VIK-backen Petter Lindberg näste man till HA

Ryktena började gå i förmiddags. De späddes på i eftermiddags då en styrelseledamot i Västerviks IK med förtäckta ord twittrade om att något var på gång i klubben. Och nu har jag även fått det bekräftat från en källa i allsvenska AIK:s organisation samt även av AIK:s tränare Peter Nordström.

I dag blev det nämligen klart att Västervik IK:s backstjärna Petter Lindberg lämnar för allsvenska AIK, dit han var utlånad två matcher för en dryg vecka sedan. Och Petter imponerade - så pass att man nu alltså har valt att kontraktera honom.

– Det var väl egentligen aldrig något snack från vår sida. Petter är en smart spelare och framför allt vill han verkligen lira i Allsvenskan. Övergången har gått väldigt fort och vi har inte fått tag på hans agent, utan än så länge är det bara en muntlig uppgörelse mellan oss i AIK, Petter själv och Västervik, berättar Peter Nordström i kväll.
– Vår gemensamma ambition är att Petter ska ansluta till oss omgående och tanken är att kontraktet i första hand ska gälla säsongen ut, säger Nordström.


Petter Lindberg är en defensivt mycket stark back, som har Luleå HF som moderklubb. Förutom till AIK har Lindberg denna säsong även varit utlånad till IK Oskarshamn i fyra matcher.
– Han har mycket hockey i sig och vill mycket med sin hockey, så jag är övertygad om att han kommer göra bra ifrån sig. Vi i har så många skador på våra backar att vi var tvungna att agera, säger Peter Nordström.
Redan i kväll, söndag, reser Petter Lindberg till Stockholm.

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0