Förlust trots stort spelövertag

Vimmerby förlorade kvällens träningsmatch borta mot topplaget i D-serien, Nyköping, med 5-2 (3-1, 1-0, 1-1), men vann skotten med 48-23. Man ska väl inte dra allt för stora växlar av detta, men spelmässigt gav matchen trots allt många positiva besked. Resultatmässigt då? Nej, inte alls bra! Återigen – svagt i egen zon och ineffektivt framåt.

 

37-9 (19-5 och 18-4) i skott till Vimmerby i de två sista perioderna. Men vad hjälper det när Nyköping under den här tiden gör två mål och Vimmerby bara ett? Inte bra!

 

VH parkerade i Nyköpings zon i de två sista perioderna men förlorade ändå dessa 40 minuter med 2-1. Bakåt håller det inte (2 mål insläppta på 9 skott) och framåt duger det inte heller (1 mål gjort på 37 skott). Samtidigt var Johan Svensson i Nyköpings-kasssen grym. Att det stod 3-1 till Nyköping efter den första perioden är dock inte mycket att säga om.

 

Finns dock ett par Vimmerby-pöjkar som verkligen har utmärkt sig i kväll. Linus Hultström gjorde både 1-0 och 4-3 för LHC i segermatchen (5-4) mot HV71 inför ett fullsatt (8500 pers) Cloetta Center. Grymt! Och Christoffer Törngren satte 6-1 till Tingsryd mot Malmö (vinst 6-4) i Allsvenskan.

 

Simon Mitman förlängde i dag med Västervik. Ett mycket glädjande besked – lika mycket statusmässigt som viktigt för laget. Kan inte se nåt annat än att förstaplatsen i Fortsättningsserien kommer att stå mellan VIK och Tranås. Arboga och Kumla då? Nja?

 

Men som Nyköpings tränare sa inför matchen: "I en sådan här match är inte resultatet ett dugg viktigt".

 

.


Kommentarer
Postat av: Danne

Med tanke på att merparten av laget drabbas av vattenskalle efter varje vinst så var det nog bra med förlust idag. Det borgar för en bra insats på onsdag.
Forza VH

2012-12-29 @ 00:10:38
Postat av: vikke

så gött att ni åkte på stryk

2012-12-29 @ 07:37:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0