Olofströms IK-Vimmerby Hockey 6-1 (1-0, 2-1, 3-0)
1-0 (09.41) Timothy Crowder (Joakim Sydegård, Adam Peter)
2-0 (24.29) Emil Lundqvist (Timothy Crowder, Thomas Fahlqvist), sp 5/4
2-1 (26.43) Björn Jonasson (Patrik Bengtsson, Jim Nordh)
3-1 (28.17) Andrew Fournier (Emil Lundqvist, Thomas Fahlqvist), sp 5/4
4-1 (44.42) Joakim Sydegård (Timothy Crowder, Adam Peter)
5-1 (51.57) Joakim Sydgård (Timothy Crowder, Adam Porshammar)
6-1 (59.54) Daniel Pettersson (Sean-Michel Sunnqvist, Jakob Karlsson)

Skott:34-18 (12-1, 11-6, 11-11)
Utvisningar, Olofström: 3x2 min. Vimmerby: 7x2 min.
Publik: 1 081

Första perioden:
Under den första perioden handlade det i stort sett om Olofström mot Vimmerbys målvakt, Calle Brattenberger. Calle har varit ruskigt bra och har räddat laget från ett större underläge. När Tim Crowder blev snyggt framspelad i mitten av den första perioden, kunde han dock inte stå emot längre. Skottstatistiken 12-1 talar sitt tydliga språk. Vimmerby är helt fokuserat på försvarsspel – man spelar enkelt och försöker dra ner tempot. Det enda som liknade chans för VH, var då Jim Nordh och Björn Jonasson kom 2 mot 1, men tyvärr åkte man offside.
Vimmerby inleder den andra perioden med numerärt överläge i ungefär en och en halv minut.

Andra perioden:
3-1 efter två perioder. Lagen bjuder verkligen inte på något skönspel. Den andra perioden är dock betydligt jämnare och Vimmerby har fått ner matchen i riktigt lågt tempo och tätar till i mittzon. Fortfarande har hemmalaget stort puckinnehav men Vimmerby har haft flera farliga chanser (utöver Björn Jonassons mål), som man tyvärr har bränt. Bland annat missade Jonasson öppet mål, man har haft ett skott i stolpen samt ett missat friläge.

Tredje perioden:
Den tredje perioden blev en ganska avslagen tillställning, där OIK kunde göra ytterligare tre mål. Det sista kom med sex sekunder kvar att spela.
På det hela taget en helt odiskutabel hemmaseger. Dock en eloge till VH-spelarna som stred tappert utifrån de förutsättningar man hade den här matchen.