"Vimmerby var precis så bra som jag trodde"

Jag kan inte bestämma mig för vilket jag är mest imponerad av. Att Vimmerby vann med 5-2 mot Skövde, eller sättet som man gjorde det på? För det var nämligen inget snack om saken. Ett otroligt disciplinerat försvarsspel kombinerat med glödande skridskoåkning och effektiv offensiv blev för mycket för gästerna från Skaraborg.

”Vilken trevlig match och vad bra ni är. Ni vann fullt rättvist och det skulle förvåna mig mycket om ni inte är ett av lagen som går till Allettan”.
Anders Spaaks polare, tillika Skövde IK:s förre ordförande, Göran Strid, var imponerad av vad han fick se i Vimmerby ishall i kväll.

Pratade med Skövdes tränare, Anders Lundström, efter matchen:
”Vi gör väl ingen jättematch. Samtidigt var Vimmerby precis så bra som jag trodde. Jag tycker att vi öppnar starkt och kontrollerar den första perioden. Sedan orkar vi inte riktigt hålla koncentrationen, utan blir för ivriga och tar fel beslut. Deras 3-2-mål var tungt för oss. I tredje perioden försvarar sig Vimmerby mycket bra och vi kommer inte till några riktiga lägen. Vi hamnar konstigt positionsmässigt i banan, blir ostrukturerade och verkar inte ha lika stor vilja att vinna som skridskostarka Vimmerby hade.  Det var ingen katastrofal insats från vår sida, även om jag hade hoppats att vi skulle vara bättre”.

Tvåa i serien bakom Vita Hästen. Det ser ju bra ut, so far. På onsdag kommer Hästen på besök till Vimmerby ishall. Nog borde vi komma över 1000-strecket på läktarna då (723 pers i kväll)?

VH-tränaren, Anders Spaak, tyckte så här om kvällens match:
”Vi gör en jättebra insats. Framför allt är jag stolt över killarnas arbetsinsats och sättet som vi vinner på. Återigen visar vi att vi är riktigt bra tränade. Defensivt är vi stabila och jag tycker inte att de skapar speciellt mycket på oss. I fjol i tvåan hade vi 90 % puck och kunde göra lite som vi ville, nu bevisar vi att vi även är bra i spelet utan puck. Nu får vi inte slå oss på bröstet och tro att det kommer gå lätt framöver, utan i morgon väntar en tuff träning. Vi kan köra hårt nu – mentalt klarar vi det och fysiskt svarar killarna jättebra på det.”


Kvällens övriga matcher:

Mjölby-Vita Hästen 2-4 (0-0, 0-1, 2-3)
Vita Hästen avgjorde med två mål under de sista dryga två minuterna. Skotten vann gästerna med 34-24 och 737 personer tittade på.

Grästorp-Gislaved 3-2 e. str. (2-1, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Gislaved tog sin första poäng, men det var hemmalaget som kunde kamma åt sig bonuspoängen efter straffar. 448 åskådare fick se Jonas Lönn avgöra i den åttonde straffomgången. Skott: 34-32.

Arboga-Kumla 3-2 e. förl. (0-0, 1-0, 1-2, 1-0)
Tydligen var inte Håkan Åhlunds Kumla ett dugg mer taggat till den här matchen än vad man var mot Vimmerby senast - trots att man i kväll ska ha ställts mot ett bättre motståndarlag. Kumla förlorade med 3-2 efter förlängning, sedan hemmalagets Martin Lind avgjorde två minuter in i densamma. 35-28 i skott inför 273 personer.

Tranås-Mariestad 0-2 (0-1, 0-1 0-0)
Mariestad har fått upp ångan. I kväll vann man med 2-0 i Bredstorpshallen i Tranås inför 503 åskådare. Återigen visade Eddie Davidsson upp sig från sin bästa sida och assisterade till båda målen. Skotten slutade 29-22 i gästernas favör.


Kommentarer
Postat av: R.J.

Sjukt starkt. Är ni verkligen så här bra som ni var i kväll VH???

2011-09-28 @ 23:20:34
Postat av: Naken-Janne

Vi ska kanske inte fladdra i väg å tro att de här kommer gå hur lätt som helst men de e ju faktiskt så att vi har slagit de som ligger trea, fyra å åtta i serien. Mariestad har bara förlorat mot oss å Skövde har förlorat mot oss å Vita Hästen. Bra jobbat gubbar.

2011-09-28 @ 23:26:38
Postat av: RRC

Ja, det är väl bara att gratulera (även om det tar emot). Serien är lång, men Vimmerby har onekligen startat på ett övertygande sätt. Det riktigt

Sp(r)aakar!!!

2011-09-29 @ 08:13:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0