Sjukt spännande i Fortsättningsserien

Glädjande att Grästorp ångar på i fortsättningsettan. I kväll vann man med 3-2 borta mot Kumla. Spaaks gamle pöjke (som fortfarande ligger under kvalstrecket till tvåan) har nu ändå bara två poäng upp till Mjölby, tre till Kumla och fyra till Tranås. Visserligen vann TAIF borta mot Arboga i kväll, men jag kan ändå inte se hur Arboga ska kunna tappa serieledningen. Sex omgångar är kvar.

Skulle inte förvåna mig ett dugg om det skiter sig för Makalösa Mjölby till slut. På söndag möts Grästorp och Mjölby i en sjuuuuukt viktig match. Seger för GIK där och Mjölby är på kvalplats.

Västervik åkte oväntat på dyngtorsk borta mot Värnamo i kväll. 6-2 blev siffrorna (Westerman och Ragnar Karlsson målskyttar). Samtidigt vann Tyringe med 5-4 över Boro och ryckte därmed i toppen. Fyra poäng skiljer mellan Tyringe och VIK. Värnamo skuggar två pinnar bakom Västervik.

Säger det igen. Det gäller för dessa tre lag att undvika Motala i den första kvalrundan. Om MAIF bara håller den ekonomiska näsan över vattenytan säsongen ut, så kommer de bli en otrevlig överraskning för flertalet lag i det långa kvalet till ettan.

Kul att möta Real Västervik och All Stars Tyringe i ett kval? Not! Bättre för division 1-lagen att se till att slippa det där.

På fredag är det dags för ny hemmamatch. Sponsorerna bjuder på fri entré och vi borde väl ändå kunna bli 1300-1500 på läktarna? Seger mot lipizzaner från Peking och vi är bara några enstaka poäng från play off.

Som sagt, hoppet är det sista som överger en…

Slut för i dag. Ska gå och hosta upp en lunga + kolla när Pepe får tokspel och stampar av Messi den andra handen.

.


Kommentarer
Postat av: RRC

VIK har inte i ett kval att göra som de agerar nu - och har gjort ända sedan juluppehållet. Jag säger det igen: Det går inte att förstå sig på hockeyspelare och -tränare! Det är ett outgrundligt släkte. Till skillnad från Sten "Återtåget" Lander och några andra drömmare kan jag inte föreställa mig att VIK ska klara av ett kval uppåt. Det blir att harva ett år till, minst, i tvåan. Förhoppningsvis då med annan sportchef (vad gör karln?) och ny tränare.

2012-01-26 @ 08:32:23
Postat av: Vika

Vadå gör karln? tror du han har en massa pengar att slänga upp till höger och vänster för att få folk att spela i tvåan? vet att en back som spelat KHL var lite aktuell ,men det skulle kosta ca 40-50 i mån. Har du de pengarna?.Vik behöver verkligen förstärka backsidan,men inte mycket ledigt och de som är lediga har höga krav.Tror Lindh fixat minst en back till efter helgen, sen kanske det är så att det inte blir i år man går upp utan då får man ta nya tag till nästa.

2012-01-26 @ 16:30:31
Postat av: RRC

Nej, jag tror inte att han har "en massa pengar". Men jag tror att han har haft cirka ett halvt år på sig att skaffa spelare till ett kval. Har han inte klarat av det, av ekonomiska eller andra skäl, kan jag inte se att VIK har i ett kval att göra, och än mindre i div I.

2012-01-27 @ 08:02:32
Postat av: Jona

VIK's spel har inte varit bra alls efter uppehållet, rent bedrövligt faktiskt!



Men jag vågar dock påstå att VIK har en mycket bättre trupp än vad VH hade när dom tog klivet upp i 1:an igen.



Bara hoppas vi har samma tur som VH hade & kan åka på ett bananskal med några lag som hoppar av & får problem med ekonomin.



Lycka till ikväll VH!

2012-01-27 @ 09:17:18
Postat av: Hazze

"Men jag vågar dock påstå att VIK har en mycket bättre trupp än vad VH hade när dom tog klivet upp i 1:an igen."



Är lite si och så med Vikarnas självuppfattning. Vik kan gå upp, men chansen är tyvärr inte stor...

2012-01-27 @ 11:25:20
Postat av: Anonym

Jona:

Vik skulle inte placerat dig bättre än 6-7a förra året...

2012-01-27 @ 11:47:18
Postat av: Jocke

VIK har ju 4 backar som borde hålla hög klass på denna nivå. Men alla underpresterar.Tränarfråga?Försvarsspelet i stort fungerar inte alls.Tränarfråga? Kanske ett tränarbyte skulle vara ett alternativ istället för nya spelare.Kanske kan en sparkad tränare (Niklas) hjälpa till?

2012-01-27 @ 12:20:21
Postat av: Lasse

Som TAIF-supporter har jag inte gett upp hoppet att vi ska gå ifatt och om Arboga. Pga. konstigt spelschema har TAIF fem av de återsående sex matcherna hemma, bl.a mot Arboga och två mot Kumla. Enda bortamatchen är mot avsågade jumbon Gislaved.

2012-01-27 @ 13:46:01
Postat av: Vika

Att inte du RRC som verkar tro det är lätt att fixa spelare gått in och hjälpt till när du sett att det inte signat någon.

2012-01-27 @ 20:17:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0