Sargat Kumla siktar på Allettan

Bloggens genomgång av lagen i division 1 E fortsätter. Ett lag per dag under tio dagar, samtliga bedömda utifrån hur läget är just för tillfället och avbetade i bokstavsordning. I dag är det dags för Kumla.

 

KUMLA HC BLACK BULLS:

 

”Målsättningen med den här säsongen är att göra allt lite bättre och att det leder till allettan.”

Han siktar högt inför den kommande säsongen, Kumlas nye tränare, Fredrik Johnsson (tidigare assisterande tränare för Mariestad BoIS och nu senast en av de ansvariga för BoIS J18). Frågan är om hans optimism inte är lite väl i överkant?

Laget har tappat en handfull tunga pjäser plus att backlånen från Örebro och Karlskoga (David Berg och Mattias Nilsson) försvinner. Vassa trion Erik Planeby, Robin Gustafsson och Sebastian Harrysson har inte heller signerat nytt kontrakt ännu, även om de båda förstnämnda tränar med laget och har funnits med på isen i träningsmatcherna.

 

Burväktare Tim Harrysson har självklart en nyckelroll i laget. Som back up har han hemvändande 19-åringen Marcus Born.

Visserligen är inte Kumla klart med sitt lagbygge, men att bara ha två målvakter och tretton utespelare under kontrakt så här nära inpå seriestart känns vågat. Visserligen kan säkert Planeby och Robin Gustavsson snart räknas in i de kontrakterades skara och det meddelas att ytterligare ”ett par” spelare ska in. Ändå känns truppen väldigt tunn och framför allt ytterst sårbar för eventuella skador.

 

Rutinerade forwarden Andreas Jensen sägs vara tillbaka i gammalt gott slag efter en trasslig fjolårssäsong. Och det kan behövas, för offensivt var Kumla ganska blekt redan i fjol. Lägg därtill att den lämnande trion Patrik Ström, Kim Tallberg och Simon Hermansson mycket väl är kapabla att producera 100 poäng tillsammans i division 1.

Det innebär alltså att i dagsläget är fjolårets 2:a, 3:a, 4:a, 5:a och 6:a i den interna skytteligan inte kontrakterade (klart att MINST tre lämnar), och samtidigt har man enbart fyllt på forwardssidan med Morajunioren Viktor Lennartsson.

Visserligen provspelar Motalas Viktor Ringberg och Arbogas Sebastian Sandin med Kumla nu. Absolut inget ont om dem, men de är långt ifrån att täcka upp för de som förvsinner/kan komma att försvinna.

 

I och med att Kumla ligger så pass långt efter med lagbygget är man ytterst svårbedömt. Men än så länge pekar väl ingenting på något annat än att laget får slåss i botten – inte minst med tanke på att många av de övriga lagens trupper ser bättre ut nu än vad de gjorde förra säsongen.

 

Förluster och ännu ej klara kontraktsförläningar, som sticker ut: Eric Persson, b (Rögle), Joakim Arnmark, b (Hammarby), Patrik Ström, f (Borås), Kim Tallberg, f (Troja-Ljungby), Simon Hermansson, f (Lindlöven).

Nyförvärv: Marcus Born, mv (Valley Jr Warriors), Manrik Warman, b (Linköping J20), Christopher Larsson, b (Mariestad), Viktor Lennartsson, f (Mora).

 

Truppens status (klara): 2 målvakter, 6 backar, 7 forwards/centrar.

 

Medelålder: 23 år.

Medellängd: 182 cm.

Medelvikt: 84 kg.

 

Betyg hittills:

Målvakter: 3

Backar: 2

Forwards/centrar: 2

Rutin: 2


Totalt: 9

 

Träningsmatcher: Surahammar-Kumla 3-6, Kumla-Surahammar 6-3, Kumla-Grästorp 3-1 (Reebok CCM Cup i Mariestad).

 

I fjol: 7:a i division 1 E, 3:a i div 1 E Fortsättning

 

Tips: 9:a

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

Bloggens subjektiva rankning:

 

1. .....................................

2. .....................................

3. .....................................

4. .....................................

5. .....................................

6. .....................................

7. Grästorp

8. .....................................

9. Kumla

10. Forshaga

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

I morgon kikar vi närmare på Mariestad...

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0