Hockey, blogg, handboll, Milanoderby...

Snabbinlägg innan handboll och Milanoderby.

Kan bara konstatera att jag i denna Allettan har sett några av de mest märkliga perioder någonsin. Att det stod 1-3 efter de första 20 minuterna i dag är en fullständig gåta. Men så har det ju varit i flera av Vimmerbys matcher. De första tio minuterna parkerade Vimmerby i Kallinges zon, men effektiviteten i avsluten var inte de bästa. Det närmsta Kallinge var målchans var några rensningar som gick mot Calle i målet samt några lyft från mittzonen.

I inledningen var vi nog många som undrade hur i hela världen Kallinge har nått sådana framgångar den här säsongen. Stabbigt bakåt, uddlöst framåt, darrigt målvaktsspel och så många icingpuckar att man tappade räkningen redan efter fem minuter. Självklart inser jag att laget presterade långt ifrån på topp då.  Och det ska sägas att de lyfte sig betydligt i den andra och i den tredje perioden.

Samtidigt visade de grym effektivitet i power play i den första perioden. Två av de tre målen kom i pp och det tredje (som egentligen var det första) efter en ytterst generös VH-indianare i egen zon.

Resten av matchen var faktiskt både bra och underhållande. Kallinge är hypervasst framåt och Vimmerby visade enorm moral som kunde hämta igen underläget och kvittera till 5-5 med fyra minuter kvar.

Kan inte låta bli att kommentera domarinsatsen, som tyvärr inte alls höll måttet i kväll. Här svaldes det mygg, silades elefanter, blundades, missades och kompenserades, så att spelarna till slut varken visste ut eller in. Lika illa åt båda håll, även om det var hemmalaget som drabbades hårdast. Interferenceutvisningen på Emil Georgsson i sudden var helt obegriplig. För att inte tala om diving-utvisningen på Simon Casselstrand. Undrar hur vanligt det är att en spelare, som får ren och öppen gata mot målvakten, kastar sig när han blir upphakad?

Jocke Hedblad och Emil Georgsson var på bra spelhumör i kväll. Kedjan med Petrus Olivestam, Eric Johansson och Jesper Olsson återigen bäst som formation.

Alexander Andersson var stabil och svarade för matchens vackraste balja, sedan Shawn Makarov och Björn Krutov svarat för sjukt snyggt förarbete. Bra backjobb även av Emil Wahlberg.

Usch, hatar att skriva illa om domarinsatser och har redan dåligt samvete för ovanstående rader. Men jag kunde bara inte låta bli den här gången.

Glädjande att laget blev betydligt rakare på mål i tredje perioden. Enda sättet att göra mål är att ta avslut, annars är det en omöjlighet att få in pucken. Ännu mer glädjande är den moral man visar. Med tanke på hur det har gått i de fyra första matcherna i Allettan, så hade det nog varit många lag som hade vikt ner sig efter den första perioden i kväll.

Oskar Carlsson var ofin nog att svara för ett mål och en målgivande passning. Släkten är verkligen värst. Oscar var riktigt stabil. Likaså den andra "VH-backen" i Kallinge, Håkan Alm. Läge att flytta hemåt till nästa säsong, grabbar?

Kallinge i övrigt då? Ja, bortsett från deras första period, så är det inte alls konstigt att de ligger där de gör. Kallinge är ett mer komplett lag än Karlskrona och ganska likt Olofström. Självklart bara baserat på det jag har sett i lagens matcher mot Vimmerby.

Victor Svensson och Daniel Brasar var sjukt bra!

I dag kom första poängen. På onsdag mot Skövde kommer första trean. Sedan är vi med igen...

Kommentarer
Postat av: VH

Håller med om fjärde men tycker att georga och hedblad var riktigt bra idag och slet enormt mycket. Backarna håller inte å måste bytas ut.

2012-01-15 @ 19:53:17
Postat av: vh fan

Tycker VH gör en bra match idag, synd att det inte blir en trepoängare små detaljer som avgör. Nu satsar vi på en seger på onsdag och att vi ej släpper in för mycket mål. Ett tips till Spaak testa Eric J. Som vänsterback i powerplay någon gång.

2012-01-15 @ 20:01:17
Postat av: Supporter

Bra tryck på vhultras idag, det är bra fortsätt med det tack,!!!

2012-01-15 @ 20:09:36
Postat av: Berg

Tyckte matchen var ganska bra som helhet. Grabbarna slet rejält för att hämta upp underläget, och Bratten spelade upp sig ju längre matchen gick, men visst såg man nerver.



Hoppas de tar med sig bra saker från den här matchen, för det bör de.



Kring domarinsatsen så håller jag med dig helt, även om vi får mothugg från motståndarsupportrar och "objektiva tyckare", men det får man ta.

2012-01-15 @ 20:16:02
Postat av: Mr K

För en Krif supporter var denna match en madröm, dåligt spel och ett motständare lag som aldrig gav upp (härlig kämpanda VH)...



Kul att du berömmer Viktor Svensson, tyvärr en spelare som inte får allt för mycket uppskattning. Men som jag själv bedömer (inte på denna match) är grymt bra.

2012-01-15 @ 23:59:18
Postat av: Jorma

Kämpa på VH! På onsdag blir det tre pinnar.

2012-01-16 @ 02:17:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0