Glöm segern. På lördag väntar serietrean!

6-1 borta i derbyt mot Västervik. Och vad ska man säga? Underbart VH? Svagt VIK?
 
De flesta verkar eniga: Vimmerby körde verkligen över storebror i kväll och jag har svårt att tro att det kan vara sådan här stor skillnad lagen emellan. Inte bara det att VH vann stort, utan framför allt sättet man gjorde det på. Utöver Björn Hjärpes ribbtouch i sista perioden, då matchen var avgjord sedan lång tid tillbaka, räknades det till två vassa målchanser för Västervik - båda i den andra perioden.
Men... Om VIK hade satt någon av dessa, då Calle Brattenberger gjorde ett par avgörande räddningar, så hade matchen kunnat blivit en helt annan. Kanske...
 
Kvällens match påminde faktiskt mycket om fjolårets derbymatch i Västervik, då Vimmerby vann med 5-1. Då hade VIK en handfull spelare sjuka, som egentligen inte borde ha spelat. Laget var blekt och gick på knäna. Dessutom fick man någon skadad och det var ungefär vid den här tiden som VIK:s skadehelvete drog igång.
 
Likadant i dag. VIK hade fem ordninarie spelare borta. Fick gå runt på fem backar. Och såg återigen väldigt blekt ut. Men jag är fullständigt övertygad om att detta VIK trots allt är ett lag för topp fyra. Låt dem läka ihop några veckor, låt Tyler Johnson acklimatisera sig och låt firma Lind/Stolt hitta sin sista transatalant, så lär vi se ett helt annat lag framåt jul.
 
Så skulle man kunna göra en analys. En annan analys skulle kunna berätta att det är så här det fungerar. Under en säsong blir spelarare skadade och sjuka, men det gäller att ha tillräckligt mycket där bakom. Det kan också ha varit så att det var Vimmerbys klass som fullständigt demonterade Västerviks hockeymotor. För klass visade verkligen Vimmerby i kväll och det finns inga som helst skador och sjukdomar i motståndarlaget som kan ta det ifrån dem. Trots siffrorna 6-1, så var det ändå defensiven som gladde mest. För vi vet ju att Vimmerby är hypervassa framåt, men det styrspel och den backchecking som laget visade upp i kväll såg vi inte mycket av i premiären mot Tranås. VH hade alltid fler spelare på rätt sida och minimerade verkligen speltiden i egen zon.
 
Vimmerby har inlett säsongen formidabelt. För vem hade kunnat tro på sex poäng och 11-2 i målskillnad efter att ha mött Tranås och Västervik?
Och vem hade kunnat tro att vi då också skulle ligga sex poäng och 17 plusmål för våra antagonister från kusten?
 
I kväll ska vi glädjas åt segern. I morgon har vi glömt den. Det återstår 25 matcher av grundserien och redan på lördag är det ny match igen. Då väntar stora starka Vita Hästen på bortaplan. Pållarna låg risigt till borta mot Tranås ikväll. Hemmalaget ledde med 2-0 inför slutperioden men tack vare fyra mål under de sista 20 minuterna kunde Hästen vända (avgörande målet i öppen kasse i slutperioden).
 
Som sagt, bortamatch på lördag igen. Serietrean Vita Hästen blir en svår nöt att knäcka. Betänk att de bara ligger två placeringar bakom oss i serien. Måste få påpeka det  när vi för första gången någonsin är i serieledning i division 1 efter två omgångar... :-)
 
 
.

Kommentarer
Postat av: Västervik

Grattis VH!

Inget snack, i kväll körde ni över oss. Det som hände på planen vill jag bara glömma ...

Det trevliga minnet är däremot en fullsatt hall, utan tjafs mellan supportrarna, inte många föraktfulla kommentarer. Tvärtom kände man en viss ödmjukhet, nästa gång kan det vara vår tur ...

Så! Välkomna tillbaka till Västervik!

2013-09-18 @ 23:41:19
Postat av: T

Som Tranåsbo svider det att förklara hur bra Vimmerby ser ut att vara i år =) Kan dock säga, efter att ha sett årets båda matcher att med det spel Hästen visade upp igår så är ni faktiskt en klass bättre än Hästen, inte imponerad för fem öre och det kunde lika gärna ha varit 4,5-0 till Tranås efter andra. Att piska upp "gnällvik" med gnällhuvudet Georgsson i spetsen på bortaplan är starke- och uppskattad även från norra Småland! =)

2013-09-19 @ 06:01:57
Postat av: Jocke

Sämsta vik-matchen på flera år?

2013-09-19 @ 07:50:54
Postat av: VH fan

VH klart bättre än vik, ser mycket bra ut även Robin börjar komma igång och producera mål.
Forza VH !!!!!!!!!!

2013-09-19 @ 07:56:54
Postat av: Det lär dröja innan jag går igen

Fullsatt hall? Du menar att det var fullt på sittplatsläktaren, vilken väl tar en så där 700 pers? Hallen rymmer en bit över 2000 personer och var således halvfull.
Matchen? Vimmerby var klassen bättre. VIK var inte ens i närheten. Det var bedrövligt att se, faktiskt.
Det har sagts en hel del om Linds "fantastiska" lagbygge. Personligen har jag inte förstått mycket av det. Tvärtom tycker jag att sportchefen i VIK återigen har visat sin totala oförmåga att få till det.

2013-09-19 @ 17:18:18
Postat av: Horse

Ja du "T", du glömde att nämna att det kunde blivit 2-10 i tredje. Summa summarum kunde matchen slutat 4-10, men nu blev det 2-4...
Tranås var bra men kommer de att bli bättre och bättre?
Inte det minsta orolig för lördagsmatchen, Vimmerby kommer som vanligt vara chanslösa i Himmelstalundshallen, och skulle jag ha fel är det bara roligt, då är serien ännu jämnare än vad jag trodde, bra för alla lag..

2013-09-20 @ 21:16:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0