VH-tränaren: "Serien är väldigt öppen"

Det är kanske överdrivet att säga att han var lättad i kväll, men visst tyckte Vimmerbys tränare, Tomas Sandlin, att det var skönt med en seger. Så här gick hans tankar efter 5-1 hemma mot ett av de tippade topplagen i F-serien, Nybro Vikings:

 

”Spelet såg ungefär ut som det har gjort tidigare. Killarna gjorde ett riktigt bra jobb igen – enda skillnaden var att vi, efter halva matchen, började få in puckarna i mål. Efter det fick vi bättre självförtroende och man ser ju vilken effekt det kan få.

 

Det är så lite som gör det. Under en säsong kan det vara små detaljer som styr. Om man bränner tillräckligt många chanser, så tror man inte på det till slut, utan börjar spela med säkerhetsmarginaler och skjuter då utanför eller i blocket. Därför var det viktigt att vi fick utdelning på våra chanser i kväll.

 

Tyvärr har vi haft en del sjukdomar och skador i truppen den här veckan, så vi fick trixa lite med laget. Å andra sidan ska vi ha ett sådant grundspel att vem som helst kan gå in på vilken plats som helst.

 

Om man tittar på tänkta formationer till seriestarten, så lär nog förstafemman se ut som den gjorde i kväll. De fick till det bra. Även andrafemman skapade mycket. När alla är hela och friska får vi se hur laget ser ut.

 

Nu tränar vi torsdag och fredag, sedan har vi en ledig helg så att killarna har tid att åka hem till sina nära och kära innan allvaret drar igång. Från och med måndag är det på allvar. Då kör vi varje dag och kommer slipa detaljer.

 

Jag måste säga att jag är imponerad över det standard och den attityd som jag har sett hos de här killarna. Alla är ödmjuka och har ”stora öron”, det är en ung trupp och alla är bra på att ta feedback. Det gläder mig att ingen är nöjd med den status de har nu, utan alla vill bli bättre.

 

Självklart har vi satt upp sportsliga mål. I första hand vill vi ta oss till Allettan och om vi lyckas med det så är målet att gå längre än i fjol. Samtidigt håller den här serien så hög och jämn klass att det kommer bli kanonjämnt och väldigt öppet. Därför vill jag hellre prata om prestationsmål. Vi ska vara det lag som jobbar hårdast och som har det mest stabila grundspelet, där spelarna alltid vet sin roll och är 100 % närvarande både på träningar och på matcher. Om vi når dit med det här talangfulla laget, så kommer det att bära rejäl frukt.”

 

 

.


Kommentarer
Postat av: Sittplats

det såg bra ut ikväll, med bra skridskoåkning och även lite mål. Serien blir mycket intressant där alla kan slå alla, bara Hästen som bör vinna sina matcher med det laget dom har iår, sedan är det öppet om tre platser i allettan. Forza VH !!!!!!!!

2013-09-04 @ 22:44:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0