VH i underläge efter den första perioden

Den första perioden är slut i Kristianstad och hemmalaget leder med 1-0 över Vimmerby.

Det har varit 20 synnerligen händelse- och tempofattiga första minuter. Vimmerby tar alldeles för få avslut när man kommer in i zon. Man snurrar, passar, fastnar, kommer ur läge och styrs ut i hörnen. Anfallsspelet måste bli mycket rakare.

Kristianstads mål gjordes i den sjätte minuten av lagets vassaste anfallsvapen i Allettan, duktige backen (?!)  Peter Rooth, från blålinjen. Det var store Rooths åttonde poäng hittills i Allettan (3+5).

I mitten av perioden fick Vimmerby ett powerplay, då Macke Modigs hakades i anfallszon, men närmare ett ett halvfarligt direktskott från Oskar Carlsson kom man inte.

Utöver målet har inte Kristianstad skapat något att tala om heller (förutom ett bra byte i slutminuten) och skotstatistiken 8-7 speglar matchen ganska väl.

Om VH bara lyfter sig till normal nivå, så ska det här inte alls vara någon omöjlighet. Stundtals har det storväxta hemmalaget problem med tempot och det bör Vimmerby kunna utnyttja.