En bra period räckte mot blekt Grästorp

5-1 mot Grästorp kan ju synas vara säkra siffror. Och visst – det var verkligen inget snack. Men faktum är att ett Vimmerby Hockey, som spelade omständligt och tempofattigt i de båda första perioderna, darrade lite i slutet av den andra. I ledning med 2-1 bjöd man på både straff och friläge. Grästorps Lars Andersson brände dock båda lägena inom loppet av två och en halv minut och hann dessutom med att dra på sig en utvisning däremellan.  I den tredje perioden växlade hemmalaget upp. Man spelade rakare, enklare och la fler puckar på mål. Helt plötsligt var det förnedring och spel mot ett mål.

 

För det ska sägas direkt: Grästorp var INTE bra. Trots att Vimmerby kanske gjorde sina två sämsta perioder för säsonger, var de ändå både spelförande och farligare. Grästorpspelarna tilläts agera ryggsäck på VH-killarna under de första 40 minuterna. När de inte gjorde det så backade de hem med fem man och tog emot i egen zon. Och det var verkligen precis så som VH-tränaren Tomas Sandlin sa innan matchen: ”så länge de hänger med målmässigt så är de jobbiga”.

Yes! Men sedan föll de ihop.

 

86,49 i räddningsprocent på Grästorps målvakt Marcus Evertsson. Och ändå helt korrekt vald till lagets bäste spelare. Det säger det mesta…

 

Jag tänker inte sluta gnälla på domarnas bedömningsnivåer förrän förbundet gör något åt det – för så här går det helt enkelt inte att ha det. Det är bara att konstatera att det är alldeles för många domare på division 1-nivå som helt enkelt inte håller måttet för att klara av uppgiften. Som det är nu så letas det larviga slashingutvisningar till förbannelse. Under tiden som man har fullt upp med det, så missas det knätacklingar, trippingar, hakningar och fasthållningar i mängder. I dag var det nästan parodiskt – igen…
Det må vara så att förbundets direktiv om hårdare bedömningar av slashing till slut har haft positiv effekt i Elitserien. Men i ettan? Glöm det! Syftet med direktivet var självklart gott – man ville stävja spelförstörande, och till viss del även farliga, moment. Effekten har blivit precis den omvända.

 

Västervik tog en blytung seger hemma mot Mariestad i kväll efter att Emil Georgsson satte 3-1 i tom kasse i slutsekunderna. Nu är laget ”bara” sju pinnar efter Skövde på den sista Allettanplatsen. I nästa omgång möts de båda lagen i Skövde. Nagelbitare…

 

Fick rapporter om att nyanlända Simon Mitman och tjecken Marek Kalus, gjorde det riktigt bra i kväll. Hjärta och energi – förmodligen precis det som Västerviks IK behövde få in i laget.

 

Återkommer senare i kväll med tränarkommentarer från kvällens match mellan Vimmerby och Grästorp.

 

Glömde en sak: Serieledning igen!

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Mange C.

Ingen riktigt toppmatch av VH men ändå tre viktiga poäng, återigen en bra publiksiffra med över 800 pers.

2013-10-27 @ 20:55:08
Postat av: Salt-Johnny

Angående domarnas bedömningsnivåer, så var kvällens match mellan VIK och Mariestad också ett exempel på pinsam nivå... Helt bedrövligt! Solklara utvisningar dömdes ej och allmänt osäkert intryck. Pinsamt och fruktansvärt destruktivt för hockeyn!

2013-10-28 @ 00:58:51
Postat av: mc

Tycker domaren var bra innan han fick pucken i skallen, sen gick det sämre...

2013-10-28 @ 01:01:35
Postat av: 60-talare


Mmm. hade behövt en till....puck alltså!

2013-10-28 @ 18:20:42
Postat av: TL

Bedrövlig domar nivå på VIK - mariestad och det enda man visar ut är för slashing ,fasthållningar o interferense skiter vissa domare i fullständigt. Det borde vara oberoende kontrollanter varje match i ettan o högre serier. Bägge lagen bör oxo skriva bedömnngar om domaren i varje match.

2013-10-28 @ 21:23:07
Postat av: Kalle

att Västervik ,bara har en målvakt av klass är obegripligt ,hur tänker man om ordnarie inte kan spela o amerikanen är skadad. Borde man inte lånat sehlstedh av oskarshamn, finns inget samarbete längre ??? Allettan ??? ,då behövs nog två målvakter .

2013-11-04 @ 22:00:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0