Smålandslagen spänner musklerna

Har redan tjatat om Nybro Vikings lagbygge. Idag dundrade man in ett nytt kanonförvärv, då Mariestads jagade skyttekung Johan Persson sajnade för klubben.
 
Mer Smålandsvärvningar i ettan i dag, då Västerviks IK håvade in två nya kontraktssigneringar. Dels handlar det om en väntad förlängning med 30-årige försvarsspelaren, tillika lagkaptenen, Joakim Englund. Underskrift nummer två är ECHL-amerikanen Tyler Johnson.
 
Ett underskott på drygt tre mijoner för Vita Hästen. 750.000 back för Olofström under föregående verksamhetsår och ungefär en kvarts miljon för Kallinge/Ronneby. Ekonomin i de södra division 1-klubbarna är värd ett eget inlägg så småningom.
 
På tal om kommande inlägg. Håller på med en sammanfattning av E-lagens silly season samt en högst subjektiv ranking av lagen, som det ser ut nu. Hoppas kunna börja med lag nummer 10 under nästa vecka och sedan köra ett lag per dag.
 
 
.

Dags att svära i kyrkan!

Lugnt på hockeyfronten för tillfället. Så i brist på annat kan det väl vara på sin plats att svära lite i kyrkan och ge sig på damfotbollen?
 
22 dagar kvar till fotbolls-EM i Sverige. I en artikel i Aftonbladet i dag görs det helt klart att man inte får/ska jämföra damfotboll med herrfotboll. Och det kan jag hålla med om – åtminstone vad gäller de fysiska förutsättningarna och effekterna av det. Men bör man ändå inte diskutera och jämföra UNDERHÅLLNINGSVÄRDET dem emellan? Och nu snackar jag inte trams som tajtare tröjor eller korta kjolar.
 
Se på exempelvis handboll, basket och volleyboll. Även här är de fysiska skillnaderna ojämförbara mellan könen och även här skulle damlag få storstryk om man mötte herrar på motsvarande nivå. Men inom dessa lagsporter är ändå underhållningsvärdet MINST lika stort oavsett kön. Inom fotbollen måste jag tyvärr säga att det skiljer oceaner (hockey ska vi inte ens prata om).
 
Det här är något som man MÅSTE debattera och som damfotbollen bör ta på allvar – inte minst för sin egen skull. Damfotbollen känns ibland så fyrkantigt konservativ att det är en fara för den själv. Att diskutera målets och bollens storlek verkar närmast vara belagt med dödsstraff - för det ska vara exakt som det är för herrarna. Å ena sidan alltså vara slaviskt exakt lika som herrarna (fast man aldrig ska jämföra herrfotboll med damfotboll). Å andra sidan vägra att jämföras med dem.
 
Varför inte även här öppna upp en diskussion som kan leda till en optimering för det som just passar damfotbollen och damfotbollspelarna? Hur kommer det sig att det exempelvis är ok med en mindre boll inom damhandbollen eller att nätet är knappt två decimeter lägre i damvolleyboll? Och tillför kanske skillnaderna något positivt till dessa damidrotter? Kan en anpassning utifrån de unika förutsättningar vara nyckeln till att handbollsdamerna och volleybolldamerna är minst lika "attraktiva" som herrarna?
 
Jag har inga svar men att bara förbanna alla diskussioner och vägra öppna dörren mot utvecklingen är att glidtackla sig själv av planen.
 
 
.

Fint ekonomiskt år för Vimmerby Hockey

I måndags kväll höll Vimmerby Hockey årsmöte och återigen visade klubben upp ett fint ekonomiskt resultat. Nettoomsättningen ökade med nästan en miljon kronor och verksamhetsåret gav en ekonomisk vinst på 119 634 kronor. På två år har föreningen därmed "plussat" närmare 350 000 kronor. Bra jobbat!
 
En annan nyhet från årsmötet är att spelarbudgeten kommer att ökas med 25 procent till kommande säsong. Budgetförslaget som presenterades pekar dessutom på ett plusresultat kommande verksamhetsår på 140 000 kronor.
 
Det har väl ganska länge känts som att Christopher Lundqvist inte ska representera Vimmerby Hockey säsongen som kommer. Nu är det klart att franska division 2-laget Lyon blir Chippes nästa klubb. Tack för din tid här och lycka till i Frankrike!
 
 
.

Jubel i stugorna när Jonasson förlänger

Hans inställning, stenhårda jobb, attityd och produktivitet har träffat rakt i hjärtat även på de mest kräsna VH-fansen. Hans fiolspelande och klättring på sargen i bortmatchen mot Västervik är redan legendarisk. Så gissa om det därför jublas runt om i stugorna idag, när poängskungen Björn Jonasson och klubben har kommit överens om en ettårig förlängning?
 
Den 23-årige Stockholmaren anslöt till Vimmerby från Nacka mitt under förrförra säsongen. 15 poäng (7+8) på 14 matcher följdes upp av den gångna säsongens 52 poäng (21+31) på 44 matcher.
Det har inte varit helt självklart att Björn skulle komma att bli kvar i Vimmerby. Själv har han diskuterat några andra alternativ och parallellt har Vimmerby även de kikat på och förhandlat med andra spelare.
Men nu har alltså pusselbitarna fallit på plats och kontraktet är underskrivet.

- Ju längre tid det gick, desto mer har det lutat åt Vimmerby. Jag har trivts jättebra där nere, det är en liten by med fantastiskt bra människor. Det känns som att man kommer hem även om det inte är hemma, säger Björn Jonasson till www.hockeyettan.com.
- Jag har tränat på otroligt bra under försäsongen och jag känner mig mycket starkare överlag. Jag hoppas kunna bidra så gott jag kan och på den nivån jag kan.
 
Just sånt vill vi höra!
 
Vimmerbys trupp ska nu kompletteras med ytterligare en forward (lösning ryktas vara nära) och en back. Sedan är butiken stängd för denna gång.
 
 
.

RSS 2.0