Vågad värvning av Västervik

Bara timmar kvar till transferfönstret stänger. Och visst har det börjat hända lite denna dagen D.

Häromdagen fick den AHL-meriterade backen, 31-årige Jason Beckett, sparken från Kallinge/Ronneby på grund av disciplinära skäl. I dag blev han istället klar för Västerviks IK, som har klargjort att de vill ha in en eller två nya backar innan fönstret slår igen. En minst sagt vågad värvning... Kan nog bli lite vad som helst av det, men vi håller tummarna. Att han gott och väl har de kvaliteter som krävs står utom att tvivel. Ska bli sjukt spännande att följa VIK:s väg mot och i kvalet till ettan.

För två säsonger sedan spelade finske backen Tuomas Gärdström med Motala i division 2. Efter ett par säsonger hemma i Finland, återvänder han nu till Sverige. IK Pantern i den södra ettan blir ny klubbadress.

Näste man att lämna Skövde IK blir 21-årige backen, Anton Lindgren. Anton, som är fostrad i Skövde och har spelat där under hela sin karriär, är klar för seriekollegan Kallinge/Ronneby IF. Där är han tänkt att ersätta Jason Beckett.

.


Kommentarer
Postat av: Vika

Friskt vågat hälften vunnet heter det ju.Tror inte V-by tackat nej om man fått chansen.

2012-01-31 @ 18:57:23
Postat av: Hasse

Jag tror tvärtom att det inte är många klubbar som hade tackat ja. Varför tror du att han hamnar i divison 2? Att totalt lägga bortåt 50 lakan för 2 månader på en spelare som är helt oberäknelig och dessutom ganska begränsad i sitt spel stinker panik efter några tveksamma insatser i de senaste omgångarna.



Å vad säger spelarna i truppen som har varit med och slitit hela säsongen om att det kommer in en bångstyrig back i laget som tjänar ungefär lika mycket som 2a och 3efemman ihop? Alldeles säkert helt lysande för stämningen i truppen. Vem ska få stå åt sidan för Becket nu när det roliga börjar?



Vilken bra förhandlingssits ni sätter er i förresten när sportchefen går ut och skriker i tidningarna om att VIK måååååååste ha in 2 backar snabbt. Agenterna måste ju gnugga händerna och gapskratta hela vägen till banken.

2012-01-31 @ 20:46:12
Postat av: Vika

Eftersom Davis försvann och TJ kom är Beckett egentligen den enda extra kostnaden och dina summor stämmer inte.Att det skulle komma in spelare till kvalet talade sportchefen om redan i början av säsongen, så det kommer nog inte som en nyhet för truppen.Minns jag rätt gjorde V-by samma sak förra säsongen att man tog in nya? Om han är oberäknelig eller ej får väl framtiden utvisa, som sagt friskt vågat hälften vunnet och vidhåller att även V-by tagit honom om de varit i samma sits.

2012-01-31 @ 21:04:50
Postat av: Stene

Jag förstår inte varför VIK lägger pengarna på ytterligare en offensivt begränsad back. De har ju redan sex, sju såna.

Vad VIK behöver för att gå upp är en ordentlig målvakt och spets offensivt. Ingen skräll att de gör så få mål.

2012-01-31 @ 21:15:28
Postat av: Jocke

Men det är ju sant...VIK behöver backar!

Dom befintliga har inte varit bra så dom ska inte gnälla över att man tar in nån ny.

Man måste ju hitta på nåt.

Sen behövs det en bjässe för det saknas nu.

Visst är det en chansning,men vad gör det om det misslyckas? Världen går inte under för det.

2012-01-31 @ 21:18:34
Postat av: Helmer

Från det ena till det andra.... VH lär tyvärr inte gå vidare vilket vem som är överrens om tror jag... varför inte våga provspela med juniorerna... släng in en junis i varje femma och ge dom chansen nu när det inte gäller något!

Instämmer du Micael? du har ju närmre kontakt med Spaak och Osse!

2012-01-31 @ 21:31:14
Postat av: Allvin

Vad menar agenten Niklas Granberg med det han skrev på twitter?



"AgentGranberg Niklas Granberg

Lite klargörande. @Hedblad41 blir kvar i Vimmerby av olika orsaker"



Var han på väg nånstans? Vart? Varför blev det inget?

2012-01-31 @ 21:47:36
Postat av: RRC

>>Hasse

Med det resonemanget skulle väl idén med supporterspelare vara helt feltänkt från början till slut (även för Vimmerby). Om en välbetald supporterspelare kommer in så brukar det väl innebära att någon annan får stå åt sidan. Vad menar du? Ska alla lag slutgiltigt spika sina trupper innan serien börjar och sedan inte göra några förändringar alls för att ingen ska behöva känna sig åsidosatt?



Har du verkligen koll på prislappen, eller gissar du bara?



Oberäknelig?



Begränsad i sitt spel?



Var får du allt ifrån?

2012-01-31 @ 22:02:25
Postat av: Löken

Hasse: Gå och lägg dig eller håll dig till ditt Vimmerby. Du har ingen koll.

2012-01-31 @ 22:11:46
Postat av: Micael

Helmer:

Det kanske inte gäller något för oss. Men så länge resultatet i våra matcher även kan påverka andra lag, så tycker jag att vi ska spela med det absolut starkaste manskapet som vi kan mönstra. Om Spaak, Osse och Petta sedan tycker att det inkluderar fler av våra egna yngre killar, så är ju det bara extra kul.

2012-01-31 @ 23:07:59
Postat av: stefan

Löken:

Kan du få sl och dom andra att inte lägga sig i VH:s affärer och sprida lögner så kanske vi i Vimmerby slutar att skriva om vik på en VH-sight!

Men tror inte att Hasse är långt borta i den ekonomiska ekvationen snarare att det kommer kosta lite mer med dom sociala kostnaderna inräknat....

2012-02-01 @ 00:01:45
Postat av: Hanna

Galet roligt att alla VH-supporters dömer ut Jason, med tanke på att ni la alla era pengar på Shawn Snider.. han var ju lyckad för VH?



2012-02-01 @ 12:33:35
Postat av: stefan

Hanna:

Var hittar du alla 1000-2000 inlägg som dömmer ut Jason?

för du menar ju att "alla" VH supportrar!

Men som vanligt är ju ett eller två inlägg alla precis som att SL speglar alla i VIK:s åsikt eller hur!

Men alla som har lite distans vet att Sten Lander är en person som tycker mycket men inte har många rätt.....

Hoppas att Jason lyckas och att VIK tar sig upp för regionen behöver fler lag på denna nivå!

Så lycka till VIK

2012-02-01 @ 21:52:57
Postat av: Helmer

Tack. Jag instämmer på svaret Micce!

2012-02-01 @ 22:13:36
Postat av: Hannes

Stefan, 1000-2000 VH-fans alltså? sitter dom hemma & slörunkar på era matcher då, för jag har aldrig sett några 2000 VH-fans på era hemmamatcher :)



Observera, VH-fans, det finns mycket annat löst folk på matcherna också, dvs en stadig publiksiffra på ca 2500, tackar!

2012-02-02 @ 09:29:44
Postat av: Stefans kompis

Hannes. Är du trög eller är du från Västervik? Det är ju helt omöjligt att föra en diskussion med någon som inte förstår. Eller snarare kanske inte vill förstå. Du tycker alltså inte att det är dugg konstigt att en tidigare skribent (förmodligen VIKare)uttrycker att "alla VH-supporters dömer ut Jason", när det i själva verket handlar om två eller tre stycken på den här bloggen som har lugnt och fint ifrågasatt värvningen?

Mest anmärkningsvärt är ju att du inte fattade att Stefan tog VIK i försvar i sitt inlägg. VHfans i allmänhet dömer inte ut honom. Det var väl ungefär vad Stefan sa. Sedan är det ju upp till dig att av ren automatik börja leva jävulen så fort en VHsupporter säger nåt. Men det kansle ligger inbyggt?

2012-02-02 @ 23:02:34
Postat av: stefan

Tack för att jag slapp klargöra vad jag menade!

Alltid lika roligt att det finns folk som förstår vad man skriver (troligen finns dom även i Västervik) !

Men dom är inte som vissa andra forum troll som inte läser och tar in innan dom kastar sig på tangent bordet och kastar ur Sif genomtänkta inlägg...

2012-02-02 @ 23:50:25
Postat av: SL

Jason är en mycket duglig back i div ett . VIK skall vara stolta över att lyckats värva honon.

Nästa vecka börjar ju kvalet , nu börjar det riktiga arbetet för båda supporter spelarna.

Engagemanget i klubben på alla nivåer kommer att ökas vesäntligt , för att åter vara tillbaka i ettan.

RBF hänger på o laget skall nu vara på topp. VIK 2an i div 4 ångar på, kul att deras org o lag bara blir bättre , det gör VIK blir konkurenskraftigt på sikt, med duktiga juniorer/ seniorer som får speltid o har jädrigt kul utan större krav.

2012-02-07 @ 11:23:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0