Betydligt enklare än vad man kunde tro...

13-4 på två matcher mot Skara (7:a i Södra A) och sedan 12-3 mot Bäcken (3:a i Södra A). Vimmerby Hockeys avancemang till kvalserien blev betydligt enklare än vad man kunde tro.

Jag kan bara säga vad jag tycker. Och det är att Bäcken var ett klart sämre hockeylag än vad Skara var, som vi mötte i den första play off-rundan. Destruktivt, segt och utan linjer i spelet. Att man dessutom har en lagkapten som drar på sig matchstraff för snack, en 28-åring som åker omkring med galler och inte vågar stå upp för sitt lag samt ledare på bänken som ägnar mer tid åt domaren än åt sitt eget lag – ja, det är ju bara att tacka för!

Motala förlorade bara fem seriematcher under fyra och en halv månader i division II Södra A. När man ställdes mot Tyringe i play off 2 förlorade man två matcher på tre dagar. I kväll vann Göingelaget med förkrossande 7-2 i Platenhallen i Motala inför 402 åskådare. Tyringe vidare till kvalserien och seriesegraren i A-serien utslagen.

Ulricehamn tvingade fram en tredje och avgörande match mot Kallinge/Ronneby. I kväll vann laget på straffar efter 3-3 vid full tid (Kallinge hade ledningen med 2-0 efter halva matchen). VH-fostrade Sebastian Hellman gjorde Ulricehamns samtliga tre mål. 548 personer tittade på. Starkt Sibbe, förresten!

När tio minuter återstod av matchen mellan Helsingborg och Limhamn såg seriesegrarna i södra B, HHC, ut att vara ett (ut)slaget lag. Limhamn hade då 1-0 i matcher och 2-0 i kvällens match. Sju minuter senare hade hemmalaget vänt på steken och ledde med 3-2, vilket också blev slutresultatet. Avgörande match i morgon i Olympiarinken i Helsingborg.

Minst tre av fyra lag som går till kvalserien kommer från division II Södra B. Jag säger inte mer än så. Jag bara konstaterar det...

Nu ser vi verkligen med spänning fram emot morgondagen, då vi får en första antydan om vilken kvalgrupp vi kommer att placeras i. Alla resonemang pekar mot att vi kommer hamnar i den södra av de båda kvalserierna (tillsammans med Västervik, Gislaved, Tyringe samt Helsingborg/Limhamn) om Ulricehamn vinner mot Kallinge i morgon samt i den norra av de båda kvalserierna (tillsammans med Grums, Sunne samt ytterligare ett lag) om Kallinge däremot vinner. Det skulle i så fall innebära att vi går miste om de underbara derbymatcherna mot Västervik. I dag hörde jag dock rykten om att man (vid UIF-seger mot Kallinge) planerar att även placera Västervik i ”Värmlandsserien”. Med andra ord att den norra kvalserien i så fall skulle bestå av Grums, Sunne, Vimmerby, Västervik och ytterligare ett lag. Spännande i så fall...

748 åskådare är okej - men inte mer. Nu siktar vi på att snitta minst 1000 i kvalserien till division I.

0+5 av Robin Ekström. 2+2 av Emil Georgsson. 2+1 av Joacim Hedblad. Senast förstafemman hade ett sådant här flow satsade motståndarna hela sin defensiva arsenal mot dem. Vilket fick till följd att andra och tredje tog över produktionen istället. Om man försöker se det utifrån, så kan det verkligen inte vara lätt att möta oss.

Var lite konsertfeeling i hallen ikväll. VH Ultras stannade kvar långt efter slutsignalen och ropade in laget på ett tvättäkta extranummer. Och när de (klacken) hade fällt tillräckligt många lyckotårar i hallen, fortsatte de istället inne i omklädningsrummet. Misstänker att Rosell har ett nytt inslag till Tiger-TV på gång. Det såg ut som det.


Lågsäsong på bloggen, högsäsong för laget

I kväll smäller det igen. Den här gången i Frölundaborg i Göteborg. VH-fansen drar iväg med en buss till den första matchen i play off 2 till division I.
Ett par sjukdomar i laget under veckan (Nelson och Modigs), så vi får se hur det är med dem i dag.
Annars är det ett ruskigt taggat lag som rullar iväg västerut om nån timme. Jag var inte själv på träningen igår, men de som såg den säger att det var en av de mest intesiva och tempostarka träningarna på år och dagar. Och tjurigt som tusan... Bra tecken!

Själv åker jag och familjen på en minisemester ett par dagar, så räkna inte med någon större aktivitet här på bloggen förrän på lördag.

Följ kvällens match på www.everysport.se.

Och missa inte för allt i världen returen mot Bäcken hemma i Vimmerby ishall på lördag. 15.00 är det nedsläpp!
Känn rsyningarna själv: http://www.youtube.com/watch?v=H6AKS93Vw64

Missa heller inte uppladdningen på Monte Carlos övervåning mellan kl 12 och 14, samt After Ice på samma ställe med start en halvtimme efter matchens slut. Familjen Novratidis, som äger Monte Carlo, skänker tio procent av omsättningen till Vimmerby Hockey. Stort!

Info om supporterbuss(arna) till Göteborg

På torsdag åker vi till Götet för match mot Bäcken i Frölundaborg. Och då är det detta som gäller:

- Samling 14.00
- Tid för avresa 14.30
- För att resan ska bli av måste vi bli minst 30 anmälda!

Kostnad:
30 pers = ca 250
40 pers = ca 190
50 pers = ca 150

Vid behöv tar Ultras in en större buss och då ökar tyvärr kostnaderna lite. Men om vi fyller den stora bussen hamnar priset på 120 kr/skalle, MEN (nummer två): Med 70 pers anmälda (som är max för den stora bussen) så kommer ULTRAS att gå in med pengar och subventionera resan, så att det blir ännu billigare för alla SUPPORTRAR!

Anmälan sker till Berra på nummer 073-832 51 49 eller Anton 070-548 90 12

Och se nu till att anmäla er i god tid, så vi slipper säga nej till en massa folk som hör av sig på torsdag förmiddag (som det var mot Skara). Så, messa eller ring nu!!!

Och du: Nilsbuss äger typ 100 bussar. Så det är inga problem om vi blir 5000 anmälda.


Bäcken nästa för VH och VIK till kvalserien

I och med att Ulricehamn i eftermiddags slog Boro/Vetlanda med 6-0 i det tredje och avgörande mötet i play off 1 till division I, är det nu klart hur spelordningen för play off 2 kommer att se ut. Hemmamatch för de förstnämnda lagen på torsdag samt andra och eventuell tredje match för de sistnämnda lagen på lördag och söndag:
Tyringe-Motala
Limhamn-Helsingborg
Bäcken-Vimmerby
Kallinge-Ulricehamn

Bäcken nästa för VH. På torsdag drar vi alltså till Götet. VH Ultras börjar säkerligen ordna med bussresan redan i kväll. Mer info om supporterresan till Frölundaborg kan du läsa här på bloggen, på www.vimmerbyhockey.se samt på Facebook.

I eftermiddags förlorade också Västervik ödesmatchen i division I för att slippa negativt kval. Efter en bedrövlig förstaperiod borta mot mardrömsmotståndaren Mörrum (slutade 4-0), skrevs siffrorna till slut till 5-4.
Grundförutsättningen för att Västervik skulle klara sig undan negativt kval, var att laget var tvunget att ta in två poäng på Pantern i eftermidagens sista omgång.
Med 20 minuter kvar att spela av Mörrum-Västervik samt Kungälv-Pantern fanns det absolut ingenting som talade för att det skulle gå. Ställningen var då 5-1 till Mörrum mot Västervik och Pantern höll oavgjort (2-2) mot Kungälv. Men oj vad dramatiskt det blev…
Med sju minuter kvar att spela hade Fredrik Bertilsson, Cody Collins och Niclas Heed sett till att ställningen var 5-4. I och med att Kungälv då också hade gått ifrån till 4-2 mot Pantern, så räckte det i det läget med ytterligare ett VIK-mål under ordinarie tid samt seger i förlängning/på straffar.
Den gyllene chansen kom med tre minuter kvar av matchen, då Mörrum fick Andreas Svensson utvisad för high sticking. Med 43 sekunder kvar av matchen lämnade Daniel Johansson kassen, men VIK:s anstormning blev resultatlös.
Därmed står det klart att det blir Gislaved och Västervik från division I Södra F som ansluter till kvalserien.


Allt förutom sanningen kan bevisas med statistik

En av säsongens enklaste segrar, när det som bäst behövdes. Skara hade verkligen ingenting att sätta emot. De verkade trötta – både fysiskt och mentalt.

Sju matcher avgjorda och en som går till tredje och avgörande. Inga direkta överraskningar, även om jag nog trodde att Nittorp skulle kunna skaka Tyringe lite mer.

Motala -Alvesta 3-2
2-0 i matcher 6-3 i mål (3-1 och 3-2)

Helsingborg-Dalen 8-2
2-0 i matcher och 11-4 i mål (8-2 och 3-2)

Vimmerby-Skara 8-2
2-0 i matcher och 13-4 i mål (5-2 och 8-2)

Limhamn-Vänersborg 4-3
2-0 i matcher och 7-5 i mål (3-2 och 4-3)

Nittorp-Tyringe 2-4
0-2 i matcher och 3-6 i mål (1-2 och 2-4)

Kallinge/Ronneby-Alingsås 3-2
2-0 i matcher och 12-5 i mål (9-3 och 3-2)

Bäcken-Värnamo 5-4
2-0 i matcher och 9-5 i mål (4-1 och 5-4)

Ulricehamn-Boro 4-1
1-1 i matcher och 7-5 i mål (3-4 och 4-1)

Den eviga diskussionen om Södra A kontra Södra B, då? Ja, ska man dra några slutsatser enbart utifrån den första play off-rundan, så stämmer det ju onekligen att B-serien håller högre klass. Vimmerby och Helsingborg kör över sina motståndare när de väl har kopplat greppet om dem, medan 6:an, 7:an och 8:an i södra B, Alvesta, Boro och Värnamo stundtals skakar om A-seriens topptrio. Samtidigt vet vi ju att man kan bevisa allt med statistik - allt förutom sanningen…

Om jag inte har räknat helt fel, så vet vi följande om play off 2 (avgörs i morgon i och med tredje och avgörande matchen mellan Ulricehamn-Boro). Det förstnämnda laget blir motståndare om Ulricehamn vinner och det sistnämnda om Boro vinner:
- Motala-Tyringe/Boro
- Helsingborg-Limhamn/Tyringe
- Vimmerby-Bäcken/Limhamn
- Kallinge-Ulricehamn/Bäcken

Detta efter att de nio lag som fortfarande är kvar, rankas enligt nedan, där det bäst rankade laget möter det sämst rankade laget i play off 2, det näst bäst rankade laget möter det näst sämst rankade osv.
Siffrorna inom parentesen anger placering, antal erhållna poäng dividerat med antal matcher samt målskillnad.
1) Motala AIF HK (1:a Division 2 A - 2,42, +93)
2) Helsingborgs HC (1:a Division 2 B - 2,30, +54)
3) Vimmerby HC (2:a Division 2 B - 2,15, +65)
4) Ulricehamns UF (2:a Division 2 A - 2,12, +62)
5) Kallinge-Ronneby IF (3:a Division 2 B - 2,12, +64)
6) Bäcken HC (3:a Division 2 A - 2,03, +58)
7) Limhamn Limeburners HC (4:a Division 2 B - 2,09, +30)
8) Tyringe SoSS (5:a Division 2 B - 1,78, +30)
9) Boro-Vetlanda HC (7:a Division 2 B - 1,39, -9)

Återstående frågetecken kommer att vara uträtade efter matchen mellan Ulricehamn och Boro imorgon.

Bortamatch antingen i Göteborg eller i Malmö på torsdag, sedan hemmamatch på lördag och eventuellt på söndag. På lördag spräcker vi 1000-personersstrecket i Vimmerby ishall igen…

Tack gode Gud för Serie A-fotboll när resten av min förtappade familj väljer Melodifestivalen!

Dagens...
...mest förvånade:
Emil Georgsson, som inte hade en aning om att/hur han gjorde mål.
...mest sugna: Den klackledare som hånglade upp Alexander Andersson rejält på isen efter matchen.
...sämste psykolog: Skara-ledaren som skrek och gestikulerade på domaren hela matchen, istället för att lugna ner sina egna styrkor. Sådan husse, sådan hund.
...smygisae: VH Ultras, som byggde in sig i en koja av flaggor i varje periodpaus. Vad som sedan hände där bakom vet ingen.
...hemmasupporter: Christer Lindfors, som satte sig i bilen hemma i Göteborg och begav sig till Vimmerby för att få se VH spela play off-match.
...snyggaste: Johan Anderssons mustasch. 20 år och man ut i fingerspetsarna. Och i Italiten rakar fotbollsspelarna benen istället. Jösses!

Målvakts-Jönsson har växlat upp ett antal snäpp de senaste matcherna. Självförtroende, acklimatisering, skippat nattjobb, bra träningar, mer upprätt spelstil - ja, vi kan nog hitta flera förklaringar. Kul och oerhört viktigt är det i alla fall!


Be there or be square!

Två nya avsnitt av Internets hetaste såpa - Tigerteve!

En vanlig Ultras-onsdag i Skara

En vanlig syn i VH:s omklädningsrum efter match

Södra B-Södra A 6-2

Det skrevs visst en ny ramsa i bussen till Skara i kväll. Misstänker att vi kommer få höra den på lördag...

Alingsås-Kallinge efter två perioder: 3-2
Alingsås Kallinge efter tre perioder: 3-9

Södra B-Södra A 6-2
Men i några av dem var det med ett rejält nödrop som de favorittippade lagen i division II Södra B rodde hem segern. Kvällens resultat:
- Alvesta-Motala 1-3
- Dalen-Helsingborg 2-3
- Värnamo-Bäcken 1-4
- Skara-Vimmerby 2-5
- Vänersborg-Limhamn 2-3 (e. förl.)
- Alingsås-Kallinge 3-9
- Tyringe-Nittorp 3-2
- Boro/Vetlanda-Ulricehamn 4-3

Och vad ska man säga om resultaten då?
- Att Alingsås vek ner sig nåt så obeskrivligt i tredje perioden mot Kallinge. 0-7 i en period - där skotten slutade 9-13. Obegripligt!
- Att Vänersborg matchade Limhamn bättre än vad i alla fall jag trodde att de skulle göra
- Att Tyringe-Nittorp blev precis så jämn som man kunde vänta sig
- Att Helsingborg fick det betydligt tuffare mot Dalen än vad som var väntat

Topp fem i kvällens publikliga (av de som har rapporterat sina siffror):
- Boro/Vetlanda- Ulricehamn: 1147
- Tyringe-Nittorp: 840
- Vänersborg-Limhamn: 619
- Skara-Vimmerby: 432
- Alingsås- Kallinge: 412

Otroligt skönt med seger mot Skara. Skönt också att vi återigen visar moral i slutet av matchen, trots att spelet inte stämde.

Otroligt glad för målvakten Markus Jönssons skull. Han har haft det tufft under säsongen, men ikväll visade han klass.

Nu laddar vi inför returen på lördag! Kan vi hoppas på 1000 personer?

VH Ultras ska visst ha tokdominerat ikväll. Inga större fadäser heller. Bra jobbat grabbar!
Och du Tommie: Vi skramlar! ;-)

Vimmerby seglade ifrån i tredje perioden

Skara IK – Vimmerby Hockey 2-5 (0-0, 2-2, 0-3)
0-1 (25.28) Emil Georgsson (Robin Ekström, Christian Widéen)
0-2 (35.28) Christian Widéen (Robin Ekström)
1-2 (35.57) André Lalander (Daniel Walette)
2-2 (38.42) Otto Larsson (Patrick Johansson)
2-3 (45.42) Malcolm Gwilliam (Jonas Ström)
2-4 (57.19) Joacim Hedblad (u.a.)
2-5 (59.09) Emil Georgsson (Robin Ekström)
Skott: 29-29 (11-11, 10-8, 8-10).
Utvisningar, Skara: 5x2 min. Vimmerby: 7x2 min
Publik: 432

Det satt hårt åt, men till slut malde Vimmerby Hockey ner Skara IK och vann kvällens play off-match med 5-2.
Efter två perioder var ställningen 2-2 och matchen helt oviss. Men i den tredje perioden var Vimmerby det klart bättre laget och kunde segla ifrån.
- Vi kunde och borde avgjort det här i första perioden. Men istället ställde vi till det för oss och sedan släppte vi in dem i matchen i slutet av den andra. Matchen igenom, även om det blev bättre i den tredje perioden, var vi inte tillräckligt kompakta i laget. Laget blev alldeles för långt i anfallsspelet, kommenterade tränaren Anders Spaak, efter matchen - mycket nöjd med resultatet, men inte helt nöjd med insatsen.
Markus Jönsson i VH-kassen gjorde en riktigt bra match och svarade för några svettiga räddningar. Hans klart bästa insats för säsongen. Stort plus också till backarna Christian Widéen och Johan Andersson samt outtröttlige Emil Georgsson. Att Robin Ekström gör ett par, tre poäng per match börjar man ju vänja sig vid nu...;-)
Ett alldeles extra plus också till VH Ultras, som gick fullständigt bananas efter segern. Man ropade in sina hjältar flera gånger och Tigerteves utsände, Micke Rosell, förevigade klacken genom att filma den från isen - http://www.youtube.com/watch?v=LzPTjUSII7w Här hittar du också en intervju med målis-Jönsson efter matchen.
Returmatch hemma på lördag kl 15.00. Seger där och Vimmerby är klart för play off II, där det just nu lutar åt att man i så fall får möta Bäcken.

Första perioden:
Vimmerby startade perioden i ett högt tempo, vilket gjorde att Skara tvingades dra på sig två utvisningar under periodens första hälft. VH skapade bra tryck men närmare än ett stolpskott samt en bra chans vardera för Emil Georgsson och Robin Ekström kom man inte.
Vimmerby har varit det bättre laget i den första perioden och har haft ett spelmässigt övertag men däremot krånglat till det lite i avsluten. Ju längre perioden led, desto mer jämnade spelet ut sig. Pierre Gustavsson hade en bra chans efter 15 minuter och i slutminuten fick Skara ett mål bortdömt för hög klubba – ett domslut som var riktigt, då puckens styrdes i axelhöjd och in.
Markus Jönsson har gjort en stabil insats i målet i en inte allt för märkvärdig period.
På läktaren är det dock spel mot ett mål. Bland annat tände VH Ultras bengaliska eldar i pausen.
Nu dags för andra.

Andra perioden:
Efter en ganska snäll och avvaktande första period, tände det till rejält i den andra. Inledningsvis duggade utvisningarna tätt och mitt i detta passade Vimmerby på att ta ledningen. Målskytt var Emil Georgsson.
Exakt tio minuter senare kom 2-0 för VH, då kapten Widéen, på retur från ett eget skott, pricksköt pucken upp i det första krysset.
I det läget av matchen kändes Vimmerbys ledning helt kassaskåpssäker, men två individuella försvarsmissar senare var det utjämnat.
För glädjen över tvåmålsledningen blev nämligen kortvarig. Mindre än halvminuten efter VH:s 2-0-mål stod Ossi Karhunen för en rejäl indianare på egen blålinje, vilket inte Skaras skyttekung André Lalander var sen att utnyttja.
Mindre än tre minuter därefter hängde Skaras andre sniper, Otto Larsson, in kvitteringen efter att VH:s försvar återigen skänkt bort pucken i egen zon.
Under periodens sista fem minuter var Vimmerby tvåa i varenda situation. Skara spelar fysiskt och är betydligt hetare än Vimmerby. Oroväckande också att Vimmebry återigen bjuder in sina motståndare i slutet av perioderna, något som börjar bli en dålig vana.
I slutminuten blev dessutom Petrus Olivestam utvisad för puck out, så VH får inleda den tredje perioden en man kort. Det här kan sluta precis hur som helst...

Tredje perioden:
Den tredje perioden (som Vimmerby genomförde med fyra backar, sedan tränare Spaak bänkade Ossi Karhunen och Martin Ågren efter deras mindre lyckade insatser i slutet av andra perioden) inleddes lika händelserikt som den andra avslutades. Vimmerbys utvisningar avlöste varandra. Petrus Olivestam kom in efter 01.24. tre sekunder senare visades Alexander Andersson ut. Samma sekund som han släpptes in (03.27), åkte istället Jonas Ström ut. Lägg till detta att Vimmerby i samma veva eventuellt blev bestulna på ett mål, då domartrion ansåg att Jocke Hedblads puck inte var inne i buren och vände, vilket VH-laget långt ifrån var överens med dem om.
Nu kom dock VH:s ledning ganska snart därefter i alla fall. I samband med att Jonas Ström kom in på banan efter sin utvisning kontrade Vimmerby och Malcolm Gwilliam kunde ge sitt lag ledningen, på pass från just nämnde Ström.
Sista 15 minuterna av matchen präglades sedan av hafsigt spel. Bästa chansen hade Vimmerbys Pierre Gustavsson, som brände ett friläge, efter en ruggig genomåkning.
Efter drygt 17 minuter gjorde Jocke Hedblad det avgörande 4-2-målet, för att sedan bli utvisad en halv minut senare. Skara var dock aldrig riktigt nära att reducera och de chanser man skapade räddades säkert av duktige Markus Jönsson i VH-kassen.
Istället blev det Emil Gerogsson, som kunde avgöra matchen genom att lägga in pucken i öppet mål. Passning från Robin Ekström.


Snart är det dags!

Kvällens play off-match mellan Skara och Vimmerby döms av 26-årige Richard Thorell från Mariestad. Richard är säkert en jättebra domare, men jag tycker ändå att det är konstigt att man till en sådan här match tillsätter en domare, som de facto har dömt 30% av Skaras hemmamatcher den här säsongen och som bor bara några få mil från Skara. Som sagt, Richard är säkert en alldeles utomordentlig domare, men varför ens hamna i en situation där folk får anledning att ifrågasätta, tvivla och spekulera?

Återigen har jobbet inkräktat på fritiden. Det gör att jag får följa kvällens nagelbitare mellan Skara och Vimmerby på http://www.everysport.com samt lita till polarnas mobiler.

Å andra sidan så har Skara bara vunnit en av de fem matcher, som Richard Thorell har dömt, under ordinarie tid. 1-0 mot Dalen i början av november…;-)

Snart dags för nedsläpp och det ska bli oerhört intressant att se om Södra B verkligen är så mycket bättre än Södra A, som många verkar tro.

En halvtimme efter att spelarbussen hade lämnat Vimmerby i dag, så stötte jag ihop med målis Hedström. Efter en vecka med feber (toppade en bit över 40 grader härom dagen) var han idag i alla fall ute och fick lite frisk luft. Jönsson och Thuresson ansvarar för kassen ikväll.

Vad ska vi tro om den första play off-omgången då?

Alingsås-Kallinge
Alingsås har en fruktad förstafemma. Kallinge har ett helt lag – eller åtminstone 20 individuellt riktigt bra spelare. Stavhoppare Kluft i Kallinges bås kan bli huvudperson i det här förmodat ganska jämna mötet. Kallinges två matcher på hemmais tror jag ändå avgör. 2-1 till Kallinge i matcher.

HC Dalen-Helsingborg
Dalen är en gåta. På papperet ser de betydligt bättre ut än vad deras tabellposition visade. Helsingborg är så jäkla komplett att jag tror att det blir tokkross här. 2-0 i matcher till skåningarna.

Alvesta-Motala
Hmmm… Solklar Motalaseger, säger de flesta. Men jag vet i tusan? Tror att Alvesta kan bli en riktigt otrevlig bekantskap. Ett motiverat Alvesta, med några riktigt bra spelare (när de är motiverade) kan nog störa Motala, men över tre matcher ska östgötarna vara bättre. Men klarar de av att helt plötsligt växla upp i tempo efter att ha gått på halvfart mot sämre motståndarlag under en hel säsong? 2-1 i matcher till Motala.

Boro/Vetlanda-Ulricehamn
Rykten säger att VH-bekantingen Sebastian Hellman, som numer spelar i Ulricehamn, har sagt att UIF är ett betydligt bättre lag än vad moderklubben Vimmerby är. Och eftersom Vimmerby har slagit Boro tre gånger den här säsongen, så borde ju då laget från Höglandet bli en munsbit för Ulricehamn? Men om Boro får kuggarna att börja jacka i varandra, så finns det kvalrutin i massor i det laget. Vidöppet, men okej då: 2-1 i matcher för Ulricehamn.

Värnamo-Bäcken
Vet inte mycket mer om Bäcken än det som går att läsa sig till. Har ett rutinerat lag och Värnamo måste absolut upp ett par snäpp för att kunna rå på mostståndarna. Dock finns det kvalitet i VGIK och Spångberg i målet kan spika igen totalt när han är på det humöret. 2-1 i matcher till Bäcken.

Vänersborg-Limhamn
Limhamn har rutin, tyngd och ett mycket bra grundspel. Jag tror att man tar hem den här matchserien med stabila 2-0.

Tyringe-Nittorp
Den första play off-omgångens tungviktsmöte. Helt omöjligt att förutspå. Tyringe är så gott som skadefritt och jag tror att man drar det längsta strået. Jag måste ju tro det eftersom jag hade dem som seriefavorit innan säsongen startade. 2-1 i matcher till Tyringe.

Och vi själva då? Jag avstår från att tippa, men självklart går vi för seger.

Dags att trycka i sig lite käk, innan man bänkar sig framför datorn.


Nu jagar de en större buss!

50-manna bussen är nu fullbokad men det är fler personer vill åka med till Skara i eftermiddag. Så just nu jagar VH Ultras en större buss att åka i. Messa eller ring till Berra på 073-832 51 49 och anmäl dig.

Missa inte bästa kartläggningen inför play off 1

Inte snack om nåt annat än att hockeytemperaturen börjar stiga rejält. Missa därför inte den överlägset bästa inventeringen inför play off till division I, som inleds i dag. Anders Nilsson och hans kollegor på Boros hemsida har gjort ett hästjobb. Klicka på den här länken:
http://www.borovhc.com/frames/start.asp?newsId=1482

Ny info om supporterbussen

Cirka 40 personer är nu anmälda till torsdagens supporterbuss till Skara och än finns det platser kvar. Blir vi fler än 57 personer, så tar vi en större buss.

Följande gäller:
- Bussen avgår kl 15.30 från Vimmerby ishall
- Kostnaden för resa t.o.r är 165 kr (40-50 anmälda) och 130 kr (över 50 personer)
- Betalning görs kontant på bussen
- Anmälan görs via sms till Berra på 073-832 51 49
- Anmälan är bindande och kommer att faktureras om du inte dyker upp

Du har väl inte missat "Tigerteve"?

Vimmerby Hockey - nu på film!!!
Tack vare en medial Jönköpingspöjk har Vimmerby Hockey nu begåvats med egna tv-inslag. Jag tror och hoppas att ni inte har missat dem. Men om ni skulle ha gjort det, så har ni länkar här nedan. Helt oslagbart!
http://www.youtube.com/watch?v=D11rbQwrklE
http://www.youtube.com/watch?v=CHp6wyB3RvA

Den som orkar läsa detta kan räcka upp en hand!

Att vi spelar bortamatch mot Skara i den första play off-omgången till division I i morgon, har väl knappast kunnat undgå någon. Däremot får jag många frågor om hur kvalet ser ut därefter.
Här nedan försöker jag förklara, men observera att de lag som jag har angett här nedan är rent hypotetiska. För att inte landa i en diskussion om hur jag tror, så har jag valt att låta lagen som rankas högst gå vidare från respektive play off-omgång.

I och med att Munkfors har dragit sig ur kvalet till division I, kommer 27 lag att göra upp om 12 division I-platser i landets division I-kval (totalt sex kvalserier) - fyra division II-lag vardera från landets fyra regioner (totalt 16 lag) samt de två sista lagen i de sex division I-serierna (totalt 11 lag, Munkfors borträknat).

Det gör att tre kvalserier kommer att bestå av fyra lag och tre kvalserier kommer att bestå av fem lag. De två bästa lagen i vardera avslutade kvalserie spelar division I kommande säsong. Kvalseriernas sammansättning bestäms helt utifrån geografiska aspekter. Dock ska varje kvalserie bestå av 2 division I-lag samt 2-3 division II-lag.

Till att börja med:
Utifrån antalet inspelade poäng i de båda södra division II-serierna, har en sammanslagen ranking gjorts av de totalt 16 lagen som är klara för play off-spel. Denna har betydelse inför play off två, som spelas nästa veckoslut. Lagen är rankade enligt följande:

Ranking
1) Motala
2) Helsingborg
3) Vimmerby
4) Ulricehamn
5) Kallinge
6) Limhamn
7) Bäcken
8) Nittorp
9) Tyringe
10) Vänersborg
11) Alingsås
12) Värnamo
13) Skara
14) Boro
15) Dalen
16) Alvesta

I den första play off-omgången, som inleds i morgon och fortsätter på lördag, möts alltså följande lag (där de sistnämnda avslutar med eventuellt en avgörande match på hemmaplan på söndag). Lag 1 i Södra A är möter lag 8 i Södra B etc:
Dalen – Helsingborg
Skara – Vimmerby
Alingsås – Kallinge
Vänersborg – Limhamn
Tyringe – Nittorp
Värnamo – Bäcken
Boro – Ulricehamn
Alvesta – Motala

Om vi rent hypotetiskt säger att de åtta bäst rankade lagen skulle gå vidare från play off I, så skulle play off II spelas enligt följande (det högst rankade kvarvarande laget möter det sämst rankade, det näst bästa möter det näst sämsta etc):
Motala – Nittorp
Helsingborg – Bäcken
Vimmerby – Limhamn
Ulricehamn-Kallinge

Om vi återigen rent hypotetiskt förutsätter att det bäst rankade laget tar sig vidare även från play off II, så skulle alltså Motala, Helsingborg, Vimmerby och Ulricehamn ta sig vidare till kvalserien.

Då uppstår nästa fråga: Hur delas man då in, eftersom det här kommer att göras en rent geografiskt indelning samt att vi vet att varje kvalgrupp ska bestå av två division I-lag (just nu Västervik och Gislaved i den södra gruppen) samt två eller tre division II-lag.
I detta fall kommer sannolikt Helsingborg och Vimmerby att plockas in i en fyralagsgrupp tillsammans med Västervik och Gislaved. Kanske även Ulricehamn läggs i denna.

Men ponera att, i vårt rent hypotetiska spekulerande, Tyringe först besegrar Nittorp i play off I och sedan skulle slå ut Motala i play off II samt att Kallinge besegrar Ulricehamn i play off II. Då skulle med all sannolikhet Tyringe, Helsingborg och Kallinge spela med Västervik och Gislaved. Mycket talar i så fall för att Vimmerby hamnar ihop med Motala, Sunne samt kanske Grums och eventuellt Karlskoga i en mer nordlig kvalgrupp (bland söderlagen).

Geografiskt sett ligger Vimmerby lite mitt emellan, så vart vi hamnar (om vi nu tar oss hela vägen) beror mest på vilka övriga lag som tar sig vidare till kvalserien.
Sedan har vi aspekten med derbyn mot Västervik (om nu VIK hamnar i kvalet). Vågar förbundet låta våra båda klubbar gå miste om dessa godbitar, som säkert kommer att besökas av bortåt 2 000 åskådare både i Vimmerby och Västervik?

Många frågor och än finns det inga som helst svar...


Angående årsabonnemang inför play off

Följande gäller för er som har årsabonnemang till VH:s seriematcher:

"Alla som har löst årsabonnemang för säsongen 2010-2011 (vilka gäller samtliga seriematcher, dock ej kvalspel, vilket står angivet på abonnemangsbiljetten) går genom vanliga entrén och betalar entréavgift under play off-matcherna. Om sittplats ingår i ditt lösta årsabonnemang innehar du detta utan extra kostnad även under play off-matcherna. Du visar då som vanligt din abonnemangsbiljet för läktarvärdarna"

Inte första striden som utkämpas i Skara!

På torsdag åker vi till Skara. Hockeymässigt är det svårt att veta vad som väntar. Men vad är det egentligen för stad vi anländer till?

Skara, denna gamla pärla, som ligger utkastad mitt i det västgötska slättlandskapet, är en av landets äldsta städer. Det är landets 129:e största kommun med knappt 11 000 invånare i staden och drygt 18 000 i kommunen. Storleksmässigt ganska lik Vimmerby, med andra ord.

Striden på torsdag är långt ifrån den första som utkämpas i staden. Under krigen med Danmark var lede fi här allt som oftast och brände och härjade. Inte heller är torsdagens möte det första viktiga som hålls i Skara, ty här gick exempelvis det svenska rådsmötet år 1326 och det svensk-dansk-norska rådsmötet 1458 av stapeln.

Att använda en synonym till ordet jordbrukare (ofta följt av svordomen ”jävel”) brukar vara ganska populärt bland hockeyklackar, när man ska försöka smäda motståndare och motståndarfans. Till VH Ultras vill vi dock säga att detta inte kommer att bita på Skarabon. För det är nämligen exakt vad de flesta är här. Jordbruket är den överlägset enskilt viktigaste näringsgrenen i kommunen.

Från Skara kommer storheter som Bert Karlsson, den hädangångne bondkomikern Mats Ljung, nyligen avlidne skådespelaren Per Oscarsson och konstnären Torsten Erasmie. Och så då hockeylaget Skara IK…

Skara Ishockeyklubb bildades 1970. Fram tills dess tillhörde Skarahockeyn Skara IF. Den 28 september 1970 ägde den första träningen rum. Laget började i division 4 och den första matchen spelades den 21 november borta mot ett reservbetonat Grästorp, en match som Skara vann med 5-1. Den första hemmamatchen spelades den 29 december mot Varaslätten. 300 personer hade sökt sig till Skaravallen och fick se hemmahjältarna vinna med 2-1. Och på den vägen är det…

Vår väg till Skara är förresten 212 kilometer lång.
På torsdag eftermiddag bär det av!


Info om supporterbussen/bussarna till Skara!

I går kväll blev det ju klart att Vimmerby Hockey kommer att ställas mot Skara IK i den första play off-omgången till division I. Matchserien (bäst av tre matcher) inleds i Skara nu på torsdag, 17 februari. Nedsläpp kl 19.00.
Nu är inte frågan "om" vi ska fixa supporterbuss dit, utan snarare om "hur många" vi får ihop folk till.

VH Ultras administrerar resan och du anmäler dig genom att skicka ett sms (eller ringa) till Berra på tel 073-832 51 49. Ange hur många personer du anmäler samt ditt eget namn och var vi får tag på dig.
Du kan också anmäla dig genom att klicka på länken "Kommentar" här nedan och sedan fylla i meddelandefältet. Jag vidarebefordrar då din anmälan till VH Ultras.

Anmälan är bindande och kommer att faktureras om du inte dyker upp. Annars betalas resan kontant på bussen. Kostnad för resan beror på hur många som anmäler sig, men vid full buss kommer det landa på knappa 100-lappen t.o.r. Tid för avresa meddelas senare i veckan, här på bloggen på Vimmerby Hockeys hemsida samt på Facebook, men det kommer att bli någon gång efter lunch på torsdag som bussen/bussarna rullar iväg.
Vi siktar på att fylla Nilsbuss dubbeldäckare, med plats för 70 personer. Till att börja med i alla fall...


Förlust 4-3 mot Limhamn - Skara väntar i play off 1

Limhamn-Vimmerby 4-3 (1-1, 3-2, 0-0)
1-1 Christian Widéen (Robin Ekström)
1-2 Pierre Gustavsson (Michael Rosell, Malcolm Gwilliam)
3-3 Ossi Karhunen (Michael Rosell, Martin Modigs)
Skott: 33-37 (10-9, 15-14, 8-14)

1:a perioden:
Det dröjde inte mer än sex sekunder innan Limhamn hade gjort 1-0 på Vimmerby i eftermiddagens match. Medan Vimmerbyspelarna stod och sov efter tekning, lyckades Limhamn till fullo med en inövad variant.
Därefter hade VH problem i några byten, innan man tog tag i händelserna och tog över matchen.
Limhamn drog på sig tre utvisningar i rad och på den sista av dem kunde Christian Widéen skicka in ett backskott i krysset, på pass av Robin Ekström.
Ekis hade sedan själv 2-1-pucken inne i mål men samtliga domare lyckades missa att pucken slog inne i målställningen och gick ut.
Efter de första minuterna har Vimmerby dominerat och varit betydligt närmare ledning än vad Limhamn har varit.
I Vimmerby saknas målvakten Dennis Hedström, backen Martin Ågren samt forwarden Joacim Hedblad - samtliga på grund av sjukdom. Målet vaktas därför av Markus Jönsson, Hedblads plats i förstakedjan har tagits av Johan Jönsson och sedan kamperar Robin Lindblad ihop med Alexander Andersson som back i tredjefemman.
Än så länge kör Vimmerby på fyra hela femmor. Eller egentligen med fem femmor, för på läktaren i Limhamns ishall står en handfull VH Ultras-killar, som i morse tog bilen till Malmö för att se sina hjältar. Respekt!
Om ställningen står sig som den är nu (ledning för Helsingborg samt ledning för Skara mot Dalen i Södra A), innebär det att vi får åka till Skara på torsdag för den första play off-matchen.

2:a perioden:
Sett med Vimmerbyögon inleddes den andra perioden på allra bästa sätt. Avslutningen var tyvärr desto sämre.
Gästande VH tog ledningen med 2-1 genom Pierre Gustavsson och allt kändes då hur stabilt som helst. Men helt pltösligt slutade laget spela. Man frångick matchplanen, blev bekväma och ville inte ta jobbet som krävdes.
- Det känns som att vi ger bort matchen. Vi gjorde egentligen allt det som vi INTE har tränat på, rapporterar assisterande tränaren, Nicklas Oskarsson, från Limhamn.
I mitten av perioden hann därför hemmalaget både kvittera och ta ledningen. Vimmerby utjämnade dock till 3-3 (Ossi Karhunen stänkte in ett handledsskott i numerärt överläge), men innan periodpausen lyckades hemmalaget åter ta ledningen. Ställningen alltså 4-3 till Limhamn inför den sista perioden, men i allvarssamtalet i pausen lovade spelarna varandra att gå ut och vända på detta.

3:e perioden:
Den tredje perioden slutade mållös och Limhamn vann däremd med 4-3.
- Vi gör en klart bättre sista period. Den ska vi vara nöjda med och ta med oss till fortsättningen, sa Nicklas Oskarsson efter matchen.
VH pressade på rejält i slutet men närmare än Simon Casselstrands stolpträff med tre minuter kvar att spela och en styrning precis utanför i slutminuten kom man inte.
- Det var vår dipp i den andra perioden som sänkte oss, summerar Oskarsson.

I en mycket dramatisk match i Skara, avgjordes det vilket lag Vimmerby får möta i play off 1. Hemmalaget och Dalen byttes om att ha ledningen. Skara kvitterade dock till 4-4 med ett par minuter kvar att spela och avgjorde sedan i sudden death. Därmed blir det just Skara som Vimmerby får möta i den första play off-omgången.
Första matchen väntar borta på torsdag, sedan är det hemmamatch lördag och eventuellt söndag. Först till två segrar vinner och kvalificerar sig för play off 2.

Närmare 10 000 personer på VH:s seriematcher

Det står klart att det antingen blir HC Dalen (åh vad Rosell håller tummarna) eller Skara i den första play off-omgången. Har kikat lite på de båda lagen. Blir garanterat en hård nöt att knäcka, oavsett motstånd.

HC Dalen
Ligger sjua i division II Södra A på 42 poäng och -5 i målskillnad.
Har bedrövlig form med sju raka förluster och 15-34 i målskillnad på dessa matcher. Svagt bortalag, med bara 14 poäng på 16 hemmamatcher men desto starkare hemma i Smedjehov i Norrahammar, där man har tagit dubbelt så mycket poäng.
Förfogar dock över ett gäng klasspelare, som exempelvis Johan Hult (293 elitseriematcher för HV71), Henrik Klouman och Niclas Forsander. Vimmerbybekantingen Robin Elmelo går skadad.

Skara IK
Den 25 augusti, två dagar efter att vi hade gått på is, spelade vi säsongens första träningsmatch. I Oskarshamn. Mot Skara. Då blev det seger med 5-4.
Just nu ligger Skara åtta i division II Södra A på 42 poäng och -12 i målskillnad.
Kan heller inte stoltsera med någon vidare form. Den enda segern på de åtta senaste matcherna kom mot redan avhängda HF Linköping. I går förlorade man mot nästjumbon Kållered efter förlängning och ett par omgångar dessförinnan blev man nollade på hemmaplan av Rönnäng, ett annat av lagen i botten.
Skara har, liksom vi, ett mycket ungt lag. Av de totalt 33 spelare som har tillhört a-laget under säsongen, är hela 23 stycken födda på 1990-talet. Unge centern, Otto Larsson, är en spelare att hålla ögonen på. Strax innan transferfönstret stängdes plockade man också till sig duktige målvakten, Erik Strandberg, från Nyköping.

Vi bommade 10 000-strecket med 17 personer. Totalt har 9983 personer gått genom vändkorsen i Vimmerby Ishall till a-lagets 16 seriematcher den här säsongen. Det ger ett snitt på 624 personer per match.

Det handlar inte alls om att dissa Åseda, för de gör det bra. Men jag fattar faktiskt inte hur Boro kan förlora två av säsongens tre matcher mot Uppvidinge-laget.

Bortamatch på torsdag. Hemma på lördag. Och eventuellt en tredje och avgörande hemma på söndag. Boka in i era kalendrar för nu börjar allvaret!!! Nån som vill ha supporterbuss till Norrahammar eller Skara på torsdag?

Just det. Glömde att det är bortamatch mot Limhamn i serien på söndag...


Mycket som börjar klarna inför kvalet

Så som Helsingborg sägs ha spelat i kväll, tror jag att de nog kommer att få dras med ett ganska bastant favoritskap framöver – även i kvalserien. Tunga, disciplinerade och även individuellt skickliga. Bakåt var det stängt.

”Sägs ha spelat…”, skrev jag.  Jo, för här satte feber och ond hals stopp för min del i kväll. Satt under en filt och frös som en gris vid klockan halv sju. Tre timmar i en ishall var nog faktiskt det absolut sista alternativet just då.

Hur lagen från Södra A och Södra B kommer att möta varandra i den första play off-omgången börjar nu bli klart. Så här ser det ut inför den sista omgången:
Helsingborg-Skara/Dalen
Vimmerby-Skara/Dalen
Kallinge-Vänersborg/Alingsås
Limhamn-Vänersborg/Alingsås
Tyringe-Nittorp
Värnamo-Ulricehamn/Bäcken
Boro-Ulricehamn/Bäcken
Alvesta-Motala

Tyringe-Nittorp redan i den första play off-omgången. Där kommer med andra ord ett lag, som var hårt tippat på förhand, att ryka.

Nässjö just nu på elfte plats, vilket innebär kval för att hålla sig kvar. Och vilken match det blir i Nässjö på söndag, då laget tar emot Åseda i en direkt avgörande drabbning om vilka som ska få höra division III-spöket rassla med kedjorna. Åseda har en poäng tillgodo inför söndagen, men vid seger för Nässjö blir sannolikt istället en målskillnadshistoria mellan Åseda och Osby om vilket lag som får göra Jonstorp sällskap i det negativa kvalet

Man kan tycka vad man vill om att hela åtta lag från respektive division II-serie ska få kvala till division I. Men seriemakarna har i alla fall lyckats med syftet – att göra serien intressant och matcherna betydelsefulla ända in på målsnöret.

I den tredje perioden i kvällens match körde tränare Spaak Jonas Ström, Malcolm Gwilliam och Michael Rosell i samma kedja. "Rakt, kraftfullt och mycket spännande". Så beskrev några av mina kompisar den formationen.


Så gick det senast det spelades seriefinal mot HHC

Har rotat lite i arkivet. Och minnet svek faktiskt inte den här gången. Hade nämligen för mig att det inte var så herrans många år sedan vi spelade en liknande "seriefinal" hemma mot Helsingborg (nåja, nu visade det sig i och för sig vara sju år sedan).
Den 25 januari 2004 vann Vimmerby med 4-2 inför 780 personer i en riktigt stökig tillställning. Bäst i laget var målvakten Calle Brattenberger, Anders Strömdahl (numer Kostenius), Christian Widéen och Johan Hermansson. Även ungtuppen Sebastian Hellman fick beröm för sitt inhopp.
Ni minnesgoda vet ju att vi till slut vann den rekordjämna serien 2003/2004 (fem poäng mellan de sju första lagen), en poäng före Kristianstad. I kvalserien till ettan kom vi sedan femma efter Mölndal, Vita Hästen, Motala och Nittorp.

Matchfakta från den 25 januari 2004:

Vimmerby-Helsingborg 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)
Vimmerbys mål:
1-1 Anders Strömdahl (Johan Hermansson, Christian Widéen), 2-1 Johan hermansson (Christian Widéen), 3-1 Andreas Ahlstedt (Johan Hermansson), 4-2 Anders Strömdahl (Daniel Stridh)
Skott: 33-24.
Utvisningar, Vimmerby: 9x2 min. Helsingborg: 14x2 min, 2x10 min.
Publik: 780.

Kan vi få be om repris i kväll?

Hoppas att tränarnas vinnarskalle avgör i kväll!

Sagt till Vimmerby Tidning inför kvällens seriefinal mellan ettan Vimmerby Hockey och tvåan Helsingborgs HC:
”Jag vill vinna serien. Det är alltid viktigt att vinna titlar.”
Anders Spaak, tränare Vimmerby Hockey
”Vinna serien är inte så viktigt.”
Jonas Molin, tränare Helsingborgs HC

I kväll kommer ett gäng studenter från Campus i Hultsfred att göra en enkätundersökning bland publiken. Studenterna ha som uppgift att vrida och vända på Vimmerby Hockeys organisation och enkäten är därför en viktig del i vårt ständiga förbättringsarbete.

Fem raka segrar och 31-10 i målskillnad för Vimmerby.
Fyra segrar, en oavgjord och 23-14 i målskillnad för Helsingborg på de fem senaste matcherna.
Det är två formstarka lag som drabbar samman i hallen i kväll.

Skara, Alingsås eller Dalen i första play off-omgången till division I. Första matchen borta nästa torsdag, sedan hemma på lördagen och en eventuellt tredje avgörande match hemma på söndagen.

Nedsläpp 19.00. Två och en halv timme senare vet vi om Vimmerby Hockey är segrare av division II södra B eller om Helsingborg har återtagit kommandot.

Förhoppnings vinner tränaren med störst vinnarskalle matchen i kväll. Då vinner vi stort!


Slutspelsformen börjar infinna sig...

7-2 mot Boro ikväll och en av säsongens mest stabila segrar. Stundtals spel mot ett mål och 41-16 i skott. Vet inte om det är vi som är så bra eller om Boro var ovanligt blekt, men jösses vilken klasskillnad det var.

Såg matchen tillsammans med vårt finska nyförvärv, Ossi Korhunen. Han anlände till Vimmerby sent i eftermiddags. Efter att ha rest en hel dag valde han dock att inte vara med på uppvärmningen. Han var imponerad av sin nya klubb och såg väldigt mycket fram emot torsdagens träning.

Michael Rosell är redan ny favorit hos Ultras. Måste vara fruktansvärt jobbig och irriterande att möta. Han kommer bli enormt nyttig för oss.

Nu har vår kanadensiske vän, Malcolm Gwilliam, just landat. En delegation från Sportgruppen (läs: Danne Stolt) är och hämtar Malcolm och hans flickvän på flygplatsen i Linköping.

Måste säga att jag är ruskigt nöjd över räddningen jag gjorde av ett hårt handledskott upp på läktaren i första perioden. Högerhanden hade dock mått bättre med Hedströms plockhandske på sig. Men men, hellre lite ont i handen än att se ut som materialförvaltare Hans Majestät Mulla Milton gör för tillfället. Ett välriktat skott från Kapten Widéen häromdagen har färgat ena ansiktshalvan blå-lila-grön.

Tror nog att vi kommer vara några stycken som är sugna på att se morgondagens träning.

26-9 på de fyra senaste matcherna (två bortamatcher samt hemma mot Kallinge och Boro). Slutspelsformen börjar infinna sig…

Robin Rinaldo i VH Ultras arrangerade i kväll en ny "enkronasmatch". Det var alltså enskilda killar som gick in och betalade en krona per besökare (510 kronor) vardera till klubben. Grymt stort! Hoppas att många hakade på!

Mer VH Ultras. De uppmanar nu företag och privatpersoner att anlita dem för olika uppdrag. Det kan vara allt från att paketera varor, inventera och städa förråd till att måla ladugårdar, laga staket, skotta snö, rensa diken, blada i tidningar, sortera flaskor eller vad som helst. Alla intjänade pengar ska oavkortat gå till klubben. Som sagt: Ni är hjältar. Om du som företagare är intresserad att anlita dem, så gör ett inlägg i kommentarsfältet här nedan, så kopplar jag ihop dig med VH Ultras. Det borde vara lagstadgat att företag ska vara tvungna att stödja sådana här initiativ. Förutom bra pris utlovas ett gäng duktigt sköna boys!


Sena tillskott till VH:s trupp

Vi har förlorat tre spelare ur truppen under säsongen. Välvilliga sponsorer såg med öronmärkta pengar till att vi fick möjlighet att komplettera truppen med tre nya. Michael Rosell har jag redan berättat om, men sent i går kväll blev även följande båda spelare klara för Vimmerby Hockey. Kontrakten är skrivna på en månad med ytterligare en månads förlängning om vi tar oss till kvalserien.

Malcolm Gwilliam (Can)
Storväxt (188 cm och 88 kilo) 26-årig rightforward från CHL-laget Odessa Jackalopes. I fjol gjorde Malcolm 30 poäng på 35 matcher med Michigan Tech i NCAA div I, där han även var lagkapten. Han avslutade sedan säsongen med fem matcher i ECHL-laget Reading Royals.
NCAA div I är den högsta collegeligan i Nordamerika. Här spelade bland annat även Ryan Lash (24 poäng för Södertälje i år) förra säsongen och låg då på samma poängsnitt som Malcolm Gwilliam. Inga andra jämförelser i övrigt mellan de båda…

Ossi Karhunen (Fin)
22-årig back från finska Jokipojat, som spelar i Mestis (finska motsvarigheten till Allsvenskan). Ossi är en spelande och skridskostark back med bra skott. Den här säsongen har han gjort 10 poäng på 25 matcher med Jokipojat.

Malcolm och Ossi förväntas anlända senare den här veckan, då de båda har lite bestyr på hemmaplan innan de kan sätta sig på planet.


RSS 2.0