Vad hände i kväll egentligen?

Kvällens matcher i Allettan Södra:
Vimmerby-Kallinge 5-6 (e förl)
Mariestad-Karlskrona 2-1
Kristianstad-Vita Hästen 1-2 (e förl)
Skövde-Olofström 3-5

Fem omgångar spelade, nio omgångar kvar. Men redan nu kan man konstatera att det är fyra lag som har ryckt lite i toppen.
Att Vita Hästen (15 p) skulle ligga där uppe är väl ingen större överraskning och faktiskt inte Mariestad (12 p) heller. BoIS hade massor med skador i truppen under hösten men med ordinarie lag har de stor kapacitet.
Frejdiga Kallinge-Ronneby och Olofström ligger trea och fyra på 10 p vardera. Personligen hade jag inte tippat dem så högt upp men bevisligen är anfall bästa försvar. Båda lagen förfogar över riktigt vassa offensiva pjäser.
Dessa fyra lag är för övrigt de som har plusmålskillnad i tabellen.
Att maskinen Kristianstad (7 p) ligger tre poäng under play off-strecket är väl ändå en knall? Inte minst med tanke på lagets solida prestationer i grundserien.
Ny förlust för Karlskrona (6 p) i kväll och nu börjar det väl snart brännas för Blekinges poplag nummer ett. Tränare Kempe har ju stuckit ut hakan och sagt att Allettan bara är ett delmål på vägen mot Allsvenskan. Då är det nog dags att börja leverera nu. Innan tåget går...
Vimmerby (1 p) och Skövde (0 p) sladdar i botten. Här snackar vi om två lag med olika ambitioner. Vimmerby har redan mer än väl uppfyllt säsongens mål, men tro för den skull inte att någon lutar sig tillbaka och är nöjd.
I Skövde är det värre – inte minst med tanke på de högt ställda mål man hade inför säsongen. Här ryktas det om såväl interna stridigheter som missnöje från supportrar. En medlem i supporterklubben Rebellerna, sa nyligen följande i en intervju på förenings hemsida: ” Föreningen måste tänka om och starta om från början. Det är tungt nu. Vi behöver byta målvakter och vi behöver ta in några nya backar. Vi måste få in några riktigt bra spelare. Det är mycket jag funderat kring och det behövs nya röster i båset.”

Usla E-serien kontra stjärnspäckade F-serien då? Tja, E-ettan Hästen och E-trean Mariestad i topp. Och i kväll tog usla E 6 av 11 poäng. Så jäkla kass kan den väl ändå inte vara?

Men, men… Nio omgångar kvar och 27 poäng kvar att spela om. Så mycket kan hända än. 1+27=28. Så många poäng kan vi stå på om några veckor. I teorin, alltså...

Real Västervik åkte i kväll på en oväntad storförlust borta mot Boro/Vetlanda i division II. 6-1 slutade matchen (Alexander Karlsson målskytt), vilket innebar att VIK fick lämna ifrån sig serieledningen till Tyringe, som vann med 7-4 borta mot HC Dalen. Övriga resultat: Limhamn-Osby 1-0, Nässjö-Värnamo 4-5, Alvesta-Jonstorp 3-4.
I och med Tyringes 7-4-seger blev de det första laget att nå 100 gjorda mål. Kvällens resultat gjorde också att det tajtade ihop sig i toppen. Nu skiljer bara sex poäng mellan ettan Tyringe och fyran Värnamo (Tyringe och Västervik dock en match mindre spelad).

Sagt i VH Ultras-klacken i kväll:
”Så jävla kul om VIK får möta Mjölby i division 1-kvalet i vår, så vi får åka till Västervik och hjälpa fram dem till seger”.

Känns som att en stridsyxa är nedgrävd, medan en annan fortfarande svingas rejält. Men personligen tror jag att Mjölby klarar sig utan kval. Inte minst med tanke på kvällens resultat i Fortsättningsserien:
Mjölby-Grästorp 3-0
Kumla-Tranås 3-2
Arboga-Gislaved 6-1
Gislaved och Grästorp i botten. Arboga toppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0