Orrsten lämnar Arboga för Allsvenskan

IFK Arboga, serieledare av division 1 E, tappar sin överlägset klarast lysande stjärna. Fredrik Orrsten, i toppen av ettans poängliga och som snittar närmare två poäng per match i år (har legat på en pinne per match med Örebro i Allsvenskan de två senaste säsongerna), skrev i kväll på för Bofors (eller vad de nu heter). Blytung förlust! Vore intressant att se:
1) Hur det kontraktet var utformat?
2) Hur mycket monedas Arboga fick för det?

Dock är man inte avundsjuk på den stackars klubbrepresentant som tvingas förklara för fansen, så här inför slutspurten av ettan samt inför kommande kvalmatch till det allsvenska play off-spelet, varför man släpper (alt tvingas släppa) superstjärnan.

.

Några friska, en ny sjuk

Eric Johansson, Robin Ekström, Emil Georgsson och Joacim Hedblad är alla på bättringsvägen. Samtliga tränade i kväll och kommer att spela i morgondagens hemmamatch mot Mariestad.
Även Johan Andersson var på is i dag för första gången efter sin skada. Tränare Spaak räknar med att han kommer att kunna vara redo för matchspel igen efter uppehållet.
Ny på sjukskrivningslistan är Jesper Olsson, som med all sannolikhet inte spelar i morgon kväll.

"Även om en play off-plats känns avlägsen, så sätter vi hela tiden upp nya mål. Självklart siktar vi på att vinna resterande matcher. Ett annat mål är att bli näst bästa lag från E-serien och gå förbi Skövde och Mariestad. Om vi kan slå Mariestad i morgon, så är det inte omöjligt att vi dessutom kan snitta en poäng per match i Allettan. Killarna har redan gjort det enormt bra. Skulle vi, som nykomlingar, lyckas att snitta en pinne per match så är det en fantastiskt insats", sa VH-tränaren Anders Spaak när jag pratade med honom i kväll.

.

Vågad värvning av Västervik

Bara timmar kvar till transferfönstret stänger. Och visst har det börjat hända lite denna dagen D.

Häromdagen fick den AHL-meriterade backen, 31-årige Jason Beckett, sparken från Kallinge/Ronneby på grund av disciplinära skäl. I dag blev han istället klar för Västerviks IK, som har klargjort att de vill ha in en eller två nya backar innan fönstret slår igen. En minst sagt vågad värvning... Kan nog bli lite vad som helst av det, men vi håller tummarna. Att han gott och väl har de kvaliteter som krävs står utom att tvivel. Ska bli sjukt spännande att följa VIK:s väg mot och i kvalet till ettan.

För två säsonger sedan spelade finske backen Tuomas Gärdström med Motala i division 2. Efter ett par säsonger hemma i Finland, återvänder han nu till Sverige. IK Pantern i den södra ettan blir ny klubbadress.

Näste man att lämna Skövde IK blir 21-årige backen, Anton Lindgren. Anton, som är fostrad i Skövde och har spelat där under hela sin karriär, är klar för seriekollegan Kallinge/Ronneby IF. Där är han tänkt att ersätta Jason Beckett.

.


Boros värvningsbomb tyngst av alla

- Åkers/Strängnäs forward Daniel Despotovic till Asplöven?
- Kristianstads forward Marcus Waldehagen till Asplöven?
- Kallinges Jason Becket (som kommer att lämna Blekingeklubben) till… Ja, vad ska vi tro? Björklöven, kanske?
Mycket surr kring de norra Allettanlagen i kväll.

Och apropå det. Vad som är klart är att Växjö HC:s/Skövde IK:s 19-årige back, Isak Ahrling, avslutar säsongen i moderklubben Björklöven.

Division 2-laget Boro/Vetlanda landade ett blytungt nyförvärv i kväll. 36-årige backen Nicklas Rahm (300 matcher med HV71 och Frölunda i Elitserien, ett SM-guld samt de två senaste säsongerna i Allsvenskan med Växjö) blev klar i dag. Efter att ha snittet 0,5 pinne per match samt varit assisterande kapten i Växjö i fjol, la Nicklas skridskorna på hyllan. Sedan dess har han dock hållit igång och tränat en del med Växjös juniorer. Nu gör han alltså comeback som Boros supporterspelare i satsningen på division 1.Wow! Kanske läge att besöka Borohallen för första gången sedan Ridderwalls, Maskens, Acke Jonssons, Mäkitalos och Ivan Hansens dagar?

Sista dagen för övergångar är i dag, 31 januari. Märks det?

.


Olofström för svårt för sargat VH

Olofströms IK-Vimmerby Hockey 6-1 (1-0, 2-1, 3-0)
1-0 (09.41) Timothy Crowder (Joakim Sydegård, Adam Peter)
2-0 (24.29) Emil Lundqvist (Timothy Crowder, Thomas Fahlqvist), sp 5/4
2-1 (26.43) Björn Jonasson (Patrik Bengtsson, Jim Nordh)
3-1 (28.17) Andrew Fournier (Emil Lundqvist, Thomas Fahlqvist), sp 5/4
4-1 (44.42) Joakim Sydegård (Timothy Crowder, Adam Peter)
5-1 (51.57) Joakim Sydgård (Timothy Crowder, Adam Porshammar)
6-1 (59.54) Daniel Pettersson (Sean-Michel Sunnqvist, Jakob Karlsson)

Skott:34-18 (12-1, 11-6, 11-11)
Utvisningar, Olofström: 3x2 min. Vimmerby: 7x2 min.
Publik: 1 081

Första perioden:
Under den första perioden handlade det i stort sett om Olofström mot Vimmerbys målvakt, Calle Brattenberger. Calle har varit ruskigt bra och har räddat laget från ett större underläge. När Tim Crowder blev snyggt framspelad i mitten av den första perioden, kunde han dock inte stå emot längre. Skottstatistiken 12-1 talar sitt tydliga språk. Vimmerby är helt fokuserat på försvarsspel – man spelar enkelt och försöker dra ner tempot. Det enda som liknade chans för VH, var då Jim Nordh och Björn Jonasson kom 2 mot 1, men tyvärr åkte man offside.
Vimmerby inleder den andra perioden med numerärt överläge i ungefär en och en halv minut.

Andra perioden:
3-1 efter två perioder. Lagen bjuder verkligen inte på något skönspel. Den andra perioden är dock betydligt jämnare och Vimmerby har fått ner matchen i riktigt lågt tempo och tätar till i mittzon. Fortfarande har hemmalaget stort puckinnehav men Vimmerby har haft flera farliga chanser (utöver Björn Jonassons mål), som man tyvärr har bränt. Bland annat missade Jonasson öppet mål, man har haft ett skott i stolpen samt ett missat friläge.


Tredje perioden:
Den tredje perioden blev en ganska avslagen tillställning, där OIK kunde göra ytterligare tre mål. Det sista kom med sex sekunder kvar att spela.
På det hela taget en helt odiskutabel hemmaseger. Dock en eloge till VH-spelarna som stred tappert utifrån de förutsättningar man hade den här matchen.

.


Kraftigt försvagat Vimmerby i eftermiddag

Vimmerby Hockey har under morgonen drabbats av flera blytunga återbud. Bland annat har hela förstakedjan (Hedblad, Georgsson och Ekström) insjuknat i influensa. Dessutom saknas Eric Johansson, Jonas Ström, Johan Andersson och Andreas Rundgren.

Tränare Anders Spaak:
"Det är inte något att göra åt. Min telefon började ringa vid klockan åtta i morse, men vi skrapade ihop de spillror som fanns kvar och åker till Olofström med starkast möjliga lag. Det här ger chansen för andra spelare att kliva fram istället. Men självklart kan man inte sticka under stol med att truppen tunnas ut. Efter att ha spelat två tuffa matchen på tre femmor, hade vi sett fram emot att kunna mönstra åtminstone fyra ytterforwardspar i dag, men så blev det inte. Vi kommer dock sälja oss dyrt och på den här nivån kan man inte stå och falla med några enskilda spelare."

Vimmerbys lag:

Målvakter:
Calle Brattenberger och Robin Andersson.

Förstafemman:
Christian Widéen - Jacob Isaksson
Petrus Olivestam - Andreas Lundgren - Martin Modigs

Andrafemman:
Emil Wahlberg - Patrik Bengtsson
Jim Nordh - Jesper Olsson - Björn Jonasson

Tredjefemman:
Martin ågren - Alexander Andersson
Simon Casselstrand - Pierre Gustavsson - Marcus Schelin

Extraspelare:
Pelle Ström och Rasmus Davidsson.

I hemmalaget Olofström saknas Eric Prezpiorka, Thomas Svärdström och avstängde Alexander Karlsson.

Inför eftermiddag, IKO-ekonomi och SM-vecka...

Här kan du läsa vad fyra av landets division 1-experter tror om eftermiddagens match mellan Olofström och Vimmerby:
http://www.dragskott.blogspot.com/2012/01/dragskottnu-tippar-sondagens-matcher-i_9181.html
http://bloggomhockey.blogspot.com/
http://blogg.liviomonas.se/
http://www.nsd.se/blogg/bloggare.aspx?blogg=4873812

Fantastisk denna SM-vecka i Östersund, som SVT hårdbevakar. Här har man kunnat se allt från skidorientering och taido till styrkelyft, squash och snöskoter. Just nu sänder man exempelvis 10 000 meter masstart skridsko för herrar. Själv väljer jag istället att kolla när den nymålade väggen i källaren torkar.

Först Borås, Nybro och Skövde. Nu är det visst Oskarshamns tur att ligga lite skrynkligt till med ekonomin. Klubben gick in i den här säsongen med ett underskott på 1,3 miljoner. Om skulden inte är reglerad senast den siste april, kommer IKO (som i dag spelar på dispens - inte elitlicens) att tvångsdegraderas och därmed kastas ut ur allsvenskan. Och det verkar tyvärr inte direkt ha blivit bättre under innevarande säsong.
IKO har, enligt sina egna noteringar, omkring 900 000 kronor i förfallna fakturor till Oskarshamns kommun, främst kopplade till Arena Oskarshamn.
För att komma till rätta med bekymren vädjar nu klubben till kommunen att avskriva dessa skulder.
”Jag har svårt att se att föreningen skulle överleva en tillvaro i division 1 med de skulder som finns. Enda utvägen skulle kort och gott bli konkurs”, säger klubbchefen Martin Svensson.
Barometern/OT har en utförlig artikel på sin hemsida. Läs den här.

Undrar hur många biljetter man hade sålt till Karlskrona seriefinal mot Vita Hästen, om man hade haft obegränsad publikkapacitet? 6000? 8000?

Jäklar vilken viktig Allettan-omgång i eftermiddag för vissa av lagen. Kristianstads bortamatch mot Skövde har lite av ödeskaraktär över sig. Förlust där, samtidigt som Kallinge slår Mariestad borta, så är nog topp fyra cementerad. Å andra sidan: Säg att Kristianstad och Mariestad vinner, samtidigt som Vimmerby skräller mot Olofström. Då har vi lag tre till och med sex inom två poäng.


Pekingmedia om VH-VH

Missade du vad som hände eller vill du helt enkelt bara friska upp minnet? Här är NT-reportern Johny Daaghs eminenta liverapportering från matchen mellan Vimmerby och Vita Hästen.

Och på Vita Hästen Play hittar du några rörliga "highlights". Bland annat Jesper Olssons kvittering till 2-2.


.

Spaak nöjd med kvällens insats

VH-tränaren, Anders Spaak, efter kvällens match:

”Till att börja med ska vi erkänna att vi möter ett förbannat bra lag i dag. Det syns i flera situationer att Hästens spelare har varit med på den här nivån tidigare. Samtidigt tycker jag att vi har lyft oss flera nivåer sedan Allettan drog igång. Med de skador och sjukdomar som härjar i truppen, så har vi tvingats köra med tre femmor i de båda senaste matcherna – två stentuffa matcher med bara en dags vila emellan – och det tar ut sin rätt. Jag tycker ändå att killarna gör det bra. I dag är vi riktigt på tå i den första perioden, är mediokra i den andra och gör så gott vi kan i den tredje. Dessutom kan man ju inte säga att vi har tur med domsluten. Jag tycker att han (domaren) fullständigt tappar kontrollen i tredje perioden och jag lider med en sådan spelare som Alexander Andersson. Han gör en kanonmatch och får sådana horribla domslut emot sig bara för att han är stor och stark. Nu ska vi försöka knäppa Olofström på näsan på söndag. Ytterligare en tuff match – den tredje inom loppet av fem dagar”.

.


Höglund och Eriksson i division 1 känns som slöseri

Sett över 60 minuter en rättvis seger för Vita Hästen. Laget är bättre än alla andra Allettan-lag på i stort sett samtliga punkter. Möjligtvis målvaktssidan undantagen. Första tio minuterna av matchen och sista perioden dock riktigt bra av Vimmerby.

Men att Vimmerby Hockey spelar ut de flesta lag under matchens första tio minuter, börjar vi vänja oss vid nu. Nästa säsong har dessa tio bytts mot 60.

Dråplig situation när en Vita Hästen-spelare med full fart brakar rakt in i 100 kilo stillastående Alexander Andersson. Hästen-killen faller som en fura och Alex åker på utvisning för interference. Förstår att Alex ballade ur och snackade (skrek) till sig matchstraff. Inte minst med tanke på den checking from behind in i sargen, som han åkte på i andra perioden, som kunde ha gått riktigt illa men inte resulterade i någonting.  Nä, domare Lindh och reslige Andersson tog nog knappast en öl ihop efter matchen. Det var nämligen fler situationer dem emellan än bara dessa två.

Spelmässigt har vi stundtals definitivt Allettan-kostymen på oss, men fortfarande är det emellanåt lite för ”blött” (som Spaak hade sagt). Man måste vara mer inne i skiten framför båda målen på den här nivån och man måste framför allt ta mer avslut. Å andra sidan är varje match lite av en utbildning för det här unga och talangfulla laget.

Dråplig situation nummer 2, när stundtals stapplige Hästen-backen, Joakim Petersson, under 20 sekunder checkades vildsint av Björn Jonasson. När Jonasson åkte och bytte, hoppade Petrus Olivestam in och tog över jagandet. Precis de två killarna som man vill ha i arselet under en halv minut. Petersson tog sig knappt till båset efter det bytet.

Ingen vidare debut för Shawn Snider (som bildade tredjekedja i Nyköping med Erik Planeby och Johannes Tornberg) i dag förresten. Seriefinalen mellan Wings Arlanda och Nyköping slutade 3-1 inför 307 personer i Pinbackshallen.

Får förresten mängder med frågor om just Shawn Snider. Anledningen till att jag inte har varit mer uttömmande om orsaken till hans flytt, är helt enkelt att jag inte vet mer än någon annan och att det helt enkelt inte finns någon annan anledning än vad som tillkännagavs i Vimmerby Tidning och på hemsidan i dag. Nyköping ställde en förfrågan till Vimmerby om Shawn, som Vimmerby accepterade och som Shawn också ställde sig positiv till (han ville gärna öka chanserna att förlänga säsongen). Dessutom handlade det om en bra affär, rent ekonomiskt, för VH + att ledningen ansåg att vi rent sportsligt klarar oss bra i alla fall. Så nej, det finns ingens schism eller några andra konstigheter bakom övergången.

Vita Hästen skapade en hel del i dag, så fyra mål är inte på något sätt missvisande. Men målen de fick göra känns så där typiska för ett lag med flyt (vilket ju självklart är något man förtjänar, inte något man får). Två returer där Hästenspelare får pucken på bladet helt soprena framför målet och nästan hinner ta en fikapaus och ändå kunna raka in returen i öppet mål, ett stolpe in och en hög fladderpuck som tar en Vimmerby-back i bröstet och styrs ursnyggt och otagbart in bakom Bratten.

Lite darrig vid Hästens andra mål, annars var VH-keepern Calle Brattenberger riktigt bra. Petrus Olivestam, Jesper Ohlsson, Jim Nordh, Emil Georgsson och Björn Jonasson - fem karaktärer med stort hjärta och stort kunnande – tillhörde de bättre VH-spelarna i kväll. VH Ultras dock bäst, som vanligt...

Att spelare som Henrik Höglund, Marcus Eriksson, Mike Beck, Mikael Alba och Erkgärdsarna spelar i divison 1 känns ganska ondöigt. Ja, lite som slöseri med kapacitet. Å andra sidan tror jag inte att de gör det nästa säsong. För då blir det nog Allsvenskan – förmodligen med Vita Hästen.

Kul att sitta vaken till halv tre bara för att hämta 17-årige sonen och hans kompisar på Metropol i Hultsfred. Hardcoregänget från Trosa, Adept, lirar just nu och är (enligt sms-rapporterna) helt ok.

Tänkte skriva något mer om domare Ulrik Lindh, men jag förmår inte att skriva ner domarinsatsen för tredje matchen i rad. Om jag säger så här, rent generellt, istället: I division 2 förra året klagades det en hel del på "de randiga" och vi var många som innerligt såg fram emot att även domarstandarden skulle höjas minst en nivå till den här säsongen. Jo, tjena...!

.


Spaak tror på seger mot Hästen

VH-tränaren, Anders Spaak, inför kvällens "enkronasmatch" mot Vita Hästen:

"Som vanligt, både tror och hoppas jag att vi ska vinna. Jag tycker att vi börjar anpassa oss till Allettan och att vi allt som oftast är på den nivå där vi bör vara. Innan onsdagens förlust mot Karlskrona tog vi ju poäng i tre raka matcher. Mot Karlskrona gjorde vi en klart godkänd insats mot ett bra lag. Fortfarande måste vi bli tuffare både framför vårt eget mål och framför motståndarmålet samt trycka fler puckar på mål".

Vimmerbys laguppställning:

Målvakt:
Calle Brattenberger

Förstafemman:
Christian Widéen - Martin Modigs
Joacim Hedblad - Emil Georgsson - Robin Ekström

Andrafemman:
Emil Wahlberg - Patrik Bengtsson
Jim Nordh - Pierre Gustavsson - Björn Jonasson

Tredjefemman:
Alexander Andersson - Martin Ågren
Petrus Olivestam - Jesper Olsson - Simon Casselstrand

Extraspelare:
Robin Andersson, Marcus Schelin, Pelle Ström och Rasmus Davidsson.

.

Lite inför kvällen

VH blev nollat av Karlskrona i onsdags. Och det är bara ett lag till som har lyckats med det den här säsongen – Vita Hästen. Å andra sidan är Vimmerby det enda lag som har tagit tre poäng mot suveräna serieledarna under säsongen – och det var då VH och VH möttes i Vimmerby ishall senast. En del prestige och viktiga poäng på spel i hallen i kväll. Nedsläpp 19.00 och det är FRI ENTRÉ!

I går kväll blev det klart att supporterspelaren Shawn Snider lämnar Vimmerby Hockey. Ny klubbadress blir Nyköping, där han gör premiär redan i kväll.

Liksom Vimmerby, har Vita Hästen problem med en del skador och sjukdomar. Frågetecken för Henric Tång (sjuk) och Henric Höglund, som fick en smäll på knäet i onsdagens segermatch mot KRIF. Ingen av dem tränade i går. I Vimmerby saknas skadade Jonas Ström, Johan Andersson och Andreas Rundgren. Eric Johansson är fortfarande sjuk och spelar inte heller.

I övrigt en riktigt spännande omgång: Kristianstad-Mariestad, KRIF-Olofström och Skövde-KHK.

.


Sjukt spännande i Fortsättningsserien

Glädjande att Grästorp ångar på i fortsättningsettan. I kväll vann man med 3-2 borta mot Kumla. Spaaks gamle pöjke (som fortfarande ligger under kvalstrecket till tvåan) har nu ändå bara två poäng upp till Mjölby, tre till Kumla och fyra till Tranås. Visserligen vann TAIF borta mot Arboga i kväll, men jag kan ändå inte se hur Arboga ska kunna tappa serieledningen. Sex omgångar är kvar.

Skulle inte förvåna mig ett dugg om det skiter sig för Makalösa Mjölby till slut. På söndag möts Grästorp och Mjölby i en sjuuuuukt viktig match. Seger för GIK där och Mjölby är på kvalplats.

Västervik åkte oväntat på dyngtorsk borta mot Värnamo i kväll. 6-2 blev siffrorna (Westerman och Ragnar Karlsson målskyttar). Samtidigt vann Tyringe med 5-4 över Boro och ryckte därmed i toppen. Fyra poäng skiljer mellan Tyringe och VIK. Värnamo skuggar två pinnar bakom Västervik.

Säger det igen. Det gäller för dessa tre lag att undvika Motala i den första kvalrundan. Om MAIF bara håller den ekonomiska näsan över vattenytan säsongen ut, så kommer de bli en otrevlig överraskning för flertalet lag i det långa kvalet till ettan.

Kul att möta Real Västervik och All Stars Tyringe i ett kval? Not! Bättre för division 1-lagen att se till att slippa det där.

På fredag är det dags för ny hemmamatch. Sponsorerna bjuder på fri entré och vi borde väl ändå kunna bli 1300-1500 på läktarna? Seger mot lipizzaner från Peking och vi är bara några enstaka poäng från play off.

Som sagt, hoppet är det sista som överger en…

Slut för i dag. Ska gå och hosta upp en lunga + kolla när Pepe får tokspel och stampar av Messi den andra handen.

.


Rättvis seger för Karlskrona

Vita Hästen har gjort det. I kväll gjorde Karlskrona det. Nollade Vimmerby Hockey, alltså. KHK vann rättvist med 4-0 - inte mycket att snacka om. Den första och den sista perioden var jämn, men KHK överglänste VH under de mellersta 20 minuterna. De båda lagens målvakter var bäst i respektive lag. Kenny Källström, Roger Wahlqvist och Jonny Ågren bra i KHK. Patrik Bengtsson riktigt stabil VH-back.

Den första perioden var jämn, men hemmalaget lyckades få in ledningsmålet med fyra minuter kvar. KHK hade mer puck och mycket avslut på mål, men Vimmerby var vassa i spelvändningarna.

I den andra perioden var sedan KHK det bättre laget.

MÅL 1-0. Framför allt var man ruggigt mycket effektivare i numerärt överläge, då man också gjorde ledningsmålet.

MÅL 2-0. 2-0 kom i spel 5 mot 4 efter drygt fem minuter av den andra perioden (det andra backmålet).

Strax därefter fick VH chans med en man mer, men skapade egentligen ingenting.

Karlskrona har ett spelmässigt övertag, samtidigt är VH ganska samlat i defensiven.

MÅL 3-0. Bates Battaglia får på något obegripligt sätt med sig pucken och lobbar pucken över Bratten. Tur? Ja! Snyggt? Ja, sjukt!

Farlig VH-chans precis därefter. Lite som matchen i Vimmerby. Karlskrona är effektivt och utnyttjar sina chanser, Vimmerby överarbetar i avsluten.

Ledningen är dock inget att säga om. KHK spelmässigt klart bättre.

Martin Ågren vräker upp pucken på läktaren och åker ut för puck out. Spel 5 mot 4 för KHK.
Dåligt pp av KHK. VH fulltaligt.

Händer inte mycket i slutet av den andra perioden.
Fullt rättvis hemmaledning.

Nu kör vi sista perioden.

4 minuter spelade av tredje perioden. Det händer inte mycket. Korta byten av VH för att höja tempot.

Karlskrona är ett oändligt mycket stabilare lag i kväll än vad man var i Vimmerby för ett par veckor sedan. Att den matchen slutade 3-7 kändes helt overkligt, att KHK leder den här matchen med tre mål är däremot fullt rättvist.

07.04 spelat. Tekning i VH:s zon.

Oorganiserat spel. Händer inte mycket åt något håll. Lagen spelar sig fram till halvchanser, men avsluten är inte helt bra.

Jättechans för VH. Inbrytning framför mål men Leinonen räddar.

Ännu bättre reduceringschans. 3 mot 1 och Georgsson hade helt öppet mål. Både Hedblad och Ekis jublade för mål, men Timo Leinonen räddade på något outgrundligt sätt. Sanslös sidledsförflyttning. Wow!

VH pressar på ganska bra nu. 11.42 spelat och tekning i Karlskronas zon.

Billig utvisning på KHK:s Anders Grönlund. Spel 5 mot 4 för Vimmerby. 13 minuter spelade.

Fyra minuter kvar och hur stabilt som helst för Karlskrona.

Två minuter kvar. Spel 4 mot 4.

MÅL 4-0. Vimmerby har lagt av. Christian Magnusson fick lyfta in 4-0 lite för enkelt i den sista minuten.

Sammantaget: KHK är lite större, lite starkare, lite vassare och lite tätare - numret större över hela banan, helt enkelt. Tycker ändå inte att siffrorna 4-0 riktigt speglar matchen. Vimmerby gör en ganska bra insats men hemmalagets seger är ändå odiskutabel.
Men oj, vad det det drar ihop sig i tabellen. Olofström slog F-segraren Kristianstad, som nu ligger riktigt pyrt till (fyra pinnar och usel målskillnad från play off-plats, med sex omgångar kvar att spela). Skövde vann Skaraborgsderbyt borta mot Mariestad (Fredrik Strid gjorde 4-2 i tom kasse med minuten kvar att spela). Mariestad är nu plötsligt under strecket, tre poäng bakom KHK. Att Hästen slog Kallinge är väl inte så förvånande. Även KRIF balanserar nu på en riktigt slak lina. Men vilken rafflande avslutning vi får av Allettan Södra.

Karlskrona HK-Vimmerby Hockey x-x (1-0, 2-0, x-x)
1-0 (14.29) Mikael Aaro (Bates Battaglia, Anders Grönlund)
2-0 (25.40) Kenny Källström (Tomi Pöllänen, Bates Battaglia)
3-0 (34.16) Bates Battaglia (Kristoffer Söder, Tomi Pöllänen)
4-0 (19.03) Christian Magnusson
Skott: 41-22 (18-8, 11-6, 12-8)
Utvisningar, Karlskrona: 3x2 min. Vimmerby: 4x2 min.
Publik: 2 674

Övriga resultat:
Vita Hästen-KRIF 4-1
Olofström-Kristianstad 3-1
Mariestad-Skövde 2-3

.

Läge för skräll i kväll?

Andreas Rundgren är ju långtidsskadad. Skador sätter också stopp för Johan Andersson och Jonas Ström. Dessutom är Eric Johansson och Marcus Schelin sjuka. Det gör att Vimmerby Hockey kommer gå runt på tre femmor i kväll.
- I en enstaka match behöver det inte alls vara negativt, säger VH:s assisterande tränare, Nicklas Oskarsson, inför kvällens bortadrabbning mot formstarka Karlskrona.

Med statistik kan man bevisa precis vad som helst. Till exempel att Vimmerby är ett av Allettans absolut formstarkaste lag. VH har tagit poäng i tre raka matcher. De enda som kan matcha det är det andra VH - Vita Hästen. Kan det gå på mer än en sätt i kväll? Förmodligen inte. Spelbolagen har runt 1.30 på Karlskrona och bortåt 6 gånger monedas på VH.

Vimmerbys mönstrar nedanstående lag i kvällens match.

Målvakter:
Calle Brattenberger
Robin Andersson

Förstafemman:
Christian Widéen - Martin Modigs
Robin Ekström - Emil Georgsson - Joacim Hedblad

Andrafemman:
Emil Wahlberg - Patrik Bengtsson
Jim Nordh - Shawn Snider - Björn Jonasson

Tredjefemman:
Martin Ågren - Alexander Andersson
Petrus Olivestam - Jesper Olsson - Simon Casselstrand

Extraspelare:
Jacob Isaksson, Pelle Ström, Pierre Gustavsson och Rasmus Davidsson.

Då snyter vi näsan, hostar färdigt och loggar in på KHK-TV:s webbsändning. Törs man yppa att man har lite felling för skräll i kväll, utan att tvingas äta upp det framåt kvart över nio i kväll?


Se kvällens match live på nätet

Jag kulle egentligen ha varit i Karlskrona i kväll och suttit som bisittare i KHK-TV:s webbsändning av matchen KHK-Vimmerby, samt i Kung Sunes uppsnack. Har dock åkt på Vikke Allvins ”dödshosta” med tillhörande feber, så någon Blekingeresa blir det tyvärr inte för min del. Surt som fan! Men, men… det blir helt enkelt att se matchen vi nätet i stället. Gör det du också! Här hittar du all info om hur du betalar och loggar in.


Skövdes skulder uppe i 3,4 miljoner

Förra veckan kallade Skövde IK:s ordförande, Stig Kronberg, till presskonferens. Där berättade han att klubben hade två miljoner kronor i skulder och att man därför hade lämnat in en ansökan om företagsrekonstruktion till tingsrätten.

I dag tillkännagav rekonstruktören, advokat Allan Saremalm, att skulderna i själva verket uppgår till 3,4 miljoner kronor. Klubbchef Mikael Hjerpe förklarar detta med att dessa tillkommande skulder ansågs som ”långsiktiga” och därför inte fanns med vid den första redovisningen.

I och med att skulderna nu visar sig vara dramatiskt större än tidigare, måste Skövde IK få fram ungefär en miljon kronor för att klara sin del av rekonstruktionen. Därtill ska läggas kommande återbetalningar till statliga lönegarantin, som har tagit över ansvaret för spelarnas löner.

En kampanj med namnet ”Aktion Rädda Skövde IK” har nu dragits igång, där stora sparbössan går runt bland privatpersoner och företag. Vi är många som verkligen håller tummarna för att detta kommer att lyckas.

Skövde Nyheter har en utförlig artikel om SIK:s kris på sin hemsida. Du hittar den här.


KIK:s tränare om gårdagens match

Stark insats av Vimmerby Hockey i Kristianstad i går. På Kristianstads hemsida kan du i dag både läsa referat samt se intervju med tränare Tisell samt Jens Svensson och Jesper Wärvik.

.

Kristianstad avgjorde i overtime

Vimmerby Hockey fick med sig en poäng hem från mötet med Kristianstads IK. Men VH hade seriegrarna av F-serien rejält i gungning och ledde en bra bit in i tredje perioden. Detta var tredje Allettanmatchen i rad där Vimmerby tar poäng.

Den första perioden var jämn (förutom inledningen som hemmalaget ägde), VH hade ett litet övertag i den andra (då Emil Wahlberg satte VH:s ledningsmål) men i den tredje perioden dominerade Kristianstad rejält och skapade en hel del chanser. Tills slut tvingades Calle Brattenberger (utmärkt i kväll) kapitulera. Efter sju minuter i den avslutande perioden kvitterade KIK till 1-1. Så här var sedan slutet av matchen:

Knappt sju minuter kvar av ordinarie tid. Fördel Kristianstad både vad gäller spel och chanser i tredje perioden. Vimmerby har svårt att etablera tryck i anfallszonen, men har i alla fall hållit ihop laget bättre i mittzon de senaste minuterna.

Kristianstads spelövertag ger resultat. Med tre och en halv minut kvar att spela gör hemmalaget 2-1. Inte alls orättvist.

23 sekunder efter ledningsmålet kommer matchens första utvisning. Det är VH:s Eric Johansson som åker ut för armbågstackling. Bara nio sekunder senare åker hemmalagets Pontus Palmquist ut för hakning. Mindre än tre minuter kvar nu.

VH tar ut Calle Brattenberger med en och en halv minut kvar. Spel 5 mot 4 nu.

Emil Georgsson gör 2-2 efter 58.39, då Vimmerby spelar 6 mot 5.

Nu börjar overtime.

Jens Svensson och Jocke Hedblad går loss på varandra och drar på sig 2+2 vardera för roughing.

Drygt två minuter kvar av overtime.

Med drygt en minut kvar av förlängningen avgör Peter Rooth för hemmalaget. Kristianstad bättre i förlängningen, så det är inte mycket att säga om.

Starkt av Vimmerby att resa sig i slutet och kunna åka hem med en poäng från seriesegrarna av F-seriens borg. Poäng för tredje matchen i rad, med andra ord.

Kristianstads IK-Vimmerby Hockey 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0)
0-1 (35.16) Emil Wahlberg (Björn Jonasson, Jim Nordh)
1-1 (47.13) Marcus Waldehagen (Viktor Sundström, Pontus Palmqvist)
2-1 (56.30) Jens Svensson (Jesper Wärvik, Fredrik Hansson)
2-2 (58.39) Emil Georgsson (Martin Modigs, Christian Widéen)
3-2 (63.48) Peter Rooth (Viktor Sundström, Fredrik Hansson)

Skott: 33-29 (9-9, 8-12, 10-8, 6-0).
Utvisningar, Kristiandstad: 3x2 min. Vimmerby: 3x2 min.
Publik: 933.
Domare: Ulrik Lindh.

Övriga resultat:
Skövde-Vita Hästen 2-1 (e förl.)
Mariestad-Olofström 4-5
Karlskrona-KRIF 3-1

Palmberg nummer två att lämna Skövde IK

Centern Rickard Palmberg blir den andre spelaren på två dagar att lämna skuldtyngda Skövde IK. Ny klubbadress blir ärkefienden Mariestads BoIS, som riskerar att få klara sig utan stjärnan Eddie Davidsson under resten av säsongen (befarad halsböld). Palmberg har den här säsongen gjort 32 poäng på 33 matcher och är spelklar redan till morgondagens match mot Olofström.

Ny klubbadress för Stefan Tellberg, som lämnade Gislaved i går, blir värmländska Grums.

.

Real-seger, Robin-poäng och Kumla-antiklimax

Real Västervik tuffar vidare mot division 1. I kväll vann laget med 5-3 hemma mot Alvesta och amerikanska nyförvärvet T.J. Guidarelli svarade för tre målgivande passningar i sin premiär. Just nu är det Västervik-Skara i förkvalet. Och jag tror att det är betydligt mer hälsosamt att få möta just Skara än att stöta på Motala (som i dagsläget ligger åtta i A-serien, en poäng bakom Skara) i ett ovisst dubbelmöte. Skara har varit bedrövligt på slutet, medan Motala har radat upp starka insatser (fyra segrar och en uddamålsförlust på de fem senaste). I onsdags blev det exempelvis bortaseger med 7-4 mot serietvåan Ulricehamn. Imponerande! Inte minst med tanke på föreningens ekonomiska läge och med tanke på allt som har varit kring klubben (spelare som Johan Hedberg och Viktor Ringberg har lämnat, ordförande Lindström har avgått etc).

Globetrottern Robin Bergström gjorde i dag sin första match för Nynäshamn. Visserligen slutade det med 2-4-förlust hemma mot Nacka (avgörande målet i tom kasse) men Robin assisterade till Nynäs första mål.

IK Oskarshamn svarade för en sjuk vändning i kvällens allsvenska hemmamatch mot Rögle. När nästan halva den tredje perioden hade gått, låg IKO fortfarande under med 0-3. Då reducerade Samuel Löfqvist till 1-3 och Jocke Hagelin gjorde 2-3 och 3-3 inom loppet av 17 sekunder i den näst sista matchminuten. Sedan avgjorde Evan McGrath med 54 sekunder kvar av overtime. Mäktigt!

Kumla-Mjölby: 71-21 i skott, 2-4 i mål och 133 pers på läktaren. Normalt?

I kvällens andra match i Division 2 Södra B (utöver VIK-Alvesta) vann Värnamo mot Boro med 6-3. Synd att anklaga Vetlanda-/Landsbrolaget för att vara stabilt.

I Fortsättningsettan E slog Tranås Gislaved med 7-2 (4-0 i sista perioden). Serieledande Arboga ska nog skicka en blomma till Mjölby. Tack vare MHC:s seger mot Kumla, gjorde det inte så mycket att Arboga loosade mot Grästorp med 3-2. E-serien drar dock ihop sig. ”Bara” sju poäng mellan andra- och femtelaget (första under nedflyttningsstrecket). Och Grästorp (femman) känns starka nu…

Fortfarande två poäng mellan topplagen Mörrum (24 p) och Nybro (22 p) i F-serien. Stabila segrar för båda lagen i kväll (Mörrum-Helsingborg 5-1 och Nybro-Pantern 6-1). Kan inte sluta imponeras över Vikings. De gör det osannolikt bra med tanke på förutsättningarna. Håller alla tummar jag kan.

Vimmerby, Västervik och Nybro tillsammans i F-serien 2012-2013. Hur kul vore det inte med en division 1-serie som är lika het i Kalmar län nästa säsong, som den är i Blekinge den här säsongen?

.


Se Kristianstad-Vimmerby live på nätet

Nu på söndag, 22 januari, spelar Vimmerby Hockey en mycket viktig bortamatch mot Kristianstad. Seger där och VH är med i racet om en play off-plats igen. Du som inte planerar att se matchen í Kristianstad, kan i stället se den live på nätet. Gå in på www.lgsports.se, betala, luta dig tillbaka. Sändningen börjar kl 15.30, nedsläpp 16.00.

.


Tellberg bryter kontraktet med Gislaved

Centern Stefan Tellberg värvades till Gislaved från Skåre inför den här säsongen. Nu meddelar klubben att kontraktet är brutet och att Tellberg sannolikt flyttar hem till Värmland igen.
På GSK:s hemsida anges orsaken vara att "...det jobb som klubben ordnat till Stefan inte gick att kombinera med rollen som ishockeyspelare."
Hmmm...Undrar hur man tänkte när man ordnade det jobbet?
I och med Stefans flytt, har GSK inom loppet av ett par veckor tappat sina två poängstarkaste forwards. Först att dra var ju Erik Hjalmarsson, som nu återfinns i Asplöven.

.

VH-Sebastian efter sin Elitseriedebut

Två VH-fostrade spelare har under kort tid gjort premiär i Elitserien. Dels Linus Hultström i Linköping och häromdagen Växjös Sebastian Nilsson i bortamatchen mot serieledande Skellefteå. Här kan du se en intervju med Sebastian efter matchen.

I kväll spelar Växjö Lakers Smålandsderby mot HV 71 och förhoppningsvis får vi återigen se Sebastian på isen. Matchen sänds på Canal Plus Sport.

.

Defensivt starka KIK fruktar offensivt starka VH

Se Kristianstad IK:s tränare Mikael Tisell och anfallaren Julius Bergkvist summera förlusten mot Kallinge-Ronneby samt ge sin syn på kommande helgs match mot Vimmerby. Kristianstad TVs intervju hittar du här.

.


Nu är det dags igen!

Nu är det dags igen! För ex-VH:aren Robin Bergström att byta klubb, alltså. I dag blev han nämligen klar för Nynäshamn – Robins tionde klubb på fyra år (hans sjätte sedan starten av förra säsongen). 2007-2008 representerade Robin Borås HC. Sedan dess har Hockeysveriges vagabond nummer ett spelat med Lycksele, Linden, Kalix, Falun, Vimmerby, Tranås, Luleå, Boden och nu alltså Nynäshamn.

Skuldtyngda Skövde IK börjar släppa spelare. I dag blev backen Emil Lundqvist klar för seriekonkurrenten Olofström. Misstänker att han tyvärr inte är den siste som lämnar Skövde...

Tillika skuldtynga Nybro låter även de en back kliva ur ledet. Leksandsfostrade 20-åringen Lars Lundin lämnar för Hudiksvall, där han gör premiär redan i morgondagens (fredag) seriefinal i den mellersta Allettan hemma mot Nyköping. Lundin har gjort 13 poäng på 31 matcher för Nybro.

.


"Vi har inte marginalerna på vår sida"

Skövde IK:s sportchef, Hans Ljunggren, intervjuas av Skövde Nyheter efter kvällens förlust mot Vimmerby. Bland annat tyckte han att Skövde var starka i den andra perioden och att laget inte har marginalerna på sin sida. Du kan läsa artikeln här.

.

Beundransvärt att Skövdespelarna ens orkar...

Så kom den då äntligen, den första trepoängaren i Allettan. 4-0 mot Skövde var siffror i rejäl underkant. Det kunde lika gärna ha blivit det dubbla. Skövde hade en (1) målchans värd namnet på hela matchen, då en fladderpuck strök ribbans överkant i mitten av den tredje perioden. Utöver det, så var det nada! Verkligen ingenting! Vimmerbys försvarsspel var kompakt och visst hade Skövde en del puck i andra perioden och la precis allting mot mål i den tredje, men riktigt nära var det aldrig.

Dock går det inte klandra SIK-spelarna för den slätstrukna insatsen. Med tanke på gårdagens besked om klubbens rekonstruktion, är det beundransvärt att spelarna ens orkar mobilsera krafter till att åka buss 40 mil en onsdag. Dessutom var Vimmerby bra i kväll och tillät inte gästerna att skapa något av värde.

Kan bara konstatera att vi inte direkt har haft tur med Karlsson-domarna (Robin och Christoffer) i de båda senaste matcherna. I kväll var det sannerligen inte Robin Karlssons bästa dag. Ofta långt från situationerna, ofta felvänd och ofta plågsamt inkonsekvent. Resultatet blev frustration från spelarna i båda lagen. Men, men … självklart ska domare också tillåtas göra sämre matcher och det var tur att det ändå inte på något sätt blev matchavgörande. Däremot begriper jag inte hur tre domare kan missa att Emil Georgssons 3-0-mål (eller rättare sagt, det som skulle ha inneburit 3-0) tar inne i målets bakre stag (inte i ribban) och går ut.

Många bra insatser i Vimmerby. Skönt att se Calle Brattenberger lika tät som ett par extrafodrade galonbyxor. Jesper Ohlsson och Emil Wahlberg var grymma. Simon Casselstrand har också trampat igång på allvar och var riktigt bra.

Skövde då? Peter Andersson räddade laget från en större förlust och visade vilken klassmålis han faktiskt är. Jag är också riktigt förtjust i Tranåsbördige backen Jonatan Bremer. Rejäl i allt han gör. En riktigt bra back på den här nivån.

Sex poäng från play off-plats. Och 24 poäng kvar att spela om. Hoppet är det sista som överger en…

Arboga vann toppmötet i Fortsättningsserien E mot Kumla med 2-1 och säkrade därmed med all sannolikhet seriesegern. Arboga kommer självklart inte tappa den sjupoängsledning, som man nu har.

Desto jämnare i Fortsättningsserien F, där nu bara två pinnar skiljer mellan Mörrum och Nybro.

134 097 688 kronor i Lottovinst till Vimmerby (Storebro) i kväll. Insatsen: 60 kronor. Grattis! Schysst utväxling på de pengarna! För att sätta det sjukt stora beloppet i någon form av perspektiv, så innebär det att om alla samhällets 970 invånare skulle dela på summan, skulle de få sisådär 138 245 kronor var.

Vågat dock att lira Lotto utan att ha spelkort. Håll i kvittot för bövelen!

.


Vimmerbystrid bakom chocksparkning

En gång i tiden var han vass forward i Vimmerby Hockey, numer är han tränare i Färjestad. Eller VAR tränare i Färjestad, får man väl säga. För i dag fick Niklas Czarnecki (f.d. Helgesson) sparken från Karlstads-klubben.
– Det här är ett beslut som vuxit fram under en längre tid, och vi känner att när vi nu går in i ett avgörande skede av serien måste vi ge laget optimala förutsättningar att nå de högt uppsatta målen, säger Färjestads sportchef, tillika Vimmerbysonen, Thomas Rundqvist till klubbens hemsida
– Det är naturligtvis väldigt tungt och chockerande på alla sätt och vis. Det är resultaten och att vi har förlorat för mycket. Jag hade ingen föraning om det här, jag fick beskedet i eftermiddagen, säger Niklas Czarnecki till HockeyExpressen.se.
Czarnacki, som kom till Färjestad från Brynäs inför den här säsongen, ersätts av assisterande tränaren Leif Carlsson.

.


Vimmerby till 1,60 i kväll

Här är oddsen för matchen Vimmerby-Skövde i kväll, från ett urval av spelbolagen:

 

1

X

2

Bet-at-home

1,55

5,00

3,50

Bet 24

1,55

5,30

3,50

Bet 365

1,55

5,25

3,60

Betsafe

1,55

5,45

3,40

Betsson

1,55

5,45

3,25

Betway

1,55

5,40

3,40

Expekt

1,55

5,45

3,50

Ladbrokes

1,60

5,50

3,25

Nordicbet

1,60

5,20

3,20

Svenska Spel

1,50

3,50

3,30

Unibet

1,55

5,25

3,50.

Skövde IK i svåra ekonomiska bekymmer

Morgondagens gäster i Vimmerby ishall, Skövde IK, har svåra ekonomiska bekymmer. Med skulder på över två miljoner kronor har problemen blivit för stora och SIK kommer nu att genomgå en företagsrekonstruktion. I ett pressmeddelande, som kom i dag, berättas att man ”har gjort stora kraftansträngningar och arbetat hårt för att rädda klubben, men det ekonomiska läget har snarare försämrats”.
Under måndagseftermiddagen beviljade Skaraborgs tingsrätt klubbens rekonstruktionsansökan. Rekonstruktör är utsedd och det är kallat till ett borgenärssammanträde 30 januari.
Vad gäller det rent sportsliga, så kommer Skövde IK fortsätta som vanligt under rekonstruktionen.

Läs mer på klubbens hemsida.

.


Vad hände i kväll egentligen?

Kvällens matcher i Allettan Södra:
Vimmerby-Kallinge 5-6 (e förl)
Mariestad-Karlskrona 2-1
Kristianstad-Vita Hästen 1-2 (e förl)
Skövde-Olofström 3-5

Fem omgångar spelade, nio omgångar kvar. Men redan nu kan man konstatera att det är fyra lag som har ryckt lite i toppen.
Att Vita Hästen (15 p) skulle ligga där uppe är väl ingen större överraskning och faktiskt inte Mariestad (12 p) heller. BoIS hade massor med skador i truppen under hösten men med ordinarie lag har de stor kapacitet.
Frejdiga Kallinge-Ronneby och Olofström ligger trea och fyra på 10 p vardera. Personligen hade jag inte tippat dem så högt upp men bevisligen är anfall bästa försvar. Båda lagen förfogar över riktigt vassa offensiva pjäser.
Dessa fyra lag är för övrigt de som har plusmålskillnad i tabellen.
Att maskinen Kristianstad (7 p) ligger tre poäng under play off-strecket är väl ändå en knall? Inte minst med tanke på lagets solida prestationer i grundserien.
Ny förlust för Karlskrona (6 p) i kväll och nu börjar det väl snart brännas för Blekinges poplag nummer ett. Tränare Kempe har ju stuckit ut hakan och sagt att Allettan bara är ett delmål på vägen mot Allsvenskan. Då är det nog dags att börja leverera nu. Innan tåget går...
Vimmerby (1 p) och Skövde (0 p) sladdar i botten. Här snackar vi om två lag med olika ambitioner. Vimmerby har redan mer än väl uppfyllt säsongens mål, men tro för den skull inte att någon lutar sig tillbaka och är nöjd.
I Skövde är det värre – inte minst med tanke på de högt ställda mål man hade inför säsongen. Här ryktas det om såväl interna stridigheter som missnöje från supportrar. En medlem i supporterklubben Rebellerna, sa nyligen följande i en intervju på förenings hemsida: ” Föreningen måste tänka om och starta om från början. Det är tungt nu. Vi behöver byta målvakter och vi behöver ta in några nya backar. Vi måste få in några riktigt bra spelare. Det är mycket jag funderat kring och det behövs nya röster i båset.”

Usla E-serien kontra stjärnspäckade F-serien då? Tja, E-ettan Hästen och E-trean Mariestad i topp. Och i kväll tog usla E 6 av 11 poäng. Så jäkla kass kan den väl ändå inte vara?

Men, men… Nio omgångar kvar och 27 poäng kvar att spela om. Så mycket kan hända än. 1+27=28. Så många poäng kan vi stå på om några veckor. I teorin, alltså...

Real Västervik åkte i kväll på en oväntad storförlust borta mot Boro/Vetlanda i division II. 6-1 slutade matchen (Alexander Karlsson målskytt), vilket innebar att VIK fick lämna ifrån sig serieledningen till Tyringe, som vann med 7-4 borta mot HC Dalen. Övriga resultat: Limhamn-Osby 1-0, Nässjö-Värnamo 4-5, Alvesta-Jonstorp 3-4.
I och med Tyringes 7-4-seger blev de det första laget att nå 100 gjorda mål. Kvällens resultat gjorde också att det tajtade ihop sig i toppen. Nu skiljer bara sex poäng mellan ettan Tyringe och fyran Värnamo (Tyringe och Västervik dock en match mindre spelad).

Sagt i VH Ultras-klacken i kväll:
”Så jävla kul om VIK får möta Mjölby i division 1-kvalet i vår, så vi får åka till Västervik och hjälpa fram dem till seger”.

Känns som att en stridsyxa är nedgrävd, medan en annan fortfarande svingas rejält. Men personligen tror jag att Mjölby klarar sig utan kval. Inte minst med tanke på kvällens resultat i Fortsättningsserien:
Mjölby-Grästorp 3-0
Kumla-Tranås 3-2
Arboga-Gislaved 6-1
Gislaved och Grästorp i botten. Arboga toppar.


Hockey, blogg, handboll, Milanoderby...

Snabbinlägg innan handboll och Milanoderby.

Kan bara konstatera att jag i denna Allettan har sett några av de mest märkliga perioder någonsin. Att det stod 1-3 efter de första 20 minuterna i dag är en fullständig gåta. Men så har det ju varit i flera av Vimmerbys matcher. De första tio minuterna parkerade Vimmerby i Kallinges zon, men effektiviteten i avsluten var inte de bästa. Det närmsta Kallinge var målchans var några rensningar som gick mot Calle i målet samt några lyft från mittzonen.

I inledningen var vi nog många som undrade hur i hela världen Kallinge har nått sådana framgångar den här säsongen. Stabbigt bakåt, uddlöst framåt, darrigt målvaktsspel och så många icingpuckar att man tappade räkningen redan efter fem minuter. Självklart inser jag att laget presterade långt ifrån på topp då.  Och det ska sägas att de lyfte sig betydligt i den andra och i den tredje perioden.

Samtidigt visade de grym effektivitet i power play i den första perioden. Två av de tre målen kom i pp och det tredje (som egentligen var det första) efter en ytterst generös VH-indianare i egen zon.

Resten av matchen var faktiskt både bra och underhållande. Kallinge är hypervasst framåt och Vimmerby visade enorm moral som kunde hämta igen underläget och kvittera till 5-5 med fyra minuter kvar.

Kan inte låta bli att kommentera domarinsatsen, som tyvärr inte alls höll måttet i kväll. Här svaldes det mygg, silades elefanter, blundades, missades och kompenserades, så att spelarna till slut varken visste ut eller in. Lika illa åt båda håll, även om det var hemmalaget som drabbades hårdast. Interferenceutvisningen på Emil Georgsson i sudden var helt obegriplig. För att inte tala om diving-utvisningen på Simon Casselstrand. Undrar hur vanligt det är att en spelare, som får ren och öppen gata mot målvakten, kastar sig när han blir upphakad?

Jocke Hedblad och Emil Georgsson var på bra spelhumör i kväll. Kedjan med Petrus Olivestam, Eric Johansson och Jesper Olsson återigen bäst som formation.

Alexander Andersson var stabil och svarade för matchens vackraste balja, sedan Shawn Makarov och Björn Krutov svarat för sjukt snyggt förarbete. Bra backjobb även av Emil Wahlberg.

Usch, hatar att skriva illa om domarinsatser och har redan dåligt samvete för ovanstående rader. Men jag kunde bara inte låta bli den här gången.

Glädjande att laget blev betydligt rakare på mål i tredje perioden. Enda sättet att göra mål är att ta avslut, annars är det en omöjlighet att få in pucken. Ännu mer glädjande är den moral man visar. Med tanke på hur det har gått i de fyra första matcherna i Allettan, så hade det nog varit många lag som hade vikt ner sig efter den första perioden i kväll.

Oskar Carlsson var ofin nog att svara för ett mål och en målgivande passning. Släkten är verkligen värst. Oscar var riktigt stabil. Likaså den andra "VH-backen" i Kallinge, Håkan Alm. Läge att flytta hemåt till nästa säsong, grabbar?

Kallinge i övrigt då? Ja, bortsett från deras första period, så är det inte alls konstigt att de ligger där de gör. Kallinge är ett mer komplett lag än Karlskrona och ganska likt Olofström. Självklart bara baserat på det jag har sett i lagens matcher mot Vimmerby.

Victor Svensson och Daniel Brasar var sjukt bra!

I dag kom första poängen. På onsdag mot Skövde kommer första trean. Sedan är vi med igen...

Inför eftermiddagens match

Upp över öronen med jobb de senaste dagarna. Därav kasst bloggande. Men nu kör vi igen…

Såren är slickade, spelarna har haft ett konstruktivt möte och alla är fast beslutna över att Kallinge-Ronneby i eftermiddag ska få sota för Vimmerbys fyra inledande förluster i Allettan. Tätare defensiv, mer rakt på mål i offensiven och betydligt aggressivare spel framför de båda målen, är segerrecepten.

27 insläppa på fyra matcher (sju insläppta mål per match i snitt) håller ju givetvis inte. I grundserien släppte VH i snitt tre mål per match. Självklart beror skillnaden till stor del på att motståndet är bättre i Allettan, men Vimmerbys vanligtvis så uppoffrande och kloka försvarsspel har verkligen lyst med sin frånvaro.

Å andra sidan så har det varit några väldigt märkliga matcher, där Vimmerby har varit bra med och stundtals först spelet, för att sedan rasa ihop fullständigt under vissa perioder.

Marcus Schelin har varit förkyld i veckan, men kommer förmodligen spela i eftermiddag. I övrigt ordinarie lag.

Kallinges klack, White Angels, meddelar att de kommer med en buss med 50 personer i.

I övrigt en ruskigt intressant omgång. Mariestad-Karlskrona, Skövde-Olofström och Kristianstad-Vita Hästen. Om det vill sig riktigt illa kan serien spricka upp rejält efter dagens matcher.

Här är länkar till några sajter, som skriver om eftermiddagens match.

En subjektiv KRIF-blogg:
http://mocekbrothers.blogspot.com/

HockeyLordens Allettanblogg:
http://bloggomhockey.blogspot.com/

Johan Wikberg på Dragskott.nu
http://dragskott.blogspot.com/

KRIF-TV intervjuar Andreas Nordfeldt
http://www.krif-hockey.net/nyheter/infor-vimmerby-krif-2012-01-15

Nedsläpp kl 16.00 i eftermiddag i Vimmerby ishall.


Gårdagens match upplagd på Youtube

Nu ligger gårdagens match mellan Mariestad och Vimmerby upplagd på Youtube. Du hittar den här.

.

Vimmerby förnedrat i Mariestad

Vimmerby Hockey åkte på en rejäl överkörning i kväll. Efter halva matchen ledde Mariestad den dittills jämna matchen med 4-3. Vid full tid visade tavlan 10-4.

- Det känns både tomt och konstigt. Det här var en väldigt konstig match. Vi spelar med huvudet under armen i andra perioden och de kontrar sönder oss, säger VH:s assisterande tränare, Nicklas Oskarsson, efetr kvällens brakförlust med 10-4 borta mot Mariestad.
- I den andra perioden har vi skott i stolpen, missade frilägen och även missat öppet mål, men lyckas inte få in pucken. Samtidigt vänder de enkelt på oss och utnytjar varenda läge.
- Förlusten är inget att säga om. Det här var en enormt märklig match, som vi kommer att glömma direkt. Än finns det masor med poäng att spela om och vi har absolut inte gett upp, avslutar Oskarsson.

----------------

Mariestad BoIS-Vimmerby Hockey 10-4 (2-2, 6-1, 2-1).
Skott: 35-33 (13-13, 10-12, 12-8).
Utvisningar, Mariestad: 5x2 min, 1x10 min. Vimmerby: 3x2 min.
Publik: 1193.
Domare: Ulrik Lindh, Ljungby.

Första perioden:
0-1 (01.26) Simon Casselstrand (Alexander Andersson), sp 5/4
1-1 (07.17) Filip Engqvist (Joel Backsten, Linus Engqvist), sp 5/4
2-1 (07.25) Johan Lööf (Johan Andersson, Emil Wallgren)
2-2 (11.00) Björn Jonasson (Jim Nordh, Shawn Snider)

VH fick bästa möjliga start på matchen, då Simon Casselstrand skickade in en retur redan i den andra minuten. Vimmerby ägde de första fem minuterna av matchen, fram till lagets första utvisning (Patrik Bengtsson som har åkt på båda). BoIS var effektivt i pp och gjorde mål med sex sekunder kvar av utvisningen. Därefter hann VH knappt formera sina styrkor innan det var dags igen. För bara åtta sekunder efter kvitteringen kom Mariestads ledningsmål. Tekning, passning och en handledare från blå linjen. Skottet såg inte helt otagbart ut, men till Robin Anderssons försvar ska sägas att pucken tog en konstig väg och även studsade lurigt.
Desto mer distinkt och vackert var Björn Jonassons 2-2-mål, som föregicks av riktigt klapp-klapp-spel. Shawn Snider kom in i zonen och droppade till Jim Nordh. Han drog en diagonalpassning till Björn Jonasson, som elegant satte pucken.
En jämn period, som rättvist slutade oavgjord.

Andra perioden:
3-2 (00:21) Ronny Johansson (Filip Törnqvist, Daniel Johansson)
4-2 (05:23) Viktor Torstensson (Jonas Pontusson, Eddie Davidsson)
4-3 (07.33) Pierre Gustavsson (Simon Casselstrand, Marcus Schelin)
5-3 (11.01) Ronny Johansson (Eddie Davidsson, Viktor Torstensson)
6-3 (12.42) Eddie Davidsson (Martin Westberg, Viktor Torstensson), sp 4/5
7-3 (14.05) Ronny Johansson (Karl Helmersson)
8-3 (14.56) Filip Törnqvist (Eric Svensson)

Vimmerby Hockey blir förnedrat och faller ihop totalt under den andra halvan av den andra perioden. Hemmalaget vinner perioden med 6-1, trots att VH vinner skotten med 12-10?!?!?!. Mariestad gick från 4-3 till 8-3 på tre minuter och 55 sekunder. Fyra mål på under fyra minuter alltså. Då fick VH-målvakten Robin Andersson nog och ersattes av Calle Brattenberger.
- Det här var det märkligaste period jag har sett i hela mitt liv. Vi vinner skotten, vinner tekningarna, parkerar stundtals i deras zon och har nog minst 65-35 i puckinnehav, men de vinner peridoen med 6-1, säger VH:s assisterande tränare, Nicklas Oskarsson.
- Vi gör pojklagsmisstag i anfallszon. Vi går bort oss, så det nästan är pinsamt. Alla deras mål har kommit på enkla vändningar, där de har kommit tre mot två eller två mot en. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.
- Det sjuka är att det ändå inte känns kört - trots att vi ligger under med fem mål. Om matchbilden fortsätter så här och vi har samma utdelning i den tredje perioden som Mariestad hade i den andra, så kan vi lika gärna vinna med 9-8. Helt galet, avslutar Oskarsson. 

Tredje perioden:
9-3 (00.31) Viktor Torstensson (Martin Westberg, Jonas Pontusson)
10-3 (11.08) Johan Persson (Filip Törnqvist, Ronny Johansson)
10-4 (19.59) Jim Nordh (Shawn Snider, Johan Andersson)

När Mariestad får 9-3 direkt i inledningen, så är matchen helt körd. Den tredje perioden blir en enda lång transportsträcka mellan två lag som mest längtar efter att få kliva in i duschen.

Övriga matcher:
Skövde-Kallinge 2-6
Olofström-Vita Hästen 1-6
Karlskrona-Kristianstad 0-4


Se kvällens match live på din dator

Om du inte är på plats i Mariestad i kväll, så ska du självklart se matchen live via Internet. LG Sports sänder  och du köper matchen via deras hemsida, www.lgsports.se. Skapa ett konto (om du inte har det redan), betala med ditt kreditkort och luta dig tillbaka i tv-soffan. Sändingen startar kl 18.30, nedsläpp klockan 19.00.

Ett par förlorade matcher, så var det igång...

Västerviks 25-årige amerikan, Chris Davis, väljer att bryta sitt kontrakt och åker hem. Orsaken ska vara sjukdom inom familjen. Den hårt arbetande och intensive forwarden ligger tvåa i VIK:s interna skytteliga med 17 poäng (9+8). Sportchef Lind har säkert redan börjat leta efter en fullgod ersättare. Snart anländer ju dessutom lagets nye transatlant, T. J. Guidarelli.

På tal om värvningar, så blev jag själv värvad i dag. Er ödmjuke bloggare kommer nämligen sitta som bisittare i KHK-TV:s webbsändning av matchen mellan Karlskrona och Vimmerby den 25 januari. Måste nog träna på att bli lite mer objektiv fram tills dess.

Kanondag för oss SSK-fans. Not! NHL-räven Fernando Pisani hann knappt hit innan han rev kontraktet. Dessutom meddelade Micke Nylander i dag att SSK inte är något alternativ. Enda positiva är väl, precis som i VIK:s fall efter Davis avhopp, att det nu finns pengar över till andra lösningar.

Lückner-effekten var påtaglig i kväll. Man kan ju bara tänka sig hur mycket torsk det hade blivit annars. Men allvar? Ersätta Säcken med Lückner?

Får massor med frågor om vart utlovade backförvärv till Vimmerby Hockey tog vägen. Det räckte med att förlora ett par matcher för att den diskussionen skulle dra igång på allvar. Väntar dock fortfarande på den förste som skriver att han är besviken på lagets samlade insats under säsongen - en säsong som ju dessutom är långt ifrån slut än...

SM-final i isracing nästa lördag, 21 januari, i Målilla. Tror inte att jag har varit på isracing sedan strax innan Posa inledde sin karriär. Dags nu!


Hultström kallas "hem" till LHC

Som ni säkert vet så fick både Säcken-tränaren och backen Åkerman kicken från Linköpings HC i dag. I samband med detta kallades också VH-fostrade backen Linus Hultsfröm (utlånad till Oskarshamn) "hem" till Linköping.

- Det är så klart jättetrist för oss men samtidigt inte mycket vi kan göra något åt. Han är LHC:s spelare och även om det var sagt från början att vi fick låna honom hela säsongen så är det dom som bestämmer villkoren i slutändan, säger IKOS sportchef Roger Jönsson till klubbens hemsida.
- Vi jobbar just nu febrilt för att hitta en ersättare för Linus. Vi vet ju inte hur länge han blir borta så vi måste ha någon i hans ställe. Vi har under några veckor förhandlat med Mitja Robar och var nära ett kontrakt med honom. Men tyvärr nådde vi inte ända fram och i stället skrev han idag på ett kontrakt med en tysk klubb.

Även Sebastian Ottosson och Joachim Nermark är hemkallade till Linköping tills vidare.

Jaha, då var det kört då!

Jaha, noll poäng på tre matcher. Då var det kört då!
Säger en del…

Men handen på hjärtat: Alla som tycker att det är katastrof att förlora mot omöjliga KHK, kommande allsvenska Lipizzanerna från Sveriges huvudstad och chockoffensiva topptippade Olofström, räcker upp en hand!

Vi har spelat tre av 14 omgångar. Vi har mött tre lag som är hårt tippade att knipa tre av de fyra Play Off-platserna. Och vi har spelmässigt hållit hyfsat jämna steg. Katastrof?  Knappast!

Det är 33 poäng kvar att spela om. Förra året krävdes det "bara" mer än 19 poäng i Allettan Södra för att knipa fjärdeplatsen. Kan jag då bara få upplysa herrskapet om följande: Vi har (bland annat) kvar att möta Hästen hemma samt Mariestad och Skövde både hemma och borta. På motsvarande fem matcher i division 1 E tog vi 14 poäng. Fattas bara fem ytterligare, med anda ord.
Omöjligt? Nja!

Lägg därtill att topplagen i Allettan känns minst lika starka i år. Jag tror, med andra ord, att det inte kommer krävas lika många poäng för att ta sig till Play Off den här säsongen.

Mycket diskussioner om Vimmerbys defensiv senaste dagarna. Visst kan jag förstå det. Men som sign ”Nisse” menade häromdagen, "it takes six for defending” – inte bara två backar.

Seger mot Mariestad, Kallinge och Skövde i kommande tre matcher. Då har vi åtta matcher på oss att ta de ytterligare fem poängen, som krävs/krävdes för att komma bättre än femma i fjol. Allvar? Skrattmatcher som väntar!

Men det krävs å andra sidan också en hel formation i anfallsspelet - inte bara tre forwards.

.


Fortsättningsettorna börjar spricka upp

Efter kvällens omgång i ettans fortsättningsserier, delade sig verkligen de båda serierna. Topplagen vann och nu lär det bli ett tvålagsrace i såväl E som F om seriesegern. I botten kommer tre lag i vardera serien få göra upp om att undvika de båda sista platserna. Kumla och Halmstad är för bra för att riskera att dras ner i bottenstriden, men kommer inte heller mäkta med att rubba topplagen. Varning för Gislaved i E. Hjalmarssons flytt tror jag kan ha stärkt laget. GSK har tre förluster men bara fyra minusmål än så länge.

Div 1 E:

     

 

Tranås

- Grästorp

4-1

 

 

Kumla

- Gislaved

3-2

(e förl)

 

Arboga

- Mjölby

6-3

 

 

       

 

Div 1 F:

     

 

Kungälv

- Nybro

2-3

(e str)

 

Mörrum

- Pantern

3-2

 

 

Halmstad

- Helsingborg

1-3

 

 

       

 

Div 1 E:

           

1

Arboga

3

2

0

1

19-10

14

2

Tranås

3

3

0

0

17-11

14

3

Kumla

3

2

0

1

11-9

10

4

Mjölby

3

1

0

2

12-15

5

5

Grästorp

3

1

0

2

6-16

4

6

Gislaved

3

0

0

3

9-13

1

               

Div 1 F:

           

1

Mörrum

3

3

0

0

12-5

15

2

Nybro

3

2

0

1

7-4

14

3

Halmstad

3

1

0

2

7-7

7

4

Kungälv

3

1

0

2

7-9

5

5

Helsingborg

3

2

0

1

5-7

5

6

Pantern

3

0

0

3

5-11

2

                       

 


Andreas Lundgren gjorde två poäng för Åseda

Dags för lite fokus på division II:

Andreas Lundgren, utlånad till Åseda från Vimmerby Hockey, svarade för två målgivande passningar i kvällens match mot Osby. Åseda låg under med 0-2 när halva matchen var spelad, men vände och vann med 4-2. Åseda har nu åtta poäng upp till Jonstorp, som är första lag över kvalstrecket.

Real Västervik åkte på säsongens fjärde förlust. Limhamn vann hemma med 2-1. VIK ligger två poäng före serietvåan Tyringe.

Övriga resultat i Södra B: Boro-Jonstorp 7-1, Dalen-Värnamo 1-3, Nässjö-Alvesta 3-2 (e förl).

.


Nu jiieevlar börjar Allettan hetta till

Jag har hört mycket om Johan Jönssons gamle lekkamrat Henrik Hetta – poängmaskinen från norr. Däremot har jag aldrig sett honom spela tidigare. Därför var det med stor spänning man bänkade sig för att syna honom i kväll. Och ja, jag vet att man inte ska döma en spelare efter en match. Så förmodligen hade han bara en väldigt dålig dag i dag…

Kan inte tänka mig att Thomas Fahlqvist blir kvar i division 1 nästa säsong. Enda möjligheten för OIK att behålla honom är nog att avancera till Allsvenskan. Eller..? Och ja, jag vet att han har kontrakt även över nästa säsong också. Men kan någon berätta varför han inte har tagit chansen i Allsvenskan tidigare?

12 minuter in i första perioden vänder sig bänkgrannen till mig och frågar hur i h…e det är möjligt att det bara står 1-0? För en gång skull är han och jag överens. Jag svarar att jag också tycker att det är svårbegripligt. Drygt tre minuter senare står det 1-3… Då reser sig bänkgrannen och går. Och vi andra sitter som fågelholkar och fattar inte riktigt hur det gick till.

Ställningen är 1-2. Skott mot Lundell i OIK-målet, med handen viftar en VH-forward pucken i stolpen, som sedan tar på Lundells ”bakben” och in i mål. Bortdömt! Vad säger reglerna? Jag vet faktiskt inte? Däremot ganska typiskt för den här matchen. Ungefär lika typiskt som att 1-3 kom i anfallet efter.

Kommer på mig själv att tycka att alla motståndare verkar vara så ruskigt effektiva mot oss. Färgad? Alldeles säkert! Men till och med OIK:s hemsida tyckte att laget i kväll gjorde mål på allt som liknade målchans i den första perioden. Det kan ju inte vara en slump? Eller…? Just det har ju varit vårt signum under hela säsongen. Tjyvar!

Jim Nordh, Marcus Schelin, Robin Andersson, Martin Ågren, Eric Johansson, Patrik Bengtsson, Christian Widéen, Emil Georgsson m fl. Ja, det var många som gjorde stabila insatser i dag! Jojje har börjat bära förstalinan, så där som bara han kan.

Var visst ett jäkla liv i Himpan i Peking i kväll. Spelare slogs. Mål blev felaktigt tilldömda och bortdömda. En känd videobloggare blev utkastad efter att ha sagt fel saker till omåttligt överseende ordningsvakter. Nu jiieevlar börjar Allettan hetta till. Tungviktarmatchen vann Hästen mot Karlskrona med 5-2. Så ja, jag tycker fortfarande att Vita Hästen är ett mycket mer komplett och kompetent lag än vad KHK är.

Bara längtar efter KHKarens sammanfattning av kvällens match mot Hästen. Har inte kommit något ännu på klubbens hemsida?!?!?! Tar oroväckande lång tid.

Kan kanske bero på hans eländiga avslutning på dagen. Nästan lika kass som starten av densamma. Kolla här.

.


OIK:s hemsida: "Alla ska ha beröm"

Olofströms hemsida om kvällens match:
http://www.oik.se/newsmall.aspx?id=564

.

Jakob hemma och fixade bortaseger

VH-fostrade Jakob Karlsson var ofin nog att komma hem och besegra moderklubben. Så här tyckte han efter matchen:

"I den första perioden var vi verkligen illa ute. Om Vimmerby hade fått in 2-0, så kunde det mycket väl ha blivit en helt annan match. Nu lyckades vi istället vända och då kändes det som att de tappade tron på sig själva. Vi gjorde tre snabba mål och därefter tycker jag att vi hade ganska bra kontroll på det hela.

Det har varit mycket snack om att vi är dåliga defensivt, men jag tycker verkligen inte att det stämmer. I höstas hade vi massor med skador på backarna och i dag är vi verkligen stabila bakåt. Dessutom var vi riktigt effektiva framåt.

Det här var en riktigt skön seger i en väldigt tuff match. Vimmerby är starkt offensivt. Försvarsmässigt kanske de däremot inte riktigt håller måttet i den här serien".

.


VH-tränaren efter kvällens match

Vimmerbys tränare, Anders Spaak, grämde sig över kvällens 4-1-förlust mot Olofström:

"Matchen var lite lik de båda tidigare som vi har spelat, men med den skillnaden att vi var mycket bättre i kväll. Vi inledde riktigt bra och skapade en hel del. 1-0 efter tio minuter var missvisande. Sedan tycker jag faktiskt att de får tre riktiga skitmål, som helt vänder matchen i slutet av den första perioden.
Efter målvaktsbytet tycker jag att vi stabiliserar upp det och har väl så mycket som Olofström under den andra och tredje perioden.
Vad vi ska ta med oss av kvällens match är att vi minimerar misstagen i egen zon. Vi är bra organiserade och spelar betydligt mer moget än mot Vita Hästen och Karlskrona.
Det har blivit lite bättre för varje match som har gått. Kan vi fortsätta så, så kommer vi ta många poäng framöver."

.

Landets bloggare om eftermiddagens omgång

De är flitiga, de där bloggarna som skriver om division 1-hockeyn. Här kommer lite länkar till sidor som analyserar eftermiddagens omgång.

Mikael Mjörnberg, hockeysverige.se:
http://www.hockeysverige.se/blogg/mjornberg#comments

Jimmy Stålnacke, NSD:
http://www.nsd.se/blogg/bloggare.aspx?blogg=4873812

John Wikberg, dragskott.nu:
http://dragskott.blogspot.com/

Bloggen om Allettan Södra:
http://bloggomhockey.blogspot.com/


Dragskott.nu tror på VH-seger i eftermiddag

Superbloggaren John Wikberg på dragskott.nu tippar Vimmerbyseger i dagens match mot Olofström. Han motiverar det enligt nedan. Hela inlägget läser du här.

"Vimmerby - Olofström
Nedsläpp: 16:00.

Matchtips:
 1.
Fem mål borta mot Vita Hästen är respekt. Vimmerby är på gång och har mycket goda möjligheter att ta den första segern i AllEttan Södra när Olofström - laget med den tveksamma defensiven - kommer på besök. OIK:s försvarsspel var helt under isen i fredagens hemmamatch mot Kallinge/Ronneby och Steelers har mycket att bevisa. Vimmerby slår ur underläge, kan spela avslappnat och tipset är att VH tar tre poäng."

Olofströms skyttekung missar dagens match

I dag väntar Jacob Karlssons Olofström i hemmahallen. Efter två sura förluster är det dags för de första Allettan-poängen för VH. Seger mot OIK och vi är bara en eller två poäng från fjärdeplatsen och bara en pinne efter Olofström.

I eftermiddagens match kommer Olofströms amerikanske skyttekung, Erik Przepiorka, 41 poäng (25+16) på 27 matcher, inte kunna vara med. I mötet mot Kallinge i fredags åkte han på en tackling som resulterade i en kraftig hjärnskakning. Nu väntar två veckors vila.

Annars är det matchen mellan Hästen och KHK, som tilldrar sig störst uppmärksamhet. Segraren där är klar för Play Off (även om jag tror att båda tar sig dit till slut). Det törs jag ta gift på. Håller Hästen som ett i grunden klart bättre lag. Samtidigt måste de prestera bättre än vad de gjorde mot oss i går för att slå Karlskrona.

Sent omsider är nu Gislaveds poängmaskin, Erik Hjalmarsson, klar för Asplöven. Det har varit ett jävla liv på hemsidor och bloggar om den här övergången, eftersom Asplöven offentliggjorde den innan de hade förhandlat med Gislaved. Till slut visade det sig att övergångssumman handlade om betalning av Hjalmarssons utrustning. Tror att Fahlanders plånbok klarade av den smällen.

Man ska absolut aldrig gotta sig åt någon spelares olycka och det tror jag verkligen ingen i Vimmerby gör heller. Visst är Przepiorka ett tungt avbräck för OIK (jag hade helt ärligt verkligen sett fram emot att få spana in hans hockeykonster), som ökar Vimmerbys chanser. Den enda som jag skulle kunna tänka mig glädjer sig över hans skada är dagens speaker, som slipper försöka sig på konststycket att uttala hans namn fyra-fem gånger (line-up, någon utvisning och några poäng).

Den stora frågan inför Hästen och KåKå är om de båda Kung Sunarna kommer att träffas?


Vimmerby nära komma ifatt i tredje perioden

VITA HÄSTEN-VIMMERBY HOCKEY 6-5 (1-1, 4-1, 1-3)
0-1 (07.39) Alexander Andersson (Pierre Gustavsson, Björn Jonasson), sp 5/4
1-1 (14.13) Tomas Wallgren (Linus Näsström, Sebastian Arvidsson)
2-1 (22.40) Sebastian Harrysson (Tomas Wallgren)
3-1 (27.25) Jimmy Andersson (Sebastian Erkägärds)
4-1 (32.17) Joakim Petersson (Henrik Höglund, Marcus Eriksson)
5-1 (35.25) Markus Ericsson (u.a.)
5-2 (36.47) Emil Wahlberg (Alexander Andersson)
5-3 (40.17) Emil Georgsson (Joacim Hedblad)
6-3 (42.25) Henrik Tång (Jesper Samuelsson, Marcus Eriksson)
6-4 (46.49) Alexander Andersson (Simon Casselstrand)
6-5 (50.24) Emil Georgsson (Joacim Hedblad, Johan Andersson)

Utvisningar, Vita Hästen: 3x2 min. Vimmerby: 3x2 min.
Skott: 33-27 (10-9, 15-12, 8-6)
Domare: Björn Erlén, Huskvarna.
Publik: 1 730

FÖRSTA PERIODEN:
- Skott i stolproten av Jimmy Andersson efter två minuters spel. Jonas Ström utvisad i samband med detta.
- Vimmerby fulltaligt. Bra tryck från Hästen under utvisningen.
- Jättechans för Vimmerbys Robin Ekström efter sex minuter, som kom helt fri inne i slottet men mv i Hästen räddade friläget.
- Vimmerby har lyft upp spelet och har skapat några halvchanser. Hästen drar på sig en utvisning efter 07.10. PP Vimmerby nu.
MÅL 0-1: Björn Jonasson driver upp pucken, passar till Alexander Andersson, vars skott styr på en försvarare och in mellan benen på målvakten.
- Farligt när kedjan med Höglund, Eriksson och Samuelsson är på isen. Annars avväpnar Vimmerby Hästens offensiv ganska enkelt hittills.
- Jättechans för Eric Johansson att göra 2-0, då han vandrar runt kassen och kommer helt fri. Mv räddar.
- Vimmerbys Jesper Olsson utvisad för puck out efter 10.53. PP Hästen.
- En minut kvar av utvisningen. Bra Hästen-tryck. Hemmalaget är vasst i pp.
- Vimmerby fulltaligt. Bra försvarsspel.
MÅL 1-1: Tomas Wallgren får ta två returer och trycker in pucken efter en tllltrasslad situation framför Bratten.
- Två lag som är riktigt vassa i offensiv zon. Av agerandet i egen zon finns det däremot en del i övrigt att önska från båda håll.
- Dubbelchans för Hästen med en minut kvar. Nära!
- Shawn Snider helt fri med halvminuten kvar. Hästens målvakt räddar.
- Bra avslutning av Vimmerby. Skapar ytterligare tre bra chanser under sista halvminuten. Bland annat har Jonas Ström ett skott från nära håll som stryker krysset.
- Första perioden slut. Ställningen 1-1. Skott 10-9.

Sammanfattning: Hästen snurrar en hel del i anfallszon och har haft mer puck men överarbetar ofta sitt anfallsspel. Vimmerby har försvarat sig ganska bra och har haft fler klara målchanser än hemmalaget, bland annat tre frilägen.

Övriga matcher efter första perioden: Mariestad-Kristianstad 1-0, Olofström-KRIF 0-2, Karlskrona-Skövde 2-0

ANDRA PERIODEN:
- Andra perioden igång.
MÅL 2-1: Sebastian Harrysson tillåts vandra in och skicka upp en stenhård handledare i krysset. Annars en väldigt händelsefattig inledning av andra perioden. Bättre fart nu?
- Nära 3-1 efter drygt fyra minuter, när Hästen kommer 2 mot 1. Bra sidledsförflyttning och räddning av Calle Brattenberger på Anderséns skott.
- 6 minuter spelade. Ganska dåligt spel nu. Mycket dumpa puck djupt i zonen och jaga eller dumpa och byta. Ett par halchanser för Hästen.
- Schelin i bra läge och nära 2-2. Skottet över.
MÅL 3-1: Totalt kaos i Vimmerbys zon. Spelare slänger sig till höger och vänster. Till slut får Jimmy Andersson klubban på pucken och trycker i 3-1. Två tvättäkta skitmål, som Vimmerby har åkt på. Inte orättvist men känns helt onödigt.
- Wallgren ut för slashing. Powerplay Vimmerby nu.
- Bratten nere för räkning då två spelare dundrade in i honom. På benen igen. 1.50 kvar av pp.
- Nära för Johan Andersson i pp. En minut kvar av utvisningen.
- Vimmerby inte i närheten så bra i pp, som Hästen är.
- Halva matchen spelad nu.
- Björn Jonasson får inte träff på pucken i fritt läge. Nära!
- Fortsatt slarvigt i egen zon från båda lagen.
MÅL 4-1: Vimmerby helt uppsnurrat i egen zon. Joakim Petersson får stå fri framför mål och frispelas av Höglund och Marcus Eriksson. Snyggt av Hästen men alldeles för tamt försvarsspel, där alla står och tittar på pucken.
- Jesper Olsson har helt öppet mål och ska bara lyfta in pucken men Hästen-målisen hinner få ut benskyddet. Bra räddning av Alexander Berg.
MÅL 5-1: Marcus Eriksson har lekstuga. Jacob Isaksson ramlar bakom eget mål och tappar pucken till Marcus Eriksson, som drar Jalle en gång till, glider in framför mål och lägger pucken mellan benen på Bratten.
MÅL 5-2: Emil Wahlberg tar sats från egen zon, rundar ett par Hästespelare och dundrar in 5-2 på ett slagskott. Snyggt och hemmalaget bjussar tillbaka med passivt försvarsspel.
- Pierre Gustavsson helt fri bara sekunder senare och nära 5-3. Berg räddar.
- Andra peridoen slut. Ställning 5-2, skott 15-12.

Sammanfattning: Hästen mycket bättre än Vimmerby. Samtidigt bränner Vimmerby alldeles för mycket chanser. Man måste ta vara på de frilägen som man skapar/bjuds på. Håller inte annars mot så här tufft motstånd. Två givmilda försvar i andra perioden.

Övriga matcher efter andra perioden: Mariestad-Kristianstad 2-0, Olofström-KRIF 2-2, Karlskrona-Skövde 4-0


TREDJE PERIODEN:
- Nu kör vi igång den tredje perioden. Hoppet ställs till ett snabbt mål.
MÅL 5-3: Som sagt. Georgsson trycker in den efter 17 sekunder. Björn Jonasson ihop med Hedblad och Georgsson i förstakedjan nu.
- Cassel in ihop med Pierre och Schelin.
MÅL 6-3: Klapp-klapp-spel av Hästen. En frispelad Henrik Tång rakar in pucken vid Brattens bortre stolpe. Snyggt!
- Hästen-utvisning nu. PP Vimmerby.
- Hemmalaget fulltaligt. Fem minuter spelat.
- Jonasson och Georgsson kom 2 mot 1 men Jonassons flippass studsade över Emils klubba.
MÅL 6-4: VH med i matchen igen. Alexander Anderssons andra mål och tillika tredje poäng för kvällen.
- Vimmerby har jätteproblem så fort man ser Samuelssons, Höglunds och Marcus Erikssons nunor på isen.
- Tio minuter kvar av matchen.
MÅL 6-5: Emil Gerogsson frispelas och dundrar upp pucken i krysset. 9.36 kvar att spela. Nu är det helt plötsligt match på riktigt.
- 11.24 och Jonas Ström åker på två minuter för tripping. Hästen har varit bra i pp i kväll, utan att ha fått in pucken.
- Det här numerära överläget var däremot riktigt dåligt. VH fulltaligt. Sex och en halv minut kvar nu.
- Obegriplig match. Två vanligtvis disciplinerade lag som bjuder på Svängdörrshockey de Luxe. Bjudningar i egen zon i parti och minut. Inte många uppspel som har gått rätt i den här matchen.
- Fyra minuter kvar att spela.
- Skulle vara galen om jag var Hästen-supporter. Först släpper de in Vimmerby i matchen och nu är de nära att vika ner sig helt. Tempofattigt och hafsigt. Sune Bergman tar time out.
- Tre minuter kvar.
- Två minuter kvar. Inget händer.
- 18.38, icing och tekning i Vimmerbys zon.
- 30 sek.
- Nix. Matchen slut. Närmare än en halvchans för Snider blev det inte. 6-5 till Vita Hästen.

Sammanfattning: En beskedlig (hawaii)match. Svårt att analysera men inget av lagen kom upp i standard. Vimmerby bättre i tredje perioden, då Hästen spelade krampaktigt. Synd, synd, synd att Vimmerby inte orkar/kan hålla ihop försvarsspelet i en sådan här match, då Hästen presterar långt ifrån på topp. Sex insläppta i dag och sju insläppta i onsdags håller inte. Då vinner man inga matcher i Allettan. Positivt dock att Vimmerby spelmässigt håller jämna steg med de två hårdast tippade topplagen. Matchens lirare Marcus Eriksson i Hästen. Bäst i Vimmerby Emil Georgsson, Alexander Andersson, Shawn Snider och Emil Wahlberg.

Övriga matcher:
Mariestad-Kristianstad 4-0, Olofström-KRIF 2-3, Karlskrona-Skövde 4-2.


Nu ska iväg på fest. Ses/hörs i natt!

"Äta, skita och spela hockey - det enda som gäller nu"

Mycket hockey nu. Knappt har man hunnit landa/vakna efter nattens tårfyllda drama, innan det är dags att gå på´t igen.

Efter Allettans premiärmatch mot Karlskrona (förlust 7-3 i onsdags) sa VH-tränaren Anders Sapaak:
- Det måste göra ont för att vinna. Karlskrona betalar priset, det gör inte vi.

I eftermiddag väntar en ny stentuff match – Vita Hästen på bortaplan. Och det är ett revanschsuget gäng som är på väg norrut.

Anders Spaak:

"Det ska bli väldigt intressant att se hur vårt unga lag har tagit förlusten mot KHK och om vi pallar trycket som säkert kommer bli i Himmelstalundshallen i dag.

Grabbarna måste förstå att det bara är tre saker som gäller under de kommande veckorna – att äta, skita och spela hockey. Ingen i laget behöver koncentrera sig på nå´t annat. Precis innan vi åkte i förmiddags frågade jag om det var någon som ville hoppa av bussen. Men alla är med och det betyder att vi gör det här för att känna njutning och inte olust.

Vi har ingen som helst press på oss och jag både hoppas och tror att det kan vara lite läge för en skräll. Spelmässigt var vi minst lika bra som Karlskrona i onsdags. Däremot var vi alldeles för veka i vissa situationer i egen zon, vilket satte laget i knepiga situationer flera gånger.

Vi behöver inte alltid vara så jävla kreativa, utan måste lära oss att spela enklare – framför allt i defensiven. Samtidigt är det lätt att säga och det är lätt att träna på, men matchsituationer är en helt annan sak. Det hänger mycket ihop med rutin, så vi får väl vara beredda på att låta det växa bort med tiden. Men som sagt, det ska bli intressant att se hur vi hanterar det i dag".

Sannolikt kommer Vimmerby gå runt på fyra kedjor och sju backar.
"Det är så tajt med matcher att vi måste hålla igång så många spelare som möjligt. I längden tjänar vi på att gå runt på mycket folk så långt in i matcherna som möjligt".


Vimmerbys lag mot Vita Hästen:

Calle Brattenberger

Christian Widéen – Jacob Isaksson
Robin Ekström – Emil Georgsson – Joacim Hedblad

Emil Wahlberg – Johan Andersson
Jonas Ström – Shawn Snider – Jim Nordh

Alexander Andersson – Martin Ågren
Marcus Schelin – Pierre Gustavsson – Björn Jonasson

Martin Modigs –
Petrus Olivestam – Jesper Olsson – Eric Johansson

Andremålvakt: Robin Andersson
Extraspelare: Simon Casselstrand

 


Hur gick det till?

Sex matcher i JVM, bara två vunna under ordinarie tid (Lettland och Slovakien) men ändå världsmästare. Måste vara någon form av rekord? Hur kunde det bli så, utan att vi märkte det?

Ovechkin - Bäckis - Kuznetsov. Schysst lina de kan knåpa ihop i Capitals nästa sesse.

Skulle kunna skriva hur mycket som helst om det gråtmilda paret Renberg och Härenstam, men ni hörde väl själva?

58-17 i skott och man var ändå orolig. En galen match på många sätt.

Nu borde det snart vara dags att gå upp. Väljer att gå och sova i stälet.


.

"VH håvar in minst en poäng"

Monsterbloggaren på dragskott.nu är inne i ett sjukt stim vad gäller rätt tippade hockeymatcher i alla omöjliga serier. Nu tror John Wikberg på en VH-skräll mot Hästen. Du läser hans tips här.

.


Kung Sune I av Karlskrona - vilken man!

Kung Sune av Karlskrona verkar vara en riktigt skön snubbe. I går fick jag äntligen se honom live. Har aldrig sett honom tidigare och visste inte ens hur han såg ut. Ändå förstod jag direkt att det var HAN, när han väl gjorde entré i Vimmerby ishall. Värm dig med en vinnare! Självklart!

300-400 KHK:are ägde Vimmerby ishall i går. De hade förresten ägt vilken ishall som helst i Sverige i går. Sjukt bra jobb!

Avdelningen onödigt vetande: Kristianstads näst kortaste back är 186 centimeter lång.

Det gäller att se saker positivt. Vimmerby ligger på delad andraplats vad gäller producerade mål i Allettan Södra…;-)

Nu dags för frissan. Måste göra mig av med gårdagens looserfrilla innan Hästenmatchen i morgon.


Sagt efter matchen

Till er som inte har möjlighet att läsa lokaltidningen Vimmerby Tidning, så finns här ihopsamlat vad som sades till tidningen efter matchen:

"Om vi var nervösa...? Nej, däremot är det alltid lite lurigt och svårt att komma igång efter ett långt uppehåll. Vimmerby kom också till matchen med stort självförtroende efter sina prestationer i hemmarinken".
KHK-tränaren Tomas Kempe om Vimmerbys spelövertag i första perioden

"Det kändes bra, synd bara att vi inte fick utdelning".
Hemmatränarna om den första perioden

"Synd att vi inte fick första målet. Det hade kunnat blivit en annan match då".
VH:s forward, Robin Ekström

"Jag tycker att vi kontrollerar matchen, frånsett första perioden. Vimmerby kroknade och såg trötta ut ju längre matchen led".
KHK-tränaren igen

"Vi släpper för enkla mål och tappar puck på helt fel ställen".
VH:s assisterande tränare, Peter Gustavsson, grämer sig över spelet i egen zon

"Det måste göra ont för att vinna. Karlskrona betalar priset, det gör inte vi".
VH-tränaren Anders Spaak analyserar matchen

"Vi hade två fem mot tre-lägen. Det måste bli mål på något av dem".
Anders Spaak är inte nöjd

"Konstigt... jag tycker att vi är lika bra spelmässigt, men ändå låg vi under med 4-0 efter två perioder.
Nicklas Oskarsson, Vimmerbys assisterande tränare

"Våra backar spelar otroligt konsekvent matchen igenom och anfallarna är distinkta i avsluten."
Tomas Kempe berömmer sitt lag

"Jag tycker att vi spelade med bra tålamod och gjorde det vi hade bestämt oss för. Vi höll oss lugna trots att Vimmerby började matchen bra och försökte sätta press på oss genom att åka mycket skridskor".
Matchens lirare, KHK-målvakten Timo Leinonen, var glad efter segern

"Det är alltid viktigt att få första målet. Efter det lossnade det lite och vi var verkligen effektiva i kväll".
Timo Leinonen igen

"Det var inte min insats som avgjorde den här matchen. Det vagörande var att vi höll oss till planen och spelade enkelt".
KHK:s målvakt är ödmjuk

"Vi hade stora förhoppningar på att ta tre poäng. Effektiviteten var för dålig samtidigt som de satte sina chanser".
VH-förvärvet från Nacka, Björn Jonasson, som blev målskytt i sin premiär

"Det var ingen höjdare. Samtidigt kändes det inte som en 7-3-match. Jag tyckte att vi var med i matchen och Karlskrona var absolut inga fantomer. Men de spelade väldigt smart och fokuserat".
VH:s forward Eric Johansson var besviken efter matchen

"Det märks att nivån har höjts och det är mer hårt spel. Vi måste bli tuffare och trycka in mer folk framför kassen. Som det var i kväll fick vi jobba alldeles för hårt för de chanser vi fick, medan vi bjöd på en hel del. Det var den stora skillnaden mellan lagen".
Eric Johansson sammanfattar

Kvällens resultat i söder

Allettan Södra:  
Vimmerby-Karlskrona 3-7 (0-1, 0-3, 3-3)
KRIF-Vita Hästen 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)
Kristianstad-Olofström 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)
Skövde-Mariestad 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)
   
Division 1 E:  
Tranås-Mjölby 6-5 (2-1, 2-1, 1-3, 0-0, 1-0)
Grästorp-Gislaved 3-2 (1-1, 0-1, 2-0)
Kumla-Arboga 5-3 (0-0, 3-2, 2-1)
   
Division 1 F:  
Nybro-Helsingborg 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1)
Kungälv-Pantern 5-3 (2-1, 1-0, 2-2)
Mörrum-Halmstad 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)


.


3-7 snackar man inte bort...

Ni känner ju till alla dessa ”om”. Och jag hörde många av dem på läktaren i kväll:

- ”Om” vi inte hade fått dessa psykologiskt olyckliga mål i arselet...
- ”Om” vi inte hade skänkt bort pucken i egen zon vid två av de första tre målen...
- ”Om” något av våra tre frilägen och två stolpskott hade gått in...
- ”Om” pucken inte hade hoppat över Jonas Ströms klubba när han bara skulle raka in 1-0 i öppen kasse...
- ”Om” Leinonen ändå inte hade varit så sjukt stabil, som vi anade att han skulle vara...
- ”Om” KHK inte hade varit så äckligt effektivt att de gjorde mål på i stort sett varje chans...
- ”Om” Vimmerbys backar inte hade visat sådan överdriven respekt för KHK:s offensiv...
- ”Om” Vimmerby bara hade kommit upp i närheten av den insats man gjorde i segermatchen hemma mot Vita Hästen...
- ”Om” vi hade haft lite mer tur med några domslut...
- "Om" inte halva laget hade känt sig så taget av stundens allvar...
- "Om" vi hade kunnat utnyttja våra 5 mot 3-lägen på vettigt sätt...
Etc… Ja, så gick tongångarna ungefär.

Men en sådan här kväll spelar alla dessa ”om” inte någon som helst roll. 3-7 snackar man nämligen inte bort. No way!

Sant är dock att KHK var enormt effektivt i sin offensiv, betydligt stabilare bakåt och vann helt rättvist – både matchen på isen och matchen på läktaren. Skön inramning ni bjöd på KHK:are!

Dock ska Vimmerby ta med sig att man i det offensiva spelet gott och väl matchar lag av Karlskronas kaliber.

Vimmerby ska också minnas premiären av division 1 E i höstas. Plattmatch (säger dock inte att det var det i kväll) och storförlust borta mot Arboga. Hur det gick sedan, vet vi ju alla...

Bäst offensivt i kväll var kedjan med Petrus Olivestam, Jesper Olsson och Eric Johansson. De visade stora hjärtan, vilja och speed - dock stundtals på bekostnad av defensiven. Enkelt och klokt backspel av Ågren och Wahlberg. Shawn Snider gjorde en av sina bättre matcher i VH-tröjan.

Nyförvärvet från Nacka, Björn Jonasson, kommer bli en enorm tillgång. Han kom in i tredje perioden och var riktigt vass (gjorde också ett mål). Fina handleder, härlig blick för spelet, kreativ och intensiv.

Noterbart: Det är mycket diskussion om detta med dubbla assists. I kväll var det dubbla assists på SAMTLIGA tio mål...


Mjörnberg tror på Vimmerby mot KHK

Chockstjärnbloggaren på hockeysverige.se, Mikael Mjörnberg, har tippat premiäromgången av Allettan. Inför matchen Vimmerby-Karlskrona, skriver han följande:

"Vimmerby – KHK 1

KHK måste vara väldigt, väldigt bra för att ta poäng i Tigerburen. En enda ynklig tappad poäng på hemmaplan för Vimmerby i grundserien säger ganska mycket och har Tomas Kempe inte hittat den berömda superduperknappen vinner tigrarna det här. Hur starkt bortastöd KHK än må ha med sig på läktarplats."

Hela inlägget läser du här.

.


Utdömda, nederlagstippade men grymt segersugna

Vad talar emot Vimmerby i kväll och under resten av Allettan?

– I stort sett allting, enligt de flesta förståsigpåare. Spektret av omdömen sträcker sig ungefär från ”chanslösa” till ”slagpåsar”. Precis som inför starten av division 1, med andra ord.

Finns det då verkligen något som talar för Vimmerby i kväll och under resten av Allettan?

- Säsongens hemmastatistik:
13     13   0   0       69-22     38

- Som bäst mot bra motstånd. I säsongens matcher mot Hästen, Skövde och Mariestad har VH följande stats:
  9       6   1   2      38-28     20

- Ordinarie lag. Jämfört med slutomgångarna i div 1 E, har vi fått tillskott i truppen av förstemålvakten Calle Brattenberger samt anfallarna Jim Nordh, Marcus Schelin, Robin Ekström, Jesper Olsson och Björn Jonasson - 83 poäng (42+41) på sammanlagt 86 matcher för dessa under säsongen.


Spaak lägger pressen på KHK

VH-tränaren Anders Spaak i en intervju på www.vimmerbyhockey.se i dag:

"Med de målsättningar de har och med en spelarbudget som väl är ungefär lika stor som hela vår förenings omsättning, så är det klart att Karlskrona har press på sig. Karlskrona är säkert ett jättebra lag men de ska inte tro att de bara kan trycka på en knapp och vinna. Vi ska göra allt i varje byte och på varje kvadratcentimeter av isen för att lägga dem på rygg."

"En lurig match på förhand"

Eminente bloggaren Johan Wikberg på dragskott.nu tippar onsdagskvällens premiäromgång av Allettan Södra. Du kan läsa inlägget här.

.


Andreas Lundgren lånas ut till Åseda

Vimmerby Hockeys unge center, Andreas Lundgren, har fått begränsat med speltid i division 1. Nu lånas han ut till division 2-laget, Åseda IF.
- Andreas är en enormt talangfull spelare, som har alla förutsättningar att lyckas. Med mer speltid kommer han att ta ytterligare steg. På sikt kan han komma att gå hur långt som helst. Han är en av Vimmerbys framtidsspelare, säger VH-tränaren Anders Spaak.

.

Vimmerbys preliminära lag mot KHK

Så här ser Vimmerbys preliminära trupp ut inför morgondagens match mot Karlskrona. Inte hundraprocentigt spikad än, så vissa ändringar kan komma att göras. Dock är samtliga spelare, förutom Andreas Rundgren, hela och friska. Det innebär sex ”nya” spelare jämfört med hur vi avslutade division 1-serien.

Målvakter:
Calle Brattenberger
Ej klart

Backar:
Christian Widéen
Jacob Isaksson
Johan Andersson
Emil Wahlberg
Alexander Andersson
Martin Ågren
Martin Modigs

Anfallare:
Robin Ekström
Emil Georgsson
Joacim Hedblad
Jonas Ström
Shawn Snider
Jim Nordh
Simon Casselstrand
Pierre Gustavsson
Marcus Schelin
Eric Johansson
Jesper Olsson
Petrus Olivestam
Björn Jonasson

.


KHK:s videobloggare snackar upp matchen

"Vi måste hålla tätt bakåt och göra mål framåt. Då vinner vi matchen".
Jodå, KåKå:aren har redan skrivit ned segerreceptet inför morgondagens match borta mot Vimmerby. Du ser hans uppsnack här.

.

Men från Peking hörs det inget...

...åtminstone inte några positiva profetior för oss Vimmerby-supportrar. För nu har de båda förträffliga Norrköpingsbloggarna sagt sitt om utgången av Allettan:

Bloggoraklet på hockeysverige.se, Mikael Mjönberg, och Johan Adamsson på Folkbladet ger inte Vimmerby Hockey några större chanser att överraska en gång till.

.


35-årig amerikan Västerviks supporterspelare

Thomas J. Guidarelli, 35-årig amerikansk center. Där har du Västervik IK:s supporterspelare. Guidarelli, som har haft sin hockeykarriär förlagd till Europa de senaste tio åren, kommer senast från spel i två säsonger med Medvescak Zagreb i den österrikiska ligan (9 mål och 24 assists på 49 matcher den senaste säsongen, 2010-2011). Dessförinnan spelade han i den tyska andraligan.

.


Kallinge-Ronneby värvar jättetalang

Lagom till starten av Allettan har Vimmerby Hockeys seriekollegor, Kallinge-Ronneby, gjort klart med 20-årige jättetalangen William Wallén. Wallén, som har ett 50-tal juniorlandskamper på meritlistan, värvades till Frölunda i fjol men hade svårt att ta plats där och lånades sedan ut till Borås samt Almtuna.

Den här säsongen har varit ännu tyngre. Wallén testade först i finska Jokerit, men där fick han inget kontrakt. Sedan blev det återigen allsvenska Almtuna, men samma visa där. Nu ska alltså den lille snabbskrinnande forwarden försöka hitta självförtroendet i KRIF i stället. Ett mycket bra nyförvärv om han lyckas prestera på den nivå som han har kapacitet för.

.


Stålnacke chockdissar Vimmerby

Vimmerby "lär få fajtas i bottenstriden" och tippas som sjua. Det VH-vänlige bloggoraklet från norr chockdissar Vimmerby Hockeys chanser i Allettan. Vad har hänt? Var är lojaliteten? Var är den här trevlige norrlänning jag har lärt känna? Eller kanske det är detta som kallas för realism? Trots allt väljer jag att länka till hans sida... Du hittar Stålnackens profetia, inkluderat en intervju med Emil Georgsson, här.

Trots hans nesliga rader, är det inget snack om vem som vinner ambitionsligan bland bloggarna. En hel lång rad med intervjuer av hockeyprofiler i Allettans olika lag verkar vänta. Härligt!

.


"Intressant värvning av Vimmerby"

Dragskottbloggaren om värvningen av Björn Jonasson samt Vimmerbys chanser i Allettan. Du hittar inlägget här.

.

Så tippas Allettan Södra

Två dagar kvar och temperaturen stiger. Bloggare och andra skribenter är långt ifrån överens om hur den södra Allettan kommer att sluta. Här är länkar till några av dem som har inventerat lagen. Fyll gärna på länklistan i kommentarsfältet.

http://afterice.se/2011/december/afterice-tippar-allettan-vimmerby-hc.html

http://khkbevakaren.blogg.se/index.html

http://khkhockey.blogspot.com/

http://studiohmt.nu/sa-slutar-allettan-sodra/

http://gummitrissan.bloggo.nu/Sa-slutar-Allettan-sodra-2012-Den-reviderade-verisionen/

http://blogg.liviomonas.se/

http://dragskott.blogspot.com/2011/12/dragskottnu-tippar-allettan-sodra-plats_25.html

http://www.hockeysverige.se/blogg/mjornberg/12671358/allettan-lagen-fran-e-serien

http://www.hockeysverige.se/blogg/mjornberg/12672530/allettanlagen-fran-f-serien

.

Högtryck på telefonen inför Vimmerby-Karlskrona

Var precis uppe på kansliet och jag kan säga att stackars Ann-Sofie har att pyssla med där. Telefonen ringer konstant och självklart handlar det främst om personer som vill boka förköpsbiljetter eller köpa Allettanabonnemang.

Ett hastigt överslag pekade på att ungefär 700 biljetter (inkl abonnemang) hittills är sålda till onsdagens premiärmatch mot Karlskrona. I dag på förmiddagen fanns det bara omkring 150 sittplatser kvar, så det gäller att du skyndar dig…

Allettanabonnomang köper du antingen på kansliet (0492-151 94), hos DressMann eller hos Träffens Spelbutik. Dessa säljs till och med i morgon eftermiddag (tisdag).


Nackas skyttekung klar för Vimmerby

Många förväntade sig nog att Vimmerby Hockey skulle stärka upp backsidan inför den stundande Allettan. Och man har letat efter försvarare, men de spelare som man har varit i kontakt med har krävt alldeles för mycket pengar. Samtidigt är det ju väl bekant att "anfall är bästa försvar"...

I veckan provtränade han med klubben och i går kväll gjorde VH klart med Nackas 23-årige poängkung, Björn Jonasson.
– Det blir spännande att se Björn. Nu får han chansen att visa upp sig säsongen ut, och så får vi se om det kan bli förlängning även nästa år, säger VH:s sportchef, Fredric Jaensson, till Vimmerby Tidning.

I fjol kom Björn Jonasson tvåa i skytteligan i division 1 D med sina 40 poäng på 27 matcher. Endast slagen av Nyköpings Fredrik Håkansson. I Allettan Mellersta vann sedan Björn Jonasson skytteligan med sina 21 poäng på 14 matcher, närmast följd av bröderna Persson i Ore (Johan och Jonathan) samt Huddinges Vilhelm Åman-Stigart.

Noterbart är att Nacka i div 1 D i fjol gjorde 115 mål, varav Jonasson hade fingret med i 40 (16+24) av dessa.
I Allettan var han ännu mer dominant i sitt lag. Nacka gjorde då 33 mål och Jonasson var inblandad i hela 21 av dessa (8+13) – 67 % av lagets mål alltså.

Den här säsongen kom Björn Jonasson, med sina 28 poäng (14+14) på 21 matcher, på 13:e plats i skytteligan för div 1 D. Dock ska sägas att Nacka som lag har haft det betydligt tuffare i år. Laget kom näst sista (nia) i serien och mäktade bara med 81 mål framåt.


RSS 2.0