Is står högt upp på önskelistan i den här värmen!

Skönast namn i Hockeysverige? Förmodligen Frölundas 17-årige forward, Michael Schumacher. Han draftades förresten av Los Angeles Kings i sjunde rundan härom veckan och ryktas vara på väg till Owen Sound Attack (skönast lagnamn i Kanada?), regerande mästare i OHL.

Kallinge fortsätter att fylla på truppen. I går gjorde man klart med duktige backen Jesper Olsson, som de fyra senaste säsongerna har spelat med kommande seriekonkurrenten Olofström.

I Västervik gör Alexander Karlsson efterlängtad comeback efter två års speluppehåll. Den talangfulle och hårdskjutande backen la skridskorna på hyllan alldeles för tidigt (24 år gammal), men har nu tagit sitt förnuft tillfånga. Om han bara är i närheten av så bra som han var i VIK säsongen 2008-2009, så får division II-seriens forwards se sig om över axeln och målvakterna nöta reflexträning nu på försäsongen.

8 augusti. Det är det senaste budet för oss avseende datum då vi kommer att gå på is.

För Västerviks del lär det inte handla om hur väl de mäter sig med övriga division II-lag den kommande säsongen. Om man fyller på med ytterligare några starka backnamn, så lär resan genom division II bli ytterst behaglig. De första prövningarna lär komma först i kvalet till ettan.

Mycket av snacket kring kommande seriekollegan Sunne IK har handlat om spelaravhopp. Nu har laget i alla fall kontrakterat totalt fyra spelare (backarna Johan Berggren och Oskar Haglund samt anfallarna Marcus Hagberg och Daniel Donborn). Dessutom räknar man med att göra klart med ytterligare tio spelare inom en snar framtid (där ingår bland annat stötespelare som Daniel Nilsson och Hannes Berg). I övrigt ryktas det om tre backar från division III-laget Kristinehamn?!?!? Tränarfrågan då? Jo, man sägs förhandla med två olika – en från trakten och en utifrån.

För vår egen del då? Sportgruppen jobbar för fullt och det handlar framför allt om två tunga namn (en center och en back) som siktet är inställt på.

Borås bad om nåd hos herrarna, som skulle avgöra om spel i Allsvenskan eller degradering. Och de fick det. Nåd alltså... Igår blev det klart. Karlskrona kan sluta hoppas och Borås kan dra en lättnadens suck.

Precis som ryktena har gjort gällande. Tranås AIF:s finske problem-..., ehhh..., stjärn-back, Atte Valli, är klar för Asplöven.

Man ser verkligen fram emot det som komma skall. Is står högt upp på önskelistan i den här värmen.


RSS 2.0