Hur många bussar fyller vi till Tranås på torsdag?

Begreppet ”att slitas mellan hopp och förtvivlan” känns oerhört blekt en sådan här kväll. Det vi just har upplevt  var låååångt bortom detta.

 

Efter den första perioden i Mariestad ledde hemmalaget med 2-0 över seriejumbon Mörrum - ett Mörrum som alltså inte hade någonting alls att spela för, var tvungna att knipa två poäng i matchen för att Vimmerby skulle ha en chans att nå den sista Play Off-platsen från den södra Allettan. Bois ska ha dominerat den första perioden totalt, laget vann skotten med 16-8 och hade även ett skott i insidan av stolpen vid ställningen 2-0.


Samtidigt ledde Vimmerby hemma mot Skövde. Men så länge inte Mörrum mäktade med att besegra Mariestads Bois spelade det liksom ingen roll.

 

Men så hände det något i den andra perioden i Mariestad. Matchbilden var helt plötsligt den omvända och 2-1 kom i mitten av perioden. Det var väl nu det där ”hoppet” i begreppet gjorde entré.

När Mörrum sedan gjorde 2-2 och 2-3 i den sista perioden, var vi helt plötsligt där. Folk i Vimmerby ishall kollade mer på resultatsidorna i sina mobiler än på spelet framför ögonen. Den unisona sucken, som kom när Mariestad kvitterade till 3-3 med 2.34 min kvar att spela, ekade i väggarna. Samma väggar som var på väg att blåsas bort när Keegan Danserau avgjorde för Mörrum, 35 sekunder in i overtime. Jag tror faktiskt att det var det största jublet i Vimmerby ishall den här säsongen.

 

Vår egen match mot Skövde då? Vimmerby var mer motiverat och lite bättre, trots det såg det stundtals lite krampaktigt ut. 40-20 i skott speglar dock matchen bättre än vad resultat 2-1 gör.

 

I den tredje perioden verkade inte Skövde vilja vara med mer. Björn Jonasson lyckades reta upp Jesper Hultman och David Sjöman så till den milda grad att de stundtals sket i spelet och bara var på jakt efter Jonason. Sjömans överfall i slutminuten resulterade i 2+5+20 minuter.

 

Kan förövrigt säga att det var förvånansvärt muntra miner på Skövdespelarna efter matchen. Vet inte om det kan ha något med att göra att SIK:s hatobjekt nummer ett, Mariestads Bois, missade play off? Nåt säger mig det.

 

Play Off 1 spelas enligt följande: Kiruna-Vännäs, Piteå-Sollefteå, Borlänge-Åker, Enköping-Arlanda, Vimmerby-Tranås och Krif-Halmstad.

Olofström och Huddinge går direkt till Play Off 2. Sundsvall, Björklöven, Visby och Vita Hästen kliver in först i Play Off 3.

 

Första play off-mötet mot Tranås alltså borta nu på torsdag. Vi var väl närmare 150 personer i Norrköping i onsdags. Hur många bussar fyller vi till Tranås? Den andra matchen spelas på lördag kl 15.00 i Vimmerby och en eventuellt tredje och avgörande match dagen efter, söndag 24 februari, i Vimmerby ishall.

 

Trots att jag den senaste veckan har idiotförklarats av några av deras praktexemplar, måste jag erkänna att jag verkligen lider med Mariestads Bois och deras fans. Kan bara tänka mig hur sjukt jävligt det måste kännas en sådan här kväll och denna kollaps de Lux. Göra en sådan magnifik vändning i Allettan, ha allt i egna händer inför den sista omgången, där leda med 2-0 hemma mot bottenlaget Mörrum och sedan förlora allt i förlängningen.

 

.


Kommentarer
Postat av: Vh

Det måste bli minst 3 bussar och 50 bilar !!

2013-02-17 @ 20:00:28
Postat av: Jorma (O-Hamn)

Grattis VH!

2013-02-17 @ 20:51:36
Postat av: olle

Såååååå jävla impad av Mörrum. TACK Mörrum ni visar en jävla moral.

2013-02-17 @ 21:23:03
Postat av: Nisse

Hur spelas play off 2.

2013-02-17 @ 22:00:46
Postat av: FCS

Trsnås har snart fyllt sin första till lördagens drabbning!!

2013-02-17 @ 22:02:06
Postat av: dunderkarlsson

Dags att styra upp en enkronas match snart?Eller gå 2 för 1.Så det blir lite folk på matcherna nu.

2013-02-18 @ 05:21:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0