Två nöjda tränare efter 2-1 i Vimmerby

Återigen drog Vimmerby Hockey det längsta strået i en toppmatch i E-serien. I kväll hemma mot Skövde, som besegrades med 2-1 efter straffar.
 
Därmed har VH tagit fyra segrar och 10 poäng på de fyra första matcherna - alla poängen mot de tippade topplagen Tranås, Västervik, Vita Hästen och Skövde. Om nån hade gett mig det budet innan serien så hade jag tagit det omedelbart - innan vederbörande hade ändrat sig. Det är faktiskt en tröst när man känner att dagens "tappade" poäng kändes lite onödig...
 
Faktum är att det ändå var två ganska nöjda tränare som summerade kvällens match. Fredrik Ljunggren i Skövde tyckte så här:
"Man kan inte vara missnöjd med att åka hem med en poäng från Vimmerby. Vi blev utspelade i den första perioden, ryckte upp oss i den andra och var bättre i den tredje. Men sett över hela matchen så var nog poängfördelningen rättvis. Sedan vill man ju alltid ha mer...
 
Vimmerby är det klart bästa lag vi har mött den här säsongen. De har en bra målvakt, ett stabilt försvar, är ruskigt snabba i sitt anfallsspel och kan nagla fast motståndarna i anfallszon, även om jag tycker att vi tryckte ut dem i hörnorna och gav dem dåliga vinklar. I den första perioden hade vi stora problem då de kom med fart genom mittzonen, sedan tätade vi till där och gjorde precis så som vi hade sagt innan.
 
Insatsen i den här matchen var helt klart ett stort steg framåt jämfört med overtime-förlusten senast mot Tranås. Nu har vi Vita Hästen och Västervik i kommande matcher. Det ska bli riktigt intressant..."
 
Även Vimmerby Hockeys tränare, Tomas Sandlin, var nöjd med sitt lags insats:
"Även om vi kanske borde ha tagit tre poäng, så känns det ändå som en vunnen poäng - inte en förlorad. En seger är en seger.
 
Jag tycker att det här var målvakternas match. Jirhage i deras kasse var ruskigt bra. Brattenberger gjorde också mer än vad man kan begära av honom.

Vi får inte sväva iväg efter den här inledningen. Vi pratar mycket om VARFÖR vi lyckas vinna matcherna - det är det viktiga. Vi får inget gratis. Det var väl kvällens match ett bevis på?"
 
 
.
 
 

Kommentarer
Postat av: VH fan

Vhbloggen är mycket bra och snabb info, bra jobbat Micke R.!!
Och återigen en seger för VH, kul även att se att det är mycket publik över 900 pers. En onsdagkväll är bra.
heja VH !!!!

2013-09-25 @ 22:31:13
Postat av: olle

nu kan äntligen VIK ta upp kampen med de stora lagen , med en välväxt stentuff defensiv back. amerikans tuffing 188cm o 91 kg från ett topplag i ECHL . Nu saknas bara en dito forvard , den kommer nog också.Nu kommer VIK sakta men säkert o blir bara bättre o bättre o med en duktig ass tränare också. Det var en fröjd o se VIk spela hockey första perioderna , årets bästa spel i tjusthallen.

2013-09-26 @ 20:40:48
Postat av: Hans

Ja du Lander. "Årets bästa spel" på hemmsplan? Tro fan det eftersom 1-6 lot Vimmerby är det enda som vi har orkat med innan det.

2013-09-27 @ 00:12:32
Postat av: stefan

olle olle olle....
Storväxt ja men får man inte spela mer än 29 av totalt 72 omgångar i ECHL så är man bara en utfyllnadsspelare i allas ögon! stor tungt rundningsmärke som troligen bara kommer att dra på sig en massa onödiga utvisningar!

2013-09-27 @ 13:37:54
Postat av: Ståpats

Vi ska se den fantastike transatlat som kommer till VIK, återigen är det en riktigt bra back , så är han inte ledig den här tiden på en säsong förhoppningsvis är han en medelmåtta, VIK spar pengarna för dom kommer att gå åt under året, man är för dåliga även iår för att vara med och kriga i toppen av ev. Alletta.

2013-09-27 @ 21:11:04
Postat av: Moo

Helt rätt värvning av VIK. Äntligen lite syn för sägen. Nu saknas bara en kraft framåt också. Vad gör Simon Mitman nu för tiden?

2013-09-28 @ 10:32:18
Postat av: Martin

Fast, om en värvning kan förändra ett helt lag så borde hästen varit i allsvenskan för länge sedan. Ett vinnande lag kan man inte värva om man inte har obegränsade resurser. Ett lag måste spelas ihop med en tanke bakom. Lagandan är det viktigaste man kan ha. Det har varken VIK eller Hästen.

2013-09-28 @ 18:27:57
Postat av: tl

Matchen mot hästen hade det mesta , fint försvarspel o jättefint anfallsspel, tror nog inte att nuvarande VIK , kan prestera bättre i år ?Gerorgssons passning ,genialisk o vilket avslut. linds skott perfekt o mycket avvägt , målis i hästen såg inget. backmans tackling var något extra , där visade VIk att man kan spela tufft oxo. Tyvärr tog orken slut i Vik i tredje perioden o med lite tur tog man 2 poäng , starkt av taylor att prickskjuta , trots en lång räd. Frånsett sista 10 min i tredje perioden så gjorde VIk en kanonmatch. Räddningen som målis i VIK Engsudd gjorde , var suverän.Hedblads rusch in i zon , då stod hästen backarna stilla , där visade han klass.

2013-09-28 @ 21:11:37
Postat av: Tl

Dags för operation övertalning med Ragnar Karlsson , VIK måste få in en målskytt med pondus .Hemma slår vi garranterat Mariestad , borta sälan VARFÖR ??

2013-09-29 @ 19:12:06
Postat av: Jöran Persson

Till TI: Ragnar Karlsson har aldrig varit någon målskytt. Nu vid 36 års ålder är han det nog än mindre...

2013-09-30 @ 15:21:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0