VH:s ungdomar behöver din hjälp!

Bara drygt två timmar kvar att rösta på Svenska Spels omröstning om Föreningens Hjälte. Totalt tio finalister och de fyra som får flest röster vinner 25.000 kronor vardera.

Just nu är det en sjuk nagelbitare om fjärdeplatsen mellan Vimmerby Hockeys ungdomar och Borås Gymnastiksällskap. Bara ett par röster skiljer (957-955) och vi bönar och ber att du går in och röstar.
 
Här är länken. Det tar tio sekunder och kostar ingenting.
 
Tack!
 
.

Inkompetens, prestige, arrogans eller rent ointresse?

I dag kom den preliminära serieindelningen för division 1. Men jag tror nog att vi kan ta den med en STOR nypa salt, för här kommer det protesteras från alla möjliga håll. Och ärligt talat är vi nog inte många som fattar vad förbundet håller på med. Inte mer än att de återigen visar upp en brutal nonchalans och ett skrämmande ointresse för division 1. Vare sig alla konstigheter är medvetna eller omedvetna, så är det lika illa. För antingen visar det på inkompetens, prestige, arrogans eller rent ointresse. Kanske alla fyra, förresten!

 

Att det blev elva lag i F-serien var väl inte helt oväntat. Och att de skulle plocka in nykomlingen Forshaga i E, bara för att gör det lätt för sig, var väl heller ingen överraskning.

 

Men vad i hela friden har förbundet tänkt på när man plockar i sörmländska Gnesta i C-serien? På kartan ligger alltså Gnesta drygt fyra mil norr om Nyköping och lika långt söderut från Strängnäs. Nyköping och Åker/Strängnäs placeras i D-serien, medan Gnesta får passera Strängnäs till bortmatcher mot lag som exempelvis Hudiksvall (72 mil tur och retur).

 

I D-serien hade det varit lika långt till den längsta bortamatchen, som det nu blir till den närmaste bortamatchen i C. Medelsträckan för en Gnestamatch på bortaplan i C-serien blir närmare 36 mil tur och retur. I D-serien hade den blivit cirka 13 mil. En skillnad på i snitt helt sjuka 23 mil per bortamatch alltså. Cirka 300 mil extra för laget bara fram till jul alltså.

 

För mig är det en gåta att man exempelvis inte stoppar in Gnesta i D-serien och låter den bestå av elva lag (eftersom nu en serie i landet tvingas bestå av udda antal lag efter ännu ett svårbegripligt förbundsagerande, då man gav SK Lejon en friplats). Forshaga flyttas från E till C och Borås från F till E. Eller gör hur som helst förresten – allt måste ju vara bättre än den här helt osannolika lösningen.

 

Men inte nog med stolligheter där. Som lök på laxen behålls det där helt vansinniga speluppehållet på tio dagar inför de avslutande omgångarna i Allettan, som verkligen INGEN vare sig förstår eller vill ha.

 

Sammantaget visar detta på hur fullständigt och totalt förbundet skiter i division 1. Nu verkar det också ha gått prestige i det här med att inte ge med sig och falla för opinionen. Fäll ner pungen och landa. Gör om! Gör rätt! Gör det nu!

 

Så här är i alla fall den preliminära serieindelningen:

Division 1 A+B (Norra)
Brunflo
Kalix
Kiruna
Kovland
Piteå
Sollefteå

Sundsvall

Teg
Vännäs
Örnsköldsvik
Östersund
SK Lejon

 

Division 1 C
Borlänge
Enköping
Falu IF
Gnesta
Hedemora
Hudiksvall
Lindlöven
Skedvi/Säter
Surahammar
Tierp

 

Division 1 D
Bajen Fans
Botkyrka
Huddinge
Vallentuna
Nacka
Nyköping
Visby
Väsby
Wings
Åkers/Strängnäs

 

Division 1 E
Forshaga
Grästorp
Vita Hästen
Kumla
Mariestad
Mjölby
Skövde
Tranås
Vimmerby
Västervik

 

Division 1 F
Borås
Halmstad
Helsingborg
Pantern
KRIF
Kristianstad
Mörrum
Nittorp
Nybro
Olofström
Tingsryd

 

.


Owuya lämnar när Knutsson kommer

I helgen blev det alltså klart att defensivt starke Skövde-backen, Jonas Knutsson, spelar för Västerviks IK kommande säsong. En bra värvning av en spelartyp som VIK behöver ha in i de bakre leden. I dag förlängde klubben dessutom med amerikanske målvakten Reid Ellingsson. Ännu viktigare!

 

Anders Spaaks Kiruna förlängde i dag med backklippan och trotjänaren Marcus Ersson. Ska bli riktigt intressant att följa Spaakens nya gäng i vinter.

 

Värvningen av Jonas Knutsson innebär med allra största säkerhet att vi inte kommer få se Djurgårds-fostrade Sebastian Owuya i VIK kommande säsong, då truppen börjar fyllas och prislappen på Owuya inte direkt har sjunkit efter hans starka defensiva insatser i ettan. Den storväxte backen anslöt från Borås mitt under säsongen och han hann med 24 matcher i VIK-tröjan. Ny klubbadress är ännu inte klar.
- Det är väl ingen hemlighet att jag siktar på Allsvenskan. Jag är i kontakt med några klubbar men än är inget klart åt vare sig det ena eller åt det andra hållet. Samtidigt är det sjukt jobbigt att bara gå och vänta innan allt är klart, säger Owuya.
- Jag gillade verkligen tiden i Västervik och E-serien höll riktigt hög klass. Jag tycker att lagen i E-serien är bättre och spelar mer organiserat än de i F-serien. Där är det mer tuta och köra.

 

.


Snart sista chansen att hjälpa VH:s ungdomar!

Ställningen måndag eftermiddag i omröstningen av ”Föreningens Hjälte på Svenska Spels hemsida:

1) Hammarby IF BTF, 973 röster
2) CK Bure, 875
3) Latorps IF, 775
4) Vimmerby Hockey, 642
5) Borås Gymnastiksällskap, 499
6) Sjömarkens IF, 482
7) Apladalens Konståkningsklubb, 261
8) Upplands-Bro Ryttarförening, 244
9) Storuman Armsport, 108
10) Landskrona Ski Club, 36

De fyra klubbar som har fått flest röster när omröstningen avslutas i morgon får 25 000 kronor vardera. SÅ KOM IGEN OCH RÖSTA NU! Du kan rösta en gång per dag – med andra ord en gång i dag och en gång i morgon!

Här är länken till sidan: https://svenskaspel.se/?pageid=%2Fsvea%2Fforeningenshjalte%2Frosta

Hjälp VH:s ungdomar vinna 25 000 kronor

Vimmerby Hockeys ungdomsverksamhet är av Svenska Spel utsedd som en av tio finalister till "eldsjälspriset". Men föreningen behöver din hjälp för att vinna. Gå in på svenskaspel.se en gång om dagen och rösta fram Vimmerby till att bli en av de fyra föreningar som vinner 25 000 kronor vardera. För närvarande ligger VH trea och det är fyra röstningsdagar kvar.

 

Av alla de tävlingsbidrag som kom in till Svenska Spel (en film som motiverar varför just ens förening ska vinna) har en intern jury valt ut tio finalister och de fyra initiativ som får flest röster under perioden 22-30 april vinner 25 000 kr vardera till sin föreningsverksamhet.

 

När halva röstningsperioden nu har gått ligger Vimmerby Hockey på tredje plats. Men VH behöver alla röster som bara går. Gå in på Svenska Spel och se Vimmerby Hockeys film, rösta en gång varje dag och håll sedan tummarna.

 

Hjälp Vimmerby Hockeys ungdomar att vinna 25.000 kronor! Här är länken till sidan där du kan se filmen och lägga din röst.

 

.


Anders Spaak ny tränare för Kiruna IF

I dag blev Anders Spaaks efterträdare som tränare för Vimmerby Hockey klar. I dag blev även Anders Spaak själv klar för sin nästa klubb. Om några veckor drar flyttlasset norrut, närmare bestämt till Kiruna.
- Det ska bli enormt intressant – på många sätt, säger Anders Spaak.

 

Kiruna IF tog sig den gångna säsongen till Play Off 3 till den allsvenska Kvalserien, där man föll mot Vita Hästen med 2-0 i matcher. I PO1 besegrades Vännäs med 2-0 och i PO2 vann man över Enköping, även det med 2-0 i matcher. I grundserien, division 1 A, placerade man sig tvåa bakom Björklöven, medan man kom fyra i Allettan Norra efter Björklöven, Sundsvall och Piteå.

Ny tränare för den anrika Norbottniska klubben är alltså Anders Spaak, som har tre framgångsrika säsonger bakom sig som tränare för Vimmerby Hockey.

 

- Kiruna kom in i bilden ganska tidigt efter det blev klart att jag inte skulle fortsätta i Vimmerby. Jag och Anita (Anders sambo) var uppe i Kiruna i fyra dagar för några veckor sedan. Vi fick ett jättebra intryck av både klubben, miljön, staden, arenan etc. Klubben är ytterst seriös i sin satsning. Man har nått Play Off 3 fyra år i rad och den uttalade målsättningen är att spetsa till truppen ytterligare samt ta sig till Kvalserien och även Allsvenskan på sikt. Det här är absolut inget eget beslut, berättar Anders Spaak.

 

Efter att ha sållat lite, valde Anders Spaak till slut mellan ett par utländska anbud samt Kiruna IF.
- Visserligen ligger min nya arbetsplats 25 mil norr om polcirkeln och 160 mil hemifrån. Jag har inte två timmar i bil hem som jag hade i Vimmerby, utan snarare två dagar, men det spelar ingen roll. Vi i familjen har vägt det här beslutet ordentligt och vi är helt överens om att det här känns helt rätt.

- Det här är en utmaning som jag kanske aldrig mer får i livet. Det ska bli intressant på många sätt. Det blir långa resor, nya hallar och andra förutsättningar. Men det finns också en kontinuitet och en långsiktig planering likt den jag fick presenterad för mig då jag bestämde mig för Vimmerby.

 

Anders kommer resa till Kiruna inom de närmsta veckorna för att sätta sig in i jobbet och träffa allt folk i och kring laget. Sedan blir det några veckors jobb hemifrån innan det är dags att sätta igång på allvar.
- Sedan får vi väl se om jag kommer hem till jul igen, skrattar Anders Spaak, som inte vill kalla uppdraget i Kiruna för ett äventyr.
- Allt i livet är ett äventyr när man är hockeytränare, men självklart kommer det bli mycket stimulerande och spännande att jobba i en helt ny miljö. Inte minst med tanke på den tradition som finns i Kiruna och de spelare som är fostrade där.

 

.


Tomas Sandlin ny VH-tränare

Under tre års tid har Anders Spaak taget Vimmerby från mitten av tvåan till toppen av ettan. Den som nu ska föra stafettpinnen vidare är Tomas Sandlin, son till förre landslagstränaren Tommy Sandlin. Ett ettårskontrakt skrevs under i dag.
 
Tomas har en gedigen bakgrund, med bland annat närmare tio år i Björklövens organisation (alltifrån juinortränare till head coach för a-laget, då Randy Edmonds drog hem). Därutöver har han gjort en säsong som tränare för Teg i allsvenskan, en som tränare för Frisk Asker i norska högstaligan och nu senast basade han över Kalten i den italienska andraligan.
 
Sandlin sägs förespråka en frejdig och tempofylld anfallshockey. Låter som en "perfect match", med andra ord.
 
Det sägs ju att det kan vara bra att få höra en ny röst och se ett nytt ansikte i omklädningsrummet. Okej - att det blir en helt ny röst kommande säsong är väl ganska självklart, då Spaaks västgötska byts ut mot lugn norrländska. Men ett nytt ansikte? Goggla på "Tomas Sandlin" eller kolla bilden på Vimmerbys Hockeys hemsida, så tror jag att du förstår vad jag menar.
 
Varmt välkommen till Vimmerby, Tomas!
 
 
.

Ny tränare klar för Vimmerby Hockey

Och då trodde du att du skulle få läsa namnet nu? Nix! Men i eftermiddag offentliggörs det. Håll utkik på www.vimmerbyhockey.se och här på bloggen, så får du veta allt om mannen som ska axla Anders Spaaks mantel.
 
.

Norsk tidning om att Syversen väljer Vimmerby

Så här skriver den norska tidningen Fredriksstad Blad om Robin Olsen Syversens övergång från Stjernen till Vimmerby:

http://touch.f-b.no/sport/stjernen/klubben-kan-skylde-seg-selv-1.7856575

 

.


Norsk elitspelare stärker VH:s centersida

Sedan tidigare är två av seriens kanske bästa centrar, Jakob Karlsson och Adam Rundqvist, kontrakterade. I dag gjorde Vimmerby Hockey klart med en tredje högklassig center. Det handlar om den 22-årige norrmannen Robin Olsen Syversen från norska elitlaget Stjernen, som har gjort 89 poäng (27+62) på 149 matcher i den norska högstaligan (inkl slutspel och kval).

- Efter målvaktsposten är centersidan den viktigaste för att hålla ihop laget i båda riktningarna. Därför har vi prioriterat den till att börja med, säger Fredric Jaensson, VH:s sportchef.

- Robin kommer bli ett oerhört fint tillskott. Han är en teknisk, speedig och spelskicklig center. En stark offensiv kraft, som även är van att spela mycket powerplay.

 

Robin Olsen Syversen hade i första hand siktet inställt på allsvenskan, men valde division 1 för att vara garanterad mycket speltid.
- Vårt samarbete med IK Oskarshamn gjorde att Robin såg möjlighet att nå allsvenskan den vägen till framtida säsonger. Både vi och IKO har haft ögonen på Robin och när möjligheten dök upp så högg vi direkt, berättar Jaensson.

Vimmerby Hockeys trupp börjar nu fyllas. Kvar är tre backar, varav förhoppningsvis Oskar Carlsson är en. Oskar har ju också uppvaktats av Karlskoga, men än är inte hoppet ute, enligt Jaensson.
- Inte alls. Vi hoppas på besked den här veckan. Vi har jättebra kontakt även med Karlskoga, så det kommer nog lösa sig på ett bra sätt.
- De övriga två backarna som vi ska plocka in kommer ge oss defensiv spetskompetens. Det har vi till viss del kanske saknat tidigare.

 

Det har ju ryktats om att Vita Hästens Erik Rosén är en av de som finns på din radar?
- Man pratar med oerhört många spelare och agenter, men visst skulle det vara väldigt roligt om Erik skulle vilja spela med oss. Jag gillar honom skarpt och han skulle vara en stor tillgång och få en ledande roll här. Dessutom utgör han en spelartyp som vi inte har i vårt lag, säger Fredrik Jaensson.

 

Utöver dessa tre backar ska även en eller två forwards in (varav kanske någon från IK Oskarshamn), ytterligare en målvakt, någon egen junior samt föhoppningsvis Rasmus Davidsson, som i så fall gör centeruppsättningen komplett.

 

 

.


SVT Sport: Vimmerby Hockey landets 37:e bästa lag

SVT Sport rankar landets 100 bästa ishockeylag och Vimmerby placeras på 37:e plats.
 
I och med att man skriver att "Laget växer för varje år", så räknar vi kallt med en ännu bättre ranking nästa år.
 
Hur man har satt betygen på de enskilda spelarna, tycker jag att vi lämnar därhän. Där finns väl kanske en del i övrigt att önska - milt sagt.
 
Listan hittar du här.
 
 
 
.
 

Vimmerby rycker i Vita Hästen-back

Både Jonatan Bremer och Emil Lundqvist lämnar Skövde IK – lagets två offensivt bästa backar, som båda snittar över en halv pinne per match. Tunga förluster för vår seriekollega.

 

Apropå backar så har Vimmerby, KRIF och Skövde samtliga anmält intresse för Vita Hästen-backen Erik Rosén, som valde att inte förlänga med Norrköpingsklubben. Allt enligt Folkbladet.

 

Västerviks IK:s trotjänare Niclas Heed har bestämt sig för att lägga skridskorna på hyllan. 27-åringen, som har gjort över 130 a-lagsmatcher för moderklubben, var även utlånad till Vimmerby ett knappt tiotal matcher för några säsonger sedan.

 

Mörrum värvar stenhårde backen Tommie Samuelsson från konkurrenten Olofström. Och motståndarna som redan innan hatade att komma till Jössarinken.

 

Har det någonsin funnits en mer självklar svensk mästare än Skellefteå AIK anno 2013? Vinner Elitserien med 12 pinnar, 8-1 i matcher i kvart och semi, 4-0 i matcher i finalen. Liksom inget snack...

 

.


Västerviks IK sägs rikta blickarna mot Vetlanda

Det var nog många division ett-klubbar som dreglade över att få Arboga-snipern Anton Holms namnteckning på kontraktet. Men i går skrev skyttekungen under ett tvåårsavtal med allsvenska Bofor… eh BIK Karlskoga. Och så här i efterhand känns det ju givetvis självklart att han ska lira i den serien. Den storväxte Nacka-fostrade forwarden kommer verkligen inte göra bort sig där.

 

Man skulle kunna skriva att Boro/Vetlanda är i fritt fall och att det är fullständigt kaos på alla plan i den föreningen. Men nu har jag ju bara hört rykten om det och har inte några som helst belägg för det. Men att spelare efter spelare drar från klubben är väl knappast nåt bra tecken? Kulmen nåddes i går då det stod klart att 22-årige forwarden Gustav Andersson (närmare 80 poäng i Boro under de tre senaste säsongerna) väljer moderklubben HA74 från Sävsjö i division 3 kommande säsong. En sådan kille ska ju normalt sett gå åt andra hållet i seriesystemet (även om HA74 i år gör en seriös satsning mot tvåan) istället för att åka åttor runt Virserumsbackar en hel säsong och snitta sex poäng per match.

 

Apropå Boro/Vetlanda så sägs Västerviks IK ha hört av sig till Thobias Josefsson (14+13 på 35 matcher den gångna säsongen). Intresset ryktas vara ömsesidigt och nu återstår bara att se om/när sajning sker. 23-åringen är en av flera Boro-spelare som redan har sagt att han kommer lämna klubben. I Thobias fall handlar det om att han vill testa vingarna högre upp i seriesystemet och det vore onekligen spännande att se hur den storväxte centern skulle stå sig i ettan.

 

I går förlängde seriekollegan Tranås AIF med kvintetten Viktor Ekman, Victor Hovbrandt, Hannes Aronsson, Mattias Törnqvist och Oskar Bengtsson.

 

.


Tobbe och Petrus förlänger

I dag blev det klart att de båda egna produkterna, backen Tobias Jonsson och forwarden Petrus Olivestam, förlänger sitt kontrakt med Vimmerby Hockey. Glädjande och viktigt.
 
Tobbe, som var utlånad till Vimmerby från IK Oskarshamn den gånga säsongen, har en vädligt hög kapacitet. Ett år med rollen som bärande back kommer säkert ha gett honom den stabilitet som stundtals kanske saknades i år.
 
Petrus var ett av den gångna säsongens rejäla utropstecken. Med sin härliga skridskoåkning och enorma intensitet är han en pina för motståndarna.
 
I går ryktas en av kandidaterna till att bli ny tränare för VH ha varit på besök i Vimmerby. Vi får se vad det mynnar ut i. Kanske kommer ett besked om tränarfrågan senare den här veckan.
 
Läs mer om Tobbes och Petrus kontraktsförlängningar på Vimmerby Hockeys hemsida.
 
 
.

Mjölby nästa för Rasmus Schelin

Rasmus Schelin värvades till Vimmerby från Skövde inför den gångna säsongen. Men sejouren blev bara ettårig, då det inte blir något nytt kontrakt med VH. Efter en tung säsong (ett mål på 33 matcher) blev det i dag klart att nästa klubbadress för den sympatiske centern blir Mjölby.
 
Till Mjölbys hemsida säger Rasmus följande om varför valet föll på MHC:
"Valde Mjölby för att försöka ta ett steg i min utveckling genom mer förtroende, ansvar och istid".
 
Vi tackar Rasmus för hans insats i Vimmerby och önskar honom lycka till i sin nya klubb.
 
.

Viktig VH-duo förlängde i dag

Ytterligare två kontraktsförlängningar gjordes under dagen. Viktiga forwardsduon, tillika egna produkterna, Jim Nordh och Andreas Rundgren kritade då på för ytterligare en säsong. Läs mer på Vimmerby Hockeys hemsida.
 
I och med det är hittills följande spelare klara för den kommande säsongen:
Målvakt: Calle Brattenberger
Backar: Jacob Isaksson, Pelle Ström, Henrik Tång och Emil Wahlberg.
Forwards: Simon Dahl, Robin Ekström, Jakob karlsson, Jim Nordh, Andreas Rundgren, Adam Rundqvist och Alexander Holmberg (ny från Olofström).
 
Och apropå Olofström, så sa i dag lagkaptenen Tommie Samuelsson upp kontraktet. I kväll ryktas det om både IK Oskarshamn och Vita Hästen som tänkbar ny klubbadress.
 

Thobias Josefsson (under kontrakt), Henri Tissari (under kontrakt), Niklas Josefsson och Rikhard Venninen (under kontrakt). Alla dessa har bestämty sig för att lämna Boro VHC. Vad händer i Landsbro?

 

IK Oskarshamns tränare, Fredrik Söderström, i direktsändning i P4 på frågan om hur han ser på Leksands återkomst till Allsvenskan: ”Det är väldigt viktigt för flickorna på gatan i Leksand att laget går upp i Allsvenskan”.

Större kundunderlag, eller?

 

 

.


Västervik ny klubbadress för Pierre G

I dag blev det klart att VH-forwarden Pierre Gustavsson kommer spela med seriekollegan Västerviks IK kommande säsong. Pierre, som svarade för 15 poäng (7+8) på den gångna säsongens 41 matcher, har haft hård konkurrens på centersidan och väljer nu alltså att byta klubb.
 
Vimmerby Hockeys sportchef, Fredric Jaensson:
"Vi har redan två riktigt bra centrar kontrakterade och ska ha in ytterligare en, så konkurrensen på centersidan - liksom på alla övriga platser i laget - kommer bli ännu tuffare kommande säsong. Pierre tyckte att konkurrensen på hans position var för hård och han valde därför att söka sig en ny klubb. Pierre ville komma till ett lag där han kan få en större roll och det får han i VIK. Jag tror att det kan vara bra med ett miljöombyte för honom".
 
Vi tackar Pierre Gustavsson  för hans insatser under tre säsonger i Vimmerby och önskar honom lycka till framöver.
 
 
.

RSS 2.0