Nya bud...

Precis som flera läsare har påpekat, så är det Kramfors Alliansen som erbjuds en division I-plats efter att Skåre har dragit sig ur. Laget fick fyra tiondelar bättre poängsnitt än Gislaved i kvalet och är därmed den bäst placerade trean i ettans olika kvalserier.

Från förbundets sida avslöjar man dock ingenting ännu - vare sig om Kramfors har tackat ja till platsen eller hur serierna kommer att se ut. Jag pratade med folk på Svenska Hockeyförbundet i dag och de har nu haft sitt möte där de pusslade ihop serieförslagen för division I. Dessa kommer att delges föreningarna under nästa vecka. Sedan lär säkerligen den traditionella "gnälla-på-serieindelningen-tiden" sträcka sig ända fram till lottningsmötet i mitten av maj. Först då kommer vi definitivt få veta vad som gäller.

Rykten säger dock följande:
Kramfors har accepterat sin plats i ettan.
Lindlöven flyttas över och placeras i division 1 E i stället för Skåre.
Vimmerby placeras i division 1 E.
Kungälv placeras i division 1 F.
Men som sagt. Det är bara ett rykte. En första fingervisning är vi lovade att få i veckan.

Kan bara hålla med Göran Strid om hemsidan. Vi håller på med en stor omorganisation, där bland annat en separat marknadsgrupp är under bildande. Hemsidan, vårt sorgebarn, kommer att få ett rejält lyft framöver och kommer att ligga på den nya marknadsgruppens ansvar. Forumet/gästbokens vara eller icke vara lär vi få återkomma till.

Beträffande try out-kontrakt, så kommer två-tre spelare erbjudas try out, varav vi har fyllt en av dessa platser. Sportgruppen kommer att tillkännage dessa namn så snart papperen är underskrivna och klara. Sannolikt inom någon eller ett par veckor.

Skåre drar sig ur ettan

I förrgår beslutade Skåre BK:s styrelse att ta sitt lag ur division I och börja om i division III istället. Detta får konsekvenser för seriesammansättningen. Förfrågan om den vakanta division I-platsen går nu till kvalseriernas bästa trea, Gislveds IK. Om de accepterar att spela vidare i ettan, kommer de med stor sannolkhet placeras i den södra F-serien. Detta skulle i så fall betyda att både Vimmerby och Kungälv får spela i division I södra E.

Serierna skulle i så fall se ut så här:

Division 1 E:
Grästorp
Kumla
Kungälv
Mariestad
Mjölby
Skövde
Sunne
Tranås
Vimmerby
Vita Hästen

Division 1 F:
Gislaved
Halmstad
Helsingborg
Kallinge/Ronneby
Karlskrona
Kristianstad
Mörrum
Nybro
Olofström
Pantern

I övrigt pågår arbetet för fullt inom Vimmerby Hockey. En helt ny organisation håller på att ta form, som rent personellt kommer att bli ungefär tre gånger så stor som den var i fjol. Just organisationen är högprioriterat för att få den att gå hand i hand med det sportsliga. En helt ny marknadsgrupp håller på att bildas. Detsamma gäller eventgruppen, vars uppgift är att utveckla evenemangen kring matcherna men även skapa andra evenemang i ishallen året runt. Om du är intresserad av att jobba i någon av dessa eller i någon av de andra arbestgrupperna (sponsorgrupp, sportgrupp, ekonomigrupp, ungdomsgrupp), så är du varmt välkommen att höra av dig.

Det kommer många frågor om spelartruppen. Hur ser det ut, vilka stannar, vilka lämnar, nya spelare etc? Även på denna front jobbas det stenhårt - det kan jag lova. Sportgruppen räknar med att kunna offentliggöra en hel del inom 1-2 veckor.

Usel uppdatering...

...på bloggen den senaste tiden. Jag ber om ursäkt. Kan därför inte fatta hur det kommer sig att mellan 500 och 1000 personer ändå bemödar sig med att kika in här varje dag. Bättring utlovas!

Jag tror att mycket av energin lades på slutspurten av den gångna säsongen. Det känns som att luften gick ur en och att man har varit tvungen att hämta andan lite sedan dess. Men nu är vi tillbaka. Framför allt väntar vi på att få förbundets förslag på serieindelning. Ska bli riktigt spännande att se om det blir vi eller Kungälv som placeras i den södra ettan.

Truppen, är det många som frågar om. Vi har lite mer än ett halvt lag kontrakterat till nästa säsong. Ambitionen är att få truppen som "gjorde det" att hänga med även kommande säsong i ettan. Självklart måste vi förstärka, men vår högsta öskan och ambition är att spetsa truppen med våra "egna" duktiga spelare som (förhoppningsvis) víll vända hemåt nu.

Vad gäller förvärv så kommer vi (förutom kanske tre-fyra nya spelare) erbjuda två eller tre spelare try out-kontrakt. Vi har fokuserat på spelare som vi verkligen tror på och vill se i VH-dressen. Dessa erbjuder vi ett kontrakt, som i första hand sträcker sig från början av augusti och en månad framåt - men självklart med den omsesdidiga viljan och ambitionen att de ska bli VH-killar hela den kommande säsongen.

Vi har ett "try out-namn", som jag hoppas mycket på, som är i stort sett klar. Jag pratade med honom tidigare i dag och han skulle bara, en gång för alla, förankra det med nära och kära först, och sedan höra av sig till mig i början av nästa vecka med definitivt besked. Vi håller verkligen tummarna för att det löser sig. Han kommer att bli en senationellt bra back i ettan, om han själv bara vill... Tro mig!

Trolig serieindelning division 1 E och F

Med den allra största möjliga sannolikhet som finns, står det nu klart att Vimmerby kommer att placeras i division 1 E kommande säsong. I och med att både KRIF och Helsingborg avancerade från F-kvalet, är division 1 F nu ”fylld”.
Vad som däremot kan hända är att ytterligare ett söderlag bommar kvalet till allsvenskan (om exempelvis Huddinge snuvar Tingsryd eller Karlskrona på den andra platsen bakom Troja/Ljungby). Om så sker, måste förbundet flytta upp ytterligare ett av nedanstående ”F-lag” till ”E-serien”, vilket i sin tur då säkerligen kommer innebära omflyttningar i både division 1 C och D också. Frågan är vilket lag som flyttas från F till E i så fall? Sannolikt Kungälv.

Så här ser den troliga serieindelningen ut. Just nu, är väl säkrast att tillägga:

Division 1 E:
Grästorp
Kumla
Mariestad
Mjölby
Skåre
Skövde
Sunne
Tranås
Vimmerby
Vita Hästen

Division 1 F:
Halmstad
Helsingborg
Kallinge/Ronneby
Kristianstad
Kungälv
Mörrum
Nybro
Olofström
Pantern
Karlskrona/Tingsryd


RSS 2.0