Mattias Karlin ny tränare för Västervik

Mattias Karlin. Där har du namnet på Västerviks IK:s nye tränare. De tre senaste säsongerna har 32-årige Karlin tränat Linden Hockey, KB 65 och Örnsköldsvik Hockey. Lillebrorsan Jimmy Karlin har de tre senaste säsongerna spelat i Linden Hockey, KB 65 och Örnsköldsvik. Vad är oddsen på att den 174 centimeter långe backen följer med sin åtta år äldre bror till fjärde raka klubben på fyra säsonger?

Minns du Victor Kjellsson? Ett 19-årigt kvicksilver, som kom från Tingsryds J20-lag till Vimmerby förrförra säsongen, spelade ett par matcher och försvann snabbare än vinden. Efter ett skadefyllt år är han nu klar för Åseda.

För en månad sedan blev duktige målvakten Simon Nordh klar för vår seriekollega Tranås. I går utnyttjade han en klausul, rev kontraktet och skrev på för norska Rosenborg istället. Som ersättare för Nordh har Tranås gjort klart med Nässjö-fostrade Dennis Karlsson, senast i Olofström.

Mer från kommande motståndare i serien: Mjölby HC gjorde i går klart med Lettiske J20-landslagsbacken Alberts Ilisko, som de senaste fem säsongerna har spelat med Nynäshamn.

Karlskrona fortsätter att spänna musklerna. I går signade man den finske poängmaskinen Tomi Pöllänen, som de fyra senaste säsongerna har gjort närmare 230 poäng på knappt 170 matcher i den norska högstaligan. På meritlistan har 33-årige Pöllänen också 160 matcher i finska SM-liiga.


Träningsmatcherna klara

Nu är höstens träningsmatcher spikade. Så här ser det ut:
Onsdag 24/8 Kallinge-Vimmerby
Lördag 27/8 Tyringe-Vimmerby
Söndag 28/8 Vimmerby-Kallinge
Onsdag 31/8 Motala-Vimmerby
Lördag 3/9 Vimmerby-Motala
Onsdag 7/9 Vimmerby-Boro
Söndag 11/9 Nybro-Vimmerby

I samband med Vimmerby IF:s hemmamatch i fotbollens division II mot Tvååker i morgon, kommer Vimmerby Hockey att hyllas för den gångna säsongens serieseger. Missa inte stor underhållning i halvtid, då hela laget är där. Matchstart 19.00 och firande omkring 19.45.

22-årige målvakten Karl-Petter Pettersson från Luleå Rebels (fostrad i Troja-Ljungby). Där har du Västervik IK:s nästa nyförvärv. Det blir alltså honom som Elliot Gutestam (ny från IK Oskarshamns J20-lag) får tampas med om förstaspaden i vinter. I fjol hade Karl-Petter Pettersson en räddningsprocent på 87,9 i norrettan.

Den finske trollgubben, Jarkko Oikarinen är tillbaka där han hör hemma. Efter att ha gjort över 100 poäng under två säsonger i Asplöven, skrev han i fjol på för Kiruna IF. Nu har han gjort klart med Asplöven igen och fansen jublar.

Mer Västervik. Vimmerby Tidning berättar idag att även Tim Brithén (son till Jim Brithén) tackade nej till erbjudandet som ny tränare för VIK (sedan tidigare har även Jeff Hällegaard nobbat). VT skriver också att "det ryktas även att namn som Charles Franzén (tidigare IK Oskarshamn), Andreas Custemo (senast i Alvesta) och Per Hånberg (VIK-spelare på 90-talet) har tackat nej till uppdraget."

Kan berätta att Spaaks grabbar är mer vältränade än någonsin. De tester som har gjorts visar att i stort sett alla killar ligger på en klart högre nivå än vid motsvarande tid förra året.

Ibland känns golf hetare än hockey

Mariestads duktige back, Martin Ericsson, ansåg att tiden inte räckte till för hockey. Därför bestämde han sig nyligen för att sluta helt. Nu har han ångrat sig och fortsätter karriären i division III-laget Töreboda. 28-åringen har gjort drygt 161 matcher i allsvenskan och 225 matcher i division I.

Även division II-laget Värnamo värvar en back från division I. Troja-fostrade Christian Andersson (de tre senaste säsongerna i Halmstad Hockey) återvänder till Värnamo, där han spelade mellan 2006 och 2008. Den starke defensive backen har bland annat tre allsvenska säsonger med Troja i bagaget.

I går gjorde Malmö klart med tyske VM-spelaren Alexander Barta. Bara en av en handfull monstervärvningar till Redhwaks inför kommande allsvenska säsong. Vad innebär då detta?
Att Malmö kommer sopa hem allsvenskan hur lätt som helst? Nej!
Att Malmö bör sopa hem allsvenskan hur lätt som helst? Ja!
Att Malmö ännu en gång har allt att förlora? Ja!
Och det finns egentligen ingenting som talar för att det kommer gå bättre den här gången än vad det har gjort tidigare.
Däremot tycker jag att det är ruskigt kul med Stenbecks alla miljoner och med Malmös satsning. Och jag hoppas verkligen att den lyckas.

What a waste! Borlänges kanonback, Patrick Cedergren, uppges överväga att avsluta karriären. Enligt bloggare Stålnacke på NSD ska Cedergren ha fått ett fint jobberbjudande, som han sannolikt kommer att hoppa på. 23-åringen har gjort ett 30-tal elitseriematcher med Mora samt ett antal allsvenska matcher med Mora och AIK. Vakna alla sportchefer från ettan och uppåt! Här bör ”Operation Övertalning” inledas. Pronto!

Just nu: Jacobsson 2:a, Stensson 5:a, Hanson 9:a och Edfors 16:e. Tjänstefel att inte gå och sätta sig framför tv:n. Framför allt eftersom vi ju alla vet att McIlroy sällan håller fyra rundor. Så får det bli!


Vimmerby väger lättast i division 1

Duktige Sunne-centern, Viktor Jörnevik (17 poäng på 35 matcher i fjol), ryktas göra lagkamraten Carl Holmberg sällskap och dra till seriekollegan Grästorps IK. Sunne har hittills en spelare kontrakterad inför den kommande säsongen, backen Johan Berggren.

IK Oskarshamns målvakt, Jens Holmström, följer i förre sportchefen Tommy Salos fotspår och går till Leksand. Holmström ses i första hand som backup till Erik Hanses.

När man gör en genomgång av samtliga lag i vår serie, avseende ålder, längd och vikt (på de spelare som är kontrakterade hittills), visar det sig att Sunne är överlägsen etta i alla kategorier. Må så vara att de som sagt bara har en spelare kontrakterad än, men 27 år, 194 cm och 94 kg är det nog trots allt inte många trupper i världen som kan slå. Grattis! Nykomlingar som vi är, så väger vi lättast med våra 80 genomsnittliga kilon, samtidigt innebär ju det att det kommer brinna under rören i vinter. Här nedan ser du hur det ser ut i samtliga lag.

ARBOGA (16 spelare):
21 år, 184 cm, 85 kg

GRÄSTORP (22 spelare):
22 år, 181 cm, 82 kg

KUMLA (14 spelare):
22 år, 182 cm, 83 kg

MARIESTAD (22 spelare):
23 år, 182 cm, 85 kg

MJÖLBY (21 spelare):
21 år, 184 cm, 86 kg

SKÖVDE (25 spelare):
23 år, 184 cm, 87 kg

SUNNE (1 spelare):
27 år, 194 cm, 94 kg

TRANÅS (21 spelare):
23 år, 183 cm, 84 kg

VIMMERBY (24 spelare):
23 år, 182 cm, 80 kg

VITA HÄSTEN (22 spelare):
23 år, 182 cm, 87 kg

En annan intressant lista är andelen egna produkter i de olika lagens trupper. Så här ser det ut (just nu) i division 1 E:
1) Tranås 57,1 %
2) Mariestad 40,9 %
3) Vimmerby 37,5 %
4) Grästorp 36,3 %
5) Skövde 36,0 %
6) Kumla 35,7 %
7) Arboga 25 %
8) Mjölby 23,8 %
9) Vita Hästen 22,7 %
Utom tävlan: Sunne, som visserligen ligger på 100 % än så länge (av skäl som du kan läsa om här ovan). 


När ska man få sova...?

Olofström fick nobben av sin förre poängkung Mark Hurtubise. Nu har man istället ställt in siktet på en annan kanadensare. Andrew Fournier, 23 år, med sex AHL-matcher på kontot, ryktas ha uppvaktats flitigt av Blekinge-klubben. De två senaste säsongerna har Fournier gjort närmare 150 poäng för ECHL-klubben Kalamazoo Wings, så här snackar vi ingen dussinvärvning. OIK:s forwardsbesättning lär det sannerligen inte vara många division I-lag som slår.

Förre Västerviks-backen Carl-Rickard Blom, senast i Kungälv, gjorde klart med ny klubb i dag. Nittorps IK i division II väntar härnäst. Skulle tro att Nittorp kommer att få dras med ett ganska tungt favoritskap, då bygdens son Mattias Remstam, med 127 elitseriematcher i bagaget, förstärker. Dessutom ser det ut som att man får behålla många av de tongivande spelarna (ex vis Jimmy Lund).

En känd hockeytränare i 40-årsåldern från Skaraborg, aktiv i en elitklubb i en annan del av landet, är polisanmäld för att ha misshandlat en 15-årig pojke med en planka. Händelsen ska ha inträffat på en camping på Valborgsmässoaftonens kväll. Ord står dock mot ord. Medan 15-åringen hävdar att tränaren grep tag i honom, tryckte upp honom mot ett elskåp, slängde ner honom i backen och sedan drämde en bräda i ryggen på honom, menar elittränaren (genom en person i klubben) att det är en ren skitsak, där han reagerade på ungdomskravaller, råkade knuffa till någon men att det var i nödvärn.
Det är ungefär som att höra två lags ledare berätta om deras syn på den just spelade matchen. Synen på vad som har hänt brukar skilja sig åt ungefär så mycket. Men hur än sanningen lyder, så är det tragiskt som satan.

Det var nästan så att pokalen, skänkt av Lord Stanley of Preston, fick svindel då Zdeno Chara vräkte upp den sisådär tre och en halv meter över isen i natt. Och som han vrålade den gigantiske (Tjecko)slovaken… 22-9 i målskillnad över sju finalmatcher. Ingen kan säga nåt annat än att Bruins vann välförtjänt. Intressant att se att elva forwards är klara för Boston till nästa säsong. Tio av dem är kanadensare och en av dessa är dessutom från Vancouver.

Det ena avlöser det andra. När ska man egentligen få sova? Knappt har publiken i Rogers Arena i Vancouver hunnit gå hem innan förste man står på tee nummer ett för att inleda årets upplaga av U.S. Open. Tror Hunter Mahan tar hem det. Åtminstone högst spelvärde på honom. Edfors och rakt-/långtslående Peter Hansson bäst av svenskarna på den långa och smala banan?


I väntan på nattens final...

Finske backen Ossi Karhunen spelade med Vimmerby Hockey från jul och framåt den gångna säsongen. I dag fick Ossi klart med ny klubb, då han signade med Hokki i den finska andraligan.

Efter kontraktsförlängningen med Jonas Ström skriver alltid lika insatte, välunderrättade, klarsynte och kloke monsterbloggaren i Norrland, Jimmy Stålnacke, följande:
"Skönt för Vimmerby som allt mer börjar se ut som en stark nykomling och hemma i Tigerkulan i vinter blir de inte att leka med."

Olofströms center Robin Rolandsson (39 matcher i OIK i fjol) väntades lämna det hårdsatsande laget. Och så blev det också. I dag gjorde han klart med Gislaveds IK i division II.

Stefan Wennerström representerade både Västervik, Munkfors och norska Viking i fjol. I år blir det division I-klubben Falu IF för Wennerström.

Efter att Jonas Ström skrev på återstår nu inte många platser i Vimmerby Hockeys trupp inför premiärsäsongen i ettan. En center samt 1-2 backar är vad Jaensson och kompani i sportgruppen siktar på.

Dags att brygga en STOR kanna espresso och fästa upp ögonlocken med tändstickor. Men minimalt med sömn den gångna natten ska inte få förstöra nattens hockeyfest i Vancouver. Snart ramlar dessutom store sonen och ett gäng av hans polare in för att se matchen.


Jonas Ström förlänger med Vimmerby

I dag blev det klart - Jonas Ström skrev på en förlängning med Vimmerby Hockey på 1+1 år. Björklövenfostrade Ström, med bland annat 70 allsvenska matcher för Tegs SK i bagaget, kom till Vimmerby i fjol och var genomgående en av lagets absolut bästa spelare. Jonas är en mycket viktig bricka i VH:s lagbygge. Eller som sportchef Fredric Jaensson kommenterar:
"Mycket glädjande att Jonas fortsätter. Det har varit prioritet för oss att få honom klar. Han har hela tiden sagt att en fortsättning i Vimmerby Hockey har varit nummer ett, och vi har kommit fram till en bra lösning."


"VH-Simon" till Ore och "VIK-Lindblom" till Kiruna

Simon Gustafsson har spelat med Vimmerby Hockey de två senaste säsongerna. Eftersom det blev i begränsad omfattning den senaste säsongen, valde Simon att kasta in handduken. I dag blev den sympatiske Oskarshamns-forwarden, som avslutade fjolårssäsongen i moderklubbens J20-lag, klar för division I-laget IFK Ore från Furudal (Rättvik). Dala-klubben, som har tappat ett halvt lag till kommande säsong – inklusive klanen Persson, som tillsammans gjorde sisådär ungefär 35 000 poäng för laget i fjol, om jag minns rätt – tränas av Leksands-legenden Janne Huokko.

VH, Vita Hästen alltså, fortsätter att fylla på laget. I dag signade man ett try out-kontrakt med Surahammarbacken Christofer Udd

Så var det då klart. Vasse VIK-backen, Fredrik Lindblom, bekräftar på Facebook att han har signat, att bläcket har torkat och att han nu kommer att flytta norrut. Bloggarnas bloggare, Jimmy Stålnacke, visade sig ännu en gång ha rätt i sina spekulationer. Kiruna IF blir ny hemmaklubb för Lindblom.

Kungälv värvar tillbaka store centern Pontus Gunberg från Pantern. Sejouren i Skåne blev därmed bara ettårig för23-åringen, som har ett gäng allsvenska matcher med Borås i bagaget.

Mikko Kalteva har beslutat sig för att stanna i sportklubben. Att B-laget kommer att återfinnas i Malmö kommande säsong spelar mindre roll. SSK känns fräschare än på länge och Kalteva säger att han ”har mycket outrättat i Södertälje ännu” och att han ”ser fram emot att hjälpa laget upp i Elitserien igen”. Så ska det låta! Hjärta!

Lasse Ivarsson fick ju som bekant inte vara kvar som huvudtränare för IK Oskarshamn. Nu vandrar han i Tommy Salos fotspår och styr kosan mot Dalarna. I går presenterades han nämligen som ny assisterande tränare för Mora IK.

Säsongen 2009/2010 gjorde Daniel Rosenqvist ett gäng matcher med Vimmerby Hockey, då han värvades hit från Boro/Vetlanda. I fjol spelade Daniel för moderklubben Virserum i division III men i dag gjorde han klart med VSGF:s seriekollega Kalmar Hockey.


Tyringe spänner musklerna ... och Hästen skräms!

Västervik ser tyvärr ut att mista mycket duktige backen, Fredrik Lindblom, som sägs vara på väg till Kiruna IF. Alltid välunderrättade monsterbloggaren Stålnacke i norr, har källor som säger att ” De är muntligt överens och det återstår bara detaljer. Så de räknar med att det blir påskrivet i veckan”. Lindblom och representanter från Kiruna ska ha träffats i Stockholm för dryga veckan sedan och förhandlat. Dessa förhandlingar verkar nu ha resulterat i att parterna är överens. Återstår att se om det stämmer…

VIK:s seriekollega, Tyringe SoSS, har landat ett tungt nyförvärv i 32-årige forwarden Martin Arup. De två senaste säsongerna har Arup spelat i danska högstaligan (39 poäng på 34 matcher med Rodovre) samt i den franska högstaligan (22 poäng på 26 matcher med Morzine-Avoriaz). Arup är fostrad i Tyringe men har under årens lopp bland annat spelat några allsvenska säsonger med Lakers och Rögle samt i fem säsonger med norska Comet.

Mer om våra motståndare från i fjol. Målvakten Gabriel Popanicic återvänder till Nässjö från Tranås. Den 20-årige Sävsjöpojken har setts som extremt lovande ända sedan ungdomsåren. Kommer det steg i utvecklingen, som vi är många som har väntat på, kommande säsong?

Nybrobacken, Marcus Liikane, lämnar redan efter en säsong. Liikane, som inte gjorde någon succé hos topplaget i div 1 F, blir nu lagkamrat med VH-fostrade Richard Carlsson i Huddinge.

Nog för att vår seriekollega Vita Hästen har värvat starkt hittills, men dessa spelare känns ju som små ynkliga parenteser i jämförelse med värvningsförsöket som stora delar av Hockeysverige nu pratar om. Det ryktas nämligen att Mika Viinanens (Traktor Chelyabinsk i KHL och Timrå i Elitserien den gångna säsongen) hustru har fått ett kalasjobb i Norrköping och att familjen planerar att slå sig ner där. Om det ens finns någon gnutta sanning i detta rykte, så är bara det väl värt att gratulera sportchef Sigfridsson för.


100 dagar kvar till seriepremiären

I dag är det exakt 100 dagar kvar till seriepremiären. Tre och en halv månad, sedan ska Spaaks mannar vara förberedda för att ta division 1 E med storm.
Den fastslagna spelordningen kom i veckan och för Vimmerby Hockeys del ser det ut så här:

Söndag 18/9      16.00   Arboga-VH
Onsdag 21/9      19.00   VH-Mariestad
Söndag 25/9      16.00   Kumla-VH
Onsdag 28/9      19.00   VH-Skövde
Söndag 2/10      16.00   Sunne-VH
Onsdag 5/10      19.00   VH-Vita Hästen
Fredag 7/10       19.00   Tranås-VH
Söndag 9/10      16.00   Mjölby-VH
Onsdag 12/10    19.00   VH-Grästorp
Lördag 15/10     15.00   VH-Arboga (ENKRONASMATCH, FRI ENTRÉ)
Onsdag 19/10    19.00   Mariestad-VH
Söndag 23/10    16.00   VH-Kumla
Onsdag 26/10    19.00   Skövde-VH
Söndag 30/10    16.00   VH-Sunne
Onsdag 2/11      19.00   Vita Hästen-VH
Fredag 4/11       19.00   VH-Tranås
Söndag 13/11    16.00   VH-Mjölby
Onsdag 16/11    19.00   Grästorp-VH
Söndag 20/11    16.00   Arboga-VH
Onsdag 23/11    19.00   VH-Mariestad
Fredag 25/11     19.00   Kumla-VH
Söndag 27/11    16.00   VH-Skövde
Onsdag 30/11    16.00   Sunne-VH
Söndag 4/12      16.00   VH-Tranås
Onsdag 7/12      19.00   Vita Hästen-VH
Söndag 11/12    16.00   Mjölby-VH
Onsdag 14/12    19.00   VH-Grästorp

Kallinge värvar tungt

Tegs SK. Det blir nästa klubb för vasse centern Johan Grönberg. Han kom från Lycksele till Gislaved inför den här säsongen, men sejouren i Småland blev bara ettårig. Härom veckan meddelade vapenbrodern, Fredrik Strand, att han lämnar GIK för Arlanda. Sedan degraderingen till tvåan blev klar har elva spelare aviserat att de lämnar Gislaved.

Kallinge/Ronneby landade ett tungt nyförvärv i dag. Andreas Nordfelt har gedigen erfarenhet från spel i allsvenskan med Västerås och Arboga och kommer nu senast från två starka säsonger med Skövde IK (41 respektive 30 poäng). Våra kära antagonister från Blekinge blir sannerligen att räkna med i Lilla Allsvenskan (division 1 F) den kommande säsongen.

Det har varit väldigt tyst kring nykomlingen i söderettan, Helsingborgs HC, men i dag presenterade de fem nya spelare. Sebastian Ström (back från Sundsvall men med HHC som moderklubb) Jonas Elofsson (forward, Tyringe) Alexander Hogstad (forward, Halmstad), Carl Ericson-Waldeborn (back/center, Gislaved) och Johan Nielsen (målvakt, Rögle J20) blev de första att signa för kommande säsong.


Lite VIK, lite Burra och en ursäkt

Västervik seglar upp som en allt större favorit i division II. I veckan gjorde man klart med Osbys poängbäste spelare, Andreas Bergström (14+20 den gångna säsongen), samt förlängde med duktige jenkaren Chris Davis, som fick större delen av den gångna säsongen spolierad på grund av skador (här förfogar laget över ett riktigt sparkapital). Idag har också Thom Nordin förlängt med klubben och i så fall är väl forwardsbesättningen i stort sett fylld då tolv forwards är klara, men vad händer med ex vis Mattias Nordqvist, von der Geest Jr och Carlsson-Schaden? Nu väntar vi på några starka namn till backsidan, som hittills ser lite tunn ut då bara tre backar är kontrakterade än så länge (lagets bäste back i fjol, Fredrik Lindblom, sägs dessutom förhandla med ett lag i norrlandsettan), samt ett komplement till Elliot Gutestam i målet (Joakim Strandberg skrev på för Pantern i förrgår). När sportchefen Thomas Lind syr ihop detta (plus gör klart med en tränare) så lär VIK med all sannolikhet kunna räknas in som ett hårt tippat lag i serien. Betänk också att inget av fjolårets topplag, Helsingborg, Kallinge och Vimmerby, heller finns kvar i division II.

Stefan Bemström förlänger med SSK. Åtminstone en som har kvar sitt hjärta för sportklubben och som inte lockades av Malmös sedelbuntar!

Apropå Malmö, så ska förre KRIF-spelaren Robert Burakowsky (ni vet han som blev ”skadad” mitt under säsongen, gick under jordens yta men som absolut INTE var osams med vare sig tränare eller medspelare) börja träna MIF:s P-96:or. Burra har inte setts till sedan i januari månad – inte förrän nu alltså, då han alltså helt plötsligt dök upp i Malmö för att inleda en ny karriär som tränare för 15-åringarna..

Visby/Roma la beslag på seriekollegan Skövde IK:s store center Victor Enmalm. Dalmasen, fostrad i Leksand, ses som ersättare för lagets bäste spelare i fjol, Oskar Lundberg, som lämnar för Tranås AIF (se tidigare inlägg) – en annan motståndare till oss kommande vinter.

Har fått en del pikar för att det inte händer så mycket  här på bloggen. Anledningarna till detta är framför allt fyra:
1) Mycket jobb.
2) Mycket hockey.
3) Bara ett par platser kvar att fylla truppen med, så det är ganska lugnt på VH:s silly season-front.
4) Den här förbannade värmen.


Vimmerby ljummet denna heta dag...

I dag började Mikael Mjörnberg, bloggare på hockeysverige.se, ta tempen på division I-lagens värvningar so far... Först ut var vår serie, division 1 E. Enda laget som beskrivs som "heta" är Mariestad, medan Vita Hästen, Skövde, Vimmerby och Tranås beskrivs som "ljumna". Kumla, Arboga, Grästorp, Mjölby och Sunne har han valt att kalla "kalla" än så länge.
Om Vimmerby skriver Mjörnberg:
”Som nykomling kommer Vimmerby ofrånkomligt att få slå ur underläge, men det är ingen svag liten aktör som tar klivet upp i ettan. Klubben har redan visat att man är med för att slåss på riktigt i och med sina aktioner på transfermarknaden. En av de viktigare sakerna för en stark nykomling är att ha sett om sitt hus på målvaktspositionen (se bara på Grästorp med Pierre Svensson ifjol), det är precis vad Vimmerby har gjort. I Calle Brattenberger, som man hämtade från Pantern, får man en rutinerade burväktare som är långt ifrån någon stjärna, men som är precis så division ett-stabil som en nykomling som Vimmerby är i behov av. Att man dessutom lyckats locka hem Jim Nordh från Oskarshamn gör så klart inte saken sämre. Ett varningensfinger också för Gustav Elfving. Den Troja-fostrade forwarden sprutade ur sig poäng i division två ifjol och kan med mycket istid i Vimmerby komma att utvecklas väldeliga.”
Läs hela inlägget här.

Apropå värvningar. Seriekollegan Tranås gjorde i dag klart med vasse rightforwarden Oskar Lundberg från Visby/Roma. I fjol gjorde Lundberg 41 poäng på 34 matcher i division I för gotlänningarna. Bra nyförvärv!


Vad gör du nu för tiden...?

Det har sannerligen runnit en del vatten under broarna!
Vad gör egentligen alla gamla VH-spelare nu för tiden?
Vilka minns vi bäst och vilka hade vi nästan glömt bort?

Jag ska direkt säga att nedanstående är långt ifrån en komplett lista. Många av de lite äldre klassiska VH-namnen som Sassa Sand, Balle Hultgren, Djuse, Janne Modigs, Massa, Bullen, Christer Karlsson, Skännestigarna, Lasse Johansson, Claes Arvidsson, Krille Ström, Janne Boda, Myggan, brödratrion Carlsson, Hulta, Norellarna m fl saknas, men någonstans fick gränsen dras. Framför allt minns vi ju dessa så djupt i alla fall...;-)

Det var ändå väldigt roligt att börja inventera gamla laguppställningar. Några spelare är fortfarande aktiva, många namn hade man nästan glömt bort men framför allt slås man av vilken plantskola Vimmerby Hockey är. Kolla den första listan - så såg det ut med VH-fostrade spelare i förskingringen den gångna säsongen. Några av dem har vi ju fått hem till den här säsongen. Drömmen är att på sikt kunna vara ett alternativ att vända hem till för varenda en av dem. Vilket lag!

Läs igenom, minns, dela med dig av dina minnen och skicka in de namn som jag har glömt. För sådana finns det säkert en hel del.


Vimmerbyfostrade spelare i andra klubbar den gångna säsongen:
Christoffer Thörngren, Tingsryd J18/J20
Sebastian Nilsson, Växjö
Richard Carlsson, Huddinge
Linus Hultström, Linköping J20 (Oskarshamn)
Oscar Carlsson, Tingsryd J20
Robert Davidsson, HF Linköping
Jakob Karlsson, Olofström
Simon Petersson, HV71 J18
Marcus Modigs, Linköping J20
Tobias Jonsson, HV71 J20 (Oskarshamn)
Eric Karlsson, Linköping J18
Sebastian Hellman, Ulricehamn
Jesper Karlsson, Mörrum J20
Jim Nordh, Oskarshamn (Vimmerby)
Patrik Bengtsson, Linköping J20 (Vimmerby)
Andreas Rundgren, Linköping J20 (Vimmerby)

F.d. VH-spelare som fortfarande är aktiva (div II eller högre):
Ludovic Garreau, Avignon, Frankrike
Robin Elmelo, HC Dalen
Rickard Bergström, Åkers Hockey
Sergejs Cubars, Hvidovre, Danmark
Håkan Alm, Karlskrona (Kallinge/Ronneby)
Calle Brattenberger, Pantern (Vimmerby)

Nuvarande Västerviksspelare som har spelat i Vimmerby:
Niklas Heed, Simon Frisk, Fredrik Bertilsson, Filip Jillehed, Tomas Jörbrink, Philip Skännestig, Tobias Ulvbane.

Varvat ner eller lagt av (Vh-killar de senaste åren samt ett gäng utsocknes tidigare legender/sköna namn/minnesvärda figurer):
Andreas Malmunger, Tobias Jahr, Fredric Jaensson, Anders Kostenius, Alexander Johansson, Johan Hermansson, Emil Franzén, Andreas Zukiewicz, Fredrik Svensson, Oscar Bengtsson, James Mattsson, Patrik Nilsson, Kim Wickström, Richard Gustafsson, Peter Gustafsson, Simon Svensson, Jonas Levin, Tim Dickinson, Kristoffer Johansson, Mattias Holm, Viktor Höglund, Kim Lindman, Petter Adolfsson, Andreas Schultz, Kevin Adam, David Jonsson, Andreas Ahlstedt, André Nordström, Mathias Olsson, Lasse Ten Sietoff, Ricky Gustavsson, Janne Heiska, Viktor Johansson, Rami Lehtilä, Tobias Randow, Magnus Sjöström, Daniel Strid, Tobias Johansson, Magnus Niklasson, Robert Sundberg, Yuri Krivokhiza, Kristofer Lindh, Thomas Larsson, Aleksandrs Ankudinovs, Pekka Peltola, Aigars Razgals, Christer Trybom, Deryn Fersovich, Fredrik Green, Andreas Öst, Niklas Czarnecki (f.d. Helgesson), Johan Örnsved, Gabor Csomortani, Marcus Hägg, Jacob Sundell, Robin Jillehed, Bill Dohaney, Edgars Rosenthals, Christian Johannisson, Mattias Nilsson, Anders Nilsson, Göran Söderberg och säkert många ytterligare, som jag har missat eller glömt.
 


Luleå nästa för Robin Bergström

I vintras, när vi hade som mest skador, skrev Vimmerby Hockey ett tvåmånaderskontrakt med Robin Bergström, forward från Falun. Efter jul spelade Robin sedan med Tranås i division I. Nu har han gjort klart med klubb för den kommande säsongen och det blir division I-laget Luleå Rebels som får ta del av Bergströms tjänster.

I veckan landade också Västervik sin nästa värvning. Björn Keller (17 poäng på 30 matcher med Limhamn i division II den gångna säsongen) signade ett ettårskontrakt med VIK, som har siktet inställt på en snabb återkomst till division I. Keller flyttade till Västervik härom månaden, sedan hans flickvän hade fått jobb där.


RSS 2.0