemu Koskinen, som avgjorde matchen i förlängningen. Detta efter att hemmalagets Jonas Elofsson kvitterade till 2-2 med bara 20 sekunder kvar att spela av full tid. Tyringe var det klart bättre laget matchen igenom och vann exempelvis skotten i den andra perioden med hela 21-7. Ska bli mycket intressant att möta fjolårets seriesegrare redan i seriepremiären här hemma i Vimmerby.

Åseda-Nässjö 3-1 (träningsmatch)
Trots att man förlorade skotten med 23-34 (4-17 i sista perioden), lyckades Åseda slå lokal- och seriekonkurrenten Nässjö med 3-1 (1-0, 2-0, 0-1). Joakim Berggren i Åsedas mål rapporteras ha varit magiskt bra i speciellt den tredje perioden och räddade då sitt lag.

HC Dalen-Värnamo 1-5 (träningsmatch)
Värnamo fortsätter att imponera under försäsongen. Ikväll blev det bortaseger med 5-1 mot HC Dalen, efter att lagets förstafemma svarat för samtliga mål. Mest lyckosam var Peder Ståhl, som noterades för tre fullträffar. Som sagt, stor varningsflagg hissad för Värnamo inför kommande säsong.

Några andra intressanta resultat:

Kungälv
(som besegrade Västervik i den första omgången av division I med 3-1 på bortaplan) åkte i kväll på stryk hemma mot Karlskrona med 5-2.

Vår nye tränare Anders Spaaks förra klubb, tillika nykomlingar i ettan, Grästorps IK, tog ikväll sin andra seger på lika många matcher och gick därmed upp i serieledning av division I E. I dag var det Mjölby som fick smaka på det västgötska stålet på hemmaplan. Grästorps segersiffror blev 4-3 och behöver jag påminna om att vi slog Grästorp i en träningsmatch härom veckan?

De heta matcherna i Kronoberg avlöser varandra. I kväll vann Troja med 5-4 efter straffar mot hårdsatsande nykomlingen Tingsryd inför drygt 2 000 personer hemma i Sunnerbohov.