"Vår bästa match den här säsongen"

Så här tyckte några spelare och ledare från Vimmerby Hockey om kvällens macth:

 

Tomas Sandlin, tränare Vimmerby Hockey:

 

"Jag tycker nog att vi gör vår bästa match för säsongen. Äntligen visar vi hur bra vi verkligen är när vi kör i 60 minuter – både vad gäller tempo, fart på pucken och försvarsspel.

Det här är också en match när man ser hur betydelsefullt det är att ha fyra bra formationer. De avlöser varandra och orkar hålla högt tempo under hela matchen. Det är lätt att stirra sig blind på de formationer som gör mål, men se vilka det är som bäddar för dem?

Nu ska vi glädjas åt den här segern i kväll men i morgon ska vi börja ladda för matchen mot Tranås på söndag. Bara för att vi vinner med 9-1 mot Mariestad, får vi inte fara iväg och ha för höga tankar om oss själva. Nu gäller det att inse VARFÖR vi vinner."

 

Jakob Karlsson, lagkapten Vimmerby Hockey:

 

"Det här är nog den bästa matchen vi har gjort sedan jag återvände hem till Vimmerby. Det kändes komplett i kväll. Vi var oerhört stabila i försvaret, spelade med bra fart och rörelse i anfallsspelet. Hela laget spelar otroligt bra, - och det betyder så mycket.

När det funkar för alla formationerna, innebär det ett konstant tryck, korta byten och minimal belastning. I dag var det både enkelt och kul att spela."

 

Björn Jonasson, sniper som gjorde 1+3 i kväll:

 

"Det här var vår bästa match den här säsongen. Vi gav dem aldrig chansen, utan malde ner dem från första nedsläpp.

Om vi spelar så här bra, så lär det bli en lång och kul säsong. Hela laget har en oerhört skön känsla och vår femma gick riktigt bra.
Samtidigt ska man komma ihåg att Mariestad inte på något sätt är ett dåligt lag – det bevisar ju tabellen. De har en fruktansvärt bra förstafemma.
Vår styrka är istället att vi har fyra producerande formationer. Dessutom har vi en underbar hemmapublik. Över 1000 pers i kväll och vi fick dela den här segern med dem. Nu mår man ganska bra…"

 

.


Kommentarer
Postat av: Mc

Helt suveränt!! Och endast 14insläppta på nio matcher styrka..

2013-10-09 @ 23:52:18
Postat av: stefan

understatement vår bästa match denna säsongen vill säga att det är den bästa jag någonsin har sett och jag har följt Vimmerby i över 30 år

2013-10-10 @ 00:02:41
Postat av: Jorma (O-Hamn)

Men vad har hänt med min favorit Robin Ekström? Han lirar i fjärdefemman och producerar intet?

2013-10-10 @ 02:45:16
Postat av: Jörgen

Till Jorma: Att han inte producerar hänger nog samman med att han mycket riktigt spelar i fjärdekedjan. Får inte mycket istid, knappt något i PP osv.

2013-10-10 @ 13:38:44
Postat av: stefan

Jorma bara tillfälligheter att han inte producerar Vimmerby har 4 femmor som kan matchas mot vilket lags 1 femma och som det är nu så gör alla femmor jobbet och förr eller senare lossnar det för ekis och dem andra

2013-10-10 @ 13:51:59
Postat av: Berg

Ekis får tyvärr hoppa runt mycket. Blir någon skadad hoppar Ekis in där. Han kommer inte in i någon riktig stabilitet. I fjärde är det svårt att göra poäng. De jobbar hårt, men poängmaskiner är de inte - Petrus & Andreas.

2013-10-10 @ 14:44:20
Postat av: Moo

Vimmerby fortsätter imponera väldeliga. Hur långt ska detta räcka?

I en intervju i VT ska VIK:s sportchef förklara varför VIK inte imponerar och gör det med en av modefraserna inom hockeyn idag: Vi måste vara mer ödmjuka. Aha. (Det var väl lite si och så med den varan när han själv lanserade VIK som en solklar allettankandidat inför denna säsong.)
Analysen känns lite tunn, kan tyckas. Men vad ska han säga...

Så, se upp Vimmerby, på onsdag kommer ett ödmjukstyngt VIK att visa er vad en smärre mental korrigering har för verkan.

2013-10-12 @ 08:29:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0