VIK-duo lämnar laget omedelbart

Kristian Westerman har varit en av Västerviks bärande spelare i närmare tio säsonger. Men nu är motivationen slut och han väljer att lägga skridskorna på hyllan med omedelbar verkan. Det är väl ingen hemlighet att Wesslan inte har varit helt nöjd med den defensiva rollen i tredje- och fjärdekedjan, som han mestadels har tilldelats. Med sina plus sju tillhör han en av topparna i laget i den statistiken.

Och en olycka kommer ju sällan ensam. Samtidigt meddelar nämligen VIK:s Modofostrade back, Tobias Lundqvist, som anlände från Kungälv till den här säsongen, att han omgående bryter kontraktet och flyttar hem till Örnsköldsvik. Det ska vara personliga skäl som har fått honom att fatta det beslutet.

Lägg därtill att de båda värvningarna från Borås, Sebastian Owuya och Simon Mitman, har kontrakt som upphör i och med att VIK inte tog sig till Allettan och att det ännu är oklart hur det blir med dem.

Förlusten av VIK-ikonen Westerman är självklart den som svider hårdast av dessa båda. Även om han som spelare kanske har sina bästa år bakom sig, så utgör han mycket av lagets ryggrad med sin erfarenhet, klubbkänsla och pondus.

Förlusten av Lundqvist är olycklig så till vida att laget nu endast har sex backar under kontrakt.

Å andra sidan har ju sportgruppsduo Lind/Stolt tidigare visat sig kunna fylla luckor i truppen med högkvalitativa nyförvärv. Först på arbetsschemat står nu dock att försöka behålla och förlänga kontraktet med duktige Sebastian Owuya, som å andra sidan inte lär sakna anbud från Allettan-klubbar.

 

Det rör på sig även hos VH:s kommande seriekollega i Allettan, Kristianstads IK. Lagets megarutinerade och fysiske forward, Jens Svensson, har gjort sig känd för mycket – inte minst för att ha ett osedvanligt ont öga till Karlskrona HK. Nu lånar Kristianstad ut honom i ett par matcher. Till just allsvenska KHK…

 

Nu har också bloggare och skribenter runt om i södra Sverige börjat avge sina tips inför Allettan. Vega och Winnfield på gummitrissan.bloggo.nu är inte alls överens om Vimmerbys kapacitet. Winnfield placerar Vimmebry sist, medan Vega tror på en femteplats, med möjlighet att klättrra ytterligare någon eller ett par placeringar. Du läser deras blogg här.

 

Västerviks Tidningens Kenny Wiis på twitter:

”Så här slutar Allettan södra: 1) Vita Hästen 2) KRIF 3) Olofström 4) Kristianstad 5) Mörrum 6) Vimmerby 7) Skövde 8) Mariestad”.

 

I snökaoset står VH-spelare och säljer korv på Vimmerby Marknad i dag. Robin Ekström lyckades med konststycket att släcka glöden. Eder bloggaren med son fick istället åka hem och fixa lunch själva.

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0