Jonasson minns fjolåret och hoppas på repris

Minns du den 7 november i fjol. Inte? Om jag säger Västervik-Vimmerby 1-5, två mål och två assists av Björn Jonasson samt en fullständigt galen stämning på läktarna. I kväll är det dags igen.

 

Västervik-Vimmerby i hockeyderby. Hetare kan det inte bli i våra trakter. I kväll väntas 1500 pers till Tjusthallen (ja, jag vet att den visst heter något annat men jag kan aldrig lära mig namnet) och en stor del av dem kommer att anlända från Vimmerby.

 

Två av fjolårets derbymatcher vanns av Vimmerby (en i over time) och en av Västervik. Men den man minns bäst är onekligen matchen i Västervik. 1530 personer skapade en härlig inramning och för VH-fansen fanns det två spelare som regisserade festkvällen. Emil Wahlberg gjorde två mål och Björn Jonasson även han två (även om det i sanningens namn kanske borde ha varit Simon Dahl som skulle ha noterats för det ena).

 

I glädjen över sitt 5-1-mål med fem minuter kvar att spela var Jonasson på god väg över plexiglaset och upp i det jublande havet av VH-fans. Kan vi få en repris i kväll?

- Hahaha. Om rätt läge dyker upp vid rätt tid, så blir det nog så. Men kanske inte i den första perioden, skrattar Björn Jonasson, som nyss gick på förmiddagens träningspass.
- Jag har sovit bra i natt och vaknade med den där sköna känslan i morse. Vissa matchdagar känns det lite extra och i dag var det en sådan, berättar Björn.

 

Själv har Björn Jonasson så klart alldeles speciella minnen från matchen i fjol.
- Det var en grym känsla. Man kände trycket redan på uppvärmningen och det hade ju snackats om matchen flera dagar i förväg. Det var en otroligt rolig match att spela, förmodligen min häftigaste någonsin. Det ger en extra kick med den inramningen. Att vi sedan vann och att det gick bra för mig personligen, gjorde ju inte saken sämre, säger Björn, som tycker att årets upplaga av Vimmerby Hockey är klassen bättre än laget i fjol.
- Ja, verkligen. Truppen är mycket bredare. Alla våra nyförvärv har imponerat plus att det känns som att vi andra också har höjt oss ett snäpp. Vi har fyra riktigt bra kedjor och sju bra backar. Intensiteten på träningarna är enorm, vi växlade upp allteftersom försäsongen gick och i de två senaste matcherna (5-1 mot både Nybro och Tranås) såg det stundtals riktigt bra ut.

 

Björn Jonasson huserar själv i förstakedjan tillsammans med Jakob Karlsson och Alexander Holmberg. Och de levererade direkt i seriepremiären mot Tranås. 1-0 kom efter 28 sekunder och 2-0 mindre än två minuter senare.
- Det har känts bra. Vi kompletterar varandra – alla gillar att spela med hög fart och är duktiga offensivt. Jakob och Alexander är underbara att spela med. Sedan har vi två stabila backar bakom oss, vilket gör att vi forwards vågar göra det där lilla extra. Henrik Tång är ett defensivt befäl och Oskar Carlsson ett offensivt spjut med bra skott.

Matchdagen inleddes för Björns del med en lätt frukost och vid tiotiden gick han och en del av de övriga spelarna på isen för ett lite lugnare träningspass.
- Det handlar mest om att åka av sig lite och att ladda inför kvällen. Det är riktigt skönt med en sådan match som väntar i kväll. Samtidigt är det en avvägning att inte sätta för hög press på sig, utan greppa uppgiften med ödmjukhet. Västervik är ett bra lag, avslutar Björn Jonason.

 

.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0