Positiva forwardsbesked för VH

När tränaren ”säger upp kontraktet” med omedelbar verkan. Och sportchefens kommentar sedan är att ”det är av privata skäl, vi är jätteledsna men jag kan inte säga mer, utan du får fråga tränaren”. Hmm… Ja, inte sällan ligger det då en eller flera STOOOOOOORA hundar begravda. Speciellt när ingen av huvudrollsinnehavarna heller behagar svara i telefonen. Nu säger jag inte alls att så är fallet gällande Daniel Rydmark och Mjölby HC. Men hur som helst skiljdes deras vägar i dag.

 

Karlskrona HK och ordet ”flow” - ja, det känns om en perfect match. I dag vann sagans Askunge med 5-1 över Malmö. Fem matcher, fem segrar och 24-3 i målskillnad. Känns som en ganska schysst säsongsöppning för laget som var ett felskär från att inte gå upp i Allsvenskan för två säsonger sedan och som tack vare hundrafemtio procents flyt i sista omgången i fjol klarade sig kvar i Allsvenskan. Sanslöst imponerande i år däremot…

 

VH-tränaren Tomas Sandlin berättar i kväll om två glädjande forwards-nyheter från Vimmerby Hockeys träning:

  • ”Jim Nordh (time out den senaste månaden) är med och kör igen. Visst var det väl lite ringrostigt, men han kommer inte behöva mer än fem-sju dagar för att vara igång på allvar igen. Jim kommer bli en enorm tillgång till laget.”
  • "Björn Jonasson (åkte på en muskelbristning för en dryg vecka sedan) skulle bara vara med och åka lite. Det slutade med att han istället var med på de flesta övningarna. Prognoserna gällande Björns skada är betydligt bättre än vad vi först trodde. Nu vet vi också att skadan inte kan bli värre av att han tränar. Det är inte alls omöjligt att Björn är med i hemmamatchen mot Skövde på onsdag, men vi får avvakta och se.”

 

Själv säger Björn Jonasson så här i kväll:

”Jag var med och körde de enkla övningarna i kväll – helt utan problem. Läkarna är kanske lite tveksamma till spel på onsdag men jag satsar på det. Siktet är inställt på lir. Jag och coachen lär ta ett beslut i morgon”

 

Västerviks amerikanske klassmålvakt, Reid Elingson, som fick utgå i gårdagens match mot Kumla med ett smärtande knä, verkar tyvärr vara värre skadad än vad man först befarade. Elingson befaras nu vara borta mellan 2 och 4 veckor.

 

Får i övrigt många frågor kring Västervik. Ersättare för Carl Holmberg på backsidan, ersättare för Jordan på forwardssidan, assisterande tränare bredvid Karlin? Kan bara bekräfta det som många anar – jag har inte svaren!

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Lasse

Från det ena till de andra..Stämmer det att vårt J20 har klart med tränare nu? Ett inlägg angående detta ?

2013-09-23 @ 23:46:54
Postat av: Nisse

Tycker väl Rydmark borde funderat till innnan på om det verkligen går att få ihop dagarna att träna div 1 lag och samtidigt bo 8 mil ifrån Mjölby. Kanske inte helt lätt att hitta "rätt" tränare så här dags.

2013-09-24 @ 07:46:48
Postat av: Vik

Tror tyvärr inte man kommer kunna hitta en back i klass som Holmberg.Tror inte heller man tar in nån mer utlänning.Ingen ekenomi för det.Man kör nog med det man har och det räcker nog inte till allettan.Precis som Mjörnberg skrev så är VIK seriens mest överskattade lag.....tyvärr.

2013-09-24 @ 11:31:01
Postat av: Moo

Bara så typiskt VIK. När kontraktet med den där kanadensaren bröts hette det att man absolut skulle skaffa en likvärdig ersättare, även om det kunde ta lite tid. Hmm... När sedan Holmberg försvann sa tränaren att man nog kunde räkna med en ersättare inom de närmaste dagarna. Hmmm... Hur många gånger har inte VIK gått ut med diverse tvärsäkra påståenden, som sedan bara rinner ut i sanden för att man (helt plötsligt(!?) inte har pengar? Ja men, tänker man, varför PRATA så vitt och brett då?

VIK-ledningen kanske kan få göra ett studiebesök i Vimmerby (om pengarna räcker till det)?

2013-09-24 @ 17:27:50
Postat av: Vikfan.

Ja vad det gäller det ekonomiska så verkar VIK ha mycket att lära av Vimmerby med sin enorma skattkista.

2013-09-24 @ 18:54:34
Postat av: Vik

Och nu skulle man avvakta skadan på Nordin...som om det skulle ha någon som helst betydelse.

2013-09-24 @ 19:05:11
Postat av: Moo

Ja, frisknar Nordin till behövs ju inga förstärkningar alls...

Problemet med VIK är att vissa ledande personer svävar lite för högt. T o m en skeptiskt lagd person som jag själv lät mig övertygas av amsagorna denna gång. Som visste jag inte bättre. Löjligt.

2013-09-24 @ 21:24:56
Postat av: tl

en back med storlek behöver nog VIK o en dito forvard , VIK har ju ingen energispelare mer sedan ragnar,mitman försvann. Tayler är ju en go lirare o duktig men ingen tuffing o för liten/lätt för den typen av spel.Men kanske än så länge klokt o vara försiktiga med värvning ekonomin ? hur är det med hyllan ? Har man råd och missa allettan ??

2013-09-25 @ 08:33:40
Postat av: olle

en bra back från USA är klar för VIK , dessutom från ett riktigt duktigt lag Utah Grizzlis ,topplag i ligan. Backen Josch Borrows har mycket bra referenser, har rätt storlek 188 cm och 91 kg ock verkar inte vara rädd o ta för sig , det saknade dagens VIK.

2013-09-26 @ 22:29:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0