"Vi kommer ha ett bättre lag nästa säsong"

Nyckelspelare som Calle Brattenberger, Adam Rundqvist, Henrik Tång, Emil Wahlberg och Simon Dahl under kontrakt, samt lagkapten Jakob Karlsson med pennan i stort sett nere på kontraktets namnrad, gör att Vimmerby Hockey har ett skönt utgångsläge när nästa säsongs trupp nu ska börja formas.

 

Sportchef Fredric Jaensson (som kör vidare minst ett år till) till Vimmerby Tidning i dag:

”Jag är ganska nära att få klart med ytterligare ett par spelare. Min förhoppning är att inte ha så stor spelaromsättning i år, vi har redan en ganska bra stomme. Sen handlar det om att få in karaktärsspelare. Vi har varit lite för bekväma att möta och måste ha några spelare som kan grisa på. Jag är nästan säker på att vi kommer ha ett bättre lag nästa säsong”.

 

Kan ju säga att man ser på PO2, som drar igång i kväll, aningen sundare och mer sansat, än man hade gjort om vi hade hållit ledningen de där sista minuterna mot Tranås i söndags.

 

Fler division 1-klubbar som nu ansluter till skaran av de med ekonomiska bekymmer:

 • Mariestads Bois beräknas göra ett minusresultat på drygt en halv miljon och hade vid säsongsslutet skulder på närmare 900 000 kronor. Klubben vidtar åtgärder och skär bland annat ner kostnaderna för a-laget från årets 1,4 miljoner till 900 000 för nästa säsong. Många spelare verkar dock vara med på tåget och uppges ha gått med på att sänka sina löner.
 • Kristianstads IK har beslutat att ansöka om företagsrekonstruktion för att rädda klubben och minska skulderna. I och med det har alla betalningar ställts in med omedelbar verkan. För närvarande riskerar inte KIK degradering i seriesystemet, vilket drabbade Borås i fjol, detta eftersom den nya division 1-licenensen inte har börjat gälla fullt ut än. April 2015 är det som gäller – då måste klubbarna i ettan visa upp en ekonomi i balans. Vad som dock ligger KIK i fatet är att man nu två år i rad har visat upp ett negativt kapital. Vad gäller kontrakterade spelare, så har man bara Jens Svensson på den listan.
  – Det är lite av ett kaos, man har tänkt en del och pratat men vi får se vad som händer. Man lyssnar alltid på alla som hör av sig. Det är inte så konstigt, säger Jens Svensson till Kristianstadsbladet på frågan om han kommer fullfölja sitt långtidskontrakt med den krisande klubben

Och apropå Jens Svensson. Med tanke på det som nu har kommit fram om Kristianstads ekonomiska läge, så är det ju ganska svårt att förstå varför man inte släppte honom till Karlskrona. Jens var ju utlånad till KHK under juluppehållet och allsvenskarna ville sedan låna honom även i den kommande kvalserien, men det blev nobben från KIK. Och Karlskronas klubbchef, Mats Johansson skräder inte orden:
” De har blåst spelarna, publiken och fansen. Jag förstår att spelarna är besvikna”.


Första matchen i Play Off 2 i kväll alltså. Åker/Strängnäs-Piteå, Kiruna-Enköping, Kallinge/Ronneby-Huddinge och Tranås Olofström. Gemensamt för dessa? Att det är sjukt svårtippat i alla matcherna. Andra matchen på lördag och en eventuell avgörande drabbning på söndag.

 

Kvalserierna till division 1 drar igång på söndag. I kvalgrupp E möts Forshaga, Grästorp, Dalen, Grums och Arboga. Ettan och tvåan i serien är klart för division 1 nästa säsong. I kvalgrupp F gör Alvesta, Borås, Kungälv, Lund, Nittorp och Tyringe upp om de båda division 1-platserna. Tror väl inte att Dalen-spelarna gråter sig till sömns över att ha hamnat i E istället för i F?

 

Avslutningsvis, Björn Jonasson på twitter alldeles nyss:
"Börjat packa och städa lgn. Imorn går flyttlasset till sthlm. Känner redan nu en enorm saknad till byn, människor, supportrar och vänner..."

 

.


Lottat till PO2 och PO3

I dag genomfördes lottningen till Play Off 2 och Play Off 3 till den allsvenska kvalserien. Vimmerby Hockeys övermän från igår, Tranås AIF, ställs i PO2 mot Olofström - ett lag som ju Vimmerby besegrade i Allettans båda möten. Dessutom tror jag att Tranås offensiva energihockey kan passa OIK ganska illa. Liten varningsflagg är härmed hissad. Segraren i det mötet får i PO3 möta superfavoriten Björklöven.

I övrigt då? Tja, jag tror varken att spelarna i Vita Hästen eller i Sundsvall lär gråta sig till sömns i natt.
 
PO2 inleds nu på torsdag. Så här utföll lottningen.
 

Playoff 2 :

Kiruna–Enköping

Åker/Strängnäs–Piteå

Kallinge/Ronneby–Huddinge

Tranås–Olofström

 

Playoff 3:

Hästen–Kiruna/Enköping

Visby–Kallinge/Huddinge

Björklöven–Olofström/Tranås

Sundsvall–Piteå/Åker

 

.


Grattis Tranås till en rättvis seger!

Grattis Tranås till avancemanget! För det ska direkt sägas: TAIF:s 4-2-seger borta mot Vimmerby i kväll var precis hur rättvis som helst.
 
Efter två inledande perioder som följde mall 1 A för en avgörande play off-match (nerverna utanpå tröjorna, hafsigt spel, dåligt tempo, riskminimering etc), var det Tranås som kom ut i den tredje perioden och VÅGADE gå för seger. Och det gav resultat. 16-6 i skott till TAIF i sista perioden säger verkligen allt.
 
Visst kan man tycka att det är surt att vi har ledningen med bara fem minuter kvar, men det kändes bara som en tidsfråga innan TAIF:s kvittering skulle komma.
 
Tre distansskott och ett i tom kasse. Det blev Vimmerbys fall denna kväll.
 
Vet inte riktigt vad den slätstrukna VH-insatsen beror på? Ork, oerfaret lag, nervositet? Jag vet faktiskt inte? I den tredje perioden var det stundtals jobbigt att se hur krampaktigt laget agerade. Defensivt tänk, bevaka ledningen, försvarare på rätt sida, vända ner i egen zon. Och tyvärr allt för många gånger då tappa puck och bli fastnaglade framför Calle Brattenberger i det egna målet.
 
Frågan är, så här med facit i hand, om inte TAIF-tränare Holmström grundlade kvällens seger redan i spelargången i går. Hans utbrott på domare Sandstedt fick framför allt två effekter:
- Även om Sandstedt även i dag var bra, så lär nog ingen TAIF-supporter kalla honom för hemmadomare (14-6 i utvisningsminuter till hemmalaget).
- Tranåslaget fick sig nog också en tankeställare efter gårdagen och var i dag betydligt mer organiserat, disciplinerat och fokuserat på uppgiften.
 
Vimmerby Hockeys spelare ska dock vara stolta över sin säsong. Målet var att göra det bättre än i fjol och det lyckades vi med. Vi har dessutom en ung och enormt utvecklingsbar trupp, som till mer än hälften består av egna produkter (tillsammans med Tranås flest egna produkter av alla lag i de tre nationella divisionerna i Sverige - Elitserien, Allsvenskan och division 1).
 
Men visst känns det lite trist att behöva se det fortsatta allsvenska kvalet från sidan. Ett litet extra öga håller vi förstås på TAIF. Det lag som i morgon jublar över att lottas mot dem, kan ganska snabbt få det nedtryckt i halsen. Jag tror att Tranås kan bli farligt för vilken motståndare de än ställs mot. Åtminstone när man har fokus på rätt saker...
 
 
.

I morgon kör vi igen!

Så blir det då en tredje och avgörande match i PO1 i Vimmerby ishall i morgon. Tranås kom ut som en svärm med bålgetingar och körde stenhårt första tre minuterna (0-1 kom redan efter en minut). Sedan var det rena väggen för gästerna. Bedrövligt tempo, virrigt försvarsspel och Vimmerby för hela slanten.

 

21-12, 12-11 och 17-9 i skott. 5-2 i mål. Och jag vet inte hur många oborstade och meningslösa utvisningar i gästernas favör? Statistiken speglar faktiskt kvällens match ganska väl. Rejäl VH-dominans i första och tredje perioden. Lite halvsömnigt i den andra, där Vimmerby spelade för defensivt, gick ner i tempo och framför allt föll in i TAIF:s märkliga och verkligen ovanliga kötta-hockey.

 

Emil Wahlbergs solomål till 5-2 i numerärt underläge var ett av de absolut snyggaste den här säsongen i Vimmerby ishall. Slalomåkning från egen zon, avslutades med att han lurade iväg målis Armalis till korvkön och la in pucken i öppet mål. Vi var några killar som inför kvällens match slog vad om att det borde vara dags för ett sådant Wahlberg-mål att komma snart. Och ja, två av oss fick rätt…

 

Defensivt som natt och dag jämfört med i förrgår. Tobbe, Tång, Wahla, Modigs, Oscar, Chippe. Sjukt bra. Bäst av dem alla var dock en offensiv pjäs. Adam Rundqvist. Vilken härförare han har vuxit ut till. Macke Modigs kräver också massor med beröm. Och framför allt: Vilket sparkapital vi har i de spelare och linor som faktiskt hackar lite för tillfället.

 

Har sett att man från Tranås-håll undrar om det stämmer att föreningarna delar intäkterna i morgon. Till visst del rätt, men ändå fel. Det är nettovinsten som delas – alltså efter att fastställda och verifierade kostnader, så som exempelvis domare, hallhyra, mat till bortalag, fribiljetter etc är reglerade. Inte intäkterna!

 

Dock ingen tvekan om att Tranås är ett riktigt bra hockeylag – när man lägger energi på rätt saker, vill säga. Har däremot svårt att förstå att tränare Holmström inte tar klasspelare (för det är de verkligen) som Robin Johansson, Patric Kristiansson (ja, jag vet att han är kapten) och Filip Petersson, hårt i örat och talar om för dem vad som är viktigt i en match. Men, kanske mentaliteten från bänken smittar av sig ut på isen. Kommer få massor med hugg om detta, men ta då ett djupt andetag, räkna till tio och tänk efter.

 

TAIF:s utvisningsmedley: 16 minuter på de första 56 matchminuterna. 37 min på de sista fyra matchminuterna.

 

Här kan du läsa matchreferat på Vimmerby Hockeys hemsida.

 

I morgon åker vi igen. Ny stenhård holmgång, nya förutsättningar. Bara att lägga den här dagen bakom sig och köra utav helvete!

 

 

.


Domarkontrollantens kommentar i kväll

Pratade precis med en av kvällens två domarkontrollanter, Ulrik Lindh från Ljungby, och han sa följande:
 
"Domare Filip Sandstedt gör en alldeles utmärkt match i kväll. Sett till helheten finns det absolut ingenting att säga något om. Beträffande det som hände i spelargången, så kan jag inte säga mer än att det har skrivits ett matchprotokoll om det inträffade. Klart är dock att Tranås tränare självklart inte kommer att stå i sitt lags bås i morgon. Du stod ju också där och hörde".
 
.

TAIF-tränaren skämde ut sig efter matchen

Heta känslor på isen när Vimmerby slog Tranås med 5-2 i kväll. Men det var bara en försmak av vad som skulle komma i spelargången efter matchen. I huvudrollen: TAIF-tränaren Jonas Holmström, som verbalt höll på att ta livet av domare Filip Sandstedt från Helsingborg.
 
Vi var många som hamnade mitt i skottgluggen utanför omklädningsrummen, när Holmström vrålade åt Sandstedt och hans linjedomare, bland annat att: "Hoppas ta mig fan att ni inte dömer oss i morgon era jävlar" - och då väljer jag bara att publicerade det snällaste...

Sandstedt bad Holmstrand fokusera på morgondagens match istället och gå därifrån, vilket var som att  försöka släcka en eld med bensin. Precis då rann det över igen, varpå Holmström vände sig mot Sandstedt och vräkte ur sig sin andra, ännu mindre passande, drapa. Sandstedt meddelade omedelbart att "du kommer inte stå i båset i morgon" och utdömde 5+20 (match).
 
Holmström avrundade då med att skicka med en hälsning om: "Skit på dig" till Filip Sandstedt.
 
Ja, jag vet. Hela den här historien låter som tagen ur en usel komedi. Det (o)lyckliga var dock att duon omgärdades av flera spelare och ledare i spelargången- men framför allt även av journalister (som har konversationen på band och i anteckningsblock) samt även av två domargranskare, varav Ulrik Lindh var den ene.
 
Pratade just med Jonas Holmström, men han var inte så värst sugen på att kommentera det som hände i Vimmerby ishalls innandöme:

Bloggen: Berätta om vad som hände i spelargången i kväll.
JH: .....................
Bloggen: Hallå?
JH: Eh, ja... jag blev lite irriterad på domaren.
Bloggen: Men vad sa du då?
JH: Det tar jag inte med dig.
Bloggen: Men du blev ju tilldömd 5+match, så något måste du ju ha sagt?
JH: Ja.
Bloggen: Och...?
JH: Som sagt, det vill jag inte berätta för dig.
Bloggen: Ok, men 5+match innebär alltså att du sitter på läktaren i morgon?
JH: Det vet jag inte.
Bloggen: Nähä, men vilka alternativ skulle det finnas då?
JH: Det vet jag inte heller.
Bloggen: När vet du det?
JH: Det får vi se i morgon.
Bloggen: Okej, tack.
 
Sannolik kontenta av det hela: TAIF-tränaren på läktaren i morgon och samma domartrio på isen.
 
 
.

Rumble In The Småländska Djungle Part 2 (of 3)...

Bara timmen kvar till Rumble In The Djungle Part 2 of 3.

Under de den här och den förra säsongen har Vimmerby och Tranås mötts sju gånger. ALLA matcher har slutat med hemmaseger (fem av dessa har märkligt nog slutat 3-2 till hemmalaget). Kan vi hoppas på att den sviten har förlängts till nio matcher efter i morgon?
 
Såg att Vimmerby är skyhöga favoriter hos spelbolagen. Märkligt, med tanke på hur totalt uträknade vi är på alla forum och i alla gästböcker.
 
Kan vi hoppas på att Tranås hänger första kassen i kväll? Statistiken är nämligen slående, vad gäller slutresultat då VH har släppt in första målet. För att inte tala om när vi har fått ledningen...
 
Sagt inför matchen:
 
"Vi har varit i Vimmerby två gånger innan jul och fått stryk med uddamålet ochd et är dags att vi vänder den trenden".
TAIF-tränaren Jonas Holmström till SmT
 
"Vi är så pass bra att vi ska kunna klara av det här".
VH-keepern Calle Brattenberger till VT
 
"Vi ska åka därifrån med en seger".
TAIF-tränaren om dagens match till Tranås Posten
 
"De tryckte upp en kille mot väggen på grund av att han drack cider och tog en kille för att han gick nonchalant".
VH-fansen var inte helt nöjda med polis och vakters bemötande i Tranås i förrgår.
 
"Ja".
Anders Spaaks, tränare i VH, tydliga svar på VT.s fråga om han var besviken på laget efter insatsen i den andra och tredje perioden i Tranås.
 
Well, well... Såren är slickade och halsarna harklade. Nu köööööör vi!
 
 
.

Ny holmgång i morgon. Och på söndag också...

Vår första period är för jävla bra, en av de bästa bortaperioderna som jag har varit med om”, tyckte VH-forwarden Robin Ekström (sagt till hockeyettan.com)

Den sämsta hockey vi spelat på hemmaplan den här säsongen”, tyckte TAIF-tränaren Jonas Holmström om samma period (sagt till Tranås Posten).

Tänk vilken tillfällighet att dessa båda insatser skulle komma att infalla just i samma period. Stärker mig ännu mer i att VH verkligen borde ha avgjort då och kanske haft rättvisa 4-0 eller 5-0 efter den första perioden.

 

Ni vet ju vilka brutalt bittra fiender Västerviks IK och Tranås AIF är sedan urminnes tider. Förstå då hur starka känslorna är mellan VIK och Vimmerby, när man på olika sociala medier i går och i dag har kunnat läsa om hur genuint överlyckliga flera VIK-spelare och VIK-fans har varit över Tranås seger över Vimmerby i går.

 

Samme TAIF-tränare Holmström till Tranås Posten om morgondagens match:

”Vi ska åka därifrån med en seger, säger Jonas Holmström, som på onsdagskvällen inte hade några tankar på en tredje och avgörande match”.
Och samtidigt försöker han lägga pressen på VH. Ehhh...???

 

Om någon bara såg den första perioden i går, så hade han nog tippat på ett slutresultat på typ 8-1 till Vimmerby. Om någon å andra sidan bara hade sett den tredje perioden, så hade han nog trott på omvända siffror och inte alls begripit hur Vimmerby hade kunnat göra tre mål i de två första perioderna.

 

Bara att hoppas att polisen i Vimmerby har lite högre toleransnivå i morgon än vad gänget i Tranås hade i går. Annars kommer det vara överfullt i varenda arrest i södra Sverige och bara 150 personer kvar på läktarna när tredje perioden drar igång. Stort frågetecken när poliserna på plats i Tranås kritiserar sina egna kollegor för felaktiga omhändertaganden! Inget bråk, inget störande beteende, ingen hets mellan supportrarna – ändå kliver länsman in på läktaren och plockar fyra VH-supportrar. För LOB. Allvar? Kaos var bara förnamnet!

 

Mest komiskt: när speakern i Tranås hotar med att alla VH-fans som står vid plexit ska bli utkastade om de inte ställer sig på läktaren. Hmmm… inte helt lätt när polis och ordningsvakter å ena sidan vill ha alla VH-fans på ett och samma ställe, men det å andra sidan bara finns plats för 100-150 personer på den ytan.

 

Då var dessutom en stor del av de som stod vid plexit barnfamiljer som hade tagit sig till Bredstorpshallen, men som vare sig vågade eller fick plats att stå på läktaren. Skämmes, ta mej fan!

 

Men visst är det härligt med de här överladdade fajterna? I morgon väntar en ny. Och på söndag också…

 

 

.


Grattis Tranås till en välförtjänt seger!

Precis hemkommen efter en sjukt märklig match i Tranås
 
Vimmerby hade ledningen med 2-0 i den första perioden, flera lägen att utöka ledningen, 17-6 i skott i den första perioden och hur många möjligheter som helst att stänga tillställningen.
 
Vid 3-2 hade Robin Ekström öppet mål men prickade stolpen. Sedan vände det... Rejält!
 
På något obegripligt sätt gjorde hemmalaget 4-0 i den sista perioden (två av målen i den sista minuten + första gången under hela säsongen som VH släpper in sex mål) och skaffade sig därmed ett kanonläge att gå vidare till PlayOff 2.
 
Grattis säger vi till Tranås välförtjänta seger i kväll.
 
Två raka segrar hemma i helgen är verkligen långt ifrån osannolika. Vi kan väl bestämma att vi i alla fall tar den första på lördag? Åtminstone vore det inte orättvist.
 
Vad kan vi glädja oss åt denna kväll då? Tja, det gäller ju att greppa halmstråna. I den första periodern var VH verkligen klasser bättre än TAIF och VH Ultras dominerade på läktaren. Jag kan bara uppskatta, men av de drygt 1500 i isladan i Tranås var nog minst 400 från Vimmerby. Minst! Men vad hjälpte det?
 
Men ni arrangörer i Tranås - hur tänkte ni i kväll? Allt var förberett för att mellan 300 och 400 Vimmerbyfans skulle komma (vi hade ju till och med gjort upp om det på telefon), och så hade ni spärrat av en liten box som kanske svalde 100 pers. Till och med era egna vakter och poliserna var bedrövade.
 
 
.

Hur taggad får man bli?

Med flera sidor förhands i lokaltidningarna och med analyser på var och varannan sida på nätet, så känns det som over kill att ge sig på det här också.
 
Har laddat upp med lite jobb, en timmes bowling med sönerna och nu lite lunch.
 
Om ett par timmar går bussarna till Tranås.
 
Hur tagagd får man bli?
 
.

Viktig info inför kvällens supporterresa

För att slippa stress och köer, så kommer första bussen rulla från Vimmebry ishall "redan" kl 16:45, till skillnad fån vad som sagts tidigare. Buss två och tre går sedan så fort de är fyllda! Sista bussen  kommer ta upp de som inte får reda på detta meddelande, vid den tidigare sagda avresetiden, kl 17:15.

I övrigt gäller: Försök fixa jämna pengar till inträde 100:-vuxen och 60:- för studernade. Vi kommer att få en egen ingång där var och en betalar sitt eget inträde, därför kan insläppet ta lång tid. Meddela alla ni känner, så att så många som möjligt får reda på detta.

P.S Glöm heller inte att ta med pengar för att donera till "gratisresan".
 
 
.

Fyra fulla bussar till Tranås i morgon!

Strax efter kl 17.00 i morgon kommer fyra bussar fullproppade med VH-fans (närmare 190 anmälda) rulla ut ur staden, med destination Tranås. Lägg därtill ett stort antal bilar.
 
VH Ultras har fixat sponsorer som täcker hälften av busskostnaderna. Stort av Ultras och stort av de sponsorer som kliver in. Det innebär att alla 190 fans åker tur och retur till morgondagens kaosunderhållning för 40 spänn per skalle (eller gärna mer, om man nu tycker att det är värt det).
 
Jag hoppas också att vi är många som tar med en slant extra och lägger i stödinsamlingen för VH Ultras, som kommer ske på bussarna. Grabbarna gör ett sjukt jobb för att vi alla ska få en maximal upplevelse och i flera matcher har spelarna sagt att Ultras har varit avgörande. Betydelsen av stödet från läktarna behöver nog ingen förklaring...
 
Samling vid ishallen kl 17.00 och avresa 17.15.
 
 
.

Missa inte nya hockeyettan.com

I dag lanserade de tre musketörerna, Athos Mjörnberg, Porthos Stålnacke och Aramis Adamsson, hockeyettan.com – ren och skär hockeyporr för oss division 1-fetischister.

 

Massor med nyheter och redan dag nummer ett släppte man sin första podcast – ett halvtimmeslångt diskussionsprogram kring avslutningen av Allettan och analyser/förhandstips inför kommande Play Off.

 

Missa inte den här sajten! Redan en ny favorit. Dessutom har de den goda smaken att tippa Vimmerby vidare från matchserien mot Tranås.

 

 

.


Så tar sig division 1-lagen till Allsvenskan

Ni är många som ställer frågor om hur den snirkliga vägen ser ut för ett division 1-lag, som har tänkt sig att gå hela vägen till Allsvenskan. Jo, så här är det:


Först och främst är de 18 division 1-lagen, som är kvar i racet om platserna i Kvalserien till Allsvenskan, rankade enligt följande (1-3 segrare i Allettan, 4-6 tvåor i Allettan, 7-9 treor i Allettan, 10-12 fyror i Allettan, 13-18 seriesegrare i Fortsättningsserierna):

 

Rk Lag Poängkvot +/-
       
1 Björklöven 2,78 +47
2 Visby/Roma 2,35 +15
3 Vita Hästen 2,21 +14
       
4 Sundsvall 2,35 +36
5 Huddinge 2,21 +27
6 Olofström 2,00 +18
       
7 Piteå 2,00 +22
8 Enköping 1,85 +18
9 Kallinge/Ronneby 1,85 +11
       
10 Åker/Strängnäs 1,78 -5
11 Kiruna 1,71 +8
12 Vimmerby 1,50 +4
       
13 Halmstad 2,75 +19
14 Borlänge 2,66 +39
15 Arlanda 2,66 +33
16 Tranås 2,66 +20
17 Vännäs 2,62 +22
18 Sollefteå 2,50 +26

 

PLAY OFF 1

Bäst av tre matcher, segrande lag är kvalificerade för spel i Play Off 2.

Deltagande lag: Lag 3 och 4 från Allettan Norra, Mellan och Södra samt seriesegrarna i Division 1 A, B, C, D, E och F.

Matchdagar: Torsdag 21/2 (kl 19.00), lördag 23/2 (kl 15.00) och söndag  24/2 (kl 16.00).

Förstnämnda lag inleder på hemmaplan medan sistnämnda lag har hemmaplan i den andra samt i den eventuell tredje och avgörande matchen.

Matcher:

Vännäs-Kiruna
Sollefteå-Piteå

Borlänge-Åker/Strängnäs

Arlanda-Enköping

Tranås-Vimmerby

Halmstad-Kallinge/Ronneby

 

PLAY OFF 2

Bäst av tre matcher, segrande lag är kvalificerade för spel i Play Off 3.

Deltagande lag: I Play Off 2 deltar de sex segrarna från Play Off 1 samt näst sämst rankade tvåa och sämst rankade tvåa från Allettan Norra, Mellan och Södra. Segrarna från Play Off 1 lottas mot bäst och näst bäst rankade segrare från Play Off 1, samt näst sämst och sämst rankad tvåa från Allettorna.

Exempel: För att exemplifiera, så förutsätter vi för enkelhetens skulle att alla de högst rankade lagen i PO1 vinner sina matcher där. I så fall skulle Vimmerby alltså lottas mot antingen Piteå, Enköping, Huddinge eller Olofström i PO2.

Matchdagar: Torsdag 28/2 (kl 19.00), lördag 2/3 (kl 15.00) och söndag  3/3 (kl 16.00).

Förstnämnda lag inleder på hemmaplan medan sistnämnda lag har hemmaplan i den andra samt i den eventuell tredje och avgörande matchen.

Matcher:

Segrare PO1 (lottning)-Bäst rankade lag från PO1

Segrare PO1 (lottning)-Näst bäst rankade lag från PO1

Segrare PO1 (lottning)-Huddinge

Segrare PO1 (lottning)-Olofström

 

PLAY OFF 3

Bäst av tre matcher, segrande lag är kvalificerade för spel i Play Off 3.

Deltagande lag: I Play Off 3 deltar seriesegrarna från Allettan Norra, Mellersta och Södra, bäst rankade tvåa från Allettorna samt segrarna i Play Off 2 – totalt åtta lag. Seriesegrarna och bäst rankade tvåa från Allettorna lottas mot segrarna i Play Off 2.
Exempel: Om Vimmerby tar sig till Play Off 2, står det alltså redan klart att man kommer få möta antingen Björklöven, Visby/Roma, Vita Hästen eller Sundsvall.

Matchdagar: Onsdag 6/3 (kl 19.00), fredag 8/3 (kl 19.00) och lördag  9/3 (kl 15.00).

Förstnämnda lag inleder på hemmaplan medan sistnämnda lag har hemmaplan i den andra samt i den eventuell tredje och avgörande matchen.

Matcher:

Segrare PO2 (lottning)-Björklöven

Segrare PO2 (lottning)-Visby/Roma

Segrare PO2 (lottning)-Vita Hästen

Segrare PO2 (lottning)-Sundsvall

 

KVALSERIEN TILL ALLSVENSKAN

Serie, sex lag, tio omgångar, samtliga lag möter varandra hemma och borta. Ettan och tvåan är kvalificerade för spel i Allsvenskan säsongen 2013/2014.

Deltagande lag: I Kvalserien deltar lag 13 och 14 från Allsvenskan (för närvarande Almtuna och Karlskrona) samt segrarna från Play Off 3.

Matchdagar: Tisdag 12/3 (19.00), torsdag 14/3 (19.00), lördag 16/3 (16.00), onsdag 20/3 (19.00), fredag 22/3 (19.00), måndag 25/3 (19.00), onsdag 27/3 (19.00), söndag 31/3 (16.00), onsdag 3/4 (19.00), fredag 5/4 (16.00).

 

.


Nu 160 anmälda till supporterresan

Nu ikväll är 160 personer anmälda till torsdagens supporterresa och det är nu bara några enstaka platser kvar innan även den tredje bussen är fylld.
 
Om det kommer att bli även en fjärde buss beror bland annat på intresset under onsdagen (krävs ytterligare ett 50-tal anmälningar), tillgång till bussar m.m. Vi återkommer till det under morgondagen, men fortsätt anmäla er så vi vet hur många som vill med (information om hur du anmäler dig hittar du i det förra inlägget).
 
Sammanlagt beräknas mellan 300 och 400 Vimmerbyfans invadera Tranås i övermorgon. Tjoo...!
 
 
.

Tredje supporterbussen till Tranås på väg att fyllas

I morse blev den andra supporterbussen till torsdagens match borta mot Tranås fullbokad. Den tredje håller nu på att fyllas. Mellan 120 och 130 personer är i skrivande stund anmälda.

VH Ultras har skaffat sponsorer som täcker kostnaden för två bussar. Stort! Det gör att alla kommer kunna åka tur och retur till Tranås för kaffepengar.
 
Har du inte anmält dig än? Gör det nu!
 
Var: Avresa från Vimmerby ishall.

Vart: Tranås
När: Torsdag 21 februari. Samling 17.00, avresa cirka 17.15.
Hur: Buss.
Anmälan: Till Vimmerby Hockeys kansli tel 0492-151 94, i Vimmerby Hockeys facebookgrupp, via mail till vimmerby.hockey@telia.com eller i kommentarsfältet här nedan i bloggen. Ange namn och antal personer som ska med.
Kostnad: Mellan 0 och 50 kr, beroende på antalet resenärer/bussar. Plus inträde förstås.

 

.


Snart passerar vi 100-strecket

Det är verkligen ett fullständigt galet intresse inför torsdagens första playoffmatch borta mot Tranås. Nu i kväll börjar vi närma oss 100 anmälda - snart alltså två bussar fyllda. Och anmälningarna bara fortsätter att strömma in.
 
Lägg dessutom till att Vimmerby Hockeys J 20-lag (ej inräknade i ovanstående siffra) har bestämt sig för att ställa in torsdagens träning för att istället kunna vara med och stötta VH i Tranås. Dessutom är det ju tre dagar kvar till match. Det känns ganska troligt att det blir MINST tre organiserade supporterbussar som rullar mot Tranås på torsdag. Och en helvetes massa bilar...
 
"Reiseleiter" Viktor Allvins Facebookstatus lär ju inte skrämma iväg de som fortfarande funderar på om de ska åka till Tranås:
"Nån som vill hänga med gratis supporterbussar och se playoffmatchen mellan Tranås och Vimmerby på torsdag? Avresa från vimmerby ishall kl 17.15 ungefär. Inträdet får ni stå för själva, bussarna betalas av generösa sponsorer!"
 
TigerTeve hittar du nu både highlights och eftersnack till gårdagens match mellan Vimmerby och Skövde.
 
 
.

Sponsorer fixar gratis resa - nu fylls den andra bussen

Torsdagens bortamatch mot Tranås, Play Off 1 till den allsvenska kvalserien, har verkligen alla förutsättningar för ett bli en riktig klassiker. Jag vet inte om jag någonsin har varit med om sådan hockeyhysteri som det är i den här stan nu.

 

 • Sponsorer går in och betalar supporterbussarna, så nu verkar det som att alla fans kommer åka gratis eller åtminstone för en väldigt liten peng (beroende på hur många bussar som fylls).
 • Företagsledare i Vimmerby beslutar att stänga tidigare på torsdag, så att de anställda som vill ska kunna åka till Tranås.
 • Det tar två timmar att köpa mjölk, bröd och tidning på ICA, bara för att det ska pratas hockey vid varje hylla.
 • Tre dagar innan match är den andra supporterbussen nu på god väg att fyllas.
 • Läktarsektion och separat entré för VH-fans är fixad i Tranås.
 • Man kan undra vilka det är som har anmält sig till supporterbussarna, för det verkar vara precis hur många som helst som ska åka bil de åtta milen till Tranås.

 

Kaos lär nog bara vara förnamnet.

 

Och så har vi lördagens hemmamatch att se fram emot också!

 

Underbart!

 

.


16 företag (hittills) sponsrar torsdagens supporterresa

Anmälningarna till supporterresan till Tranås på torsdag fortsätter att strömma in och prognosen är att det nog blir MINST två bussar. Se till att anmäl dig nu. Hur du gör det, hittar du några inlägg längre ned.

 

Strömmar in gör också de företag som vill sponsra resan. Hittills har följande 16 företag anmält att de vill gå in med 500 kronor vardera – allt för att så många supportrar som möjligt ska kunna följa med, till så billig peng som möjligt: Vimmerby Camping Nossen, Levins Plåt, Tomas Tak & Bygg, Statoil Vimmerby, KL Motor, Tommies Alltjänst, VPM, Carlenskogs, Parc Bowling, Audio Video, JF Autodelar, Boston Clothing, Ciao Bella och Nibema Snickericentral och Vimmerby Prefab. 8 000 kronor redan säkrade för supporterbussarna, vilket i det närmaste är detsamma som två bussar. Stort av er, företag!

 

Mer info inför Playoff: Eftersom inga säsongskort gäller i Playoff är det dags att säkra din plats i hallen inför Play Off 1. Du som har haft säsongskort med sittplats har nu förtur att behålla din plats inför Playoff. Besök Vimmerby Hockeys kansli eller ring 0492 - 151 94 senast torsdag 21 februari för att vara säker på att behålla din plats.

 

 

.


Inte bara i Allettan som det var dramatiskt

Det är ju inte bara i Allettan som det har varit rafflande i helgen.

 

I Fortsättningsserien E gjorde Västervik vad man kunde, men bortasegern mot formstarka Kumla var till ingen nytta eftersom serieledande Tranås vann enkelt hemma mot Mjölby. Tranås till Play Off och för Västervik är säsongen slut.

 

I Play Off 1 till division 1 mötte lag 1-8 i division 2 södra B lag 8-1 I division 1 södra A. Resultatet blev sju väntade segrar och en skräll. Serietvåan i B-serien, Värnamo GIK underpresterade rejält och föll i två raka mot sjuan från A-serien, Skara IK. Notabelt är också att båda grannklubbarna från Höglandet, Boro och Nässjö, åkte ut direkt.

 

Så här slutade matcherna (förstnämnda lag hade hemmaplan i den andra och eventuellt tredje matchen): Varberg-Boro 2-0 (4-0 och 5-4 e ot), Bäcken-Nässjö 2-0 (6-2 och 6-3), Hanhals-Gislaved 2-1 (3-1, 3-4 e str, 3-2), Kållered-Alvesta 0-2 (3-5, 4-5), Tyringe-Ulricehamn 2-0 (6-1, 13-3), Värnamo-Skara 0-2 (2-3 e ot, 3-4), Lund-Sörhaga/Alingsås 2-0 (6-1, 6-3), Dalen-Vänersborg 2-0 (4-3, 9-1).

 

Play Off 2 till division 1 spelas enligt följande: Varberg-Alvesta, Dalen-Bäcken, Hanhals-Lund och Tyringe-Skara (EDIT: tack till er som rättade till den första felaktiga versionen).

 

Men vi släpper inte det som hände i Allettan i går riktigt än. Här är länkar till lite av det som skrivs och sägs om Vimmerby och Mariestads matcher:
- Sveriges Radio Kalmar – referat av slutminuten samt intervjuer med tränare Anders Spaak och lagkapten Jakob Karlsson.
- Sveriges Radio Skaraborg – intervjuer med en enormt besviken forwardsstjärna, Filip Törnqvist, och en nästan lika bedrövad tränare, Staffan Lundh.
- Matchreferat på Skövdes hemsida, på Mariestads hemsida och på Mörrums hemsida.

 

Aproå det här med att säsongen igår tog slut för en stor del av lagen i det som trots allt är nationella serier. Det känns helt sjukt. Det skriks över hela landet om en total serieomläggning av division 1. Det kommer det göras även på den här bloggen framöver…

 

Och om jag inte har sagt det tillräckligt tydligt, men all beundran för Mörrum som åker till Mariestad med tre femmor, inte har något att spela för men ändå står upp på ett så sjukt bra sätt. Imponerande!

 

Tranåsdomaren Richard Magnusson var visst i hetluften igen i går kväll. Magnusson dömde matchen mellan Mariestad-Mörrum och drog på sig Mörrumsspelarnas vrede när han godkände 3-3-målet i slutminuterna, som ska ha gjorts efter avblåsning. Erik Belin och Daniel Brasar såg rött och belönades med varsitt matchstraff. Tänk att vi till och med ska behöva sitta och vara nervösa över honom när han inte ens dömer Vimmerby Hockey.

 

.


Första bussen till Tranås redan på väg att fyllas

Knappt har vi hunnit kvalificera oss för Play Off innan det första supporterbussen till torsdagens bortamatch mot Tranås i stort sett är fylld. Men bara ös på, alla ska med! Vi kan boka tre, fyra eller fem bussar om det skulle behövas. Vi var ju närmare 150 fans i Norrköping i onsdags. Ska vi sikta på minst det dubbla på torsdag?

 

Var: Avresa från Vimmerby ishall.
Vart: Tranås
När: Torsdag 21 februari. Samling 17.00, avresa cirka 17.15.
Hur: Buss.
Anmälan: Till Vimmerby Hockeys kansli tel 0492-151 94, i Vimmerby Hockeys facebookgrupp, via mail till vimmerby.hockey@telia.com eller i kommentarsfältet här nedan i bloggen. Ange namn och antal personer som ska med.
Kostnad: Mellan 70 och 100 kronor, beroende på antalet resenärer. Plus inträde förstås.

 

.


Hur många bussar fyller vi till Tranås på torsdag?

Begreppet ”att slitas mellan hopp och förtvivlan” känns oerhört blekt en sådan här kväll. Det vi just har upplevt  var låååångt bortom detta.

 

Efter den första perioden i Mariestad ledde hemmalaget med 2-0 över seriejumbon Mörrum - ett Mörrum som alltså inte hade någonting alls att spela för, var tvungna att knipa två poäng i matchen för att Vimmerby skulle ha en chans att nå den sista Play Off-platsen från den södra Allettan. Bois ska ha dominerat den första perioden totalt, laget vann skotten med 16-8 och hade även ett skott i insidan av stolpen vid ställningen 2-0.


Samtidigt ledde Vimmerby hemma mot Skövde. Men så länge inte Mörrum mäktade med att besegra Mariestads Bois spelade det liksom ingen roll.

 

Men så hände det något i den andra perioden i Mariestad. Matchbilden var helt plötsligt den omvända och 2-1 kom i mitten av perioden. Det var väl nu det där ”hoppet” i begreppet gjorde entré.

När Mörrum sedan gjorde 2-2 och 2-3 i den sista perioden, var vi helt plötsligt där. Folk i Vimmerby ishall kollade mer på resultatsidorna i sina mobiler än på spelet framför ögonen. Den unisona sucken, som kom när Mariestad kvitterade till 3-3 med 2.34 min kvar att spela, ekade i väggarna. Samma väggar som var på väg att blåsas bort när Keegan Danserau avgjorde för Mörrum, 35 sekunder in i overtime. Jag tror faktiskt att det var det största jublet i Vimmerby ishall den här säsongen.

 

Vår egen match mot Skövde då? Vimmerby var mer motiverat och lite bättre, trots det såg det stundtals lite krampaktigt ut. 40-20 i skott speglar dock matchen bättre än vad resultat 2-1 gör.

 

I den tredje perioden verkade inte Skövde vilja vara med mer. Björn Jonasson lyckades reta upp Jesper Hultman och David Sjöman så till den milda grad att de stundtals sket i spelet och bara var på jakt efter Jonason. Sjömans överfall i slutminuten resulterade i 2+5+20 minuter.

 

Kan förövrigt säga att det var förvånansvärt muntra miner på Skövdespelarna efter matchen. Vet inte om det kan ha något med att göra att SIK:s hatobjekt nummer ett, Mariestads Bois, missade play off? Nåt säger mig det.

 

Play Off 1 spelas enligt följande: Kiruna-Vännäs, Piteå-Sollefteå, Borlänge-Åker, Enköping-Arlanda, Vimmerby-Tranås och Krif-Halmstad.

Olofström och Huddinge går direkt till Play Off 2. Sundsvall, Björklöven, Visby och Vita Hästen kliver in först i Play Off 3.

 

Första play off-mötet mot Tranås alltså borta nu på torsdag. Vi var väl närmare 150 personer i Norrköping i onsdags. Hur många bussar fyller vi till Tranås? Den andra matchen spelas på lördag kl 15.00 i Vimmerby och en eventuellt tredje och avgörande match dagen efter, söndag 24 februari, i Vimmerby ishall.

 

Trots att jag den senaste veckan har idiotförklarats av några av deras praktexemplar, måste jag erkänna att jag verkligen lider med Mariestads Bois och deras fans. Kan bara tänka mig hur sjukt jävligt det måste kännas en sådan här kväll och denna kollaps de Lux. Göra en sådan magnifik vändning i Allettan, ha allt i egna händer inför den sista omgången, där leda med 2-0 hemma mot bottenlaget Mörrum och sedan förlora allt i förlängningen.

 

.


Mycket VH på twitter i kväll

Mycket Vimmerby Hockey på twitter i kväll. Här är några inlägg:
 

Daniel Brasar, forward i Mörrum:

Rättvisan segrade tillslut. Grattis Vimmerby och lycka till i Play off alla lag som gick vidare. #Såjävlagoseger #pensionellerinte?

 

Kenny Wiis, sportjournalist på Västerviks Tidningen:

Vimmerby till Play Off 1 alltså. Fy fan, här snackar vi dramatik. Blir garanterat högoktaniga matcher mot Tranås!

 

Christoffer Novratidis, en av VH:s mest hängivna supportrar:

Att ligga kommer kännas ganska färglöst ett tag framöver efter dagens antiklimax!! Så jävla skönt, vilken explosion. Tack alla...#Ultras#VH

 

Johan Jönsson, ikon i Vimmerby trots bara en säsong i klubben:

Starkt av Vimmerby. Upp med tröjan åt @Ekstrom63 i taket.

 

.


Nu öppnar jag en kall Mariestads och firar

Måste bara landa och fixa ett blommogram till Mörrum. Återkommer senare i kväll med lite tankar. Nu får det firas med en kall Mariestads till middagen...
 
 
.

Söndagens succé kommer väga upp kvällens depp

Det känns som att utgången av den här kvällens matcher blev helt osannolik.

 

Vita Hästen-Vimmerby var som ett lotteri. Med tanke på träffar i trävirket och osannolika frilägesstudsar, så kan man i alla fall inte säga att vi hade turen på vår sida. Å andra sidan kan jag varken säga att det var rättvist eller orättvist att hemmalaget vann med 3-2. Det kunde ha gått hur som helst. Verkligen precis hur som helst.

 

Matchen då? Nja, sådär! Två kompetenta lag som tog ut varandra, utan att visa något vidare. Inget skönspel, men jag tror åtminstone att tränarna gillade det de såg – inte minst de disciplinerade försvarsspelen från båda håll.

 

Med tanke på den sura förlusten tycker man att det för Vimmerbys del borde ha skipats någon form av rättvisa i matchen mellan Kristianstad och Mariestad. Men, nepp…

Skarabörgarna fortsätter på något märkligt sätt att imponera och kamma hem poäng. I kväll låg man under borta mot Kristianstad med 4-3 när bara sju minuter återstod – då kom kvitteringen. Sedan tog man ledningen med 1.07 kvar och avgjorde i öppet mål med 37 sekunder kvar. Såklart…

 

Förutsättningarna för Vimmerby inför den sista omgången på söndag är brutalt enkla. Vi måsta vinna hemma mot Skövde, samtidigt som Mariestad måste förlora (eller åtminstone förlora två poäng) hemma mot Mörrum.

 

Och vad finns det då som talar för det. Ja, i bussen hem från Norrköping kan jag säga att svaret på den frågan var enkel: Ingenting alls! Men, så här är det trots allt:

 • Med ynka sex poäng på sex matcher och -7 i målskillnad är Mariestad ett av seriens sämsta hemmalag.
 • Med nio poäng på sex matcher och +2 i målskillnad, är Mörrum å sin sida ett riktigt starkt bortalag.
 • Dessutom tycker jag (av det jag har sett av lagen i år) att Mörrum har ett bättre lag än vad Mariestad har. Men tyvärr har de ju inget att spela för. Bortsett från hedern då...

 

Har du funderat på vem du ska skicka en blomma/present till i morgon. Jag kan hjälpa dig med adressen till 20 spelare i Mörrum.

 

Nåväl, på söndag får vi svaret på den södra Allettans mysterium. Vi kan inte göra mer än vinna mot Skövde.

 

Det var ju inte bara vi som hade en bedrövlig onsdagskväll. I Fortsättningsserien E loosade Västervik med 1-2 i toppmatchen mot Tranås och nu vill det myyycket till om VIK ska knipa play off-platsen.

1.       Tranås, 37 p, +17

2.       Kumla, 34 p, +27

3.       Västervik, 34 p, +19

Sista omgången: Kumla-Västervik, Tranås-Mjölby.

 

Vimmerby vann i alla fall en sak i kväll – matchen på läktaren. Visserligen vann de tio cyklopkillarna högst upp på K-sektionen kampen om att vråla mest och bäst på domaren, men det kan vi stå ut med. Bra jobb i kväll VH Ultras.

 

Återigen var det tredjelinan med Rundgren, Olivestam och Pierre Gustavsson som var bäst. Klart bäst! Fler spelare skulle dock behöva kliva fram.

 

Domare Lindh var ….. eh…, sådär. Att ta matchstraff på Tång och Andersson när de vevar ett par gånger mot varandra med handskarna på och därefter tar varandra i hand, är fullständigt bedrövligt. Det är sådana beslut som gör både spelare och publik fundersamma och irriterade.

 

Nåväl. Nu lägger vi kvällens match bakom oss och ser fram emot tre poäng hemma mot Skövde på söndag. Samma dag som Mörrum skrällvinner borta mot ett skälvande Mariestad? Man kan ju i alla fall få hoppas. Hoppet är nämligen det sista som överger oss.

 

.


Som en söndagsskolesittning

Kvällens toppmöte i Allettan mellan Vita Hästen och Vimmerby känns på förhand som rena rama söndagsskolesittningen jämfört med det klassiska hatmötet mellan Västervik och Tranås i Fortsättningsserien E.

 

Medan supportrar från Vita Hästen hälsar kompisarna från Vimmerby varmt välkomna och de båda tränarna berömmer varandras lag, är tongångarna helt andra inför matchen i Västervik.

 

VIK-forwarden, Emil Georgsson, inledde med att släcka elden med bensin i dagens Västerviks Tidning, då han bland annat sa:

”Tranås är ett ganska grisigt lag. Det vore skönt om vi fick ett tidigt mål på de jävlarna.”

 

Jag kan säga att TAIF-fansens svar på Twitter och Facebook inte lät vänta på sig. Av hänsyn till vännen Georgsson, väljer jag att inte citera vad som skrivs.

 

Här har du några länkar till lite av det som skrivs inför VH-VH i kväll.

Folkbladet: ”Det kommer bli som en seriefinal”

Bloggare Mjörnberg: ”Bortalaget kommer förmodligen ha publik i ryggen som äger hallen”

Norrköpings Tidningar: ”Vi kommer vara redo för strid”

 

Om fyra timmar börjar bussar, minibussar och bilar rulla ut från Vimmerby med destination Norrköping. Hey, ho. Let´s go!

 

 

.

 


J20-snipern debuterar i a-laget i morgon

Efter tio dagars uppehåll är det äntligen dags för omstart i Allettan. Två omgångar återstår och i morgon väntar Vita Hästen på bortaplan för Vimmerby Hockey. Seger, samtidigt som Mariestad förlorar borta mot Kristianstad, så är Play Off-platsen säkrad. Förlust för Vimmerby, så avgörs allt i den sista omgången på söndag, då vi möter Skövde hemma.

 

Pratade just med VH-tränaren Anders Spaak och så här gick hans tankar inför morgondagen:

 

”Vi har verkligen haft tio jävligt bra spellediga dagar. Vi körde på med ganska tuff is- och fysträning förra veckan, medan vi den här veckan har kört lite smådetaljer. Finslipning och pigga ben är det som har gällt de senaste dagarna. Den här möjligheten till tio dagars kvalitetsträning ska vi förhoppningsvis ha med oss länge under resten av säsongen.

Även om vi var riktigt bra på gång innan uppehållet, så tror jag att de tio spellediga dagarna har gjort oss ännu bättre. Om vi bara håller i grunderna, spelar som vi ska och inte flyger iväg, så är vi stabila.

 

Självklart är Allettan en helt öppen historia fortfarande. Precis som morgondagens match är. Men jag tror på vårt lag. Det ska bli en njutning att spela matchen och jag hoppas att jag kan få njuta efteråt också. Visst kommer det bli en jävla fajt. Det är ett lag med fart och teknik som möter ett bra lag med mer tyngd och kraft. Det är femte matchen oss emellan den här säsongen. I den första matchen, då vi föll hemma, tycker jag att vi gick bort oss helt. De var mycket bättre och vi blev lite tagna på sängen. Därefter har det varit ganska jämna historier. Senast tycker jag dock att vi var klart bättre och vann rättvist.

 

Laget är intakt. Det är bara Jim Nordh som saknas, då han ännu inte är helt frisk från sin skada. Däremot kommer J20-killen Jesper Carlsson göra a-lagsdebut. Han har öst in poäng i J20-laget den här säsongen (26+11 på 12 matcher), har sett riktigt bra ut på träningarna den senaste tiden och förtjänar verkligen sin plats. Jesper är en riktig sniper, som Vimmerby Hockey kommer få enormt mycket nytta av i framtiden.  I morgon kommer han ta plats ihop med Robin Ekström och Adam Rundqvist i andrakedjan.

 

Jag hoppas verkligen att vi kan bjuda våra bortåt 200 tillresta fans på en härlig kväll och tre poäng i morgon.”

 

.


Fullbokade bussar och reserverad läktarsektion

Med reservation för eventuella dubbelbokningar eller avhopp, så är nu samtliga 110 platserna i morgondagens båda supporterbussar till Norrköping bokade. Vita Hästens kansli har reserverat Himmelstalundshallens F-sektionen (avsedd för bortafans) till Vimmerbysupportrarna (uppskattningsvis totalt 150-200 stycken).

 

Brottningen försvinner från OS. Och? Äntligen! Regler som får cricket att verka lättbegripligt, korrupta domare och gubbslemmiga pampar som kör över allt och alla. IDrotten har faktiskt bara sig själv att skylla. Synd bara att det är en OS-gren med starka svenska traditioner. Fast vi är ju bra i många andra OS-idrotter, såsom exempelvis…. eh… lerduveskytte, fälttävlan, kanot och segling. Kan vi hoppas på att varpa eller stångstötning tar brottningens plats?


Häromdagen förlängde Västerviks IK med sin tränare, Mattias Karlin. I dag ryktades det att 20-årige succéforwarden Patrik Karlkvist, som värvades från Södertälje J20 till den här säsongen, fortsätter i klubben. (EDIT: Hann knappt trycka på "publicera-knappen" innan jag fick ett mess där man från VIK-håll dementerar ryktet om Patrik Karlkvist. Jag, en lättlurad bloggare, ber å min och å mina tre felunderrättade källors vägnar, om ursäkt för detta). Klart är i alla fall att backen Dennis Fröland fortsätter i VIK.

 

Apropå Västervik. Det är inte bara i Allettan som det spelas en ruskigt viktig omgång i morgon. Även i Fortsättningsserien E är det läge för nerverna utanpå tröjorna. Att sjukt formstarka trean Kumla (31 poäng) vinner borta mot Grästorp får vi väl förutsätta. Vikten av matchen mellan ettan Västervik (34 poäng) och tvåan Tranås (34 poäng) behöver väl därför knappast förklaras närmare.

Efter morgondagen återstår bara en omgång. Och i den möts Kumla och Västervik. Vilken avslutning!

 

TigerTeve kan nu nu se en intervju med VH:s skyttekung Björn Jonasson, där han bland annat berättar om valet att stanna i Vimmerby samt vädrar sina tankar inför avslutningen av Allettan.

 

.


Stort av er spelare, ledare och sponsorer!

Nu återstår bara ett fåtal ströplatser innan de två supporterbussarna (110 platser) är fyllda till morgondagens Norrköpingsresa. Dessutom verkar det vara en hel del fans, som inte fixar bussarnas avgångstid kl 16.30, som ska åka bil. Mäktigt!

 

Spelarna och ledarna i Vimmerby Hockeys a-lag har nu samlat ihop 3000 kronor, som de sponsrar supporterresan med. Conny Johansson, med företaget Skandinavisk Maskinimport, och Lars-Göran på Vimmerby Camping Nossen, sponsrar med 1000 kronor vardera. Stort av er! Och mycket billigare för oss som ska åka med.

 

Det går framåt i den katolska kyrkan. Även om det går ganska sakta. I går tillkännagav ju Benedictus XVI att han ska avgå – den förste påven på 600 år som gör det. 86-åringen hänvisar till sviktande ork och hög ålder. Hetaste namnet att ersätta är 80-årige (?!) rookien Francis Arinze från Nigeria, som prästvigdes 1959. Om han blir vald innebär det att katolikerna får den första färgade påven på drygt 1500 år.

 

Buset i en buss. Skötsamma i en buss. Så verkar VH Ultras upplägg vara inför onsdagen. Efter att ha tittat igenom anmälningslistan bestämde de sig visst för att själva åka i den lugna bussen.

 

Nordkorea känns....sådär...!


Han där uppe har i alla fall humor. Skön grej att fixa ett blixtnedslag i Peterskyrkan samma dag som påven meddelade sitt avgång.

 

Nästa division 1-klubb med stora ekonomiska problem: Järfälla. Efter 14 raka säsonger i ettan drar de sig nu frivilligt ur för att spela division 2-hockey nästa säsong istället.

 

"Worst case" för oss i morgon är att fighten om den sista play off-platsen kommer att leva ända in i den sista omgången. Känns ganska bra!

 

Om 31 timmar åker vi!

 

.


Se J20-laget förlänga segersviten

Vimmerby Hockeys J20-lag är inne i ett rejält segerstim. Kl 15.00 i eftermiddag ska du ta dig till ishallen för att se serietreans fina svit förlängas, då Kalmar HC kommer på besök. Karlskrona (som Vimmerby krossade med 9-3 förra helgen) leder serien före Gislaved.

 

Anmälningarna till supporterresan till Norrköping på onsdag fortsätter att strömma in. Nu i eftermiddag är det närmare 100 personer som har hakat på. Två bussar nu i stort sett fyllda, alltså. Men alla som vill med, ska med…

 

I gårdagens Vimmerby Tidning lämnade VH:s kapten, Jakob Karlsson (som tillsammans med Pierre Gustavsson gästtränar med Oskarshamn den här helgen), ett härligt besked. Förutom nån mindre detalj i kontraktet, är Jakob överens med sportchef Fredrik Jaensson om en fortsättning i Vimmerby Hockey även nästa säsong. Grymt viktigt!

 

Hockeyångest. Inte alls kul när det är speluppehåll i ettan.

 

.


Snart två bussar fyllda!

I kväll har närmare 90 fans anmält sig till onsdagens segertripp till Norrköping. Nu är vi på väg att fylla den andra bussen. Bara ös på. Alla ska med! Vi kan boka tre, fyra eller fem bussar om det skulle behövas.

 

Var: Avresa från Vimmerby Ishall.

Vart: Norrköping.
När: Cirka 16.30, onsdagen 13 februari. 
Hur: Buss! 
Anmälan: Till Vimmerby Hockeys kansli tel 0492 - 151 94, i Vimmerby Hockeys facebookgrupp eller i kommentarsfältet här nedan i bloggen. Ange namn och antal personer som ska med.
Kostnad: Osäkert (förmodligen max en hundring), beroende på antalet resenärer och antalet sponsorer. Plus inträde förstås, men där Vita Hästen slår till och kör ”gå 2 betala för 1”.

 

.


Första supporterbussen till Norrköping fullbokad

Nästan en vecka kvar till megamatchen mellan Vita Hästen och Vimmerby Hockey, men redan i dag var den första supporterbussen fullbokad. Nu börjar vi fylla nummer två. Alla som vill med, ska med!
 

Var: Avresa från Vimmerby Ishall.

Vart: Norrköping.
När: Cirka 16.30, onsdagen 13 februari. 
Hur: Buss! 
Anmälan: Till Vimmerby Hockeys kansli tel 0492 - 151 94, i Vimmerby Hockeys facebookgrupp eller i kommentarsfältet här nedan i bloggen. Ange namn och antal personer som ska med.
Kostnad: Osäkert (förmodligen max en hundring), beroende på antalet resenärer och antalet sponsorer. Plus inträde förstås, men där Vita Hästen slår till och kör ”gå 2 betala för 1”.

 

 

.


Ska E-seriens topplag sluta på samma poäng?

Det blir en monsteravslutning i Fortsättningsserien E. I kväll gjorde återigen firma Karlqvist-Hedblad-Georgsson overkligt många poäng (12 tillsammans, för att vara exakt) och såg till att VIK besegrade Arboga med 6-3 hemma inför 371 pers.
Samtidigt vann sjukt formstarka Kumla (sex raka segrar och  28-9 i målskillnad) med 2-1 över serieledande Tranås inför knappt hälften så mycket folk.
 
VIK upp i ny serieledning tack vare detta, men jösses vilka två avslutande omgångar vi får.
 
Jag lanserade redan för ett par veckor sedan tesen om att det skulle kunna bli så att samtliga dessa tre lag hamnar på 37 pinnar vardera och att målskillnad kommer att avgöra. Kanske inte så troligt då, men nu börjar det närma sig det sannolikas gräns, med tanke på hur serien ser ut:
1) Västervik 34 (+20)
2) Tranås 34 (+16)
3) Kumla 31 (+23)
 
För inte är det väl helt osannolikt att de båda slutomgångarnas matcher slutar:
===========
Västervik-Tranås (hemmaseger, 3p till VIK)
Grästorp-Kumla (bortaseger, 3p till Kumla)
===========
Kumla-Västervik (hemmaseger, 3p till Kumla)
Tranås-Mjölby (hemmaseger, 3 p till Tranås)
===========
 
I så fall skule det sluta med (högst uppskattat vad gäller målskillnad):
1) Kumla 37 (ca +25-30)
1) Västervik 37 (ca +22-27)
1) Tranås 37 (ca +21-26)
 
Så än lever hoppet om PO-matcher mellan VH och VIK. Vilken dröm det vore....
 
.

Svik nu inte våra sponsrande hjältar

Sjuuuukt viktig match mot Vita Hästen borta på onsdag. Supporterbuss(ar) är bokad(e) och ett 40-tal personer är redan anmälda. Och vad händer då? Jo, spelarna i vårt lag kliver in och lägger hundra pickadoller vadera till supporterresan. Laget subventionerar alltså bussresan med omkring 2000 kronor. Stort som fan!
 
Det innebär alltså att resekostnaden sjunker rejält. Lägg därtill att Vita Hästen kör "gå 2 betala för 1" på inträdet. Så billigt kan du inte ens se matchen på nätet. Så se nu till att anmäla dig till supporterresan, så vi vet om vi ska beställa 2, 3, 4 eller 5 bussar. För nu jävlar ska det härjas!
 
Ser fram emot att se hur många av våra övriga sponsorer som vill vara med och se till att bussarna till Himpan rullar gratis? Visa framfötterna nu när det behövs som mest!
 

Var: Avresa från Vimmerby Ishall.

Vart: Norrköping.
När: Cirka 16.30, onsdagen 13 februari. 
Hur: Buss! 
Anmälan: Till Vimmerby Hockeys kansli tel 0492 - 151 94, i Vimmerby Hockeys facebookgrupp eller i kommentarsfältet här nedan i bloggen. Ange namn och antal personer som ska med.
Kostnad: Osäkert (men förmodligen max en hundring), beroende på antalet resenärer och antalet sponsorer. Plus inträde förstås, men där Vita Hästen slår till och kör ”gå 2 betala för 1”.

 

.


Se höjdpunkterna från VH-Kristianstad

Nu ligger highlights från Vimmerbys segermatch mot Kristianstad upplagda på TigerTeve.
 
 
.

Häng med VH:s segerbuss till Norrköping

Onsdagen den 13 februari är det dags för den sista bortamatchen i Allettan, då kosan styrs till Vita Hästens hemmaborg, Himmelstalundshallen i Norrköping. Det är en enormt viktig match för våra hjältar, som ligger på playoffplats, en poäng före femman Mariestad då två omgångar återstår. Faktum är att Vimmerby kan säkra en playoffplats till allsvenskt kval mot Vita Hästen, men räkna med ett heltaggat hemmalag som vill ha revansch för förlusten i Vimmerby.

 

Var: Avresa från Vimmerby Ishall.

Vart: Norrköping.
När: Cirka 16.30, onsdagen 13 februari. 
Hur: Buss! 
Anmälan: Till Vimmerby Hockeys kansli tel 0492 - 151 94, i Vimmerby Hockeys facebookgrupp eller i kommentarsfältet här nedan i bloggen. Ange namn och antal personer som ska med.
Kostnad: Cirka 100 kr, beroende på antalet resenärer. Plus inträde, där Vita Hästen slår till och kör ”gå 2 betala för 1”.

 

.


Ett par länkar från gårdagen

TigerTv hittar du nu intervjuer gjorda efter gårdagens segermatch mot Kristianstad.
 
Vimmerby Hockeys hemsida kan du läsa referat från matchen.
 
 
.

Nervöst med mobilen i handen

Maginfluensan från helvetet satte stopp för hockey för mig idag. Men de verkar ha klarat sig bra ändå...

Sjukt nervöst och frustrerande att följa en hemmamatch via mobilen.

Över strecket igen, två omgångar kvar och suget är som störst - då slänger förbundet in ett speluppehåll i den södra serien. Nån som vet varför?


.

RSS 2.0