Samlade men ostrukturerade tisdagstankar

Har för en gång skull egentligen inga synpunkter på bragdguldet. Känns som en hyfsad prestation i just triathlon att först ta ett OS-silver och sedan ett par månader senare bli matförgiftad på kvällen, kliva upp på morgonen och därefter sopa hem VM-guldet.

 

Härom veckan värvade man en av Allsvenskans mest välbetalda spelare, Conny Strömberg. Och idag har man inga pengar kvar. Så nu begär Tingsryds AIF en kommunal borgen på två miljoner kronor (utöver den halvmiljonen i rabatt i hallhyra, som man tidigare har fått) för att överleva och berättar dessutom att den likvida situationen gör ”läget högst akut”.  Ehhh… Okej?

 

Sålde nyligen snöslungan till polar´n, för att det aldrig blir hårda vintrar här längre. Jo, just det! "Spösnöar" här nu så att det formligen vräker in under takpannorna.

 

I sin ansökan till Tingsryds kommun skriver förresten TAIF:s styrelse bland annat:
”Vi har i dagsläget en mycket dålig likviditet som gör läget högst akut. Ett kommunalt borgenslån är för dagen enda möjligheten att driva klubben vidare. Vårt hopp står till politikerna i Tingsryds kommun, värdesätter ni det föreningen tillför, vi hoppas ni ser möjligheterna och inte bara problemen”.
Skön strategi att överlåta ansvaret på kommunens goda (eller dåliga) samvete.

 

Schweiz-Singapore 35-0 i innebandy-VM för herrar. Sverige-Danmark 28-27 i handbolls-VM för damer. Har ungefär lika svårt att värdera de båda matcherna. Ungefär lika svårt som det är att värdera guld-seglarna i OS, som tyckte att de borde ha vunnit bragdguldet.

 

Vimmerby -Tranås och Mariestad-Västervik i morgon. Känns som att de där ödesmättade nagelbitarna aldrig tar slut. Läge för 6-0 i poäng för VH och VIK i morgon?

 

Häromdagen var det lugnt på twitter hela förmiddagen. Sedan ser man helt plötsligt att det har rasslat in 20 tweets på typ en minut. Då anar man att det är Uffe Bodin, Viktor Allvin och Micke Rosell som är igång. Mycket riktigt.

 

Den sympatiske Petter Northug menade att han förlorade två tiondelar per stavtag på att ha tagit Björgens (?!?!?!) fem centimeter kortare stavar i jaktstarten i söndags. Nu får någon matematiker rätta mig, men blir det då inte så här ungefär:

60 stavtag per minut (snitt) = 12 förlorade sekunder per åkt minut

12 förlorade sekunder per minut med ett lopp på 40 minuter = 440 sek på hela loppet

Han förlorade alltså ungefär åtta minuter på den här fadäsen. Och ändå vann han. Så egentligen har han alltså gjort världshistoriens överlägset mest sanslösa lopp? Ursäkta, men vad piper han om?

 

Eric Johansson avgör i morgon också (om förkylningen hinner gå över och han kan spela). Kom ihåg var du läste det först!

 

Men å andra sidan. Vad är en bragd? Att hämta upp 0-4 till 4-4 mot Tyskland i en fotbollsmatch? Att vinna VM-guld i triathlon efter att att skitit och spytt det halva dygnet närmast tävlingsstart? Att ens kunna spela bordtennis när man är gravt handikappad och sedan dessutom vinna den största tävlingen som går? Jag vet inte! Det enda jag kan tycka är att alla höga röster, som dissar än det ena och än det andra, allt mer går åt att hylla sportsliga framgångar framför bragder. Det finns massor med svenska sporstliga insatser, som man ska vara full av beundran över detta år. Men vilka av dessa är egentligen  bragder?

.


Kommentarer
Postat av: Vikare

Trodde aldrig jag skulle säga detta men i kväll håller jag på Vimmerby! Krossa Tranås!

2012-12-05 @ 18:43:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0