Arbetet med att ta hand om talangerna måste börja NU!

Det räckte inte ända fram för Vimmerby Hockeys U15 i Nordic Youth Trophy, som avslutades i i Värmland igår. Efter att ha missat gruppseger och därmed också finalmatch med ett ynka mål, väntade Frölunda i bronsmatchen (totalt deltog trettio av nordens bästa lag). VH hade ledningen med 4-3 ända in i matchens slutminuter, då Frölunda kvitterade. Holmgången gick till förlängning, där Frölunda skickade in segerpucken redan efter 30 sekunder. Riktigt snöpligt förstås, men jösses vilken insats killarna har gjort.

 

Lika bra gick det inte för topptippade seriekollegan Vita Hästens a-lag, när de spelade säsongens första träningsmatch i går. Storpisk borta mot Västervik med 5-1 och tränare Pelle Hånbergs korta kommentar efter matchen gick inte att missuppfattas: ”Det enda positiva med den här matchen är att precis allting kan bli bättre”.

 

Återväxten och kvaliteten inom vissa av Vimmerby Hockeys årskullar är nästan häpnadsväckande. I U15, för att ta ett exempel, ser man många likheter med den kull som VH-profilen Niclas Oskarsson drillade och fostrade för 10-15 år sedan. Det är de som i dag utgör stommen i Vimmerbys framgångsrika division 1-lag och varifrån det idag finns spelare som spelar i Elitserien. Föreningen har nu en delikat uppgift i att ta hand om och vidareutveckla våra framgångsrika ungdomar - helst i egen regi. Och det är ett arbete som måste planeras och börja arbetas med nu!

 

Västerviks IK spelade visserligen sin tredje (eller om det är fjärde träningsmatch - EDIT: ber om ursäkt för att ha visat upp usel koll genom att inte veta att det blott var VIK:s andra träningsmatch) och just träningsmatcher är i slutändan inte värda ett skit. Men att slå Hästen med 5-1 och dessutom ha fem ordinarie spelare borta (bland annat en av seriens mest kompletta centrar, Emil Georgsson) imponerar. Defensivt ska det tydligen också ha sett riktigt stabilt ut. Ska bli spännande att följa Lindh/Stolts lagbygge den här säsongen.

 

Vimmerby Hockeys nye tränare, Tomas Sandlin, var inte allt för nedslagen efter 5-0 förlusten mot Visby-Roma i går, när han pratade med Vimmerby Tidning:

”Vissa killar har haft 16 träningspass på sju dagar, så det är klart att det är lite segt. Det var sega ben och grabbarna var mentalt trötta, men visar ändå upp en jäkla moral. Jag tycker att det ser bra ut. Jag har fått de svar jag har velat ha. Det var ingen 5-0-match direkt”.

 

Avdelningen kontraproduktivitet, som inte har nåt med hockey att göra: Sossen Veronika Palm och miljöpartisten Åsa Romson drar idag på sig varsin slöja för att stödja muslimska kvinnor, som utsätts för diskriminering och våld. Ursäkta, men vad är det jag inte fattar? Är inte just slöjan den kanske allra starkaste symbolen för männens förtryck av kvinnor och framför allt barn, som inte ges utrymme att ens tycka själva? Är inte slöjan idag en uråldrig kulturell, sexuell och politisk ting som möjligtvis kändes modern för 1000 år sedan och som idag bara ytterligare kastar vatten på rasismens kvarnar? Men men… jag kan ju ha fel. Det har säkert hänt någon gång tidigare!

 

Kasst av Vimmerby Tidning att helt bomma Vimmerby Hockeys U15-lags framgångar i Nordic Youth Trophy. Inte en rad i bla´t idag!

 

 

.

 


Kommentarer
Postat av: RW

Det var VIK:s 2:a träningsmatch

2013-08-19 @ 19:11:39
Postat av: Anonym

Gällande slöjor så visar undersökningar att endast 10 procent bär dom utan påtryckningar. I de allra flesta fallen kommer påtryckningarna från manliga släktingar.

2013-08-19 @ 19:26:42
Postat av: Kollen

Det var viks andra match

2013-08-19 @ 19:52:51
Postat av: Anonym

Vilka ska hota vik den här säsongen?!Det blir svårt för andra lag att vinna mot vik i vinter.Topplag!!

2013-08-19 @ 20:28:28
Postat av: xl

Först kommer ju reid tillbaka o VIK får två ritigt vassa målisar . taylor dyker ju upp o lär vara en målskytt av rang , senare kommer det en riktig pärla i VIk .Västervik får ett kanongäng i vinter , lovar sportchefen .

2013-08-19 @ 22:11:27
Postat av: Anonym

Vik kommer att leka hem serien och allettan!

2013-08-20 @ 19:31:58
Postat av: Jorma (O-Hamn)

Palm och Romsons samt Gudruns agerande kallas Politisk korrekthet. Den ligger som ett blött täcke över hela Sveriges etablissemang (myndigheter, skolor, media och Riksdag mm) och det är väldigt skrämmande. De lever inte i balans med vanliga Svensson men de försöker fostra oss att tänka rätt (läs fel).

2013-08-20 @ 20:31:05
Postat av: VIFare

Kul att hockeyn drar igång, men missa inte kommande matcher på Vimarvallen:

Gratis entré är inte dumt, i helgen öppna grindar:
lördag 24 aug kl 14 VIF Herr- Visby Gute (viktiga poäng)
söndag 25 aug kl 15 VIF Dam - Karlskrona (seriefinal)

Missa inte heller cupmatchen VIF - IFK Norrköping tors 29 aug kl 18, förköp och mer info se www.vimmerbyif.org Välkomna och lycka till med ert seriespel i höst och vinter

2013-08-22 @ 16:30:08
Postat av: Anonym

VIK kommer inte ens till allettan, Hästen Vimmerby Tranås och Skövde blir det...

2013-08-25 @ 21:50:50
Postat av: Harvey

Dead blogg?

2013-08-27 @ 15:29:11
Postat av: Info

vik kommer inte till allettan, dom är som vanligt skadade och sjuka och har aldrig fullt lag.

2013-08-28 @ 22:21:02
Postat av: Harvey

VIK var nära allettan förra säsongen och i år har man ett betydligt bättre lag, så visst känns spel i allettan i allra högsta grad realistiskt. Jag har sett laget spela, till skillnad från Anonym antagligen, och jag ser fram emot en kul säsong.

2013-08-29 @ 06:53:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0