Vimmerby har kapaciteten, men...?

Bloggens genomgång av lagen i division 1 E fortsätter. Ett lag per dag under tio dagar (var tanken från början), samtliga bedömda utifrån hur läget är just för tillfället och avbetade i bokstavsordning. I dag är det dags för Vimmerby.

 

VIMMERBY HOCKEY

 

Ömsom vin och ömsom vatten. Ungefär så kan man väl summera Vimmerby Hockeys försäsong, som för övrigt skiljer sig en hel del från andra lags. VH har ”bara” spelat fem träningsmatcher, varav endast en i hemmahallen. Förhoppningsvis är därför suget stort hos hemmapubliken för att se premiärmatchen mot Tranås nu på söndag.

 

Jag skrev i går om just Tranås centerbesättning. Och här har vi minsann ytterligare en sådan, som inte går av för hackor. Jakob Karlsson, Adam Rundqvist samt nye Robin Olsen Syversen (snittade en poäng med bottenlaget Stjernen i norska högstaligan i fjol) håller samtliga hög division 1-klass. Att komponera Vimmerbys fyra kedjor blir en delikat uppgift – för offensivt ser laget mäktigt ut, där samtliga fyra kedjor kommer kunna producera. Detta trots att allsvenskt meriterade Jim Nordh har tagit time out.

 

Målvaktssidan ser också mycket stark ut. Att Calle Brattenberger tillhör en av ettans bästa keepers har han bevisat de två senaste säsongerna. Där bakom finns Robin Andersson, som noterades för en räddningsprocent på över 91 % på det tiotal matcher han stod i fjol.

 

Hittills har Vimmerby bara sju backar kontrakterade, vilket tydligen också har varit den strategi man har jobbat efter. Lite vanskligt, även om det pratas om att eventuellt låna in någon ytterligare back från lag högre upp i seriesystemet. Dessutom har tränare Sandlin antytt att han kommer gå runt på tre backpar. Och visst, så länge alla är hela och krya är ju även backbesättningen bra. Men det gäller som sagt att hålla sig frisk – skador på ett par av toppbackarna och det ser, minst sagt, illa ut. För där bakom finns …. ingenting.

Betänk också att Vimmerbys backbesättning är väldigt ung. Ålderman, och faktiskt den ende som är född på 80-talet (1989), är Emil Wahlberg.

 

Många ”förståsigpåare” målar upp Vimmerby som i stort sett klar tvåa i serien. Och visst, det kan mycket väl bli så. Man har presenterat fyra starka nyförvärv, som samtliga har visat sina skills på försäsongen. Men att tippa plats 2-6 i division 1 E är i stort sett omöjligt. Man kan lika gärna kasta tärning. Vimmerby har onekligen kapaciteten och ser på papperet bättre ut än i fjol. Men några frågetecken finns:
- Den imponerande forwardsbesättningen till trots - vem ska göra målen? Effektiviteten på försäsongen har inte imponerat.
- Vem tar ansvar när det verkligen gäller? Var det orutinen som lös igenom i fjolårets play off till Kvalserien? Hur som helst var det förvånansvärt många som vek ner sig i slutet av säsongen – inte minst i kvalmatcherna mot Tranås. Man ska också ha i åtanke att detta är Vimmerby Hockeys blott tredje säsong i division ett - någonsin!
- Kommer backsidan stärkas upp? Laget förfogar över några klassbackar, men de får inte svikta eller bli skadade.

 

Man är ju gärna lite nedtonad och återhållsam när man ska analysera ”sitt eget” lag. Vimmerby kan sluta allt mellan tvåa och sexa. Delmål nummer ett är i alla fall Allettan. Tar man sig väl dit, vilket jag tror, så har man har kapacitet att gå betydligt längre än i fjol. När det lossnar för det här laget, så kommer det kunna bära långt.

 

Förluster: Alexander Andersson, b (Huddinge), Christopher Lundqvist (klubb ej klar), Martin Modigs, b (Borås), Pierre Gustavsson, f (Västervik), Marcus Schelin, f (Mjölby), Rasmus Schelin, f (Mjölby).

Nyförvärv: Tobias Ternelius, b (Reims, Frankrike), Alexander Holmberg, f (Olofström), Robin Olsen Syversen, f (Stjernen, Norge), Sebastian Nilsson, f (Modo J20).

 

Truppens status (klara): 3 målvakter, 7 backar, 14 forwards/centrar.

 

Medelålder: 22 år.

Medellängd: 181 cm.

Medelvikt: 82 kg.

 

Betyg hittills:

Målvakter: 4

Backar: 2

Forwards/centrar: 4

Rutin: 2


Totalt: 12

 

Träningsmatcher: Visby-Vimmerby 1-2 (e str), Visby-Vimmerby 5-0, Nybro-Vimmerby 3-2, Nyköping-Vimmerby 4-1, Vimmerby-Nybro 5-1.

 

I fjol: 3:a i division 1 E, 4:a i Allettan Södra, förlust i PO 1 till Kvalserien (1-2 i matcher mot Tranås).

 

Tips: 4:a

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

Bloggens subjektiva rankning:

 

1. .....................................

2. .....................................

3. Tranås

4. Vimmerby

5. Skövde

6. Mariestad

7. Grästorp

8. Mjölby

9. Kumla

10. Forshaga

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

I morgon kikar vi närmare på Vita Hästen...

 

 

.

 


Kommentarer
Postat av: Berg

Bra placering. Ny tränare, nytt spelsystem. Vi får se hur det går.

2013-09-10 @ 18:14:11
Postat av: Martin

Jag beundrar din objektivitet! Även med ett inbitet VH-hjärta inser man att du har helt rätt när man tänker efter. Men med tur kan det här laget ta sig till kvalserien om alla spelar på topp.

2013-09-10 @ 18:49:11
Postat av: Hasse

Sugen på hockeyderby Västervik-Vimmerby 18/9
Boka sittplats på 070-689 96 49

2013-09-11 @ 14:26:00
Postat av: Göran

Jag beundrar oxå din objektivitet, Micke. En liten grej dock: Att VIK placerar sig före VH i den här serien finns inte på kartan...

2013-09-11 @ 16:03:49
Postat av: Jocke

Ett försök att föra över favoritskapet på VIK? VIK placerar sig inte högre än 4:a.

2013-09-11 @ 16:46:40
Postat av: Moo

Byt karta, Göran, den verkar gammal!

2013-09-11 @ 17:53:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0