Äntligen dags för grundseriens höjdpunkt!

Så var det då äntligen dags. Grundseriens höjdpunkt. Vimmerby Hockey mot storebror, the Big Red Mean Machine från öst. 19.00 i Vimmerby ishall i kväll och räkna inte med en lika enkel resa som det blev för Vimmerby i matchen i Västervik för fyra veckor sedan (seger med 6-1 efter bland annat två mål av Robin Olsen Syversen och fyra målgivande passningar av Alexander Holmberg).

 

Efter sin bedrövliga säsongsinledning känns det nu som att Västervik så smått börjar hitta rätt. De fyra senaste matcherna har resulterat i tre segrar (enda förlusten kom borta mot nykomlingen Forshaga då VIK kollapsade i den tredje perioden och tappade en solklar ledning).

 

Häromdagen gjorde VIK klart med en tryout med tjeckiske forwarden Marek Kalus (lillebror till Petr Kalus, som gjorde 20 matcher med Djurgården i Allsvenskan i fjol). Marek kommer närmast från slovakiska Dukla Trencin, där han har gjort fyra assistpoäng på tolv matcher den här säsongen. All pappersexcersis ska vara klar, men det är osäkert om Marek Kalus spelar redan i kväll, då han anlände till Västervik först sent i går kväll.

 

Disciplin. Det kan bli ett nyckelord i kväll. Därför är det lite oroande att Vimmerby hittills har dragit på sig mer än 22 utvisningsminuter per match i snitt. Motsvarande siffra för Västervik är 13.

 

Blir vi fler än 1325 personer på läktarna i Vimmerby ishall i kvällens derby? I så fall kommer Vimmerby Hockey ha ett publiksnitt på över 1 000 åskådare per match efter sex spelade hemmamatcher.

 

Riktigt intressant omgång även i övrigt i E-serien i dag. Hästen-Tranås, Skövde-Forshaga, Mariestad-Grästorp, Kumla-Mjölby. Om det går som vi tror (hemmasegrar i de tre första matcherna) och som vi hoppas (hemmaseger även i Vimmerby), så kan det öppna upp sig ett rejält glapp mellan fjärde och femte plats.

 

Men jag misstänker att Västervik har helt andra planer…

 

19.00 i kväll alltså. Kom i god tid

 

.


Kommentarer
Postat av: mm

Måste vara skönt å göra upp med domaren innan match era javla inavels halv fabrikat.
För står att Vimmerby kallas syskonens paradis.

2013-10-16 @ 22:54:39
Postat av: XL

Laget i västervik lär inte bli bättre än den svagaste länken ,det är tränaren .Att inte nå allettan måste ses som ett misslyckande . Som det ser ut nu så vinner inte VIK fortsättningserien allt måste göras för att få fart på laget ,att byta ledning kan vara ett sätt.

2013-10-16 @ 23:21:49
Postat av: Filip

mm..
Innan du uttalar dig i fortsättningen gör du bäst i att skriva som man bör.

2013-10-17 @ 14:32:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0